Přejít na obsah

17 vs 18


KRYSIMLADE

Doporučené příspěvky

Hoj kucka,

Koupim Supika 125kw DSG v ex vybave bila barva.

Jedine co nevim je ze tam sou 18ky ale lze dat na 17.

Ted jezdim Supikem na 17 a je to luxus. Pohodlne auto a v Praze to zas tolik neskace o) Mam uprimne strach ze 18ky. z toho udelaji tvrdou nekomfortni krasnou bestii.

Nekdo ma zkusenost jako ja s 17kama jeste k tomu zimni tedy mekke oproti 18kam? Ta kola jsou pekna, ale...

Dekuji dekuji dekuji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám na supovi 205/50 R17 na zimu a 225/45 R17 na léto. Nemůžu srovnávat s 18´´ na supovi,ale měl jsem 18´´ na OII a jsem rád,že mám teď 17´´.Bydlím kousek od Prahy a je to tu těžce rozbitý a do 18´´ bych nešel,ačkoliv vypadají moc hezky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam na leto 225/40 R18 a zimu 225/45 R17 a pokial niesu rozmlatene cesty tak tam podla mna je minimalny rozdiel.Objednaval som na 18-tkach a nebol som nadseny az do zimy ked som radsej obul 17 a rozdiel skoro ziadny.Tvrde je to tak ci tak, takze na 18-tkach je to auto aspon krajsie . Rad by som vedel ako sa SII sprava na 16-tkach aj ked z dialky to auto vyzera ako motorovy cln .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejen že to jako motorový člun vypadá, ale taky se to tak chová. Mám na zimu 16-tky a nemohl jsem se dočkat, až přezuju na 18-tky. Mám teď dvě sady 18-tek a sada 16-tek na plechách půjde do světa. Příští zima bude už na 18-kách, stejně jako kolega hudra tady z fóra. Nemám zkušenosti se 17-tkama, ale na 18-tkách je to bez problémů a jsem naprosto spokojený. Auto super sedí hlavně v zatáčkách. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, mám 18'' na léto i zimu, 17'' jsem neměl, i v Praze kde byly po zimě silnice letos opravdu hodně špatné se dalo celkem dobře jezdit, samozřejmě musíš dávat pozor na výmoly, občas do nějakého najedeš, ale koĺa zimu přežily bez úhony

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucí,tak mi to nedalo a od kamaráda jsem si půjčil 225/40 R18. U nás jsou cesty hodně rozbité a musím říct,že je to oproti těm 17 znát. Ale v tý Praze to asi tak velký rozdíl nebude. K nám zavítali záplatáři a tam kde byly díry jsou teď pro jistotu hrboly,takže je to snad horší,než před zásahem opravářů. Je pravda,že na těch 18´´ to vypadá moc pěkně.

Já osobně si nechám 17´´,dokud nám tu neudělají pořádnou silnici. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem na zimu 16" a teď jsem přezul na letní 18".

Na D1 je to velkej rozdíl, pravej pruh na Vysočině je s 18" špatnej :feve:

Po Praze 18" taky nic moc, docela mezi výtlukama kličkuju.

Po těchto zkušenostech bych už 18" nebral, nemáme na to dost často silnice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdárek. Mám SII 2.0 TDI CR 125kW, Léto 18", Zima 18". Je pravda, že auto je trošku tvrdší, ale drží v létě v zimějak přibité. 17" jsem měl na SI, rozdíl proti 18" není až tak strašný. 16" na zimu bych už nikdy nechtěl, jet to jak loď, jak to plave. Dneska skoro ani nepoznám rozdíl, jestli jedu na zimních nebo letních. Takže 18" můžu za sebe doporučit, není se čeho bát, v těch jámách na silnicích je to stejně vždycky strašná rána, někdy mám pocit, že to kolo muselo nutně upadnout celé ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam sportovni podvozek, na zimu 205/55R16 a na leto 225/45R17. Subjektivne bych rekl, ze je to tvrde na obojim, 18ky bych nechtel. V zatackach na suchu je znat, ze ty 225/R17ky drzi lip, ale v zime to moc na hranu nezenu, takze 16ky staci a navic na snehu jsou lepsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam ty stejné rozměry jak píše 5iczs (zima 205/55R16 a léto 225/45R17). Pocitově na 16 přes zimu dobré, ale žádné plavaní se mě nezdálo.

Na 17 to není tak tvdré a myslím si, že SII se kupuje jako limuzína a na závodění jsou jiné auta.

Ty 18 se mě vzhledově moc líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono je to taky trošku o tom ,jestli má auto poháněnou jen jednu nápravu, nebo je to 4x4. Na SI jsem měl 16", a kdybych měl zase dvoukolku, asi bych do nich šel znovu, protože se líp "prohrábnou". Na 4x4 si to můžu dovolit, a ani na zimu není 18" problém, právě naopak. Navíc guma je stejně široká, jak 17" tak 18" má 225 a tloušťka 45 nebo 40, to už není velký rozdíl. Rozdíl je ale ve vzhledu a 18" prostě vypadají super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Taky nad tim ted uvazuji,ze bych dal na supa 18"

mam ted 16" elektrony, ale lakaji me 18". cesty u nas jsou ale desne,tak se bojim,at se to netrepe jak zebrinak. navic jsem alergicky na pazvuky v interieru,takze se bojim o to vic:-) asi vyzkousim 18" a kdyz se mi nebudou libit,dam do sveta a dam 17" i kdyz 17" se mi zadne origo nelibi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...