Přejít na obsah

Příliš velké množství oleje


ratras1

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám dotaz ohledně oleje, v zimě jsem si nechával na autě O2 1.9.Tdi měnit v autorizovaném servise olej a filtr, olej jsem jim dal vlastní 5litrů (jen doufám, že ho tam dali) vrátili mi půl lirru což sedí,od výměny jsem najel asi tak 5k km, ale asi před 14 dny jsem se podíval na měrku abych věděl jestli to nějaký olej žere nebo ne, povytažení a otření měrky a opětovném nasazení a zkontrolování hladiny jsem zjistil, že olej je ještě výše než v té vrchní oblasti, ještě jednou to radši změřím, ale chci se zeptat pokud by tam bylo oleje opravdu víc, je nutné ho radši trochu odpustit nebo to můžu nechat tak?

Dík za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak já už fakt nevím, druhá výměna oleje tenokrát v neautorizovaném servise, byl jsem u výměny takže jsem to všechno viděl, olej vypustili všechen, nalili tam 4,5 l oleje pak to mechanik zkontroloval a hotovo. Jde mi to to, že pokud se podívám na měrku, tak je hladina oleje u studeného motoru tak cca necelý 1 cm nad ryskou maxima, takže jsem z toho jelen, je to tak správně nebo je to moc? A má se u 1.9 Tdi měřit hladina oleje u studeného motoru nebo u zahřátého jako je tomu u některých fábií? Popřípadě jakou hladinu máte vy u 1.9 Tdi?

Díky ratras

Editováno: , autor: ratras1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím ale přijde mi že to je typická vlastnost spousty mechaniků,který se napřed (nejlépe tebe) zeptaj kolik je tam oleje a pak to tam z kanystu rovnou nalejou a skoro ani nezkontrolujou.Podle mne tam vždycky zůstane tak 0,5l starého oleje..nikdy se mi ho nepovedlo vypustit všechen.Jestli tam máš o 1 cm více tak bych to odsál nebo vypustil,ale otázkou je kde...pač už vidím jak přijedeš do servisu kde ti to dělali a tam z tebe udělají blba,který je otravuje a vůbec tomu nerozumí.

Editováno: , autor: Liapor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož dělám ve zdravotnictví :-)...tak ti doporučím zajít do lékárny a zakoupit stříkačku Janette (žanetu) 150 ml cca 80 Kč a s tou se vypravit do nejbližší prodejny akvaristiky a tam prodávají v metráži hadičky...chtělo by to nějakou s větším průměrem ne na vzduchování ale na odkalování (prostě vyzkoušet to jak bude pasovat na konus tý stříkačky) pak už jen zahřát motor a dát bacha ať se moc nepokecáš od oleje :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrej nápad, tak snad ji seženu, když jsem scháněl naposled stříkačku tak mi nabízeli maximálně 20 ml, jinak že mají i 40 ml ale prý by ji museli objednat, tak zkusím a snad ji budou mít. :palec2:

Ale odsát to můžu i ze studeného motoru ne?

Editováno: , autor: ratras1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo....zkus..uvidíš.....ještě mne napadá že maj 50 ml stříkačky (tou třebas přidávám VIF do nádrže) ale na olej bych si s ní netrouf.....nejlépe vzít telefon a obvolat lékarny v okolí kde mají žanetu 150 ml..oni budou vědět.Nebo zkusit zeptat se kamarádky zdravotní sestřičky :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý den,

před cca 14 dnama jsem nechal měnit olej v servisu, po 14 dnech jsem si ho zkontroloval a co nevidím, mám ho přelitý přes rysku cca o 12mm :kol-44: . Hned zítra tam razím na reklamaci a odpuštění, jen mám trochu strach, jestli mi to nevytlačilo nějaké těsnění či tak. Mám octavii ll 1.9 tdi 77 kw. Je dobré nechat něco zkontrolovat ? Najel jsem na to tak 1500 km, auto nejevilo žádné zvláštní příznaky.

Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi odpustili přesně 1 litr, prý tomu mechanikovi strhne prémie, aby se to neopakovalo. To pro mě ovšem nic neřeší, můžou jen doufat, že se nic nestalo, ale při jednom litru by to snad ještě nemělo mít nějaké následky. Každopádně dávajte si na to pozor popř. ještě lépe - dělejte si to sami!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To možná nebude ani tak problem, že by tam nalili víc oleje ,ale rozmáhá se spíš nová moda a to ne že by se olej vypouštěl, ale odsává se. Samozřejmě pokud neodsaje všechno a naleje tam to co tam patří tak je přelito A to nemluvímo tom ,že při odsátí ¨zustane ten nejhorší kal dole ve vaně.

Setkal jsem se s tím osobně , Ve značkovém servisu Mercedes nám u nákladního vozu MB provedli takto výměnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prelity olej je standardni kolorit Skoda servisu. Stava se mi to snad pri kazde druhe prohlidce. Na druhou stranu, neni treba z toho delat drama. Dnesni auta jsou znacne blbuvzdorne a nic se nestane, pokud je oleje centimetr nad/pod riskou. V navodu je sice psano neco jineho, ale to je spise proto, aby si lidi davali trochu pozor a nesrali na to uplne. Nechavat je to dodatecne odpoustet je podle me ptakovina, pokud tam neni o 2 litry oleje vice. Odpoustet 3mm nad risku je uplny nesmysl. Jsou tam opravdu velke rezervy nad i pod ryskou. Ani zcela sucha merka se nerovna destrukci motoru.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...