Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Servus. Vsimol som si ze pod prevodovkou mam slzave miesta. Bol som v servise a tesnenie vika prevodovky prepusta olej. Tesnenie som si dal objednat. Kolko bude trvat vymenam dufam ze auto nemusim nechavat v servise ? Dikes Kde skontrolujem kolko mam oleja v prevodovke ? musim pod auto ?
-
- 6 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. V motoru mám olej Castrol Protection 15W-40 208L. Můžu vyměnit za 10W-40 případně 5W-40. Motor 1,2 47kw. Ročně najezdím 5000km. Díky za odpovědi.
-
- 17 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
-
Jak jste celkově spokojeni s motorem 1.2 12V 47 kW HTP?
-
- 11 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Uz asi 5x se mne rano stalo pri startovani, ze neco tak na 3 sekundy zaskrka v motoru, pak je klid. Starterem to nebude, protoze to dela az chvilicku po nastartovani. Klepani prevodovky to taky nebude, je to jiny zvuk. Za ty 3 vteriny je jiz vse o.k. Po okamzitem vypnuti motoru a naslednem nastartovani jiz neni slyset nic neobvykleho. Nedela to pravidelne pri kazdem rannim startovani jen obcas. Zacalo mne to delat pote, kdyz jsem umyl auto, umyval jsem ho behem 3 dni 3x. Co jsem si vsiml, tak to dela jen ta obdobi, kdyz je rano chladno. Nevim taky, jestli na to melo nejaky vliv caste myti po sobe. Tezko se to da predvest, protoze skrkani se objevuje jen obcas. Ne…
-
- 55 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
-
-
-
Cafte. Mam mam problem s motorom 1,2 12v..rok.v.2004 Najazdene 30 000 km. A prave vcera mi prvy vypovedal sluzbu. Zacalo sa to pre dlhsej jazde cca 200 km.. Pri jazde okolo 40 km/h mi cuka autom a stratil aj vykon. Ak drzim otacky okolo 2000 a viac je jasne pocut nepravidelny chod a divny zvuk. Akonahle dam nohu z plynu mi auto skape.. Ako keby to chcelo drzat v otackach ale asi po 3 sekundach to zadrnci s motorom a je dead. Startovanie je dlhe asi 7 sekundove a musim slapat aj na plyn aby to naskocilo. Kontrolka motora alebo lamda s. sa mi rozsvietila az neskor ked som sa vracal uz do karaze to odstavit. PLS. neviete kde by mohol byt problem? Zajtra idem …
-
- 8 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Proč zavřel téma Výkon motoru 1.2 (47kW),člověk co s něj udělal nejvíc flame? Jestli to tady funguje tak,že pokud někdo odporuje osvíceným a jedině správným názorům moderátora Martinoslava a ten pak zavře téma -tak prosím běžte s takovým fórem do pr....!No myslím,že můj druhý příspěvek na tomto fóru bude asi poslední.
-
- 335 odpovědí
- 26,2tis zobrazení
-
-
Tak hurá! Konečně se mi podařilo vyřešit problém s vybracema motoru na volnoběh. "Pro ty samí chudáky jako sem byl já s pojízdnym vybrátorem" Nikde si stim nevěděly rady a v každym servisu tvrdily že je to normální až se vybrace zhoršily tak že chrastily stažený okna ve dveřích.TO už bylo jasný že to normální není ,ale pořád nevěděly co stim. Nakonec sem si nechhal změřit tlaky ve válcích za 150 kč. a bylo jasno. Volej to nežere takže ventyly 1 a 3 válce. Oprava spočívala v zabroušení sedel výfukovích ventylů a výměny vlečných vahadel s hydraulickými podpěrami.Oprava tedy za necelejch 9000 A je klyd jen doufám že za dalších 40000 km si to nebudo muset zopakovat.
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Chlapi poraďte čo to môže byť, už asi 5 - 10 krát sa mi stalo, že po naštartovaní studeného motora pri rozjazde pozorujem mierne cukanie niečo ako kedysi stará 120ka. Samozrejme že to nie je také výrazné ale tak trochu je to cítiť. Po prejdení prvých cca 500metrov už nič podobné nepozorujem. Vždy je to iba pri prvom rozbehu v danom dni. Zatiaľ ma to nejak veľmi netrápi, len sa bojím aby sa to neprevalilo do nejakého vážneho problému. Možno ma tu označíte za precitlivelého alebo začnete posielať HTP "k vode", prosím radšej poraďte čo to može byť. čo to môže robiť? * Škrtiaca klapka * Filter alebo čerpadlo paliva? * sviečka? Ja neviem, tu končí moja predstavivosť.…
-
- 25 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Chci s váma podělit o zkušenost.Stává se mě že tak jednou čtyři měsíce se objeví kapka oleje na spoji mezi převodovkou a motorem.Už před rokem sem to reklamoval a v servisu to poprvé vyřešili výměnou těsnícího kroužku klikovky a při druhé reklamaci to už jenom otřeli.Včera sem to zavezl na třetí reklamaci a budou mě měnit motor.Technik říkal že těch aut z touto vadou je asi už víc.Já mám MR 2004.Tak si zkontrolujte svoje miláčky
-
- 42 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
-
Caute. V poslednom case mam dojem ze moja 1,2 47KW je nejako leniva. Porovnaval som zrychlenie mojej 1,2 47KW s fabkou 1,4 44KW. Vysledok mojho tusenia bol specateni. 1,4ka ma predbehla. Nemate tusenie cim by mohlo byt sposobene znizenie vykonu mojej fabky. Nevie niekto kde maju v Bratislave výkonovú brzdu, aby som mal skutocny dokaz a vykone mojej fabky? Mam najazdenych 36000 Km a auto ma 2 roky.
-
- 23 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
tak sem dnes zjistil ze mi tece z fabie celkem dost olej ( cca 30 000Km ). nelenil sem a jel sem do servisu a zacaly se dit veci !!!!! 1. rikal ze musi pretesnit kliku, a simerinky (samo na zaruku...) 2. nechal sem technika sjet z heveru abych to neodrel!!!! a hadejte co se stalo??? odrel mi to on ale aspon to uznal a budou to lakovat..... ale sere me to
-
- 63 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
-
-
Jsem teď dost naštvanej. Minulý týden jsem byl v Praze na Jarově. VAG zjistil chybu v systému dávkování paliva: vyšší spotřeba, výkon šel dolů, na volnoběh jde motor natvrdo, chybu smazal, prý by to mohlo pomoct. Dojel jsem do Brna a dal to, prý do nejlepšího, servisu v Brně. Na VAGu nic nenašli, takže s tím nic neudělali. To samé dnes v Ústí. Co s tím?
-
- 22 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
1.Poraďte mi prosím kde sa nachádza ten ventil a čo je jeho funkciou? Má to niečo spoločné s tým nejakým iným ventilom(neviem jeho meno), čo recykluje vzduch s klukovej skrine späť do sania? 2.Vraj tá druhá sranda sa dá obísť a je to iba kvoli ekologii ale špiní to vraj škrt.klapku, je to pravda? Dík
-
- 7 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mam novu Fabiu 1.2 12V najazdenych cca 2500Km a vsimol som si ze pri brzdeni motorom mi nieco v predu piska. Neviem od kedy to robi, lebo ked mam zavrete okna tak to nie je vobec pocut. Vsimol som si to len teraz ako zostalo vonku teplejsie a sem tam si otvorim okno. Neviete cim to moze byt? Mam s tym ist do servisu? Dakujem.
-
- 9 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Chtel by sem si do motor. prostoru poridit rozpernou tyc 3. dilnou ale nevim jestli je do 1,2 htp kompatibilni s ostatnimi pro fabie. na skoda-shop neni motorizace proto se ptam jestli tam vubec pasuje p.s. motor mam bez krytu. sorry ze otravuju a diky za odpovedi
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Víte někdo, co je tohle za motor? Ani nevím, že se do fabie něco takovýho dávalo. Ale po Praze se auta s tímhle štítkem pohybují...
-
- 5 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Koukal jsem, že dávají do sedanu i nejslabší HTP. Máte s tím někdo zkušenost? Je to ještě použitelné pro normální klidnou jízdu, nebo už se s tím prostě mimo město jezdit nedá?
-
- 76 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Mám Fabii 1,2 HTP, slabší verzi. Při jízdě po dálnici - otáčky 4500 - 5000, vyřadím rychlost bez použití spojky a otáčky zůstanou na hodnotě cca 4000 ot. a neklesnou.Zjistil jsem, že když pak vyšlápnu spojku, tak otáčky konečně spadnou. Neví někdo co s tím?
-
- 21 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-
-
Zdravim pani, dnes som voskoval mozno buducemu svokrovi auto a ked som mu ho potom siel odviest zistil som ze na jeho 1,2 12V combi (zohriaty)sa da uplne v pohode rozbehnut bez plynu aj do mieeerneho kopceka.Samo si to pekne zvysilo otacky.A to som pustal nepustal spojku po mm ale uplne normalne. Na svojom hatchbaku tiez 1,2 12V nemam sancu sa tak rozbehnut.Rok vyroby mame rovnaky len som rozmyslal ci tam nieje troska iny soft v RJ motora? Co vy na to? Dakujem za duchaplne odpovede.
-
- 24 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-