Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 2.5 TDI

1. Zahájeno uživatelem semirr96,

Ahoj Superbaci kamaradovi sa blizi vymena rozvodou S I 2.5 114 KW bol v autorizaku a tam na neho vytiahli vec ze rozvody ho vyjdu na 1300 eur ( cc 40000 sk byvalich - prehnane) Chcem sa vas tu spytat ako viac skusenych co vsetko mi tam treba nasiel som nieco take http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-vod-pumpa-12-12?kod_alt=059198119B a http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-rozvody-3-3?kod_alt=059198119B nerozumiem vsak tomu v jednej sade je aj vodna puma a v druhej neni. Co teda vlastne vsetko potrebujem? Este ma zaujima vec viem kvalitu dava BOSCH, SKF, INA, CONTITECH. Čo sa teda mysli tim ked je tam pisane ORIGINAL DIEL. Myslim aky je tam rozdiel.

• Pozitivní
    • 65 odpovědí
    • 35,6tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem vick,

Zdar chlapi.Jaký motorový olej máte ve svých milaččích?Mám 2.5 TDi 114 kW a rozhoduju se mezi castrol a mobil1.Vždy jsem na předchozích autech používal castrol,ale to se jednalo o benzín.Kolega říkal že dal mobil 1 do audi a že je tišší.Jinak cena je zhruba stejná. Díky za názor.

• Pozitivní
    • 108 odpovědí
    • 47tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Tomasino88,

Mám superba 2.5 TDI 114kw a občas v nízkých otáčkách začne rachtat nedela to pokaždé po přidání stichne a není slyšet nevi někdo čím by to mohlo být ?

• 1 odpověď
    • 273 zobrazení
  4. Zdravím, vlastním Škoda Superb I 2.5 tdi a při přidání vice plynu do zatáček mi začne škubat a chtěl bych se optat, zda někdo neví jestli je to nějaká vada nebo spíše jen nějaký elektroniký stabilizační systém, který jen předvídá a brání před smykem ? Předem moc děkuji za odpověd

5. Zahájeno uživatelem jvees69,

Zdravím lidi, koupil jsem Superba 2,5TDi, 114kW a údajně by měl být vysoce poruchový, mohl by někdo napsat co je na otm pravdy, co mě čeká ? :-( ne, tak jjako beru to tak, že to třeba bude kus od kusu, ale na co si mám dávat pozor, co hlídat..? Co dělat, nedělat ?? jak jezdit, jak nejezdit atp. ?? Děkuji každému kdo poradí..

• Pozitivní
    • 39 odpovědí
    • 47,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Fanny84,

Zdarec Superbááci!Vlastním Supíka 2.5 TDi, 120 kw,r.v.12/2005,V6,Edition 100 ,najeto 135 500 km. Trochu bych se chtěl více dozvědět o tomto díle "Vstřikovací čerpadlo".Slyšel jsem kdejaké pomluvy o této součásti vozu,že v případě výměny stojí nehoráznou sumu okolo 50 tis.Kč!!!Repas cca 25 tis.Kč. Sice se mě to netýká...a doufám,že také dlouho nebude,jezdím pohodově,nedávám mu "na tělo",jen ho šimrám po dálnici a to jednou za uherský rok .Čistě teoreticky,vážně to tak stojí???A jak se projevuje závada??Děkuji za debatu a Superb jízdu!!!

• 43 odpovědí
    • 24,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem James25,

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde se nachází čidlo teploty oleje na motoru 2,5tdi 114kw 155hp AYM . Chtěl jsem si zapojit externí budík na teplotu oleje a nemohu nikde nalézt jak nato nebo jak se to dá udělat jednoduší variantou . Děkuji za rady Mám budík od kterého vede pouze jeden drátek ale to mi taky přišlo hloupost .. děkuji za veškeré informace co mi kdo napíše.

• 0 odpovědí
    • 870 zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem david6969,

Dobrý den prosím vás potřeboval bych pomoc už nevím už co mám dělat Mám škoda Superb 1 2.5 TDI 114 kW r.v 2003 Každý den jsem jezdil do práce 220 km bez problémů před týdnem se mi rozsvítila kontrolka Asr auto přestalo táhnout jede max 30. Otáčky max 3000. A také mi kouří s výfuku bílý dým v autoservisu mi řekli že to může být vstřikovací čerpadlo nebo vstřiky že se mohu vyšplhat na 40 tis nevíte co to může být prosím ?.???

• 0 odpovědí
    • 914 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem SUP1,

No nejdříve jsem to tady projel, aby mě nevyfaknul admin. Takže zakládám téma o čipu a zvýšení výkonu Kdo z Vás má chip (z kolika kW na kolik), od koho to má, za kolik a jak jste s tím spokojeni? Hned začnu otázkou s mým 114kW, kde je hodně znát turboefekt. Pomohl čip? Byl po čipu nějaký problém? A čím ještě jste zkusili trochu zvýšit výkon? Já třeba plánuju sportovní filtr, ale ne ten hnusnej pyramidovej, ale přímo do filtrboxu Tak pište

• 65 odpovědí
    • 19,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem buca27,

P1857 chybová zpráva signálu zatížení z CU motoru... Ahoj nevíte co to je? Diki moc

• Líbí se mi
    • 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  11. Zdravím Vás, mám nepatrný problém, jakmile dlouho odstavím auto 2-3 dny, tak za jakéhokoli počasí ať je 10 nebo 30, startuje podstatně déle než za tepla. 3-6 sekund než se čapne, po té co čapne vyleze šedo bílý oblak kouře hustší a smrdí nespálenou naftou. Pak zmizí a je vše v poho. Ten samý problém nastává i při prudké akceleraci, automat podřadí o 2 a za mnou se vyvalí oblak kouře, že i auta za mnou raději zastaví aby pak viděla na cestu. :) Měl jste někdo ten samý problém? Na co se zaměřit? Komu odbornému to předat? Díky :)

• 9 odpovědí
    • 4,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem alonso84301,

Zdravim menil uz niekto silentbloky motora na 120kw ktore su riadene podtlakom?origo čislo je 3B7199379A ale nikde sa nedaju kupit tak či tam nahodou nepasuju aj ine!idu mi donich hadicky podtlaku a ked dam ine ci mi nebude triast ked nebudu zapnute tie hadice.dikytieto na fotke tam maju ist a je tam aj vyvod na tu hadicku podtlaku.Poprosim nech mi poradi ten co to uz zamienal za ine ked sa uz nevyrabaju tieto thumb.jfif

• 0 odpovědí
    • 925 zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Raptile,

Zdravím mám problém s volnoběhem projevuje se to takhle: -studeny motor-krasny plynulý chod volnobehu -teply motor pod 90stupnu-krasny chod -90 stupňů a jízda cca do 20km- občas ale občas jakoby špatně vstriklo naftu a motor poskubne jemně -delsi jízda nad 25km a 90 stupňů-motor škube na volnoběh casteji. Prostě jsou cítit vibrace jak nějaký válec by vynechával....nebo vstriklo více nafty nevím je to tezko popsat.... Za jízdy motor je bez problémů jen ten volnoběh...... Nějaka rada naco se zaměřit. Mě napadlo buď vstřikovače nebo snímač zdvihu jehly ale jelikož VAG nehlásí nic tak nechci rýpat do věcí které by mohly být dobre..... Děkuji p…

• 16 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Raptor2005,

Zdravím všetkých "SUPOV". Mám " malý" problém. Môj sup 1, motor 2,5TDI. r.v.2003, mal by tam byť kód motora AYM, alebo BDG, ale ja tam mám motor AKE, predchádzajúci majitel to asi vymenil, ale nakolko som to kúpil na dražbe, tak mi to nepomôže... Normálne to šlapalo, až zhruba pred mesiacom mi odišiel snímač otáčok v čerpadle. Našiel som chalana z Blavy, čo mi to vymenil, nastavili sme predstrek a všetko OK. Ale po týždni mi to začalo nejako žrať palivo a diagnostika vypísala závadu :00542 snímač zdvihu ihly G80, čo je vraj závada riadiacej trysky ( tej s káblom) . Ráno horší štart, občas trhne ked je ráno studené a spotreba cca 11 litrov nafty. Vraj to je tou riadiacou t…

15. Zahájeno uživatelem Raptile,

Zdravím všechny na tomhle foru co znáj 2.5 TDI mam tiptronika. Nedávno jsem dělal rozvody a měnil čerpadlo VP44 mechanik to nastavil auto táhne krasně od spoda, ale spotpotřeba podle počitače 9-10l v reálu 10l s minulym čerpadlem jsem jezdil cca za 7.5l A ještě jedna maličkost motor na volnoběh celkem dost vibruje, ale to dělal i se starym čerpadlem mam podezření že je nějaky vstřikovač vháji. Poprosim jestli by jste se koukli na log děkují moc za každou radu Na konci logu mam nastartovano a všechny spotřebiče vypnuté a volnoběžna davka paliva celkem líta... LOG-01-001-004-008.CSV

• 19 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem alonso84301,

Chlapi neviete aky ma byt hodnota nastavenia dynamickeho počiatku vstreku na 2.5tdi 120kw BDG automat?lebo že na manualne prevodovke ma byt 0-+0,2 a na automate neviem. video-1653319410.mp4

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem alonso84301,

Zdravim chlapi prosim pomozte mi potrebujem vymenit chladiacu kapalinu len neviem kde je vypustny srob alebo hadica a dokonca som cital niekde ze mam vytiahnut aj hadice s chladica oleja.Mozte mi napisat presny postup ako postupovat a ako ovzdusnit system dakujem za pomoc

18. Zahájeno uživatelem deni96,

Zdravim chtel bych se zeptat co rikate na tyto motory 2.5TDI 120kw nikde jsem nenasel odpovedi vsdude se hlavne pise o 96kw a 114kw? dekuji za vase odpovedi

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 25,5tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Martin fid.,

Kde najdu ten senzor rychlosti?

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem ThomasD773,

Zdravím, mám tu menší problém. Vymenil som vstrekovacie čerpadlo za repasované, ale auto nechce štartovať. Rozvody ostali nastavené tak ako boli pôvodne, čerpadlo je spárované a nafta do vstrekov ide, tak už fakt neviem čo mám robiť. Nevie niekto poradiť prosím? Alebo nemal niekto rovnaký problém? Za každú pomoc budem moc vďačný.

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem eQz,

Dobrý den! Udělal výměnu motoru s 2.5 TDI BDG (120kw) na stejné pouze AYM (114kw). Existuje rozdíl mezi generátory v těchto motorech? Druhý den praskly řemeny generátoru v mém aym motoru, generátor z mého starého BDG stál.

• 0 odpovědí
    • 1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Romejn,

Ahoj,jen se pozeptám jestli někdo náhodou neřešil topení,už delší dobu mi supík netopí mám motor 2,5 120kw mám nové rozvody,nová pumpa a termostat ale stále to topí jen strašně málo musím tomu pořádně naložit aby to tršičku začlo topit,jakmile zastavím a motor de na volnoběh tak de vlažnej vduch přitom teplota nastavena na 29.Netušíte kde by mohl bejt problém?

• 11 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem JK4825,

Hezký den vespolek. Je tu někdo, kdo má superba 1 s automatem a motor 2,5 v6 120kw? Měl bych dotaz na někoho znalého... Můžeme koupit hezkyho supa, ale asi půl roku stál možná že i dýl a z měrky na olej vychází trochu kouře, tak kde by mohl být problém... Dozvěděl jsem se v Škokdovce v servisu, že pokud jde kouř z merky tak to znamená že pistni kroužky propouští tlak do klikove skříně, nebo nefunguje odvzdusneni , nebo je tam toho tlaku příliš , zapečené pístní kroužky, příliš velká vůle ve vlacích....může prý se taky odpařovat kondezát vlivem dlouhého stání, tak možná se vypařuje voda. Jinak z tý měrky nejde tlak, neprská olej...prostě to jen trochu čm…

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem BaNNeD,

Zdravim Vás , mám problém so svojím superb1 2.5 TDI 114 kw 2003 . Auto som kúpil s problémom že auto za studena zhasiňa na voľnobehu , keď som išiel na ňom domov tak zhasinalo za tepla , a vždy som musel mať nohu na plyne aby nezhaslo .. keď som som prišiel domov tak na druhý deň som sa išiel odviesť a keď som sa vrátil domov auto som zhasol a po chvíle naštartoval , chvíľu išiel normálne .. pekný chod motora , a po nejakých 10 sekundách sa rozsietilo ESP a začali kolísať otáčky , klepanie motora a nešlo viac ako do 3000 ot . Je dosť možné že skočili rozvody ? Ďakujem Vám za radu .

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  25. Dobrý den, prosím všechny kdo by mi mohli pomoct o radu. Mám Superb s motorem 2.5TDi 114kw (AYM). Asi před dvěmi měsíci se poprvé objevil problém. Po delší cestě cca 100km začal blbnout volnoběh. Osciloval někde mezi 800-1100 otáčkami, místo aby se držel na 800. Kromě toho přestalo spínat turbo a motor nešel přes 3000 otáček. Když sem nechal motor zchládnout, vše bylo zase v pořádku. Ovšem po další delší jízdě se problém objevil znovu. Postupně se problém začal objevovat po stále kratších cestách, až nakonec téměř hned po ujetí několika km. Když sem zajel do servisu, diagnostika vyhodila následující závady: 00542 – snímač zdvihu jehly ( -0, -přerušovan…

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 3tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.