Přejít na obsah

Parkovací asistent


phlag

Doporučené příspěvky

Ahoj,

vždy v zimě přestával šlapat park. asistent (dlouhý tón při zařazení zpátečky) a na jaře, když bylo už tepleji, se opět vrátil.

Letos se už ale neprobral. Neporadili si s tím ani na první pokus v servisu. Nestalo už někomu či nevěděl by někdo čím to?

Mám O1 1.8T rv99...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem podobný problém, jen u mě to prostě jednou začlo a už se to do normálního stavu nevrátilo. Vagem zjištěno jedno vadné čidlo. Po výměně vše zase OK.

V servisu pravili, že čidla jsou OK. Prý je prohodili, ale situace stejná. :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, myslím, že jen prohození čidel nestačí.Pokud je jedno z čidel vadné, parkovací asistent prostě přestane fungovat jako celek. Ať to "vadné" dáš kamkoliv pořád to řídící jednotka vyhodnotí jako závadu a park. asist. nebude fungovat.

vzhledem k tomu, že se jedná o "solidní" servis, tak tohle snad prověřili

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

vzhledem k tomu, že se jedná o "solidní" servis, tak tohle snad prověřili

Zdravim tě,

jak si dopadl se senzorama?? Zkusim ti trochu poradit. Jestli je čidlo vadné poznáš tak, že necvaká. Při poslechu čidla cvakají, když k nim dáš ucho tak je to normálně slyšet, a cvakají bez ohledu na to, jestli se při zapnutí asistent rozjede. Mě to dělalo taky. Dlouhý tón a nenaběhlo to. Takže jsem to normálně zapnul a obešel auto, všechny cvakali až na jedno. V servise stojí asi 2800kč. Můj problém jsem nakonec vyřešil sám. Bylo mi divný že to někdy naběhlo a někdy ne, tak sem si myslel že jsou třeba jen zkorodované kontakty. Postupem času jsem zjistil, že když to čidlo dostanu do jedný polohy, tak začne cvakat a systém naběhne. Našteští to je taková poloha, že šlo v pohodě zabezpečit aretaci do této polohy. TeĎ jezdím s funkčním asistentem a kusem šroubu pod kapotou, který drží čidlo v patřičný poloze:)

Editováno: , autor: jirka1022
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...