Přejít na obsah

jede pouze na volnoběh OCT1 81kw


kuznik007

Doporučené příspěvky

Zdravím,mám octu 11/2000 81KW laurinku,auto nejede pouze na volnoběh,bliká mi kontrolka žhavení,ale ply nejde přidat.nechal jsem to napíchnout v servise a ukazalo to chybný plynový pedál.ten jsem vyměnil a dělá to zase.Prosím o radu nebo pomoc.jsem z toho úplně vedle nedá se s tím jezdit.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, dnes se mi stalo úplně to samé. Ujel jsem asi 20km na plyn z tempomatu, pak zastavil na semaforech, znovu zkusil nastartovat a od te doby to jelo uplne bez problémů. Taky jsem z toho vedle, má někdo taky takovu zkušenost? A hlavně kde je problém? :(

Až to napíchnu, tak dám vědět co to píše mě.

Průběh je asi takový, že normálně jsem nastaroval, zařadil jedna a jak jsem přidal plyn, tak to padlo na volnoběh...pak už to na plyn nereaguje a bliká žhavení.

OCT 2004 81kW

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blazni? Taka palka za novy plyn?

Mal som to iste a nie je to v pedali. Mal som vadne rele c 109. Teda po poradi. Vtedy som menil ventilator na sahare dalej cidlo na chladici. A baterka bola vonku a dost toho bolo naraz co sa robilo ale zacalo mi toto iste robit. Mal som v kasliku druhe rele 109 ktore som kupil s autom tak som ho skusil vymenit ze ci je dobre alebo zle alebo naco je tam odlozene. Odvtedy som s tym nemal problem,vyse roka som s tym behal. Asi pred 4 mesiacmi som ho nahodil naspat ze cii sa nieco zmeni,ci bude vsetko v poriadku. Chvilu,mozno tyzden nic a potom po ceste do Blavy po dialnici mi to zase zacalo robit,blikala kontrolka zhavenia,plyn na automat cca 1100 otacek. Da sa s tym ist ,elektronika si to normalne prida plyn aby sa to udrzalo a ides aj na 5 cca 60 km/h. Asi 3x mi to takto zhaslo po restarte motora to chvilu islo a potom zase. Ja v obleku,na navstevu kamaratky do nemocnice kurwa a tak som sa nejako dostal k tej rele doske a dal tam naspät to rele 109 co som vyhodil von na test. To co mu drbalo som zahodil rovno a daleko a odvtedy slapem zase ako hodinky. Takze ci bolo uz stare vyžíhané alebo niekde blby spoj na doske neviem,neriesil som ho.

Tak skuste a dajte vediet. Je to rele ktore riadi vstrekovanie nafty ci priamo cerpadlo takze dost podstatne relatko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové

takže vše vyřešeno,problém byl v kabeláži od řídící jednotky a to v místě pod stěrači.Neuvěřitelně po několik let od montáže alarmu,kdy jeden ko..t tento svazek navrtal,že to nešlo vidět.Svazek byl zaizolován a vevnitř úplný maras.vyměněno a zítra jedu na dálkovou tak to vyzkouším.jinak mechanik mi řekl že to relé s C109 nemá nic společného a na VAG se nemusí i kdyby to bylo nevím co.Každá porucha u našich mazlíčků je jina a ne stejná,tedy v případě elektriky.Tak a´t Vám to jezdí bez poruch

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mechanika nepocuvam. Ked som to vyhodil nemal som problem,dal som ho naspät asi po roku a zrazu zase to iste. Odvtedy som to vymenil naspät , to blbe rele som zahodil dobre daleko jak som to tam v obleku a bez torxov menil na dialnici a odvtedy slape zase vsetko OK a problem sa prejavoval presne ako tu bolo popisane. A ine som nerobil naposledy ozaj len to rele zamenil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

tak to ti gratulu že jsi s tou opravou narazil na někoho inteligentního.Já tohle taky řešil v Škoda servisu :-) Vyměnil jsem pedál,relé a dokonce řídící jednotku motoru a pořád nic.Tak jsem odborníkům poradil at vymění tu kabeláž a 3 roky mám pokoj :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...