Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.8 T

1. Zahájeno uživatelem Jakub Mucha,

Zdravím všechny, mám problém s motorem Superbu I 1.8T rok výroby 2003. Po nastartování za studena motor normálně naskočí, otáčky zcela normální. Když přidám plyn auto se rozjede a při prudším sešlápnutí plynu motor začne brzdit (dusit se). Pustím plynový pedál otáčky zase zcela OK. Než se motor zahřeje musím jemně jen trošku přidat plyn a na 1 - 2 rychlostní stupeň motor trochu zahřát. Pak to už jeden normálně, ale u zahřátého motoru, když zase prudčeji sešlápnu plynový pedál, tak motor brzdí (dusá se) po jeho uvolnění za se vše OK. Musím plyn skutečně jen jemně přidávat. Při sešlápnutí plynu tak, aby se zaplo turbo se turbo zapne auto začne zrychlovat cca asi 5 vteř…

• 2 odpovědi
    • 5,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem sejkon,

Ahoj všem, začal jsem koukat po prvním autě a našel jsem hezky vypadajícího superba, 1.8T 110kw, asi za 50 000, chci se zeptat zda 1.8T bude v cajku motor a případně zda vůbec toto auto do začátku bude vhodné. Všem díky.

• 1 odpověď
    • 684 zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Dalibor41,

Dobrý den přeji.Rad bych se na něco zeptal.Mam možnost koupit Superb 1 1.8T+LPG Nájezd 352000km.cena 50000.Ma to vůbec cenu?Najede ten motor ještě něco?Vím že záleží na předchozích majitelích.Ale zajímá mě váš názor.Predem dekuji

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Čaara,

Zdar Supaci .Má někdo recept jak vyndat čidlo chladici kapaliny motoru 1.8t Awt . To čidlo je na motoru kousek pred baterii a není tam takřka místo ani vidět. Dík za info.

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Pikaboo1337,

Zdravím vás, měl někdo z vás stejný problém? Při zahřátí motoru a stání na volnoběhu otáčky z ničeho nic vyskočí do 2000 a drží se takových 10 sekund a následně spadnou znovu na 800-900 :/

• 2 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem DaVe69,

Zdravím, mám takový problém svítí mi neustále kontrolka motoru, na vagu píše chybu snížena účinnost katalyzátoru. Vyměnil jsem obě lambdy a kontrolka pořád svítí. Po odpojení baterie se zhasne ale po ujetí 100 km svítí opět. Spotřeba si myslím v normálu a jízda taky. Všera při výměně žárovky jsem si všiml odpojené hadice (obrázek číslo 9) která vede do airboxu. Myslíte, že konkrétně ta hadice viz. obrázek (9) etka může mít za vliv rozsvícení te kontrolky? Jaká je její funkce ? Díky za odpověď, případně za rady. Díky obrázek etka

• Pozitivní
    • 38 odpovědí
    • 19,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem zbzb,

Tak mi uhnila trubka s vlnovcem u superba 1, 1.8T benzín- přední díl výfuku. Už mám náhradní, ale nějak se nemůžu dostat ke šroubům příruby, kde je přišroubovaná ke katalyzátoru. Nevíte jak se tam dostat ? Díky.

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Jamarino,

Zdravím všechny vespolek, začínám být ze svého auta zoufalý.Posledních 14 dní mám problém s teplým motorem. Jakmile jedu (třeba 20km a více), zastavím na parkovišti na nějakou chvíli, pak už nemůžu odjet. To samé, když třeba stojím na parkovišti na volnoběh po jízdě (5 min) a asi se více ohřeje motorový prostor, začnou klesat otáčky na 500ot/min, dusí se a nebo rovnou chcípne. Dnes se mi to stalo v čekání v koloně na semaforu, kdy jsem zase stál na místě a v intervalech pár minut popojížděl. Po 10 minutách se mi povedlo na minimální výkon přes spojku popojet pár minut do ústraní. Po dalších 30 minutách čekání se mi povedlo rozjet a odjet - auto z počátku vůbec netáhl…

• 2 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem random,

Zacala mi svietit zlta kontrolka motora s popisom zavady: 16795 - sekundarny vzduchovy system - prietok bez chyby Auto po motorickej stranke ide bez chyby, zavadu som si nechal vynulovat a asi do tyzdna sa objavila znovu. V servise mi nevedeli povedat o co konkretne sa jedna.

• Pozitivní
    • 49 odpovědí
    • 22tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem mimo2802,

Dobry den.Moj problem uz dlhsie pretrvava a uz si neviem rady . Mam motor 1.8 T AWT a najpr v mi zacali kolisat otacky a motor mal taky nekludny chod ... po Vagu vypisalo vynechavani zapalovani valcu .... uz som vymenil- Skrtiacu klapku,vahu vzduchu,cievky zapalovania ,snimac volnobeznych otacok,hadicu otvetravania klukovej skrine lebo bola prezrata.......volnobeh sa trochu ukludnil ale to vynechavanie valcov pretrvava....Auto v podstate ide celkom dobre po vymene SK sa zlepsil aj tah motoru ..... Dnes mi zacala svietit kontrolka motoru znova a toto my ukazal Vag .. Som objednany na tlaky tak uvidim ...Mate este nejaku moznost prosiiiiim ?

• 1 odpověď
    • 3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem zbysekz,

dobry den mam problem z oblasti motoru jde neprijemne piskani na volnobeh a kdyz vytacim motor k dvoum tisicum pak to prestane. je to nepravidelne. vyskoumal sem když sundam ventil, odvetrani klikove skrine a nastartuji a ucpu odvod ke klikovce tak je tam strasnej podtlak a hned to zacne neprijemne řvat nesetkal se tady stim nekdo. a jeste když chci za chodu otevřit vičko od dolevani oleje tak to nejde myslim že by to nikdo neodtrhnul jakej tam je obrovskej podtlak. dudu rad za jake koli info diky. VID_20170513_121417.3gp

• 0 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  12. Zdravím, zakládám nové téma, protože jsem nenašel nic podobného. Můj problém: Z ničeho nic velmi špatné studené starty, kuckání až občasné chcípání motoru. Po chvili volnoběhu nastává ustálení a da se teprve vyjet. Pro opakující se jev (už známe) jsem myslel že mám rozhozenou LPG mapu a tím pádem špatné starty. Na LPG auto jezdilo úplně hladce. Bohužel to tak nebylo. Nechal jsem auto stát cca 10dní (byl jsem pryč). Po příjezdu jsem zkusil startovat, opet kuckání chcípání. Napíchnul jsem tedy na diagnostiku VAG i LPG že udělám znovu korekce, LPG ale ok. Jen obrovský rozdíl korekcí plynu a benzínu 6 ku 3.LPG jsem nechal jak bylo. A po resetování základního …

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 8,4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Petas M.,

Ahoj vespolek, Už asi měsíc pociťuju ztrátu výkonu na svém Superbu. Zalogoval jsem scanXL, kde v sekci chyb bylo naprosto čisto, projel jsem tedy auto a pár úseků jsem zkusil zaznamenat. Nezdají se mi totiž hodnoty, co dává váha vzduchu. Maximální honota průtoku jen 86 g/s při 5000 ot.? Očekával bych hodnoty kolem 180-220 g/s. Neměřili jste někdy někdo tyhle charakteristiky? V přiloženém grafu můžete mrknout na hmotnostní průtok vzduchu, otáčky a polohu klapky. Mám i další naměřené hodnoty, tak kdyby někoho něco zajímalo, dejte klidně vědět. Díky za případné komenty. Supu zdar, Peťas

• 4 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Shreek,

Přemýšlím o koupi Superba 1,8 T, jen by mě zajímaly jízdní vlastnosti, spotřeba, zkušenosti s tímhle motorem. A zda obsah 1,8 není na takhle velké a těžké auto málo... Díky za příspěvky ....

• Pozitivní
    • 81 odpovědí
    • 49,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem angel.CZ,

Ahoj, mám dlozuhodobý problém s motorem, nevím zda to jsou válce, nebo škrtící klapa. Proto nabizím rozumnou odměnu někomu, kdo by měl na cca 3 hodinu čas , já bych za ním přijel, přehodil bych klapu a projel to, zda problémy přetrvávají, nebo je to opravdu tím. Klapa vyjde cca na 6000 proto nechci kupovat novou, když nemám jistotu (snad pochopitelné). Veškerou práci udělám (takže se nemažete) ..... Na dni, čase, a případné odměně bychom se domluvili :-) Děkuji

• 2 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Zdenda13,

Dobrý den, Jsem už docela zoufalý ohledně mého auta: superb 1,8T, rok výroby 2008, stav KM 150.000, servisovaný u škody. Tento broblém jsem řešil i v servisu, bohužel mi nikdo nedokázal poradit i při načtení na pc. -můj problém spočívá v nemožnosti nastartovat při ořátém motoru. Abych to blíže specifikoval: při bežné jízdě vše funguje jak má. Jakmile zastavím a Motor vypnu. Chci auto nastartovat chytne, ale plyn nereaguje a po cca 2 sec. zase chcípne. Po vychladnutí motoru lze zase nastartovat a vše reaguje. Zkoušel jsem Motor schladit pomocí vody a zase nebyl problém jej nastartovat. Tato zavada se mi přivodila letos a to až při vyšších venkovních teplotách. V chll…

• 1 odpověď
    • 3,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Petas M.,

Ahoj vespolek, chtěl jsem se zeptat, zda někdo z Vás neměřil kompresní tlaky ve válcích, abych měl něco k porovnání. Zdá se mi, že můj Sup už netáhne tak jak by měl (273 000km). Turbo včetně tlakového vedení a IC je těsné a pouze s velmi jemným olejovým filmem na stěnách, což je podle mě díky odvětrání kliky a víka ventilů celkem normální. Kompresní tlaky byly měřeny na studeném i zahřátem motoru, s plně dobitou baterií a vždy plnou klapkou. Co jsem našel ve Škoda specce, tak min. kompresní tlak je 7bar, ideální 11-13bar. Proto bych chtěl nějáké hodnoty pro porvnání. Přiložený obrázek s výsledky. Díky za případné reakce!

• 0 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem DrumMates,

Dobrý den, Chcel by som sa spýtať kolko vam zmizne medzi výmenami oleja, ja používam Castrol 10W-40 a medzi výmenou mi zmizlo zhruba liter oleja, mam nabehane 193k ročník 05. Popravde, dosť som tomu šlapal na krk, tak či je to normálne.

• 15 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem angel.CZ,

Ahoj. Chtěl bych se zeptat. Hučí vám taky turbo při sešlapnutí plynu naplno ?? Ale jakože hučí, spíše fouká, ale tak moc že se otačí i lidi 50 metru daleko... Snad to půjde slyšet i tady (je stažené okýnko) http://youtu.be/KMXaqrI2iIA

• Pozitivní
    • 80 odpovědí
    • 13,4tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem angel.CZ,

Ahoj hoši... nejspíš jsem to tu už řešil, ale vlákno zmizelo. Nevíte čím by mohlo být tohle vytáčení motoru ? Před nedávnem se ještě třepal, ale to bylo ,,prej´´ špatně dotaženými svíčky, je pravda že teďka (zatím najeto asi 50km) se netřepe, ale tohle vytáčení přetrvává.... https://youtu.be/KyrEAfpuiys

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem pepo0007,

Dobry den, mam superba 2004 rocnik prednedavnom mi menili cievky na dvoch svieckach. Pred tyzdnom som si vsimol, ze pri zaradenej rychlosti mi divne hrkoce motor, moze to s tym mat nieco spolocne alebo neviete, kde moze byt problem? Dakujem

• 7 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem michal2009,

Ahoj, podle mého mám v háji termostat...... Během jízdy po rovině ukazuje chvíli 85, pak 90, pak zas 80 st. C. Když sjíždím ve vedlejší obci asi 4km kopec dolů, vrátí se mi teplota chl. kapaliny na 50 - 60 st. C max. Na oktávce mi toto nikdy nedělalo, stále držela 90st... Teď samozřejmě pominu sjíždění toho samého kopce v zimě, kdy je motor ochlazován fakt studeným vzduchem, ne 28 st. teplotou Nebo je to u tohoto motoru obvyklé? Děkuji za odpovědi

• 22 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Zuzi,

Ahoj poslední dobou se mi stává že mám problémy se startováním. Najeto mám cca 250tis km, přestavba na LPG. Dnes jsem ovšem už málem nenastartoval. Největší problémy dělá první start ten den. Zkoušel jsem i před zastavením jet na benzín cca 1km ale problém stále stejný. Když už se motor natočí tak ho musím chvíli držet trochu pod plynem jinak by se zase udusil. Problém je pouze u startování při jízdě žádné problémy nepozoruji. Dík

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem angel.CZ,

Ahoj, dneska sem se docela dosti vylekal, jak jsem nastartoval a začalo tohle (video) ... tak jsem rychle vypnul motor a nahodil.. udělo to zase, rosvitila se kontrolka baterie a napsalo se špatné dobíjení. Pak rachot přestal... Je to altíkem a chce to vyměnit uhlíky, nebo to může být něčím jiným ?? díky za info. spěchá

• 22 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  25. Zdravím. Mám Superb, 1.8 T , AWT a s dodatečně montovaným LPG Stag. Měl jsem následující problémy: Špatné starty (až na poněkolikáté a i tak motor pár vteřin sotva běžel) a jízda na benzin byla otřesná (škubání, žádný tah, slabý výkon). Na LPG jízda naprosto bez problémů. Akční členy ukázaly vadný jeden vstřik a čidlo teploty, takže jsem koupil obojí nové a vyměnil. Beze změn. Ostatní vstřikovače jsem tedy nechal vyzkoušet, vyčistit, vyzkoušet tlak palivového čerpadla, vyměnit palivový filtr, svíčky... Stále žádná změna. Došly mi nápady, tak jsem začal brouzdat po fórech a objevil další možnosti - váha vzduchu a škrtící klapka. Dnes jsem tedy koupil novou váhu, …

• 6 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.