Přejít na obsah

Problem pri dobrzdovani s ABS


Marek_Norway

Doporučené příspěvky

Zdravim Vas, chcel by som sa opytat ci ste niekto nemali podobny problem ako ja. Pred nedavnom som generalkoval prednu napravu, kedy okrem ineho boli menene aj brzdove dosticky, naboje a loziska kolies kvoli kruteniu kotucov, no samotne kotuce neboli vymenene, ale stiahnute frezou. Odvtedy auto brzdi vyborne, ziadne vibracie od pedalu ci volantu. No postrehol som, ze pri dobrzdovani (tz. pri velmi pomalej jazde a zastavovani) citim aj pocujem na brzdovom pedale, ze zasahuje abs, nerobi to vzdy, ale nemozem ani povedat, ze iba obcas. Stava sa to aj na uplne suchej ceste, bezne na parkovisku kedy nieje mozne, ze kolesa idu do smyku, no ABS to zrejme tak vyhodnoti a aktivuje sa. Pri vyssich rychlostiach je vsetko v poriadku, skusal som aj brzdenie na strku, vtedy abs zapne ako ma. Nemate s tym niekto skusenosti? Mam octaviu combi tour 2005, esp, ktore tiez funguje. Myslite, ze to moze byt tymi stiahnutymi kotucmi? Dakujem za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi to dělá taky, ale vypozoroval jsem, že to dělá jenom když je moc teplo. Po výměně snímačů se to sice trochu zlepšilo, ale stejně to ABS občas zapumpuje. Pak jsem ještě dostal radu, ať očistím pojistky na pojistkovém bloku na baterce, ale to moc nepomohlo. Vím že už se to tady probíralo a mohlo by to být způsobené větší vzdáleností snímače od toho kroužku. Vzhledem k tomu, že se pomalu, ale jistě blíží zima, tak na to zatím kašlu a řešit to začnu asi až příští rok, až se zase zvednou teploty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes mi jeden známy hovoril, že by to mohlo súvisieť aj s ložiskami v kolesách, ževraj tam je senzor a pri výmene keď sa staré ložisko vytĺka tak sa ten senzor môže poškodiť (pokiaľ mechanik nemá sťahovák alebo ako sa to volá). Mne to začalo robiť presne po generálke prednej nápravy kedy boli menené aj ložiská a náboje v kolesách. No môže sa ten senzor poškodiť tak, že pri šmyku funguje normálne ako má? Alebo žeby neoriginál ložiská?

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

promerte vzdalenost cidla ABS od krouzku, myslim ze kolem 1.5 mm od sebe, pokud to bude 3 a vice tak bude problem v nalisovanem lozisku na naboj a nebo kontrolu dotahnuti matky poloosy

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 5 týdny později...

Zrejme môže, pretože presne ako písal Octavka, ja mám tú vzdialenosť niečo cez 3 mm. Akurát mi mechanik hovoril, že tú vzdialenosť v mojom prípade nieje možné zmenšiť nakoľko čidlá ABS sa posúvať nedajú, ja si to síce neviem predstaviť nakoľko som to nevidel, ale zrejme boli použité neoriginál náboje alebo ložiská, pretože po výmene týchto to začalo robiť. Otázka teraz znie: mám teraz vymeniť zase aj ložiská aj náboje alebo stačí len jedno z toho? Pýtam sa takých, ktorí sa v tom vyznajú a vedia si to predstaviť, možno pre niekoho hlúpa otázka, ale ja som to ešte nevidel ako to tam je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Taky jsem kámošovi měnil ložisko v kole(přední)a pak ještě jsem mu měnil pružiny pérování,a zadní brzdy.Když jsem to byl projet,tak při dobrždˇování se aktivovalo abs.Byl jsem taky z toho jelen.Na vagu žádná závada,jenom sporadická,snímač podélného zrychlení,ale tu už tam má déle,proměřoval jsem snímače,taky v pořádku..Vyčistil jsem ty snímací kroužky,ty měly na sobě dost silnou vrstvu rzi i samotné snímače.Po projetí stále to samé.Tak jsem zkusil ty kroužky jemným poklepáváním přiblížit k snímači,protože když opadala ta rez,tak vznikla dost velká vůle mezi čidlem a kroužkem.Hrál sem si s tím dost dlouho,chtěl jsem ,aby nebyly došišata.Po projetí už to bylo v pořádku.Octavia1.9 tdi 4x4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

mam podobny problem , nedavno mi menili predne pravé ložisko a tiež ked už dobrzdujem do pedala mi idu niekedy jemne vybracie ako keby zapinalo abs , mechanik mi povedal že takto sa chová abs kocka ked odchádza , ale kedže mi to robí od v tedy ako mi menil ložisko moc sa mi nechce tomu verit , ake su vaše názory ? mam octaviu 1.9 tdi 2002 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robert: skús zmerať tú vzdialenosť od impulzného kolesa po snímač.

používajte originálne diely a autá si robte sami! alebo keď už nieste zdatný tak to nedávajte "kamarátom" čo si myslia že niečo vedia alebo do pochybných servisov. vyvarujete sa tým zbytočným problémom!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zajtra to skúsim zmerať , auto mi robí známi čo dlhe roky robil v škodovke ale práve to ložisko mi menil niekto iný bo on nemal čas :) ale zajtra idem do lidla :) kupit novy zdvihák tak ho aj vyskúšam :) ale chystam sa už taketo veci si robiť na aute sám o chvilku sa chystam na komplet brzdy tak mi drže palce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...