italik Vloženo 16. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2010 Prosim o radu, zitra se jedu podivat na octu 4x4 dotazenou z Belgie 2006 naj. 80000km. nejsem jeste rozhodnutej, protoze jsem spokojenej s O I 66kw ALH. Chtel jsem se zeptat co je ten filtr pevnych castic u ty ctyrkolky. diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 17. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2010 DPF filtr - filtr pevných částic, takový nesmysl ve výfuku, něco jako katalyzátor, zachycují se v něm saze, tudíž ti nebudou lítat výfukem ven,zase jeden "ekologický" tah automobilek, problém je, že pokud jezdí člověk často po městě a krátké tratě tak se může zanést a jeho výměna je v řádech desetitisíců kč, popřípadě ho nechat vymontovat cena cca. 14.000,- Osobně ho na autě taky mám, najeto 75 tis. km a zatím bez problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 20. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2010 mno jo ale když ho vymontuješ, tak neprojdeš technickou...teda emisema Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 20. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2010 Tohle mě netrápí a navíc, jsem někde četl, že projdeš a úplně v pohodě, vem si ten samý diesel co akorát nemá DPF a taky projde... Podle mě tam šlo hlavně o to, že to nekouří z výfuku, všem ostatním dieslům to kouří a i přesto emisím vyhoví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 20. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2010 tak aby bylo jasno: DPF je tam proto aby motor splnoval normu Euro5, bez neho ten samy motor splnuje "jenom" Euro4, to vubec nema zadny vliv na to jestli projdes pres emise anebo ne, na emisich maj jenom tabulku 3 parametru pro kazdy typ vozidla, a to jestli je tam vic anebo min sazi se nemeri...DPF ti jenom zajisti ze ti saze se netlaci ven pres vyfuk ale se zachyti v tom filtru a cas od casu se hezky vypali a stejne ten bordel skonci venku, cili pokud mozno tak motor s PD vstrikovaci bez DPF (min problemu do budoucna), PD system si moc nerozumi s DPF, common rail uz si s tim DPFkem lepe poradi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.