Přejít na obsah

Ake piesty 1,2/47KW

427marian

Doporučené příspěvky

Zdravim Vás. Nevie niekto nahodou ake idu piesty, kružky, ojnicne ložiska a ložiska kluky na motor 1,2/47KW. Mne motor začal klepat ked mal najazdene 220000km. Rad by som mu spravil GO ale nahradne diely skodovka na tento motor neponuka len komplet cely blok. Niekde som cital len tak okrajovo že je to 1,4 16V len neviem ktora. Dakujem za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

Vím, že je to už starší téma, ale mám verzi 40kW a po 100tis. mi to začalo brat hodně oleje a ve škodovce to tipovali na kroužky a prej, že si mám sehnat novej motor, prý to nejde rozdělat a když, tak už to nikdo nesloží. Sehnal jsem si perfektní servis a zjistily, že se dají na motoru normálně dělat výbrusy a měnit tedy i kroužky. Motor vytáhli ven a oprava proběhla bez problému, ikdyž ten motor taky nechápali, jak to někdo mohl tak blbě vymyslet. Nicméně kroužky stály 12OO a auto jede zase super a to za velmi rozumnou cenu opravy. Ve Škoda servisech se dnes jenom mění moduly, tam se už dávno neopravuje, to bude ten problém...

Odkaz ke komentáři

Ze za studena idu tri valce a ked sa zohreje tak len na dva. Ja som ho nevidel. Ani sa to neoplati opravovať ked slušny motor sa da zohnať za par €.

No nevím, koupit motor HTP v dobrým stavu je skoro jako výhra v loterii. Dovnitř nikdo nevidí a tak je tu riziko, že to bude ještě horší než stávající agregát, příp. se po.... rok po výměně. Motor z druhé ruky se dá koupit min. za 10tis. plus náklady na výměnu. Já jsem dal za opravu míň než bych dal za jinej motor a to byl celej motor venku do šroubku rozdělanej a je tam vyměněno všechno, co bylo třeba. Největší problém je, že tohle není motor klasické konstrukce, proto se do toho rozebírání nikdo nechce pustit a výsledek je nejistý.

Odkaz ke komentáři

Mně dělali kroužky(1200), gufírka ventilů(200) a těsnění pod hlavu(600). Jinak po rozebrání nikde ani náznak podpálení ventilů ani jiné poškození hlavy, motor AWY. Za ty kroužky může borec co mi dělal na jaře emise. Studený to točil hooodně dlouho do max otáček, protože to nemohl naměřit a pak zjistil, že to má o válec míň a musel něco někde nastavit. Od té doby to auto začalo cukat a začal mizet olej...kokot

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...