Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Podľa technických parametrov sú podľa výrobcov identické tieto dva motory až na rozdiel výkonu. Superb 191 kW (260 k), Passat 220 kW (300 k).

V čom je okrem softvéru rozdiel, a dá sa bez nejakých veľkých zmien a investícií mať v Superbe ten istý výkon, ako ponúka s tým istým motorom Passat R36 ?

• o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Tak tedy znovu.

Jaký je rozdíl mezi motorem v Passatu R36 a Superbem 3,6 FSI?

Da se motor v superbu jednoduše (jen přehrátím SW) upravit na 300k ?

Prosím žádné téze, jen prověřené udaje a informace. Dík

• o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 8 měsíců později...
Vloženo (editace)

3.6 VR6 24v FSI 191-220kW EA390
specifikace 3,598 ccm, 10.6° VR6 motor - úhel sevření; vrtání x zdvih: 89.0 x 96.4 mm, kompresní poměr: 11.4-12.0:1 Fuel Stratified Injection (FSI) vysokotlaký přímý vstřik.

Výkon, Kroutící moment a kódy motorů: 

191 Kw (260 PS) @ 6,000 rpm; 350 Nm @ 2,500-5000 rpm; — CDVA

206 Kw (280 PS) @ 6,200 rpm; 360 Nm @ 2,750 rpm; — BLV (North America and Middle-East only)

220 Kw (299 PS) @ 6,600 rpm; 350 Nm @ 2,400-5,300 rpm — BWS

použití: VW Passat B6 3.6 FSI (BLV: 09/05->, BWS: 04/07-05/07),

VW Passat CC (BLV: 06/08->, BWS: 05/08->),

VW Passat B6 R36  (BWS: 09/07->),

Škoda Superb 3.6 4x4 DSG (CDVA: 09/08->),

VW Phaeton, VW Touareg, Audi Q7 ... jde o totožný motor.

rozdíly bych hledal ve vstřikách, sání, SW .. jestli se ti chce mrkni na to přes ETKu, třeba online: http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1  (klikni na Free services a pak na CarProg2)

snad ti to bude stačit

.. btw něco málo k VR6 od koncernu: http://sandbox.enjoybeing.net/veedub/vw_vr6_self_study.pdf

Editováno: , autor: JohanJFV
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Kontaktuj tdi chip. Ten ti rekne jak z toho dostat vice kw, stejne jako ma passat. Delal to uz parkrat :-)

pod doménou tdichip je na netu firma z Berounska, která má v hodnotových tabulkách uvedeno navýšení o 17 kW a 29 Nm. Tomu rozumím a věřím. To má ovšem do 300 koní ještě dost daleko.

Vloženo

Zatim jsi to evidentne nepochopil Jirko. Je snad tohle tema o CHIPTUNINGU nebo o dostupnych informaci o techto motorech? Psal jsem snad nekde, ze takovy vykon dosahne Petr jen za pouziti ladeni? Nepsal. Vim co pisu a to, ze je na internetu napsano neco o Stage 1, je mi celkem jedno, ja se bavim o vykonu srovnatelnym s vykonem passata 3,6

Pokud ti take uniklo, Waikiki by chtel nacpat do auta turbo, takze s nejakymi upravami jiste pocita.

Vloženo (editace)

ty si snad nečet, co jsem napsal v 11.30 ?  Pokud ano, pak ti asi je jasný, že to chápu. A s tím turbem mi to vážně uniklo a moc bych chtěl vidět výsledek. Kdyby to bylo tak jednoduchý, dělá to kdekdo. Jenže není. A není to jen "nějaká" úprava, ale zásah do motoru jak kráva. Cena tomu bude samozřejmě odpovídat. To už by snad bylo jednodušší a levnější toho Supa prodat a koupit si VW. Nicméně musím doplnit, že ve VW je to v tom okamžiku zase "pouhých" 300 k. S turbem by to muselo dostat mnohem víc. 

Editováno: , autor: jirkaK
Vloženo (editace)

Ani VW nedělá turbo 3,6 standartně. Navíc se mi pašík opravdu nelíbí. Diskuzi o turbu jsem rozjel jinde kluci, hlavně se neperte.  :kol-28:

A jinak ano levnější a jednosušší by bylo koupit jiné auto, ale ne zábavné a hlavně - pak od toho auta každý čeká vysoký výkon, tady ne a čumí, když mu pak zamáváš. Nechci, aby na první laický pohled bylo vidět, že auto má 400 - 500 koní, to bych si koupil třeba Porsche nebo Meda AMG.

Editováno: , autor: waikiki

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...