Přejít na obsah

Pravda o xenonech v OI


Machlak

Doporučené příspěvky

Každý z nám bezpochyby miluje svého čtyřkolého mazlíčka.. jenomže se určitě každý také střetl s tím, že občas mazlíček zlobí.. mne taky teď zlobí a to už řešené xenony v jiném tématu. Proto sem se bavil o tom z odborníkem který v tom dělá léta a dozvěděl sem se pravdu. Jednou v Polsku zmizel kamion se xenony které měli být sešrotovány.. byly vadné no o to mi až tak nejde, či je mám možná já na aute nebo někdo jiný. Jde mi o to, že xenony v OI jsou všeobecně nekvalitní a je lepší s nimi svítit jenom když je to potřeba a hlavně když není venku příšerně horko. A mohu potvrdit že je to pravda kterou jsem viděl na vlastní oči. Nové svítí více kupředu a krásně zřetelně ale některé už na prd a více při aute a do dálky ani hovno. Proč je tomu tak?? Protože reflektor pro výbojku je z plastu který se po čase může deformovat a proto je i také v ponuce u Octávie náhradní přední část reflektoru s čočkama. A také, že laciné výbojky mohou být kradené, což je pro nás xenoňáky ten lepší případ, jako když jsou vyřazené a i přesto se dostanou do našich miláčků. Takže, jestli chce někdo výbojky s 6000K, dá za ne sice více ale vydrží mu tak rok při častém svícení a skrátí si i životnost elektroniky která u častých startů může být jenom 100tis.km! Co se týče nejdelší životnosti, tak to jsou klasické 4100K Osram a 4300K Philips na které je spoleh ale musí být ze spolehlivého zdroje.

Napsal sem to tu proto, protože někteří mají xenony a neví kdy jim začnou blbnout. Já svítím jenom když je to potřeba a ne z frajeřiny.. a aby mi za 20tis.km odešla výbojka tak to se mi zdá nějak okatě skoro. Takže teď sháním výbojky Philips ale jen fakt také o kterých budu přesvědčený, že jsou kvalitní..

PS: Vše co jsem napsal byla pravda, ve firmě mají xenony na Octe, má už za sebou 200.000km!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zle jsem se asi vyjadril.. mel sem na mysli tu parabolu uprostred které je vybojka.. dela se z plastu :angry: a casem straci svuj efekt a pri celodenim sviceni to bude pro ni jako v pekle jestli me chapete (muze se zdeformovat), hmlovka H1 ji má z plechu! a jeste k tomu v horni casti s otvorem pro ventilaci..

To Quote:

Kopil sem je za 14 i komplet predelané a dostal sem na chlapka kontakt od jednoho z fora. Ten mi uz mobil samozrejme nebere.. Pak se mi levá odlepila, tak sem ji musel celou rozebrat a slepit silikonem na akvarium a ted je pokoj. Cekam kdy se odlepi i prava.. <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zle jsem se asi vyjadril.. mel sem na mysli tu parabolu uprostred které je vybojka.. dela se z plastu :angry: a casem straci svuj efekt a pri celodenim sviceni to bude pro ni jako v pekle jestli me chapete (muze se zdeformovat),

Promiň, ale nějak nechápu, proč by to pro ní mělo být při celedenním svícení jako v pekle? Teplota vznikající při svícení xenonové výbojky je proti kupříkladu halogenu H4 naprosto zanedbatelná .... :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No,.xenon má 30W,halogen okolo 70.tak si spočítej jaké teplo která vydává a která parabola se tím více zničí

Nevim jak je to presne, ale nema xenon mensi parabolu?

Je jasny ze 60W oproti 30W je vic, ale bude tez rozhodovat chladici plocha, cimz by se mohl pomer zmensit, ale klasika bude vzdy topit vic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xenon ma o 50-150°C mene nez zarovka.. ale vsimnete si v PDF-ku Max. socket temperature 210°C - pokud dobre rozumim tak na objimce konektoru muze byt takato teplota. Jaka je potom v jádru? Parabola xenonu je ovalni, vybojka je komplet schovana a k hornimu stropu to ma asi tak 3cm!

To je taky docela dost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

někde na nějakém fóru někdo psal o těch kelvinech.Každý si myslí,že čím víc tím lepší světlo,ale není to pravda.Proč,už si nepamatuji,ale někde se o tom psalo.

Teplota chromaticnosti udavana v kelvinech u vybojky skutecne nema vliv (na rozdil od zarovek) na barevne podani ani svitivost. Takze souhlas s Cosbym, ze vyssi hodnota neoznacuje lepsi vybojku. Skutecne zalezi jen na tom (pochopitelne neplati o ostatnich parametrech), jaka barva svetla je vam prijemnejsi, osobne volim modrou z te vyssi casti spektra.

Jen tak zcela mimo soutez jeste jednou diky do Stramberku - halogenidove vybojky sviti, ostrikovace ostrikuji :worthy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...