Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.2 HTP

1. Zahájeno uživatelem Roman Gajdos,

Zdravim, Fabia I, 1.2 HTP, 47 kW, 80000 km, rozvody nestrngaju... Pisem dotaz tu, lebo mi uz takmer dosli moznosti. Cca pred zaciatkom zimy som si vsimol (vtedy mal motor cca 72000 km), ze mi klesa postupne chladiacia kvapalina (nie vela, mozno 1-2 dcl / 1000 km. Priblizne v tom istom case (nemozem sa zarucit, nemam to odstopovane) zacal motor hned po starte vynechavat na 1 valec. Stacilo parkrat pridat plyn a vsetko OK (ak som pyn nepridaval, tak sa znormalizoval aj sam, ale obcas zasvietila kontrola emisiiii. Pripisoval som to tomu, ze boli este originalne sviecky (12000 cez limit), tak som ich vymenil za nejake BRISKY (cislo nepamatam, ale urcene pre tento motor). …

• 1 odpověď
    • 4,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem rudyz,

Mám vozidlo Fabia 1,2 htp 47kwh rok výroby 11/2005, najeto 213 000km na LPG najeto asi 160 000 km. Mám problém s chladícím systémem motoru . Dříve již tak 3 roky zpět pouze v zimě ubývala chladící kapalina, bylo potřeba dolít za měsíc tak polovina nádržky možná i méně častěji. Opraváři najít únik nedokázali. V létě bez problémů. Letos problém s úbytkem i v létě . Později úbytek nádržky za dva dny to, ale odstraněno dotažením svorky na hadici. V současnosti: při jízdě indikace nedostatku chladící kapaliny, při opatrném otvírání nádržky velký únik vzduchu a postupné vracení se chladící kapaliny z hadic zpět do nádržky až do správné hladiny. Po tomto sro…

• 3 odpovědi
    • 5,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem KoumiCZ,

Zdravím, mám Fabii 1.2 HTP, AWY, 40 kW, r.v. 2003 a setkávám se s následujícím. Během jízdy, především při zrychlování po zařazení rychlosti, se mi občas stává (asi 1x za 25 km), že se motor zakucká, začne jakoby trochu kopat. Během doslova pár vteřin tento jev zmizí a jede se dál. Dnes jsem zkoušel měnit svíčky za nové, to problém nevyřešilo. Bohužel nejsem schopen říct, od kdy tento problém pozoruji, nedokážu si to vybavit. Tankuji Natural Ultra 95 u Tesca nebo obyčejný Natural, kdy do něj liju VIF Super Benzin Aditiv. Kde by mohl být zakopaný pes? Předem děkuji za rady.

4. Zahájeno uživatelem Osirisky,

zdravím, Včera mě vyhodil z EMISE kvůli tomu že nešli udržet otáčky v 2500-3000 otáčkách okamžitě prudce stoupali aniž bych tvrdě šlapal na plynový pedál...Chyba motoru ani žádná chyba v ŘJ není..Poraďte prosím jestli je to lamda sonda nebo klapka???

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem martin.s,

Dobry den, v servise mi menili palivovy filter original som mal 3bar, ale teraz mi tam dali 4bar. Podla VIN cisla by tam mal ist 3 bar. Je to v poriadku ? Alebo ho treba vymenit za taky aky ma byt, zatial nerobi problemy cca. 250 km. Dakujem za odpovede.

6. Zahájeno uživatelem Elvis1982,

Zdravím ve spolek, možná mám hloupou otázku, ale má někdo zkušenosti s výměnou EGR ventilu? Je nutné po výměně za nový kus Egr ventil ve vagu někde nastavit, nebo stačí jen smazat chyby a nastaví se hodnoty automaticky? Děkuji

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 5,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Jankulin,

Čau chlapy. Měl bych na vás takovou otázku proč mi pouze při prvním ranním nastarování chvilinku cca 2 vteřiny slyšim klepat ventily ?? Čim by to mohlo bejt ?? Olej tam je pod horní risku a stejnak to klepe. Začalo se to oběvovat po měmění olejového filtru. Jinak je to ročník 2005 nalítáno 126 000 km

• 13 odpovědí
    • 5,4tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem vitass94,

Zdravím,sem tu novej a nikde neco podobného za tema nenasel, Dostal sem fabii 1.2 htp 40kw 4/2004 66 600km a od motoru jde strašný rachot , čim by to mohlo být ? Nevíte někdo? WP_20161219_004.mp4

9. Zahájeno uživatelem MilanB,

Ahoj, dnes manželka chtěla jet na nakup a po nastartování auto asi po dvou vteřinách zdechlo. Nastartovat už nešlo. Kamarád načetl na vagu chyby a vyhodilo to co vidíte na fotce. Poradí někdo co s tím? Díky

10. Zahájeno uživatelem sladek,

zdravím a mám dotaz: při výměně motorového oleje jsem dal blbě těsnění pod olej. filtr a během 30 minutové jízdy mi zhruba 1 litr vytekl. Protože filtr je nad alternátorem, tak altík byl pochopitelně celý od oleje, obávám se že natekl i dovnitř. Mám to dát vyčistit, nebo dělat že nic? Žádná kontrolka nesvítí,auto jede, proto jsem na to taky přišel až na parkovišti doma. Mám rád auto v pořádku, tak nemám moc klidný spaní. Díky

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 10,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem lubo188,

Zdravim fabia mi v tychto zimach nejak prestava startovat, bolo vypisane vynechavanie zapalovania valec 3 modul sa vymenil no nepomohlo potom sa vybrali sviecky boli cele od benzinu, dali sa nove, auto chytilo hned bez problemov vymenil sa aj snimac otacok na vacke aj na kluke, no o par dni to spravila z nova nenastartovala, zase boli sviecky cele od benzinu, vybrali sa vycistili auto zase ide diagnostika nepise nic, neviete kde by mohol byt problem ze preco ich tak zahadzuje benzinom?

12. Zahájeno uživatelem GubaXann,

Zdravim chlapi. Potřebuji pomoc !!!! :-( Včera večer jsem potřeboval pujčit znamemu auto, ale nešlo nastartovat (Fabia I. 2007 1.2 benzin 47kw) ale uvnitř vše svitilo po otočeni kličkem. Tak si řikame, že baterka. Auto předtim startovalo ihned a vše bylo ok, pote stalo venku cca 10 dnu. Tak jdem pro kabely, napojim k jinemu autu a nic, žadna změna, nestartuje. Tak přendali jsme kabely na jednom z aut a jiskra, začalo se i kouřit z kabelu a byly horke. Pote v autě vše shaslo a už nešla ani centrala. Dnes za světla jsem auto dotahl do servisu, kde bylo zjištěno, že baterka je v čudu, tak jsem vzal funkční z jine fabie. Vše sviti, ale auto nestartuje. Toči se starter n…

• 5 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Martin gs,

Ahoj fabia 1.2 htp 40kw nejde pres 4000otacek za jizdy ani na miste. Diagnostika hlasi chibu neco jako klamny signal na prvnim valci nebo tak neco. Uz jsem udelal snad vse a ne a ne nato prijit. Rozvody, zdvihatka, snimac vacky, kat hlava komplet. Tak co stim???

• 11 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem zdenco,

Nemali ste niekto podobny problem?? Fab 1,2 HTP chyba zapl. na prvom valci. sviecky dobre . vstrekovac tiez cievka dobra,vedenie ok .. co by to mohlo este byt??

• Pozitivní
    • 31 odpovědí
    • 39,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem petr0412,

Ahojte. Mam problem - u Fabie I 1.2 47kw po vymene motoroveho oleje (a filtru origo) Castrol 5w40 (splnuje 50200) zacal mizet olej ve velkem - za 80km od vymeny asi 4cm na merce (tedy skoro litr). Ven nic netece - auto parkuje v rovne garazi s dlazdickama, poznal bych to, merka kontrolovana po jizde s odstupem nekolika hodin. Auto je vyroba 2003, najeto 13tis km (je otce, duchodce 80 let, v zime auto treba i nekolik mesicu stoji). Mate nekdo nejaky napad, co by to mohlo byt? Ma smysl zkusit nejaka aditiva na zvyseni viskozity oleje? Diky. Petr.

16. Zdravím. Chtěl bych se zeptat na záhadu mého auta. Mám 1.2 htp R. V. 2002. Stále mi na budikach svítí kontrolka motoru, a když jedu tak při jízdě mi přestane zabírat motor a když slapu na plyn tak auto spíše zpomaluje. Když vypnu klíčkem a znovu nastartuji motor se chytne a můžu jet dal.. už to bylo na několika diagnostikach i v autorizovaném servise a nic nezjistili.. Vyměněna řídící jednotka, svíčky, cívky a já nevím co ještě.. Nemá s tímto někdo zkušenost co by to mohlo být?

• 4 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem dlazda,

Zdravím všechny a zároveň se tímto omlouvám, že zakládám nové téma na podobnou problematiku. Vlastním Fabii 1.2 12V HTP rok 2003, typ motoru AZQ 47 kw. U motoru se rozsvítila kontrolka motoru a řj vyhodila hlášku "účinnost katalyzátoru - nízká". Vzhledem k tomu, že má auto najeto něco málo přes 60t km, začal jsem prověřovat takové ty běžné závady. Vyměnil jsem svíčky (byly dost vypálené) a přitom změřil tlaky. Dva válce měly 12 a jeden cca 10 bar. Auto jsem potom dal na diagnostiku a zjistil následující: 1. Lambda (před katem) - na volnoběh má cca 1,43 V, při akceleraci jdou volty dolů při deceleraci naopak - můj závěr by byl, že je ok 2. Lambda (za katem…

18. Zahájeno uživatelem PaveloSK,

Hoj borci! Pred založením tejto témy som si dôkladne prešiel fórum a dokonca aj nejaké anglické stránky, ale odpovede sa tam rôzne šírili. Napr. tu na tomto fóre to jednému maníkovi s Oktou prestalo túto chybu vyhadzovať samo od seba. Mno ale k meritu veci - začali mi občas pri otočení kľúčikom alebo po naštartovaní motora blikať žltá olejnička (ale nie vždy, skôr sporadicky). VAG mi ukázal chybu 00562 - senzor tlaku/teploty oleja G266 skrat na B+. Vzhľadom na to, že nové čidlo stojí 60EUR sa fakt s touto výmenou nebudem ponáhľať (a či by vôbec pomohla?) - skôr sa chcem spýtať, či sa môže niečo stať autu, ak budem dlhodobo jazdiť s touto chybou a taktiež čo preven…

19. Zahájeno uživatelem kitt21,

Riesil niekto podobny problem, ked rezonuje kryt motora? nejake napady co s tym? kedze to musi byt znovuodnimatelne a tepelne odolne...pls poradte.

20. Zahájeno uživatelem mrmcz,

zdravim, mam problém se cvrcivym zvukem v motoru. při jizde v zastavbe je to jasne slyset při otevrene okne. pokud vyradim nebo seslapnu spojku, zvuk zmizi. zda se mi, ze castecne zmizi i při dojizdeni napr. do křižovatky, když se snizi otáčky. nyní se mi zda, ze i pozoruji, pokud stojim na volnobeh a vic vytocim motor, tak to tez slysim. je to proste uplne zvuk cvrcka. jen poznamenam motor 1,2htp 40kw AWY. a ma udelanu generálku motoru. ten zvuk to dělalo i před generálkou. motor samotny si krasne ševelí. napada vas něco ? jedu na delší trasu, dovolena,tak bych nerad nekde zustal trcet. dela to minimalne rok, tudíž najeto inekolik tisíc km s timto problémem, jen se mi zd…

21. Zahájeno uživatelem martin.s,

Zdravim.. mam fabiu 2004 1.2 47kw, najazdene 100 000km (auto je servisovane v autorizovanom servise) pri nastartovani (nie vzdy) pocut z pravej strany motoru zvuk (trva asi 5-10min) ktory neviem definovat (take chrchotanie ako keby skrela retaz o nejaky plech).. Ak sa s tym uz niekto stretol a vedel by poradit co by to mohlo byt..?? Dakujem

• 5 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem KoumiCZ,

Zdravím, občas se mi během jízdy stává, že z ničeho nic se začne z motorového prostoru vozidla ozývat takové divné vrčení, které po několika desítkách vteřinách opět přestane. Vůbec nevím co by to mohlo být. Autodiagnostika VCDS žádné chyby nehlásí. Jedná se o motor AWY, r. v. 2003. Napadá někoho, co by to mohlo být? Docela mě to znervózňuje, kór když jsem nedávno do repasu motoru investoval cca 20.000 Kč.

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem petr 2,

Zdravím a prosím o radu,mám fab.com.2007-1 47kw. najeto pouze 35 tis.Včera jsem zjistil tento problém,couval jsem s garáže kterou mám mírně s kopce na neutrál bez motoru a něco rachotilo jako kov o kov pod řadící pákou nebo od motoru nepoznaljsem to jako když něco táhnu za sebou.Při nastartování se už nic neprojevilo,tak nevím muže to být třeba něco se spojkou ta ale zabírá dobře ,tak zkuste někdo poradit,díky

• 2 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem milanbicak,

Zdar kluci, před týdnem jsem měnil olej a koukám, že mi na boku motoru sákne olej (viz šipka na obr.). Vyfotil jsem to až po umytí, ale vypadá to že je to z pod víka rozvodů. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak nákladné a náročné je přetěsnění víka? Je to 1.2HTP 40kW r.v.2004 Dík.

25. Zahájeno uživatelem vetteran,

Dobrý den . Prosím o radu.Po nastartování auta něco začne v kabině jemně hučet.Něco jako kdybych mněl zapnutej ventilátor na 2.Samozřejmně mám kromně motoru vše vypnuté.Hučí to jak v klidu,tak při jízdě,jak studený motor,tak teplý motor,prostě furt.Koukal jsem do motoru,nic nevykoukal. Spíš mně příjde ,že to je slyšet víc v kabině než v motoru.dík za radu vet. Fabia 1.2 47kw 2003 130 000km

• 3 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.