Přejít na obsah

CITIGO

Škoda Citigo a Citigoᵉ iV

Fora

1. 493

ŠKODA CITIGOe iV začíná 124 let po založení společnosti nová éra automobilky ŠKODA AUTO. Tento čtyřmístný mini vůz je první sériově vyráběný vůz ŠKODA, který je výhradně poháněn elektromotorem o výkonu 61 kW.

532

• Aktuální příspěvky

• Výrobci automobilů měli v prvních letech formule 1 jen málo designových omezení, dlouho předtím, než přísné předpisy proměnily vozy v tence zahalené kopie jednoho druhého. Mercedes-Benz využil této příležitosti v polovině 50. let a vytvořil W 196 R, závodní vůz s otevřeným sedadlem, který by mohl nosit aerodynamickou karoserii. Jmenoval se Stromlinienwagen a RM Sotheby’s prodává jeden s neuvěřitelným rodokmenem. Vůz s úžasnou minulostí Vůz měl svůj závodní debut na Grand Prix Buenos Aires v lednu 1955, kdy Juan Manuel Fangio pilotoval podvozek č. 9 k vítězství 1-2. Vůz završil svou závodní kariéru dalším vítězstvím 1-2 se Sirem Stirlingem Mossem […] Článek Nejdůležitější vůz Mercedes-Benz F1 všech dob je na prodej se nejdříve objevil na SKODAHOME.cz. Zobrazit celý článek
    • Tablo, maturitni to asi nebude a dívčí školy také ne 🤣🤓🙈
    • Ahoj, po roce a půl😅 přidávám mojí zkušenost. Taky jsem řešil vířivé klapky, rozsvítila se mi kontrolka motoru - diagnostika vyhodila chybu P2015. Nový díl stojí kolem 10-20k. Já jsem to vyřešil takzvaným Dorazem vířivých klapek z Allegra za cca 250kč. Doraz se přimontoval na servomotůrek, který klapky otevírá/zavírá (práce na cca 2h), protože motůrek je u tohoto motoru otočen šroubami dozadu, takže se musel více rozdělat motor (úplně se v tom nevyznám). Nicméně chyba se měla po namontování a nastartování vymazat přes diagnostiku, ale mně zmizela při druhém startu sama. Od té doby v pohodě a nic nesvítí. Motor i při akceleraci přestal dělat divné zvuky (jak kdyby od sání?). s prací mě to vyšlo na 1500kč cca. Mimochodem při vybírání dorazu je nutné vybrat přímo podle kodu motoru.
    • Měnil někdo z vás stříbrný rámeček přední masky za černý? Je potřeba sundávat nárazník, nebo to jde nějak vycvakat z vrchu? 
    • Ahoj, Vám chodí nějaké  aktualizace? Mám auto od září a ještě nepřišla žádná (kromě aplikací jako je obchod atd...)
  • Vytvořit nový...