Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

KDyz zaslepim Egr nebude pak dostavat turbo zahulit ?no nevim premyslel jsem o tom zaslepeni ale radsi at to jede hur a turbo bude v klidu nez aby to chvilku jezdilo jak drak a pak jsem daval new šneka :D

Vloženo

V3nd3lin: evidentně nechápeš o co při zaslepení EGR go...se "záhulem" pro turbo to nemá souvislost a ani to nepojede lépe, jde čistě o to, že se nebudou zpět vracet spaliny = méně zasraté sání + samotný EGR ventil + celkově jde méně hnusu zpět do motoru......= turbo spíše ulevíš, než naopak.....zaslepení EGR je dobré při častém provozu ve městě, nebo když se hodně jezdí na spotřebu, to pak teprve EGR a sání vypadá...nebo bych alespoň jednou do roka pořádně vydrhl sání a EGR...

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Souhlas s kibi :kol-47: při zaslepení EGR jde do motoru méně sraček a neucpává se ti sání. Ani by si něvěřil, jak se to dokáže zasrat.... Stačí rozebrat EGR u auta, co má najeto třeba 130tis...

• o 1 rok později...
Vloženo

tak sem si s kamosem zaslepil EGR po tolika letech vahani.) nebo spis na to nebyl cas, mam castejsi jizdu ve meste takze tomu urcite prospeje, tusim ze loni sem ho mel vyndanej a jen ho vycistil, byl pekne zasranej sazema, peknej humus to tam jde do motoru, obcas auto protahnu do cervena aby se to pekne vycistilo a protahlo, ..ted ale resim jednu banalitu, po zaslepeni mi to dela divny zvuky, jako kdyz prokluzuje řemen, bud sem to blbe utah nekde, a kolem tesneni mi to podfukuje nebo mi to dela rozvodak, ale ten je s remenem tak 3 roky starej a najeto od vymeny rozvodu 30tisic, ten zvuk jde ale z mista EGR, dela to pri pozvolnym zvysovani otacek na 2500, piska to , knoura, pak to prestane, pri prudkym zvyseni to neudela jen kdyz hned pustim plyn tak to jednou zaknoura jako by si to odfuklo nekde, myslim ze to ma souvislost s tim zaslepenim, delalo to hned po tom, nekde sem taj cet, ze se kolem tesneni dava jeste cervenej silikon kvuli lepsi tesnosti, zkusim to behem vikendu dotahnout a uvidim, mozna ze sem to spatne ocistil ty priruby, muze tam bejt nekde rez od ty trubky co sem vyndal a zaslepil..uvidim..diagnostika nic neukazuje

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Ahoj kluci, dneska jsem zaslepil EGR ventil. Začala svítit kontrolka motoru. Zkoušel jsem to vypnout přes Diagnostiku a pročetl jsem snad všechny fora. Někde píšou že se musí ve vagu změnit hodnoty. Změnil jsem je podle návodu 2 dny klid a dnes opět svítí. Jedná se o fábii RS kód motoru BLT r.v. 2006. Neví někdo funkční způsob jak to vypnout? Předem díky :)

Vloženo

Bude ti pasovat, mám je taky, je potřeba koupit dvě. Jinak kontrolka ti svítit bude, nebo teda mně na tom samém motoru svítila, taky jsem si myslel, že svítit nebude...

Vloženo

Opravdu dvě? :-) já myslel, že stačí jedna..teda alespoň se nikdo nezmiňoval o dvou.. :-) sakra, počítal sem s tím,že svítit nebude... bude mě to asi trochu znervozňovat.. neuvidím opravdovou chybu motoru, až nějaká bude :-)

Vloženo

Staci jedna, dokonce nemusis davat zadnou, staci vyndat tu hadicku u ventilu a necim ji ucpat aby nebrala vzduch z okoli. Taky to funguje a je to odzkouseny. Kdyz se ti rozsviti kontrola kvuli egr ventrilu, tak se to musi jenom upravit v softwaru.

Vloženo

Když už je prostřelený tak nestačí.  Jinak tenká podložka 0,8mm stačí jedna...vloží se a trubka zůstane. No a když trubku vyndám, bude na každé straně  čumět jedna díra. To jsou dohromady dvě, a je potřeba je zaplácnout dvěma silnýma .

Vloženo

zalezi na roku vyroby, mame doma ATD 2005 a tam uz svitila

To bude asi ono, u mě AMF 55kW EU3 2005 svítila, před FL asi tedy nesvítí.

Jinak když se rozsvítí, tak jí nějaký úpravce za pár stovek odstraní :kol-28:  Jinak jistota je to zaplácnout záslepkou, lépe dvěma, na tu jednu slabou jsem se dočetl, že to moc nesedí a po nějaké době pak ta trubka může prasknout.

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Lidi, prosím o radu, čistit EGR když je vše ok, dobře to táhne, spotřeba taky ok? Auto má nalítáno kolem 250tkm a motor 1.9tdi pd 74kw. Předpokládám, že to nikdy nikdo nečistil ale kámoš říkal ať se do toho nemontuju že se to pak může začít srát. Díky moc.

Editováno: , autor: Elkim
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...