Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
zdravim...pritulkyne ma Fabku 1,4 MPi a pri volnobehu motor hrozne škube...pri sezeni v aute citite neprijemne vibrace...otacky jsou "dobre"....auto ma nalitano 62tis.. Mate nejaky recept na uzdraveni??? Dostalo se mi par nazoru ato. silenbloky motoru,spojka....je to real..diky
-
- 13 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
-
Plýs help ! Kámošova fabka 1,4 44kw vydava klepot . Jeden mu poradil , že mu treba nastaviť ventily . Ale ja som niekde čítal , že tieto motory už majú hydrauliku , tak neviem ako je to naozaj .
-
- 8 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Cauko, vcera som schadzal z cesty cez snehovy zavej, taky nizsi a len nieco luplo a za par sekund kontrolka chladenia, vsetko vytieklo, tecie to niekde z polky chladica, hadice su v poriadku, co nalejem to vytecie, da sa to nejak zrobit bez vymeny chladica?
-
- 28 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den pánové.Prosím o radu vás odborníků.Potřebuji koupit novou lamdasondu a byla mě nabídnuta z felicie 1,3 MPi.(prej jde o stejný motor)Já mám fabku 1,4 MPi 50 kw,myslíte,že se jedná o stejný díl hlavně hodnotou?Předem díky za vaše odpovědi.
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, nesteretol sa niekto s touto chybou u S fabie 1,4 benzin model 01, 2 závad nalezeno. 16825 - system odvzdusneni nadrze: spatna pruchodnost P0441 - 35-00 - - 17978 - ridici jednotka motoru zablokovana imobilizerem P1570 - 35-10 - - - Sporadická Readiness: 0000 0000 ma najadzdeno cca 50000km, bol vymeneny palivovy filter s regul.tlaku, ,preskusane tlaky v palivovom system-vsetko Ok, hadice nadrze -Ok, saci kos -ok. Po vymazani zavad sa cca po 2-3 dnoch/cca 100km/objavi zase ta ista zavada a svieti kontrolka na pristrojovke. Kabelaz pod filtrom vzduchu nie je vyhnita -Ok Auto ide ok, taha, nic zvlastne nie je na nom badat. vdaka z…
-
- 2 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
mohl by jste mi měkdo poradit,jaký rozměry má okroužek na čidlo teploty?Ten muj asi nenajdu.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ve fabince mi blika pod najetyma kilometrama napis "oil service", co je to?...neprotrh jsem olejovou vanu?
-
- 9 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Rád bych něco takového, ale firmy si prý účtujou strašný prachy za montáž... (to chápu.. myslím, že je potřeba asi vyndat motor ) Co vy na to??
-
- 16 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Mám dotaz jaké mají být volnoběžné otáčky u Fábie mám 2000 clasic 50kw čip na 59kw ...
-
- 8 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Tak dneska jdu po 8000km dolít olej a z víčka vyteklo asi 5ml vody a bylo tam asi 1cm bílé pěny. Síla, tolik na 120ce nikdy nebylo. Těsnění pod hlavou mám měněné pře 3mi měsíci - olej ve vodě, vyřešeno. Volej Kastról magnatec. Věřím, že je to kondenzát ze vzduchu. Každý den najedu jen 8-15km, sotva se to ohřeje. Celou dobu jsem to kontroloval a v pohodě, až dneska. Voda v kouli neubývá!!! Co máte vy pod víčkem? Mám plast sudaný, tak to dobře těsní.
-
- 22 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
-
mam dlhodobejsi problem s 1.4mpi 44kw rv/2001, uz davnejsie asi 3-4 roky sa mi obcas (4-5x do roka, vacsinou na jar/jesen pri 3-10 st. C) stavalo ze po nastartovani motor citelne sklbal na volnobeh aj pri pridani plynu, ak to mozem porovnat bol to rovnaky pocit ako ked mi na starej 120L vynechaval 1 valec... stalo sa to vsak par krat aj pri zahriatom motore napr. po 15km jazdy pri stani na semafore... vzdy stacilo zhasnut motor a nastartovat znova, niekedy aj na 3ti krat a potom motor slapal uplne v pohode dalsich par tyzdnov/mesiacov... kedze sa to stavalo fakt len obcas velmi som to neriesil no posledny stvrtok opat po cca 20km jazdy pri stani na semafore som si vsimol…
-
- 9 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, můžete mi poradit co je špatně když mi bliká kontrolka vody?Vyměnil jsem vodu v chladiči a vyčistil čidlo teploty a bliká v jednom kuse. Dík Martin
-
- 6 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
má s tým niekto už skúsenosť čo treba robiť a čo je k.o? 1,4 MPI 50KW
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
asi mám fakt blbou otázku, ale už jsem měl i blbější Zajímá mě tato věc ohleně sytiče. Předpokládám, že když ráno nastartuju, sepne se automaticky sytič a nějakou dobu to dává bohatší směs. Podle toho taky vypadá prvních pár minut spotřeba, že. Takže by mě zajímalo, když jezdím autem každý den, jestli když ráno nechám auto pár minut nastartované, než se zahřeje motor, jestli to ve výsledku bude mít výraznější vliv na spotřebu, lépe řečeno, jestli se takhle nedá ušetřit dost benzínu. Nejsem žádnej šetřílek, jen by mě to teoreticky zajímalo...
-
- 5 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, Uz dlhsiu dobu pocut z mojej Fabie od motora klepotavy zvuk. Ale prejavuje sa len v urcitych otackach, t.z. na neutrale a pri nizsich otackach je to OK,ale pri rozbehu sa v urcitom pasme zacne ozyvat klepot a potom uz pri vysokych otackach to akosi zanikne (alebo ho prevysi hluk motora). Vyzera to na ventily. Niekto mi odporucil precistit palivovy system nejakym pripravkom. Spravil som to,ale mam pocit,ze to klepe este viac. Daju sa nejako nastavit ventily, kedze su samonastavovacie??? Alebo to moze byt nieco ine???
-
- 3 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Mám 1.4 mpi 50kw a potřebuji vyměnit čidlo teploty,je pravda že když se mnění tak vyteče chladící kapalina?Díky za odpovědi.
-
- 20 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Zdravím na své Fábii 1.4 58KW r 2000 sliším při prudké akceleraci takové divné cvaknutí/lupnutí/ sice málo spíč při zatočení nebo při prudké přeřazení z 4 na 3 stupen...dřív jsm eto měl i při rozjezdu.Byl jsme v servisu tam mě vyměnily pouzdra na stabilizátoru. Zdálo se to že to je lepší ,ale cirk apo 1 měsíci to pozoruji zas.Už vážně nevím co to může bejt.Matice mám kovové...
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Chcel by som sa opytat co je pricinou znizenych tlakov vo valcoch?
-
- 26 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Kupil som si sviecky BRISK EXTRA DR15TC pre moju 1.4 44kW AZE. Ako spravny kutil, najprv som si nastudoval DP, kde je popisany postup vymeny. Listu dole vusraubovat a dotiahnut 30N momentom. Na krabicke sviecok je ale jede komiks, ktory neviem rozlustit. Podarilo sa to niekomu ?
-
- 5 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
zdravím, potřebuju teď u své 1.4 mpi vyměnit olej a svíčky (teda dle "intervalů") a chtěl bych se zeptat, na tento druh motoru, co bych měl koupit. Zajímal by mě hlavně ojel, jaký? Chtěl bych nějakou plnou syntetiku (když už, tak už ) a také by mě zajímaly zkušenosti se svíčkama.. díky moc, je fakt, že o oleji se tady najde hodně, ale já se raději přímo ptám na ten můj motůrek...
-
- 17 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Prosim o radu! Nastartuji svoji Fabku vse o.k. , ale jak se chci rozjed tak mi skace jak diva. Asi po 5min. nes se zahreje to prestane. Nevite co stim muze byt? Dik predem!!!!
-
- 18 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
mám jen takovou kontrolní otázku. Je "možné", že mám u své 1.4 mpi 50kw takovejch prvních 5 minut při jízdě po městě (pravda jezdím docela svižně) průměrnou spotřebu 12 i 12 a půl litru ?
-
- 22 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
myslíte, že jsou tyhle svíčky dobré do 1.4 MPI 50 KW ?
-
- 20 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Mám takový problém s mojí Fabií, pokud je auto studené, tak je vše v pořádku,ale jakmile se trochu ohřeje začne se z motorového prostoru ozývat hlasité klapání, které se stupňuje s otáčkami a ve vyšších se jakoby vytrácí. Asi ho přehluší zvuk motoru. Nevím jistě jestli to jde od motoru, ale z převodovky to není, protože vystavení spojky na to nemá žádný vliv. Upozorňuji, že tento zvuk pozoruji při vozidle vklidu na volnoběžné otáčky. Už fakt nevím čím to může být, prosím poraďte.
-
- 10 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
tak, jednou jsem tu už řešil, že mi blbě startuje auto. Teď, aby to nebylo tak jednoduché, tak se to celé otočilo, respektive. zastuda už startuju krásně napoprvé (aniž bych auto servisoval), ale se zahřátým motorem mi to napoprvé vždy chcípne, napodruhé pohoda.. není to výjmečné, je to takhle vždy. Už mi z toho hrábne, já fakt nevím... // Fabia 1.4 MPI 50 KW
-
- 14 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-