Motor 1.4 16V
452 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, měl bych jeden dotaz ohledně 1,4 16V 74kw pravidelně servisované, myslíte si že má cenu dělat písty a hlavu u motoru který má najeto 190 000tis. km? Rozmýšlím se jestli do toho jít nebo ne, ale co jsem se dočetl tak motor by neměl být nějak zvlášt opotřebován ,což si myslím i já že motor musí vydžet aspoň jednou toilk. Snad by tato oprava nebyla zbytečná a peníze do toho vložené? Děkuji za odpověď
-
- 16 odpovědí
- 12,6tis zobrazení
-
-
-
Nenašel jsem téma k chipování 1,4 55kw, tak dávám svůj dotaz sem. Má někdo nějakou (jakoukoli) zkušenost s úpravou ŘJ tohoto motoru? Spousta firem to nabízí, ale třeba CIMBU jen facelifta, než se změnily jednotky ze Siemens na Magnetti Marreli. Ty už údajně upravovat nejdou (a tu bohužel mám), přesto jejich úpravy kdekdo nabízí, nebo spíš nerozlišují o jakou jednotku se jedná. Zkoušel jsem několik firem poptat přes jejich webové dotazníky, ale bez odezvy. Celkem nerad bych dopad podobně: http://www.cimbu.cz/clanky/afera.pdf
-
-
- 6 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Objevil se problém: při studeným startu se motor lehce chvěje jakoby šel na tři válce.Tak po minutě na volnoběh to přestane.Když to dělá tak je to slyšet i z výfuku ,že běží nepravidelně.Když je zahřátý ,tak to nedělá.Motor 1,4 16V 55kW BKY MR2006 najeto 27000km.Setkal jste se s tím někdo? VAG nic nehlásí a botičkama (el.zapalovače) na svíčkách to není.
-
- 48 odpovědí
- 41,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat jestli jste se někdo nesetkal s touto závadou? Nastartuju Fabku chci se rozjet a cca po 3m se mi rozsvítí kontrolka EPC i kontrolka motoru a auto přestane reagovat na plynový pedál... Na Vagu bylo auto před touto závadou a nehlásilo nic, jen závadu na EGR ventillu, ale žádná kontrolka nesvítila... Nevíte v čem by mohla být závada? Jde o Fabii 1.4 16V 55kw r.v.2002.
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Nikde jsme totu nenašel,chtěl bych se zeptat na tenhle motor.Říká se že je spolehlivý,ale myslím si že to bude asi docela líný motor na tak skoro velké auto.Myslím že ten motor bude docela líny na kombi.Hledal jsem nějaké ty recenze tady a nic jsem nenašel.Díky
-
- 7 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, omlouvám se jestli toto téma někde na foru je, ale já jsem ho bohužel nenašel. Mám parkování před domem lehce v kopci a jakmile zařadím jedničku nebo zpátečku, auto začne pomalu po kouskách popojíždět dolů, na chvíli se zastaví a zase lehce sjede. Blíží se zima a tak tuhle situaci nebudu moct nadále řešit ruční brzdou. Chtěl bych se zeptat zdali se Vám to někomu stalo a co se s tím dá dělat, asi něco se spojkou že? Předem děkuji za veškeré rady
-
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Mám 1,4 16V 74kW. Závada škubání na volnoběh a občasné rozsvícení kontrolky se mi projevovalo téměř 2 roky.Diagnostika ukazovala vadnou př.Lambda sondu /posléze zjištěno,že se jedná o následnou závadu/.V záruce mi vyměnili škrtící klapku. Zkoušel jsem různé druhy benzinu,vyměnil svíce. Škubání se občas projevovalo dál.Při posledním přistavení do servisu ukázal WAG závadu Lambda sondy a závadu mezi cívkou,vstřiky a svícemi.Současně mi bylo sdělěno,že jsem načerpal benzín po hrdlo a tím zničil uhlík.filtr a uhlí zalepilo vstřiky.Výměna dílů byla spočítána na cca 13tis.Kč. Při vyjímání svíč.kabelů jsem zjistil silnou oxidaci u kabelu třetího válce v hlavici cívky a slab…
-
-
- 28 odpovědí
- 43,9tis zobrazení
-
-
Fabia 1,4 16V, 215 tis. km. , r.v. 2003. Poslední dobou pozoruji , když nastartuji studený motor na neutrál , že z motoru je slyšet pravidelně se opakující pulsující vrčení, jakmile sešlápnu spojku, tak to přestane. Když se motor zahřeje , není to skoro slyšet. Spojka je původní. Že by spojkový ložisko? Díky za rady.
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, omlouvám se jestli to tu už někdy někdo rozebíral, já na to nenarazil. Mam problém s mazáním po výměně rozvodů. Odešla mi pumpa a odnesly to dva ventily. Po výměně všeho co bylo potřeba, (nejsem mechanik) cestou ze servisu začala svítit kontrolka oleje. Volal jsem tedy do servisu kde mi to opravovali, a že prý asi filtr nebo olejové čidlo. Nechal jsem tedy vyměnit olej, čidlo, olejový a palivový filtr. Dva dny na to se rozsvítila kontrolka znovu (asi po třech kilometrech). Respektive třikrát problikla zapískala si a nic. Nevíte někdo prosím co s tím.. díky Libor
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz, neví někdo náhodou kolik vám ukazuje úhel škrtící klapky při nenastartovanem motoru? díval jsem se a ukazuje to 8 stupnu... na MPI mi to ukazuje 0 .. tak jestli to tenhle motor má jinak nebo je problém...? další dotaz- je to motor s plechovou vanou, vana totalně zechcana olejem, tak bude třeba přetěsnit, díval jsem se ale že jsou asi dva šrouby kryté setrvačníkem.. pujde to povolit ? at pak na tom nevyhořím... díky..
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Mam takovy dotaz daji se nahradit vstřiky na Fabii 1,4 16V 55KW jinymi vstřiky?
-
- 6 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Chcem sa opýtať že keby som vymenil riadiacu jednotku za druhú rovnakého typu tak treba niečo ešte nastavovať? Alebo to pôjde hned. Alebo dá sa použiť aj iná?? Typ RJ: 036 906 034 BL Fabia Combi 1.4 16V 55kW r.v.:2001 motor AUA + LPG Landy Renzo (sekvenčné)
-
- 8 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ZDravím, mám tu fabii a auto jede normálně jen svítí kontrolka motoru, tak jsem zjistil jen jednu chybu 17604, že je KO vyhřev lambdy, vše sem prošel podle příručky, ale na nic jsem nenarazil, smažu chybu a za chvíli skočí zase. Pojistky OK, jediný co mě zarazilo je to že tam jde napájení 12V,ale když tam dám 5W zátěž(žárovku), tak jen mrkne a nesvítí a spadne to na 0V. Káble sem řešil zatím jen ve svazku na pohled,tahal sem za ně a jsou OK. Poradí někdo počem jít?nebo hned dát novou lambádu? Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
-
Zdar, motor běží klidně a přesně když ale otevřu vičko k nalévání oleje, tak se velmi zvýší otáčky a při studeném motoru skoro zdechne. Mám totiž občasný problém s EGR ale po vymazání chyby se výkon vrátí. Mám dojem, že to spolu souvisí.I když si přisává ať je chyba nebo ne, prostě stále. Jakým zásahem mohu eliminovat ten děsný podtlak. Gufera ventilů jsou nová. Předem děkuji za možnosti.
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Nevíte jaké je těsnění na olejové vaně, jestli silikon nebo gumové? Chtěl bych ho vyměnit, a chtěl bych to mít vše nachystané než to začnu rozdělávat. Je to na auto Fabia rok 2000 1.4 16V 55kW
-
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Mám 1.4 16V (55KW) a když při zařazené rychlosti sundám nohu z plynu tak se někdy začne ozývat přerušované pískání vycházející z prostoru motoru.Zaregistroval jsem tento jev i u další okolo mě projíždějící fabie.Je to normální???????????
-
- 9 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím ludia, mám menší problém, potreboval by som na druhej RJ motora zistiť kod imobilizera. Ako by som to vedel odtial vyčítať??
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam otazku ohladom vymeny zapalovacih kablov. Bolo tu dost vela tem kde ludia tieto kable menili(vynechavanie valca, motor skace, cukanie, zly chod) Kedze ich zrejme budem musiet vymenit aj ja, zaujimalo by ma ako sa tie kable menia. Mam fabiu 1,4 16V 74kW motor BBZ kde kable idu k cievkam ktore su nad kazdou svieckou. Tie kable sa spajaju do zvazku, tie potom do dalsieho a nakoniec to ide do riadiacej jednotky. Menili ste tie kable v servise alebo sami ? Ak sami, aky je postup ? Treba kupit cely zvazok alebo sa niekde daju odpojit alebo sa strihnu a zalatuju ? Vie mi niekto opisat postup ? Dakujem.
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, hledal jsem ve fóru, ale podobnou závadu jsem nikde nenašel. Mám 1.4 16V rv. 2002 a vždy při nastartování ten motor příšerně křičí, i na kastli je cítit jakési drnčení. Zajímavé ovšem je, že jakmile se dostanu nad 2500 otáček, všechno ustane a motor zní kultivovaně a spíš než o něm podle zvuku vím o nějakém aerodynamickém hluku. Auto je pravidelně servisováno ve škodováckém servisu, ale pravdou je, že co jim člověk neřekne aby udělali, sami od sebe neudělají a ani člověka neupozorní. Mám najeto 104000km. Díky za jakékoliv postřehy!
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vás ludia, nemáte náhodou niekto skúsenosti s týmto mojím problémom??? Mám Fabiu Combi 1.4 16V 55kW r.v.:2001 motor AUA + LPG Landy Renzo (sekvenčné) Moj problem je že v poslednej dobe ked idem tak mi motor akoby trhne pri určitých otáčkach, je to náhodné a zhoršuje sa to (hlavne pri vyšších), na volnobeh v pohode. Ked vymažem cez vag chybi, po čase sa mi aj tak rozsvieti kontrolka motora. Chybi zistené cez VAG sú vo fotografii.. Mám nové sviečky, káble, cievku, snímač otáčok vačkového hriadela, nove predna aj zadna lambdasonda, palivový a vzduchový filter, uhlíkový filter (zo spodu motrora tá umelá hranatá škatulka), vyčistil som škrtiacu klapku + nastavil, preč…
-
- 28 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
budu potřebovat vanu na motor 1.4 74kw (AUB) má stejnou vanu i motor 55kw. nebo jaké motory mají stejnou vanu? Díky - případně zda někdo má
-
- 18 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, měl bych dotaz, hledal jsem ale odpověď jsem nenašel, tak se předem omlouvám, jestli se to tu již někde řešilo. Mám Fabii Combi r.v.2001 1,4 16V 55kW, motor šlapě pěkně, ale při jakékoli zařazené rychlosti, když se motor dostane na 2 500 ot./min. vydává takový drnčivý zvuk. Po zvýšení či snížení otáček tento zvuk a lehké brnění přestane. Opravdu nevím čím by to mohlo být. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Předem děkuju za jakoukoliv radu.
-
- 8 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím,potřebovala bych poradit.Mam fabii 1.4 16V 74Kw,původní motor se nedá opravit.Kamarád mi poradil abych si sehnala motor 1.6 16V 74KW z Octavie.Že jsou stejný.Momentalně totiž nemužu sehnat ten samý co tam byl.Prosím kdo poradí jaký jiný bych mohla pořídit.Děkuji
-
- 6 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, při startování mi škrtící klapka nejdříve píská a pak v ní cvakne, jako kdyby byla zaseknutá (video). http://www.youtube.com/watch?v=Tqv__d9ZyIE Je to normální nebo bude brzo KO? Jinak vše funguje normálně...startování, volnoběh atd. A ikdyž na tom videu se to jeví jako dost hlučné, tak při zavřené kapotě to ven slyšet není. Děkuji za reakce.
-
- 14 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-