Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Už nějakou chvíli přemýšlím o nějaké kovové mřížce před chladič co by se dala dát/připevnit za tu plastovou jako ochranu proti kamínkům. Musela by být trochu hustější, aby to zachytilo/zpomalilo i malé kamínky ale aby se to zase neucpávalo bordelem a proudil přes to vzduch. Viděl jsem to tady občas na focusech ale žádné octavii, takže nemám páru jestli se něco takového dá vůbec sehnat (příp. to má i homologaci). Včera se mi potvrdilo, že to není úplná blbost. Člověk z naší ulice mě vystrašil svou příhodou z dovolené, jelikož dnes odp. jedu na dovolenou já.

Na dálnici prý rána jako od kamínku, za chvíli škubání motoru+ukazatel teploty v červeném poli. Když zastavil, zpoza plastové mřížky šel přímo vpřed sloupec páry. Kamínek vlítnul přesně mezi žebra plastové mřížky a trefil chladič. Nalil tam nějakou minerálku aby aspoň dojel k benzince, tam zkusil ještě koupit nějaký předražený sajrajt na opravu+čekání až to ztuhne. Sajrajt ovšem nefungoval a po 50km to samé. Následovalo volání odtahu, odtah do servisu, čekání na opravu...... prostě celý den v háji.

Ví někdo o nějaké použitelné mřížce/jiném řešení?

Vloženo

Zkus se podívat na prodejce tahokovu - je levný, dá se dobře tvarovat a stříhat nůžkama a používá se na závodních speciálech. Šikovný kutil si to dá za plast nebo místo něj.

Vloženo

tahokov ma moc velka oka, a ta sitka jelevnejsi :) a kdyz jsou tam dve vrstvy tak prvni to sice prostreli, ale zbrzdi se to a ta druha co je tesne zani to zachyti. takze myslim ze ani hrebik nema sanci... funguje to, jednou rocne tu sitku vymenim a je to. naklady asi 100 korun a chvilka casu,,,

• o 2 týdny později...
Vloženo

Díky za odpovědi. O tahokovu jsem přemýšlel, ale ta síťka není špatný nápad. Teď dovolená naštěstí proběhla OK, ale začátkem srpna valím zase, tak zkusím tu síťku někde sehnat...

Matrix.nine: nějaké foto jakým způsobem to tam máš připevněné by nebylo? :)

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

jeste vydrzte... dnes se vracim dom tak nafotim ....

jeste vydrzte, navrat odlozen... trcim ve francii :(

v podstate jsem to pripevnil silikonem a sroubky k plastu toho narazniku, vcelku to dobre drzi... jak prijedu nafotim ....

Editováno: , autor: Matrix.nine
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

mám dotaz ohledně mřížky tahokov... rád bych jí použil u F1 do rs nárazníku po odříznutí držáku spz....

díra je údajně 25cm... a mřížka která se standartně prodává je široká také 25...

když jí koupím lze ten materiál nějak za lidských podmínek roztáhnout? alespoň na takových 28? bez požkození?

• o 4 roky později...
Vloženo

myslím, že už to tu někde bylo. Před drobnými kamínky to neochrání (pokud tedy netrefí přesně žebro) a pokud je to něco většího a má to dostatečnou energii, tak se ta mřížka do výparníku obtiskne celá.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...