Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Lze nejak jednoduse udelat to aby svitila i prava zadni mlhovka?

Je tam osazena zarovka? Popr. pouze kabelaz - nevite nekdo?

Podle dokumentace tam kabel není, tedy musel bys jej dotáhnout. Světlomet (nosič žárovek) je univerzální. Tedy jde do něj vložit žárovka.

Jz

Upraveno od Luďa
necituj předchozí příspěvky

Bohužel není tento problém stejně řešitelný jako u nové Octavie, tam stačí druhou zadní mlhovku pouze aktivovat pomocí počítače. V tvém případě by bylo třeba natažení elektřiny a nějaká SW úprava systému kontroly žárovek, která by z toho mohla být zmatená. Pokud by držák žárovky musel být jiný, doporučoval bych koupit z anglické verze.

Yetiho nemám a možná to s tou elektronikou tak složité nebude, pamatuji si u Fabie, že dokonce v druhém světle byla také dvouvláknová žárovka, jen chyběl jeden kabel, který stačilo natáhnout z levého světla a vše fungovalo. V té době měly dvě mlhovky auta s tažným, jak je to nyní nevím...

Upraveno od samurai

Souhlas, taky se mi to libi vice. Pokud by to bylo jen vlozeni zarovky, uz tam je. Ale drat kvuli tomu tahat nebudu. Je to jen ten drat. Objimka tam je a software s tim podle me nema nic spolecneho. Na ridici jednotce je jeden vystup pro mlhove svetlo.

Jz

Upraveno od Luďa
necituj předchozí příspěvky

berete mi myšlenky, taky jsem se o víkendu když byl u nás ten bordel když jsem přijel domů kouknul na yetiho zezadu a přemýšlel jsem jestli mi praskla žárovka nebo ne...., koukám, že nepraskla, osobně bych uvítal obě mlhovky takhle to vypadá jako nedodělaný ;)

• 11 měsíců později...

Mám mlhovky taky v nárazníku. A upravil jsem si vypínač mlhovek. Napřed se zapínají zadní a potom přední mlhovky. Nechápu výrobce, proč to má naopak.

• 8 měsíců později...

Třeba proto, že když za tebou v noci v mlze někdo jede, tak abys tu zadní mohl vypnout a předníma si pořád dál mohl svítit. Ta zadní zblízka v noci strašně oslňuje a po chvilce seš slepej. Já to tak z ohleduplnosti k druhejm dělám a když zamnou zase nikdo není, tak jí zase rozsvítím.

• 5 let později...

Chlapy je mozne tu mlhovku dokodovat nebo ne? Rad bych to udelal zkouseli jsme to v praci ale bez uspechu.

Četl jsi předchozí příspěvky? Máš ji vůbec zapojenou? Kontroloval jsi to?

Zarovka tam je to jedine vim. Nejsem eletrikar abych se stoural v kabelech. Zajimalo me jen jestli se to da nejak diagnosticky zapnout. Na OCT III jsme to v diagnostice krasne zapli ale u Yetiho nevime kde. Prizpevky jsem cetl

Jasně. FI tam také měla příslušnou žárovku, ale chyběl tam drát. Proto se na to ptám - i vzhledem k těm předchozím příspěvkům (i když ne zcela jednoznačným). Pak je ještě otázka, jestli to nebude jako u OII FL (tuším, že elektrika v Yeti vychází z OII), kdy to diagnostikou jen tak nezapneš, je potřeba nějaká úprava sw. Napiš alespoň o jaký rok výroby se jedná.

• 1 rok později...

Uff, jsem dnes kontroloval svetla a zjistil s hruzou, ze nesviti prava zadni mlhovka, uz jsem hledal navod, jak pravy zadni svetlomet rozmontovat a opravit, a ted jsem se tu docetl, ze to je vlastne spravne.
:)

Třeba proto, že když za tebou v noci v mlze někdo jede, tak abys tu zadní mohl vypnout a předníma si pořád dál mohl svítit. Ta zadní zblízka v noci strašně oslňuje a po chvilce seš slepej. Já to tak z ohleduplnosti k druhejm dělám a když zamnou zase nikdo není, tak jí zase rozsvítím.
To je ovsem v CR zakonem zakazano, svitit prednimi mlhovkami bez zapnutych zadnich mlhovek.

Je zajimave, ze nejprve musis zapnout predni a pritom zadni svitit nemusi... Myslim, ze to mas "popletené".

Ja urcite ne, protoze predni mlhovky smis pouzit pouze v tech pripadech, kdy zadni mlhovky pouzit musis. Z toho logicky plyne, ze predni mlhovky nesmis uzit bez zadnich.

§ 32/4 z.č.361/2000 Sb.

Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.

Jinak jsem jen tak na zkousku odmontoval pravy zadni svetlomet a zarovka pro zadni mlhovku tam z vyroby je.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.