Motor 1.2 TDI CR / 1.6 TDI CR
56 témat v tomto fóru
-
-
-
Před pár dny jsem převzal Fabia II s motorem 1.6 TDi CR (55kW) a je to úplně něco jiného než předchozí 1.4TDI PD (55kW). Při 90km/h točí asi 1650 otáček, 1.4 točila kolem 2000. Přemýšlím (a ptám se), kdy asi začíná v 1.6tce "pracovat" turbo? Žádný "turbo efekt" není znatelný a přijde mi divné, že by se vlastně na 5. rychlostní stupeň (při běžném ježdění mimo dálnici) turbo vůbec nevyužilo, kdyby začalo fungovat od 1800 až 1900 otáček, jak jsem měl "pocitové" zkušenosti u 1.4 TDi.
-
-
- 70 odpovědí
- 62,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam takový problém ... rozsvítila se kontrolka žhavení a auto přešlo do nouzového režimu. Po ujeti cca 10 km, vypnutí motoru a znovu nastarovani je vše OK .. nicméně vada se objevuje ob den zase a zase. Diagnostika hlasi chybu: 7343 Egr Sensor 2 - Low signal p040700 Egr ventil jsem vyndal a vycistil ale nepomohlo to. Neví někdo co by to mohlo dělat? Děkuji
-
-
- 22 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcel by som sa spýtať, či je vhodné jazdiť s týmto motorom podľa funkcie "doporučenie pre preradenie rýchlostného stupňa". Predtým som jazdil väčšinou na benzínových motoroch a aj keď som mal nafťák (1.4 TDI PD 51 kW) tak som nejazdil nikdy menej ako 1500 ot/min. U tohto motoru mi však doporučuje preradiť rýchlostný stupeň z 3 (1500 ot) na 4 (1300 ot) a obdobne, proste chce aby sa s ním jazdilo v nízkych otáčkach. Samozrejme nie pri zrýchľovaní ale pri udržovaní rýchlosti po rovine. Moja otázka je či takéto otáčky tomuto motoru vyhovujú a či sa tým napríklad nezanáša vo zvýšenej miere filter pevných častíc. A ešte by ma zaujímalo či náhodou nemá niekto výkonové…
-
-
- 70 odpovědí
- 40,4tis zobrazení
-
-
Zdravim-mechanik mě dělal rozvody,když jsem odjížděl bylo všechno v cajchu a asi po týdnu začlo auto houkat.Sundali jsme řemenici od alternátoru a zvuk jsme zjištovali pres trubku a šlo to od vstřikovacího čerpadla.Tak jsme koupili repas,mechanik říkal,že na starym byla volná osa k ozubenému kolu,ale zvuk se nestratil a houká to pořád od čerpadla. Nevíte co stim,nebo je to normální,děkuju za odpovědi.Marysa VID_20200226_183403.mp4
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem. Potřeboval bych radu s mojí fábkou. Je to 1.6 55kw. Mám problémy se starty,nějaký měsíc mě trápili občasné špatné starty,že to dlouho točilo,třeba 5-7 vteřin. Teď ale cca posledních 14 dnů, mi to chytne na drb,ale po pár vteřinách to začne kuckat až to chcípne. Druhý,max třetí startování už je v pohodě. Auto jinak jede jak má. Zkusím sem nahrát videa co jsem dnes natočil. Na netu jsem moc témat s tímto problémem nenašel,ale v asi 2-3 debatách psali že by to měl být problém EGRu. Mám najeto 250 tisíc a zatím vše originál. Díky VID20241012132320.mp4 VID20241012164425.mp4
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, Fabia II 1.6 TDI CR 55 kw (chipováno už před lety) manuál. Aktuálně najeto cca 310tis km. Dle servisní historie předchozí majitel kolem 205tis km měnil komplet vstřiky a spojku (nějakou levnější valeo, ne dvouhmota). U nás jeden čas auto dostávalo zabrat pracovně, a tak začali být problémy s klepáním spojky, občas horší řazení - nechali jsme tedy měnit, nakonec za lepší dvouhmotu vyhlídkově s tím, že auto ještě odjezdí pár let u nás. Teď po výměně spojky ironicky ještě horší trable - při nastartování jde slyšet takový kovový zvuk jak kdyby nějaké ložisko, nebo něco točivýho dřelo o další materiál z kovu a tím to začí…
-
- 0 odpovědí
- 842 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, Škoda Fabia 2 Combi 1.6 TDI 55kw. Zvuk od rozvodou za studena. Po pridaní plynu zvuk zrýchľuje. Po dlhšej jazde resp. zohriatí motora sa zvuk zmierňuje až stráca, ale nezmizne úplne. Pri nedávnej výmene oleja mi známy mechanik povedal, že to "nie je nič vážne" a momentálne nejde o akútny problém alebo výmenu rozvodou. Pravdepodobne sa len niečo nalepilo na remeň a to vytvára ten zvuk pri otáčaní. Pokiaľ by sa to zhoršilo, že sa mám zastaviť. Niekto skúsenosť? 20241007_171933.mp3
-
- 0 odpovědí
- 843 zobrazení
-
-
Mate zkušenosti s opravou či vymenou? Cena noveho? Diky
-
-
- 13 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Mám Roomster 1.6tdi 66kw. Kde najdu teplotní čidlo oleje.
-
- 1 odpověď
- 744 zobrazení
-
-
-
Jel jsem po dálnici, najednou jakási dutá rána, rozblikalo se žhavení a motor ztratil výkon. Ještě jsem za jízdy zkusil vypnout a znovu nastartovat. Chytlo to hned, ale zase blikání žhavení. A motor nešel do otáček, naprázdno jen asi do 2000. Podařilo se mně doplazit na odstavnou plochu. Po dalším nastartování, už svítila porucha motoru. Nastartovat šlo, ale chvílemi padal pod volnoběh, a motor se silně třepal. Měl jsem první dojem, že se něco stalo se setrvákem, nebo přítlačákem spojky, a že motor není vyvážený, a nějaké čidlo vibrací, to hodilo do nouzáku (první úvaha). Nechal jsem se odtáhnout. Doma - po vychladnutí, už jel motor normálně, ale se svítící poruchou…
-
-
- 12 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Ahoj u fabky 2 1.6tdi 55kw 2013 trápí mě houkání v určitých otáčkách cca mezi 1500 až 2000ot. je to dost otravný. Nemá vliv na to když jedu se zařazeným kvaltem s plynem a nebo když jedu na kvalt z kopce bez plynu a i když stojím na místě a jen sešlápnu plyn no prostě jak je to v rozmezích těch otáček tak to houká..když přidávám plyn tak zesiluje houkání a když ubírám plyn tak zeslabuje houkání. Auto mám rok..našel jsem zatvrdlou volnoběžku, už je vyměněna. Jinak se budou měnit rozvody letos..tak uvidím zda to pomůže, ale pořád přemýšlím čím by to mohlo být. Díky za rady.. v příloze je nahraný zvukový soubor..tak snad bude slyšet to houkání Piskani.m4a
-
- 0 odpovědí
- 715 zobrazení
-
-
Fabia 2 1.2 tdi greenline 2011. Pozoruji už delší dobu hučení v autě, je to jako by byl zapnutý nějaký elektrický spotřebič. Zvuk nezeslabuje ani se nezvyšuje při akceleraci. Hučí to když jedu i když stojím. Právě mám po servisu, rozvody, pumpa, nový senzor vackove hřídele plus nový alternátor, ale ten zvuk to dělalo i před servisem. Nevíte někdo co by to mohlo být?
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, no stala se mě taková příhoda, u fabky 2 1.6tdi 55kw 2013, jedu dom s práce, a předjíždím auto v kopci pomalu jedoucí, na otáčkoměru jsem měl cca 3500ot. a z ničeho nic začalo auto cukat a škubat, začlo blikat žhavení a žlutá kontrolka motoru. Dom jsem dojel na první kvalt. Hodím to na diagnostiku a ukázalo to tyhle chyby. Co se mohlo stát? Že to z ničeho nic..hodilo chyby na vstřiky..se to ucpalo? Nebo to může být něco jiného? Díky za rady.
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, jdu si pro radu protože už nevím jak z toho ven. Mám Fabii II 2010 1,6Tdi (66kW) CAYB a opakovaně mi tam odchází žhavící svíčky. Je vyměněné relé žhavení (BOSCH 0 281 003 083), snímač nasávaného vzduchu (MAXGEAR 21-0339). Jde o to že žhavičky odejdou po cca měsíci i když je vyměním třeba v červnu, tak po měsíci je po nich, všechny 4 K.O. Dával jsem tam 4,4V ať už Bosch, nebo levnější. Podle informací co jsem doslat by auto mělo žhavit pokud teplota je pod 8 stupňů, tzn. že v červnu by už nemělo žhavit vůbec, ale přesto i v červnu žhavičky odejdou. Chci ještě vyzkoušet pomocí osciloskopu změřit jaké napětí na ně jde, jelikož tam není trvalé napětí, ale jde tam P…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte . Uz dlhsiu dobu riesim problem z naftou pri vstreku pod krytom je to 1 vstrek z vodicovej strany (roomster r2010 1,6 tdi 66kw). Neviem odkial sa tam berie najprv som mal podozrenie na tesnost prepadovych hadiciek tak som ich vymenil 2mesiace bol pokoj a tetaz sa znovu nafta zacala objavovat. Ziadne ine znaky poruchy motora sa neprejavuju spotreba je ok vykon je ok ziadne buchanie ani klepanie nieje pocut vsetko ok fotku doplnim hned ako ju budem mat
-
- 7 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Za studeného motoru mě nesvítí modrá kontrolka na přístrojové desce,je to velký problém s tím jezdit?díky.Kde se nachází,abych ho mohl vyměnit.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, bohuzel nemam diagnostiku a v servisu nyni nemaji prostor a tak nez me vezmou, zkusim dotaz tady. U Fabia II 1.6 TDI se nam stalo, ze po cca 5ti minutach jizdy na dalnici auto ve 120km/h chciplo a rozsvitila se kontrolka baterie + zacla blikat kontrolka zhaveni. Pote par dni OK a dnes rano se mi stalo to same. Nez jsem se stihl poradne rozjet na silnici a zaradit tam trojku, tak auto za jizdy chciplo a opet stejne kontrolky. To se stalo 3x po sobe a nasledne uz OK a uz mi tam sviti jen kontrolka motoru. Vim, ze bez diagnostiky to je strileni od boku, ale nesetkal se nahodou nekdo se stejnym problemem? Dekuju.
-
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuji radu. Mám Fabii rok 2011 motor 1,6 tdi CAYA 55kw chip na 77kw. Již delší dobu se potýkám s problémem kolísání otáček. Při studeném motoru je vše OK. Problém se projevuje až při zahřátém motoru a čím delší trasu jedu, nebo je motor více zahřátý, tím to je horší. Zastavím na volnoběh a začnou kolísat otáčky, motor jakoby škube (jako kdyby potřeboval více otáček, nebo paliva, nebo kdyby jel na 3 válce), hýbe to celým autem, ručička otáčkoměru je v klidu. To samé se děje když vyřadím na volnoběh a dojíždím např. ke křižovatce už je cítit jak je chod nepravidelný a škube to motorem. Ve chvíli kdy auto otáčkama kolísá a zapnu klimu tak kolísání přestane a …
-
- 11 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Čaute všetci! Neviete niekto náhodou aký je rozdiel medzi týmito motormi, či sa dá z 55kw spraviť 66kw alebo 77kW ideálne. Sú konštrukčne tie motory rovnaké? V čom je rozdiel? V strekoch atď. alebo iba v RJ. Ďakujem :-)
-
-
- 6 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Zdarvím,máte někdo zkušenosti s chipem na fabii 2 1.6 tdi 66kw?Na kolik peněz to přijde a pokud to není spíše na škodu mototru.Jestli přehrajou jen software ,nebo k tomu ještě něco přidaj?Děkuju za odpovědi.
-
-
- 21 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem Fabkařům, ohledně aut jsem tak trochu typický konzument čili nasednu, a buď jedu nebo ne. Proto otázky budou trochu polopatické a doufám, že vy, větší odborníci, mi obě trošku osvětlí :-) První se zeptám na trochu obligátní otázku - mám teď na výběr mezi Fabií (2012) 1.6 TDI 77 KW (nájezd cca 80 k) a Fábií (2011) 1.2 TSI 63 KW (nájezd cca 145 k). Stejná výbava a +- za podobné prachy (TSI trochu levnější). Kterou by jste mi poradili spíš? Vezměme také v potaz, že ho budu mít hlavně na ježdění do práce (185 km denně) + běžné poježděníčko město - obchod - domov atd. Já jsem prozatím více nalomený pro TDI a k tomu se váže moj…
-
-
- 6 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
závada 1,6 tdi, bliká kontrolka žhaveni, ale jen při brždění motorem po 10vteřinách a po pár km se rozsvítí diagnostika motoru a skočí to do nouzáku. po dalším nastartování to zase jede normálně a udělá to znova jen při brždění motorem bez plynu. Diagnostika hlásí chybu 0101 váhu vzduchu a v nouzáku 2279 netěsnost sací soustavy . Váha vyměněna, sání nic nezjištěno, poradíte ?
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Čaute,stáva sa mi čoraz častejšie že po zapnutí zapalovania síce kontrolka žhavenia pekne naskočí ale po nažhavení začne blikať.Čo som sa dočítal má to byť vadný brzdový snímač no mne brzdové fungujú a tento problém platí pri OII.Pri vyčítaní chýb pamäte je to sporadická chyba.
-
-
- 17 odpovědí
- 27tis zobrazení
-
-
Jaká je "běžná" provozní teplota 1.6 TDi 66kW, CYAB ve Fabii II? Mám podezření na nezavírající termostat a zatím jsem neměl časovou příležitost to vyzkoušet postaru (ujet kousek se studeným motorem a šáhnout na hadici od termostatu k chladiči, jestli je teplá). Nemám ten "kecající" teploměr na budíkách, tak jsem teplotu měřil pomocí ELM327 a Torque Lite v Isudar radiu (s Androidem) a teploty jsem vypozoroval následující na trase do práce (55km, v podstatě všechny režimy), topení na maximum, ventilátor topení na 2. stupeň, venkovní teplota dle teploměru v autě -2°C: Město se pohybovalo do 70°C, většinou okolo 68°C Rychlostka (mezi Ostravou a Opavou) se při zapnut…
-
- 6 odpovědí
- 6tis zobrazení
-