Motor 1.9 TDI
213 témat v tomto fóru
-
Borci jakou máte spotřebu na volnoběh, když auto stojí dík! Mám totiž spotřebu 1l a kámoš má 0,6 na stejném autě.
-
- 21 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
-
-
-
Caute, mam mensi problem so spotrebou oleja na mojom aute. Je to rocnik 2003, 1.9TDI (74kW, chip tuning na 94kW). Pred 3 mesiacmi som na nom menil turbo duchadlo a s tym aj olej a filtre, taktiez bolo vtedy auto na diagnostike no okrem turba sa ziadne dalsie vady nezistili. Za tie tri mesiace som najazdil takmer 3000km a dnes mi zasvietila kontrolka s olejom. Auto ma najazdene uz cez 300k km. Kde moze byt chyba? Vdaka za reakcie.
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim vas, pozriete sa mi niekto na log? Auto nejde viac ako 150-160 je to automat 5st/tiptronic 96kw 2004 http://m.uloz.to/x1oTpLoZ/superb-avf-4st-csv
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahojte .. Prosim poradte niekto .Auto startuje bez roblemov no po case sa otacky same od seba zvysia z normalnych volnobeznych nejakych 900 ot. na 1200 a takto to drzi n po case to klesne naspet na 900 ked mi to zacne blbnut pocas jazdy nie na volnobehu tak sa to sprava tak ze ked auto rozbehnem napr na trojke na 2500 ot. a zoslapnem nohu z plynu motor nezacne brzdit ale akoby este ho tlacilo nieco do otacok ako nejaky sitič a na palubaku je namiesto aktualnej spotreby 0 je tam jekaych 2 l a po nejakych 2 sek to skoci do nuly a zacne brzdit ... ked zasa pridam a zasa zoslapnem zasa to iste a pri preradovani sa to sprava tak ze otacky neklesnu a rychlost zaradzujem do otac…
-
- 2 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Potřeboval bych se pozeptat. Kde všude a kolik je mrazových zátek na tomto motoru 1,9TDI 96KW awx asi to bude pro všechny 1,9 stejný. Přemýšlím o nahrazení ohřívačem bloku. Je to levnější než cirkulační přes malý okruh. Prý by měla být vedle termostatu. Tím ale nastává otázka jestli teplota neotevře termostat a nepustí to hned do chladiče. To by bylo trošku kontraproduktivní. Kdyby něco někoho napadlo ocením každou radu.
-
- 5 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj potrebuj poradit ,mam Superba 1,9 96 kw a kdyz nastartuji tak mi rachoti vyfuk i kdyz sednu do auta a jedu ,tak to taky dela ,kdyz treba pridam ..mel jsem to zvedle na zvedaku a kdyz chytnu vyfuk ,tak to prestane ...pustim tak to zase zezonuje ..nevi nekdo co s tim ...co treba nejaky silenblok na motoru ,mate s tim nekdo skusenost ..diky moc za radu
-
- 10 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, témat s nestartujícím motorem je tu dost, ale to co mi dělá moje auto jsem tu nenašel. Superb BSV 1.9 PD. Pokud příjdu ráno k autu a předchozí jízda byla dostatečně dlouhá (motor se zahřál na provozní teplotu) auto nastartuju z 90 procent na drc. Občas si pokašle, ale po přidání plynu ok. Je jedno, zda je venku 20 stupnů nebo nula. Pokud ovšem s takto čerstvě nastartovaným motorem ujedu jenom kousek, např. do krámu pro rohlíky (nedojde k prohřátí motoru) auto pak nenatočím. Pak musím velmi dlouho startovat, motor brblá na dva, pak na tři a po dlouhé době se uráčí chytit. Nebo ho musím zaparkovat z kopce a to chytí okamžitě po puštění spojky. Dignostika -…
-
-
- 29 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně turba a motoru, možná to bude znít blbě tato otázka ale musím se zeptat. Já mám Superba a je v něm motor 1.9 TDI 96kw a můj dotaz spočívá v tom, jestli tomuto motoru nebo Turbu vadí třeba, že týden nikam nejedu a pouze každý den vyjedu z garáže 20 metru a pak déle zase zajedu zpět? Ničí toto nějak turbo? nebo celkově auto? Nahlásit
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, SUPERB I. 1.9. TDI 96kW bez chipu. Motor spadl do nouzového režimu. Diagnostika hlasila problém s tlakem v sání (bohužel nepozná jesli malý nebo velký tlak). Po kontrole (hadičky, lopatky, jiné senzory) se ukázalo, že motor pojede dál v případě, že dám nové čidlo tlaku v sání. Bohužel toto řešení vydrží pouze par tisíc kilometrů (3x výměna čidla). Pak se čidlo, které je nyní vyráběno novou technologií (od původního/originálního) vyduje a začne jím ucházet vzduch a tím pádem měří nesmysly. Moje otázka zní: Mám jen smůlu na senzory, bebo by jste hledali příčinu jinde? Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
zdravim majstri..chcel by som Vas poprosit o radu....superb 2002 1,9TDI 96kW AWX - problem pri startovani ak auto stoji cca 1-2 dni. ak dlho dlllllho tocim na cca treti kraat naskoci. mam pocit ze spaduje nafta. ked dlho tocim tak obcas zasvieti mazanie. po nastartovani (myslim ked natiahne naftu ale to je len moj dojem) nemam problem s opetovnym startom. motor jazdi ako hodinky vykon spotreba vsetko ok pravidelny servis novo vymenene filtre dokonca aj ventil vsadeny do palivoveho filtra. vdaka za kazdu radu
-
-
- 100 odpovědí
- 15tis zobrazení
-
-
-
čaute prosim poradíte mi nejaký trik ako by som vymenil viskospojku a aj el. vrtulu bez rozoberania celého predku? lebo pozeral som nato ale na vela som toho nedošiel. nedajú sa nejako vytiahnut iba chladiče do vrchu alebo do spodu? inak motor je 85kw. visko je nefunkčná uplne ked je naštartovane ju bez problemov zastavím a aj roztočím do druhého smeru a elektrická na klimu je tiež po smrti lebo aj ked ju napojím na priamo nemá ani naznak... diki moc za každú radu ;-)
-
-
- 23 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Zdravím mam dotaz zda jsou stejne výfuky motorizací jako je 1.9 96kw 85kw a 77kw plus zda se nějak rozdělují třebas i dle roku. Já mám 1.9 85 kw rv 07 a chtěl bych nahodit výfuk z 96 kw jediny co jsem na bazosu nasel. Z bazos proto protože jej chci zkusit vykuchat ( jen ty dva tlumiče ).
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
ahoj pánové mám takový problém svítí mi někdy kontrolka SYSTÉM KONTROLY VÝFUKOVÝCH PLYNŮ auto nestrácí výkon. Někdy svítí 2 - 3 jízdy a pak zase zhasne a 4 jízdy nesvítí. Diagnostika neukázala žádnou závadu. Motor 74 Kw děkuji za rady
-
- 4 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, mohl bych poprosit zkouknout log nového turba ? Zda se mi že v nízkých otáčkach nejede jak by mělo. Jedná se u superb 96kw a turbo je tam nové originál Garrett. Po výměně to jede pořádně až od 2000tis. Staré jsem měnil z duvodu houkání a mělo radiální vulu 0,9mm. http://ulozto.cz/xBf468Ke/log-01-003-010-011turbo-csv Log je na 3ku na rovině. nebylo místo. jde mi pouze o ten náběh v nízkých ot. Jinak táhne až do červenýho Díky moc
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Pro potřeby mé bakalářky sháním v ideálním případě vozidlo Passat/Superb s motorem AWX 96kw s nájezdem cca 180tkm. Jedná se o porovnání výkonu mezi papírovým výkonem, tím v cca 170-220tkm(ideal je 190tm) a později v cca 380tkm to už si vyzkouším na svém. Měřit se bude na motorové brzdě ve zkušebně Všb-Ostrava. Patrně by bylo vhodné mít to auto v slušném stavu aby měření přežilo tzn. není zrovna ideál mít 3 krát přetočený rozvoďák. Jinak si myslím se moc není čeho bát. Kdyby byl někdo ochotný či znal někoho kdo by si chtěl nechat změřit auto, budu rád za info. Kupec Edit: upraven nadpis tématu ať to nezní jak inzerát, ale ať je hned vidět o co de.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den koupil jsem superba 1,9 tdi 96kw a zdá se mi že od cca 1200 do 1600 otaček je nějak moc hlučný motor je to takový hnusný zvuk.Nevím jestli je to normální nebo jestli je něco špatně. přidávám 2 videa. Jinak je to rok 2003 dovoz německo najeto 240 tis. https://www.youtube.com/watch?v=zGrCy0X8cQc https://www.youtube.com/watch?v=HTyZ3kDQxmw
-
- 14 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravím tak mi diagnostika začala hlásit chybu "01DC Řídící jednotka paliv.čerpadla - Kompon blokována nebo bez napětí" Nějaká rada prosím nebo setkal se s tím taky někdo?? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím nikde jsem to tu nejak nenašel mam takovy mensi problem respektivě dva problemy 1. nekdy pri startovani mi to vyskoci na 1200 otacek misto 800-900 ale to treba jenom 2 z 10 startu nekdy je motor studeny nekdy je teply nekdy se to stane kdyz treba prijedu domu pred dum a vyradim a tak je tam 1200 otacek . ve vagu zadna chyba 2. provozní teplota mi vyskoci tak na 85 stupnu a pri jizde na dalnici rychlejsi jizde to vyskoci na 90 stupnu zmeny nejsou zadne krasne jede topi a vsechno mozne opet na vagu zadna chyba cetl jsme ze to muze byt bud termostatem nebo cidlem chladici kapaliny tam byla pouze sporadicka chyba na vagu děkuju za rady a popřipadne odp…
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, dával jsem auto na výměnu oleje a filtru, borec to udělal dal mi auto jedu kousiček ( nic mi nepřišlo divne) vypnu motor a jdu na hodinu od auta. Pak zase příjdu a jedu kousíček a cítim, že auto je jako mrtvé, všiml jsem si že mi nenajede turbo při těch 2 tisicich otačkach. Hned jsem volal tomu typkovi, tak nevěděl co se mohlo stat, že vyměnou oleje to byt nemůže, vzal to ke svemu kamošovi co to napíchl na pc a ten řekl, že to turbo tam nefouka tak jak by mělo, dneska mi volal, že to nejspíš nebude turbem ale nějakým čidlem u toho nebo co... Jen mě zajimá, dá se výměnou oleje dojebat Turbo? Olej Lotos 5W30. Dík za odpověď
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni. Dneska jsem jel po dvouproudovce asi 120 km/h na 5 stupeň a zničeho nic prostě nejelo více. Po sjetí na menší cestu při 2 a 3 stupni asi nestačilo turbo ale PP ani kontrolky nenapsaly žádnou chybu... Po nakoupení v obchodu a nastartování stav normální. Takže nevíte co s tim? Znáte to? Díky.
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj. Potrebuju sehnat tu slabou olejovou trubku k turbu. Prosim o radu kde sehnat, pripadne jaky je presny nazev. Nevim co mam zadat do vyhledavace. Motor superb I , 1,9tdi 96kw PD. Diky za jakykoli podnet
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, předem se omlouvám jestli už se to řešilo, ale nikde jsem se nic nedocetl.. Koupil jsem superba, 2003 96kw najeto 220000(overeno u škody). Problém mám ten že jakmile podrazuju ze 4 na 3, ze 3 na 2 tak vždycky něco zapiska , příde mi ze to je nějaký řemen. Stalo už se to někomu, poradí mi někdo? Předem díky, jsem z toho docela vyplasenej ..
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
prajem dobry den každemu potreboval by som radu išiel som domov z roboty isiel som tak 80 km h a preradil som 5 do 4 a počul som 1 vystrel turbo hned vyplo a ako by my bol dieravy vyfuk pri hrdle a čierni dym daval po celej ceste až domov
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravim chalani, prosim poradte , po vymene tesnenia mi problem s miznutim chlad. kvapaliny a bielym dymom stale pretrvava, chladiaci system je natlakovany a z radiatora kurenia pocut bublanie, olej mam cisty , a nadobku chlad kvapaliny taktiez.Je to automat a docital som sa ze na automaty davali nejaky ohrievac chlad kvapaliny alebo nieco podobne kt je na vyfukovom potrubi,ze ci cez tuto vec nejde voda do vyfuku,lebo inak si ten biely dym uz neviem fakt vysvetlit. Uz si naozaj neviem rady a uvazujem nad vymenou motora. Za rady dakujem
-
-
- 16 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-