Přejít na obsah

Plnění náhrady z povinného ručení


správce sítí

Doporučené příspěvky

Ahoj ve spolek. Minulý týden se mi stala velmi drobná bouračka, ani se tomu tak nedá říct. Paní měla na Cliu kouli, takže mám v nárazníku přesně na hraně promáčklinu a odřený lak. Měnit to asi nechci, případně až bude něco většího. Nicméně mám znehodnocený přední nárazník u své FII Combi. Madam je pojištěna u Kooperativy a dnes mi přišlo potvrzení o náhlašení škodné události. V dopise jsem se to nedočetl, tak se ptám tady. Jaké mám možnosti postupu při nároku na náhradu? Musím si nechat

- auto opravit a pak poslat pojišťovně fakturu,

- nebo stačí cenová nabídka na opravu a žádat peníze,

- nebo to chce v servisu nutně prohlídku zhodnocení škod?

Poslední varianta by byla asi nejlepší, protože bych mohl poukázat na oba blatníky, které nárazem možná utrpěly drobné prohnutí a zlomu v nejvyšším bodě oblouků. Jakou kompenzaci mohu od pojišťovny viníka očekávat? Auto je 2 roky staré, uplatňuje se amortizace? V jaké výši? A bude to chtít vidět jejich revizní technik, likvidátor?

Ptám se proto, že na tom pochopitelně nechci prodělat, ba naopak (když už jsem utrpěl škodu :-) a operátorce zítra na telefonu taky neřeknu všechno :-) Jak byste postupovali vy?

V první chvíli po bouračce jsem ani nebyl moc naštvaný, protože mi problesklo hlavou, že si nechám svou FII Combi Elegnace oplastovat jako Scouta (moc se mi to libi). Nicméně dnes mi známý vyčíslil cenu toho škodováckého materiálu na 20tis. což se asi ze škody nezaplatí. A to v tom není práce, zloději jedni... :-(

Pokud by se to dalo udělat na pojišťovnu, mam zájem o plasty FII Combi Scout, ale ani tady na foru jsem žadné fotky šťastného majitele nevyděl. Jen Roomstery a těm to také moc sluší, auto pak není tak opticky vysoké. K těm plastům mám ale obavu, ža zadní nárazník bude jako koplet jiný a nevím jestli bych potom neměl problém prodat ten svůj, i když je ve špičkovém stavu a s parkovacími senzory.

Hodně otázek, ale budu vděčný i za kusé odpovědi. Díky

Skoda_Fabia_Combi_Scout_4.jpg

prodavana verze

fabiascout_lo002.jpg

studie, ma podle me hezci zadek, co myslite?

free.gif

Editováno: , autor: správce sítí
Hromada velikejch fotek a reklama netreba.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blacky, co to meles ty ........!? Dam si s tim praci, najdu fotky na netu, vlozim je sem pouze jako odkazy a ty mi to smazes? ses ...........??! fakt takovydle ............ nepochopim. a o jaky reklame to meles, nikomu zadnou nedelam, poukazal jsem na rozdily studie a prodavane verze!!! je tu mraky prispevku s hromady fotkama a u me si neml duvod na upravu! co si to dovolujes, ted to vrat zpatky do puvodniho stavu .............

Editováno: , autor: Olin
vytečkováno - porušení pravidel - urážky dalšího učastníka fora
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...............

Nic jsem neporusil, tim jsme si jist! Takze pokud mi tu bude nejakej chudak mazat prispevky, ktery nejsou s nicim v rozporu, pak oko za oko... A protoze mu nic smazat nemuzu, tak jej muzu alespon oslovot jak se patri! Opravdu hodne me nastval, az tak ze zvazuji delete uctu, co taky tady delat, kdyz se nemuzu ani spolehnout, ze mi slusny prispevek nejakej dement nesmaze. Dement neni vulgarni slovo, debil take ne, je spis neslusne ze jsou takovy mezi nama a maji pravo sahat na prispevky!

Vidis a misto toho, abychom se bavili o temetu o kterem jsem psal, tedy PLNENI Z POVINNEHO RUCENI a TUNNING elegance fabie na scout, budes tu se mnou resit nejaky pravidla a vycitky svedomi? Dalsi uz v tomto duchu nepiste, ano? Bud k temetu nebo radsi o nicem. Diky ;-)

Editováno: , autor: admin
Nekopírovat předchozí příspěvek - porušení pravidel !
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pane správče, vítejte v sekci FII/Roomster. Tady je totiž všechno možný. Smiř se s tím, že někteří holt nemají co říct, místo aby šli vzorem a pomáhali ostatním, postupujou z pozice moci a zneužívají toho (klidně ti sáhnou do příspěvku aniž by to bylo poznat, označili editaci atd.). To jen tak na úvod, aby sis z některých přicmrndávačů na UJEP nic nedělal.

Teď k věci. Já bych se na to vykašlal v okamžiku, pokud by výměna nárazníku nebyla dělaná pouze kvůli vzhledu. Ony jsou totiž Scoutový taky lakovaný (resp. barva nárazníku je jiná než podkladu) a když se odřou, tak je pod tím vidět jiná barva.

Ještě poznámka k těm blábolům uvedeným v editaci - zrovna tento příspěvek mně byl původně přepsán bez označení editované části atd. atd.

Editováno: , autor: bojler
Kolega Bojler se uklidni. Myslim, ze sem tady pomohl vice lidem, nez ty dokazes spocitat. Ze mas ty osobni problem je tva vec. A zase lzes to, ze sem ten prispevek editoval je jasne poznat.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me ten znamej rikal ze to jde z fabriky uz lakovany, ve dvou barvach, jedna je sametova cerna a druha stribrna. Kdyz se ale podivam na ty plasty v realu, at je to octavka, nebo roomster, pripadaji mi jako bez laku...

Me zase pripada, ze striknout cernou barvou kousek plastu, je jednossi a mene viditelne, nez mezalitovany lak na aute, kde musis lakovat cely dil. Nehlede na to, na parkovistich mas chraneny narazniky a take bocni dvere! Kazdou chvili nekomu z okoli odrou auto, protoze lidi jezdi jako prasata a i me udelali na zadnich dverich cerny sram 50cm dlouhy. Nastesti to slo sice velmi obtizne dolu, ale byl to jen plast. Promackle nejsou. Priste uz ale stesti mit nemusim. Jako kamos kteremu udelali to same, dvere promackute a jeste dulek o rany otevrenim dveri.

Editováno: , autor: admin
opakovane poruseni pravidel citovani predesleho prispevku. Udeluji varovani.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já s tím naštěstí problém nemám, ale maminka má auto votřískaný jako blázen. Jestli si chcou kolegyně v práci oklepat ze stodvacítek bahno, nevim. Naposledy asi ňákej žák vobjel u víčka nádrže klíčem asi půl metru. Můj pohled je takovej, že drobný věci budu nechávat, protože každá oprava je drahá jak blázen. Za tu nádrž si řekli cca 6000Kč..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...