Přejít na obsah

1.6 MPI LPG


paldous

Doporučené příspěvky

To že bere 1.6 Mpi 74-75kw olej při nějakem nájezdu (býva to zhruba od těch cca 100 tis km) je celkem známe,instalace Lpg na to nemá žadny vliv.V mém okoli ho maji taky v Octavě bez plynu a tam motor bere  cca 1 litr oleje na 1500 km.Dokonce je tady o nadměrné spotřebě oleje u tohoto motoru na foru téma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych řekl, že pravá přičina, proč nedělají (resp. dělali jen krátce) auta s LPG už od výroby je, že to přináší zvýšené náklady na vývoj a hlavně následný servis, kde to znamená mít v ŠA servisech i odborníky na servis LPG a to znamená školit hromadu dalšího personálu a jak víme, proškolený ještě neznamená odborný ... a proč v tom ještě frčí Dacia? Zde budou důvodem emisní úlevy na atmosferických motorech, které by si již čistým provozem na BA nevlezly do emisního limitu současných EURO norem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedavno ked sme sa babrali v dielni sa zastavil znamy z ulice.Ma od nova OII 2010 1.6 MPi LPG s manualnym primazavanim.Vypytoval sa co a ako ohladol spotreby oleja.Ma na nej plyn od cca 10tkm a zerie mu 1L na 1000 km.Vsetko ide perfektne  len sa hambi ,ze na ceste do chorvatska si berie 4L oleja..pritom este nemenil rozvody.Teraz ma 116 tkm.

 

Mne taketo skutocne priklady stacia na to aby bolo jasne ,ze LPG znizuuje zivotnost tesneni v motore

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...