Elektrika
579 témat v tomto fóru
-
Cau...bude fungovat řazení DSG na superbu 2 kde je z vyroby 4-ramenný volant bez padel co ma DSG. Je mozne tam jen nasadit 3-ramenny volant s padly?? Budou fungovat??? Díky za odpovědi
-
-
- 28 odpovědí
- 20,4tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, pro instalaci amatérské radiostanice (odběr až 12A) potřebuji natáhnout +12V přímo od baterky. Auto zásuvka použít nejde, tam je max odběr 10A. Potřeboval bych poradit, kudy se dostat z motorového prostoru do prostoru kabiny vozu. Určitě tam musí být nějaké kabelové prostupy, ale nechci u toho rozebrat půlku auta. Napájení bude vedeno samostatnými kabely, které budou mt 20A pojistku hned přímo u baterky. Díky předem za rady, Ondra EDIT: Omluva, omylem jsem zvolil špadné fórum, můj dotaz je na Škodu Superb II nikoliv III (r.v. 2014). PS: Nezkoušel někdo vzít 12V z pojistkové skříně u řidiče? Jsou tam pojistky i nad 10A?
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Poradí někdo kde hledat chybu nebo nějaké zkušenosti díky Kuča
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim,nevi nekdo jak vymenit zarovku v popelniku ve predu?diky
-
- 7 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam jeden rychlej dotaz. Mám v plánu výměnu řídící jednotky handsfree za novější. Stačí jednotky jen prohodit a vše bude makat, nebo je potřeba nějaká softwareová úprava/donastavení? Díky za info
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravím, začlo jaro a při sepnutí klimi vůbec nereagovala (zvýšená spotřeba, studený vzduch prostě nic) Po napojení na diagnostiku a zapnutem tlacitku AC vubec nesel proud do kompresoru. (U kamaráda na aute to ukazuje 0.870A na volnoběh, mě 0A. Zvláštní je že podle hodnot z diag. Pri 2300ot./min. Ihned kompresor reaguje, na hodnotach to ukazuje 0.890A a klima je jak mrazák. Zkusili jsme do neho na volnoběh pustit 12V a ihned se zvýšila spotřeba a klimatizace fungovala ale po chvíli sla z motoru pára z přetlakového ventilu (což přisuzuji ze jsem tam pichnul 12V bez jakéhokoli omezení Ampérů - tudiz se asi ventil regulace na kompresoru otevřel úplně a došlo k přet…
-
- 1 odpověď
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím klubáky, poprosil bych o radu ohledně optického vykreslování PDC( parkovacích čidel) na rádiu RNS-510. Z ničeho nic přestali zobrazovat . V secret menu CAN BUS reversing funguje. rádio je po úpravě softu na C3 sw:5238 by josi ( unlocked vim,secret menu) mapy poslední co jdou. tady je výpis z diagnostiky a přesné kódování, columbus už byl několikrát venku několikrát kodovany podle originalu, přehrany software, resety a nic. Děkuji za pomoc ADAM.
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahojte, da sa napojit cuvaciu kameru na radio Bolero? Zatial mam OPS system ale ma to zaujima. diky
-
- 6 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Dobry den. Chcem sa spytat kde mozem vo VCDS najst kodovanie roletky. Mal som problem s riadiacou jednnotkou BCM vymenili mi ju a od tej doby mi MAXI DOT neukazuje roletku ostatne je v poriadku a ked ovorim kufor tak sa sama nestiahne.... Ale stiahne sa niekedy za 10 minut niekedy aj za hodinu ked zavriem kufor... Je mozne to opat aktivovat cez VCDS nech nemam take neprijemne laknutia ked sa roletka sama stiahne.... Dakujem
-
-
- 12 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nevím jestli to patří přímo do téhle sekce a možná už to tu i bylo. Ale zeptám se a děkuji za vaše odpovědi. Když jsem koupil Superba a jezdil s ním, tak ukazoval na palubce teplotu oleje. Zajímavá informace pro mě. Interval výměny byl z Německa nastaven na dlouhý, tedy 30000km. Když jsem pak, ale nechal vyměnit olej a interval nastavil na 20000km, protože servisák říkal, že jde udělat jen dlouhý nebo krátký interval, tedy těch 20000km, tak se teď už teplota oleje neukazuje. Kamarád normálně nastavil interval na 15000km, ale teplota se stále neukazuje a důvod je neznámý. Nevíte někdo, jak to znovu aktivovat, aby se teplota zobrazovala. Díky za info.
-
-
- 26 odpovědí
- 15,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdarec, ze dne na den mi na supu přestali fungovat přední leve dálkové,potkavaci,smerove, mlhové svetlo a zadni prave obrysové a levé brzdne smerove . Nevíte náhodou cim by to mohlo být , žárovky jsou Ok pojistky Ok na diagnostiku jsi zítra Díky moc předem za odpovědi
-
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravicko mam prohlem s podsvicenim zadniho panelu co ukazuje hodiny a teplotu. Jednou sviti jednou nesviti nekdy jen slabe nebo z časti. Budu rad za kazdou radu. jestli je nekde spatny kontakt nebo kde zacit. Jedna se o SKODA SUPERB 2 kombi. Predem diky moc
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Panove mam supa kombi a na ridicove strane fouka studenejsi vzduch jako u spolujezdce a DUO mam vyple! Pridam třeba o stupeň vic, chvilku to fouka tepleji a za chvilku studene a druha strana porad teplej vzduch. Nevito co muze byt spatne? Dik za info, Petr
-
-
- 25 odpovědí
- 15,9tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, dnes se mi při couvání ozval zadní levý parkovací senzor s tím že hlásí jak kdybych měl za autem překážku, na LCD je vidět že jsem nadoraz k něčemu, co tam vlastně není, i tón při couvání, hlasitý dlouhý bez přestání, ostatní senzory fungují. Dnes se mi dokonce jednou podařilo záhadným způsobem senzor zprovoznit, ale po chvíli, co jsem nechal auto stát tak ten samí problém. Čím by to mohlo být ? Je možné že počasí nebo voda ? Nebo mám počítat s tím že senzor bude třeba vyměnit ? Škoda superb II 2008 Děkuji moc za info a rady :-)
-
-
- 14 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Na strane u ridice se sklopi cca o 4cm (od venkovni hrany k oknu) mene nez na strane spolujezdce a ani rukou tomu pomoct nejde. Cim to nebo je to normalni?
-
-
- 38 odpovědí
- 34,3tis zobrazení
-
-
Kolko vam robi rozdiel priemerna spotreba na pp a realna. Mne to vzdy robi realnu o 0,5 l viac ako ukazuje PP. A prvych 10 km za studena to ukazuje totalne somariny kym sa troska nezrovna. V tomto bol superb I lepsi tam mi to robilo max 0,2 aj to vynimocne, tam ked som si podla km a spotreby vyratal ze mam dotankovat napr. 35 litrov tak to zhruba aj tak bolo
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
mužete mi poradit kde se nachazi řidici jednotka vyhrevu zadnich sedaček škoda superb 2 combi dekuji
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, dnes mi při příchodu (odemčení) auto začalo divně blikat a po otočení klíčku to říká zkontrolujte obrysová, mlhová, no vyjmenuje to všechna světla, ale ona svítí. Při odbočování to bliká ale nějak divně a indikátor (kontrolka) odbočování v interieru bliká zběsile rychle. Někdo nějaký nápad co by to mohlo být? Nevím přesně co googlit.. Díky
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, přestal mi svítit pravý přední světlomet (bi xenon), ve škodováckém servise mi řekli nemilou zprávu a to, že do světlometu zatéká a údajně odešla řídící jednotka, výbojka je prý v pořádku (světlomet se opravdu rosí). Na výměnu je tak celý přední světlomet, který sám o sobě vychází na cca. 15 000 Kč + práce. Uvažuji tedy o koupi staršího světlometu, případně světlometu přímo od Helly (http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3t1941018e-predni-prave-svetlo-xenon-hella-16698.html). Jak je to s výměnou takového světlometu? Zvládne to běžný autoservis? Je třeba si dávat na něco pozor? Budu rád i za tipy na dobrý servis, kde jsou schopni světlomet vyměnit. Ideálně ně…
-
- 8 odpovědí
- 27,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, nesetkal se s tím někdo? Chyba p2303 Ignition Coil "B" Primary Control Circuit Low Nějak si nevím rady, stává se jen při couvání
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím...odešla mi asi ridici jednotka xenonu na s2,musí světlo ven abych ji vyměnil? Dekuju za odpověď...
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj měnil jsem xenony osram za philips xenstart Tm D1S a svítí dost zlutě. Pri vyměně mi praskla ta tyčka izolatoru , ale vybojka svítí. Je to na závadu nebo k čemu to tam je . Díky MACC
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím ! Dnes jsem přišel na podivnou věc - při seřizování zpětných zrcátek na madle dveří. Pokud dám otočný čudlík / joistik - na R, seřídím v pohodě pravé zrcátko, pokud jej ale dám na L, hýbou se, seřizujou obě naráz. Mělo by se přeci seřizovat jen levé na L a pravé na R, nepletu se? Kde by mohla být chyba? Díky za příp. odpověď!
-
-
- 6 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, mam problem na Skoda Superb r.v. 2011 s podsvietenim polovice budikov. Otazka je ako rozobrat budiky a ako hlavne bez poskodenia dat dole rucicky z budikov. Je poloha pri odstraneni a naslednom nasadeni dlolezita? nakolko tie budiky sa kalibruju do koncovej polohy. viete mi prosim poradit ci je to mozne opravit svojpomocne? nenasiel som tu nijaky navod s podobnej dosky. viete ako postupovat? dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím borci, prosím Vás o radu. U mého Supa se vyskytla neobvyklá závada. Auto se samo za jízdy nebo i po vypnutí zapalování odpojuje od palubního napětí. To znamená, že nejde nic v interiéru, co je na elektriku z baterie. Nejde zamknout auto, otevřít kufr, nesvítí maxidot, rádio, interiérové osvětlení, zkrátka totální blackout. Po chvilce (někdy vteřina, někdy 5 minut) vše samo od sebe naskočí, jsou vynulované akorát hodiny a denní počítadlo kilometrů a vše se tváří, jakoby nic. Pokud dojde k odpojení palubního napětí z baterie během jízdy, projevuje se to tak, že se dočasně zvýší volnoběžné otáčky, ale hlavně se výrazně sníží účinnost serva, takže jak kdybych se …
-
- 14 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-