Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
Caute, skusal som tu hladat nejaku temu o traseni motora ale nejak sa mi to zatial nepodarilo najst tak som zalozil novu temu. Pred par tyzdnami ked som nastartoval auto triaslo a obcas zacali padat otacky az to skapalo...neskor som vycistil skrt.klapku a tento problem zmizol. Vcera boli menene rozvody,dal som vymenit aj sviecky a myslel som ze to vsetko prejde.Myslim ze auto netrasie az tak ako predtym ale stale je citit ze to trase.Neviete niekto co by s tym mohlo byt? (1.4Mpi 50Kw r.v2002 stav km 116tis) Po vymene rozvodou motor je tichsy, ale pocuj jemne klepotanie, napadlo ma ze by to mohlo byt len nastavenie ventilou?
-
- 6 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
-
Mám problém...moje fabuška při jízdě jakoby vynechává že chvilkamam táhne míň než normálně...koupil jsem nové svíčky i zapalovací modul a stále to stejné, a chvilkou do kopce to znělo jak když to jede pouze na tři válce a netáhne to a hrozný zvul. Nevíte čím to tak nějak je? v čem je chyba? palivo tankuji na stejné pumpě už dlouho, možná smítko v palivu ale nevím..za každou odpověď budu rád díky moc
-
- 23 odpovědí
- 16,8tis zobrazení
-
-
kto by mi vedel pomoc?kvaoka mi olej z niekde z hora oklo kiln.remena na olejovu vanu.pomozte.dakujem
-
Omlouvám se, jestli se to tu už řešilo, nemůžu nic najít. 1,4 MPi 2002 - vpředu vytýká z těsnění pod hlavou černota. Je to jen jakoby vlhká černá špína. Na prostředku je to tak 5cm od těsnění dolů, jinak po celé šířce bloku asi centimetr kolem těsnění. Loni mi těsnění měnili s tím, že se to po zajetí už nedotahuje. Jde mi o to, jestli je černota na bloku válců normální nebo to mám nechat dotáhnout. Vyfotím, vydrhnu a budu sledovat. fotéčky tady je to vočerněný nejvíc zatím to neřeším, asi je to normální ta koule na kapalinu je jednoho tuningáře z Jedovnic s bílou fábkou, o výměně těsnění nechce nic slyšet
-
- 20 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahoj, z niče nic mi začla Fabule chytat za studena, nebo když déle stojí až na podruhé. Při otočení klíčku čerpadlo normálně bzučí a když chci nastortovat na poprvé, tak ho musím nechat probzučet tak 2x až 3x. Když auto chytne a motor vypnu a chci nastartovat znova problém už není a motor chytne na poprvé. Byl jsem v autoservisu a kompletně mi vyčistili palivový systém + vyměnili čidlo teploty, ale problém stále trvá. Ještě jsem si všimnul, že mám u klapky nějaký kabel, který nejde nikam zastrčit. Prý je to nějaký kabel podtlaku, takže by to teoreticky mohlo mít i vliv na tlak paliva (?). Mrkněte na fotky a prosím poraďte.....
-
- 12 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, nedavno som kupil 4-rocnu fabiu sedan 1,4 MPi 50kW a chcem sa spytat skusenejsich a tych, co uz maju to auto dlhsie: Vsimol som si, ze ked pridem v tomto obdobi (ked je dost teplo) z nejakej povedzme 100 km trasy, zastavim pred garazom a kym otvorim garaz, motor bezi na volnobeh asi minutku (max. dve) a zachvilku sa spusti ventilator chladenia. Myslel som, ze ventilator sa spusta vacsinou v lete, ked je dost horuco..Nic nenaznacuje, zeby sa motor prehrieval, ma to tak byt? Je to v poriadku?
-
- 14 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Kolegové pročítám tady problémy okolo termostatu a čidla teploty a nejsem z toho moudrý tak to hned nemažte ale prosím poraďte.Při nastartování občas motor jakoby netáhne ale jen tak 5 sekund ale ted se začal ojevovat problém v tom že po ujetí asi 3km teplota pomalu vyleze na prostředek a pak zase klesne asi do 1/4 a dostat ji do poloviny ukazatele trvá dlouho a když jedu rychle což bych bral že se to víc ochlazuje tak to trvá opravdu dlouho než se to ohřeje .je to opravdu termostat??????a když ho budu měnit tak jak se fabie odvzdušnuje??Děkuji všem za rady.Jinak je to 1,4Mpi r.v. 2001 sedan najeto 100 000km
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všetkých. Mám občas problém pri vypínaní motora, keď otočím kľúčik do nuly motor nezhasne hneď ale ako keby mal snahu ešte ísť. Môžete mi niekto prosím poradiť čím by to mohlo byť? Ďakujem.
-
- 10 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravim zajimalo by me jestli se někdo pustil do lňějakých úprav motoru 1.4MPI mám na mysli: snížená hlava,leštěné kanály, nějaké lepší saní, ostrá vačka, v prípadě jak vyndat katalisator co dělat s tou druhou lambdou? tam pak asi dělá bordel ne? chci si stim nějak vyhrát ale na jinej motor nemám
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Tusite niekto ako by to bolo z prehodenim RS vyfuku (poslednej casti) na 1.4 MPI ? Je nejaky rozdiel medzi naftovim a benzinovim? Su rovnako ohnute? Proste ci je to mozne... Mam sportovy vyfuk po predch. majitelovi, no ten strasne huci. Na zadnych sedadlach sa neda sediet. Budem musiet kupit origo vyfuk na 1.4 , prerobit ho aby nesmeroval dole a dat RS koncovku? dik za rady
-
- 9 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Prosím Vás, menili ste niekedy lambda sondy? Ja som vymenil aj prednú, aj zadnu/ za katal./. Prednú som dal od Bosch a zadnú univerzálnu. Motor ide vcelku lepšie, ale stále mi VAG vyhazuje sporadickú chybu / sonda 2/, a niekedy v neutrále chcipne. Nevieme na to prísť. Informoval som sa v rôznych servisoch, kamarátov, mechanikov. Jeden názor bol, že univerzálne lambdy môžu robiť tieto problémy. Prosím Vás, alé máte skusenosti....Ďakujem Vám
-
- 5 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Kamos ma Cordobu r.v. 2001 1,4MPI 44kW, akkx0sgst4vsszzz. U motoru ma praskly vyfukovy potrubi - parohy. Znamej to zkousel zavarit, jenze to opet prasklo, motor ma zvuk jak traktor a dost to zere. Zajimalo by me, jesi by tenhle dil nebyl shodnej jako u nejaky Fabie, popripade jinyho konzernovyho auta, protoze pak bys se urcite na vrakaci shanel mnohem lip. Nema nekdo nejakej tip, jak to pokud mozno levne opravit nebo kde sehnat novy parohy?
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, ospravedlnujem sa za pripadnu duplicitu, ale nenasiel som zatial nic k mojmu problemu. Pri studenom starte (ale iba rano, ked je chladno, aj to len obcas, ale v poslednej dobe je to uz velmi casto) motor sice naskoci, ale zacne nenormalne "skubat", klepat a otacky postupne klesaju az na nulu, ale normalne to celym autom klepe pri tom zdochinani. Akoby to slo na 3 valce, aj to strasne nepravidelne. Mozem aj pridavat plyn, ale pride mi to strasne trapenie motora, trva to tak 10-20 sekund dokym sa to neustali (pri slapani na plyn, inak to skape) ale popri tom zacne blikat kontrolka - neviem presne ktora - je to zlte, tusim cerpadlo, v manuale som zistil ze to in…
-
- 17 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Potreboval by som vymenit rozvody na 1.4Mpi 50Kw kolko to prosim vas stoji orientacne? Trosku mi kolisu otacky, jeden mechanik mi povedal ze to nieje nic zavazne ale chcel by som to dat spravit. Ako mozna zavada tam moze byt netesnost v sacom potrubi.Mal niekto podobny problem ze to pretesnil?...
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, nedávno jsem se stal majitelem Fabie rok 2001, motor 1,4 MPi 44kW, najeto nyní 168 tis. km. Mám tyto problémy či otázky a byl bych rád, kdyby někdo dokázal poradit 1) po dobu co to auto mám, když sedím uvnitř, pocituju lehké nepravidelné vibrace, jakoby kolísaly lehce otáčky, auto se celé jakoby klepe, ale opravdu lehce a nepravidelně, čili po chvilce rovnoměrného běhu menší škubání a takhle dokola...dále jsem si všiml rozdílu když jedu a šlapu na plyn a když jedu a mám vyřazeno, cítím i malinké vibrace do pedálu a řízení.....mířím tím k nepravidelnému chodu motoru a malému kolísání otáček (na budíku téměř nepostřehnutelné), ale jak jsem psal výše, vše jen jakoby…
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Když nastartuji a rozjedu se, tak po nějaké chvíli je slyšet ze zadní části vozu takový zvláštní slabý pištivý (plechový?) zvuk. Když na volný chod obcházím auto, je to nejsilněji slyšet opět od nádrže. Když zastavím a vypnu motor a po cca 5 minutách startuju, tak před startem když dopravní čerpadlo čerpá benzín, má to čerpadlo někdy pištivý zvuk. Někdy jen bzučí. Předpokládám, že to je závada dopravního čarpadla. Může to tak být? Kolik stojí palivové čerpadlo a můžu si ho vyměnit sám? Před pár dny za jízdy motor ztratil tah a začala blikat kontrolka motoru, trvalo to cca 5 vteřin, od té doby motor jede normálně. Motor 1.4 MPI
-
- 9 odpovědí
- 13,2tis zobrazení
-
-
Ahoj odbornníci.Zdá se mi ,že fabule 1.4 mpi ,01,má hlasitější chod motoru než mívala.Nevím jak jinak to popsat, protože žádné klepání ani nějaký nějaký jiný specifický zvuk to není-jen více řve.Vnímám to hlaavně venku,vevnitř mi přijde hluk v poho.Začal jsem to evidovat až po výměně oleje-Total 5 W 40 ,ale možná jsem to jen před tím neregistroval.Výfuk je ok-i když neorigo.Nevíte jak to eliminovat,prosím?
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Mám Fabiu 50kW, 1,4, vyrobená v 2002, Motor AQW....Dosť mi to blblo, Po výmene oboch lambd sond sa to výrazne zlepšilo, ale stále mám jednu závadu. ....Motor za studen pekne naskočí, ale ked sa zahreje na prevádzkovú teplotu a niekde to vypnete a potom chcete naštartovat, naskočí až po dlhej dobe. Wag neukazuje nič ....neukazoval ani závady na lambdách. Mám podozrenie na čidlo teploty, alebo čidlo klepania.....Ináč...., autíčko mi to robí po jednej servisnej oprave, hmmm...akoby niekto vymenil sondy a čo ja viem čo....Prosím Vás, aké sú na týchto motoroch čidlá a koľko????? Vie mi niekto poradiť ????...Ďakujem
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
rozmyslal som nad , novym sportovym vzduchovym filtrom , do fabie 1.4mpi 50kw, ma niekto skusenosti s montazou , tu u nas predavaju taky najlacnejsii za 500sk , co si o tom mysliite,?
-
- 5 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Menil som dražkový remeň a napinacia kladka ma vôlu .Neviem či sa meni cela alebo da sa vymeniť len ložisko Ako sa da vymontovať..Menil to už niekto.Mam aj klimu. Ďakujem.
-
- 8 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
Chlapci hladal som na fore ale nic som nenasiel tak som vytvoril novu temu co je podla vas vyhodnejsie kupit (motor)fabiu 1,4MPi 44 KW alebo 50 KW pomerne som castejsie v meste ako mimo ale ked pojdem mimo mesto tak chcel by som mat aspon trosku lepsiu jazdu a nemusel 3 krat rozmyslat pri predbiahni ... dakujem vam za vase nazory . PS prosim HTP mi tu nemiesajte dik
-
Zdravím .Mám problém s prehrievaním motora. Nepracuje mi ventilátor chladiča. Môžu to byť teplotné čidlá F18 alebo G62. Má s tým niekto skúsenosti. Jazdím F 1.4, 44kw, 2001, motor AZE. Za radu vopred ďakujem.
-
- 26 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
Potřeboval bych radu ohledně motoru 1.4 MPI 44KW rok2000 padaji otáčky volnoběhu skube to pri jizde,netahne to jak ma. vag: pise :chyba/snimac polohy otacek vackoveho hridele predem diky za rady
-
- 7 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Prosím jestli by mi nemohl někdo napsat údaj o max. stoupavosti vozu Škoda Fabia 1,4 50kW. Moc mi pomůžete-předem děkuju
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Pri 3000 - 4000 ot/min. vynechava motor. Pri diagnostike mi vzpisuje chibu: 16684 - vynechavaniezapalovania 16685 - nepali 1 valec 16688 - nepali 4 valec Vymenil som uz aj vstrekovace a stale to vypisuje to to iste. NEVIETE NIEKTO PORADIT CO STYM MOZE BYT?
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-