Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
Mam problem pri startovani felicie 1.3 mpi 50 kw. Vubec nejde natocit,kdyz chci nastartovat jenom cvakne....jde nastartovat pouze z kopce a to ji jeste sviti jen obrysova svetla a nefunguji sterace...Nevite co to je...Baterka je o.k. nemuze to byt relatko u pojistek?Jestli ano,tak jake a jak vymenit...Specha potrebuji ji do prace..
-
-
- 253 odpovědí
- 132tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
-
-
Nazdárek ake pouzivate sviecky na feliciu 1.3mpi 50kW a ake mate snimi skusenosti? povodne som mal Champion RC89PYC boli ok az nato ze po 40 000km zacali hnevat a uplne rovnako vydrzali aj dalsie rovnakej znacky, potom sa mi ich uz nepodarilo pozhanat tak som nasadil Brisk DR15TC uz odzaciatku to nebolo snimi ono a po 12 000km zacalo auto horsie startovat uplne na figu sa rozbiehalo a niekedy aj trhalo s motorom... takze isli spat do prirody... Championky zase niesu k zohnatiu ktovie ci sa este vyrabaju, tak som si nechal poradit NGK BKR6ES dnes som ich zalozil tak som zvedavy ake budu....
-
-
- 36 odpovědí
- 44,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
dnes se mi ozval klíňák že brzy odejde do kopru, u autě je dodělávaná klima od předchozích majitelů a nevím jaký koupit, v motoru byl 4 drážkový (řemen teď vrtí ještě na 3 drážky), nemůžu ho zatím sundat abych podle něj koupil druhý, moudrá kniha hovoří o 6 drážkách, ale já tam mám na klice a altíku 4 drážky. Jaký tedy koupit?
-
- 24 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím chcel by som sa spýtať keď upravujem motor zatiaľ mám sanie výfuk a chcem sa spýtať či pomôže výkonu výmena škrtiacej klapky za väčšiu samozrejme ktomu väčšie vstreky poprípade aká by mohla pasovať a ako vyriešiť konektory
-
- 0 odpovědí
- 309 zobrazení
-
-
Help prosím, klidně mobil na nějakého guru, zavolám a necham si poradit, můj mechanik je v koncích. Motor 96000 km má pravidlený servis (kapaliny, rozvody, svíčky, filtry) atd. ale jednou jsem nenastartoval :-( zjištěná závada: zadřené sací ventily (3ze4) a tím pádem ohnuté AL tyče! "NOVÁ" komplet hlava z vrakače, výměna, vše se zdá OK, ujedu cca 100km lehkou nohou. Vypínám a jdu nakupovat. Dojdu a startuju a najednou kovový zvuk a výkon skoro 0. Doplazím se na servis, sundám víko a jedna sací tyč vyskočená z váhadla! A co ted´? Prosím o rady. Potkal se někdo s takovou závadou. Opět to vypadá na zapečené sací ventily. Díky.
-
- 3 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotázek. Mám škodu felici 1.3 MPI 50 kW LPG. tekla mi voda do motoru, vyřešeno nové těsnění a měnil jsem i hlavu, byla vyžraná. A problém nastartuju normálně, rozjedu se a chvíly se dusí(dělá to nepravidelně) a stává se to jak u benzínu tak i u LPG. Házelo mi tam chybu na Lambdě - vyměněna, chviličku dobrý,ale už se to vrátilo. Ještě mi to jednou ukázalo chybu na 1 a 2 vstřiku. Myslíte , že to může být těma vstřikama, nebo zas jen vyhodím peníze a bude to dělat dál. Nemáte s tím někdo zkušenosti co by to mohlo blbnout? Jinak jak se auto zahřeje tak už jede normálně.
-
- 10 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám 2 problémy a možné je to že spolu souvisí... 1.Problém Nový chladič, nové čídlo termostatu, nové čídlo teploty na chladiči a poté i výměna termostatu a auto mi začne vařit na 110C a víš nedávno to vyvařilo a spadlo teď už to je pořád nahoře nevím jak dál ale voda v nádobě uniká a zabarvuje se do hnědé barvy když naliju destilovanou vodu za chvíli je hnědá. 2.Problém Při tom zahřátí motoru na max, jak je u řidiče nad tlumičem v motorové části takový plastový válec vede k němu hadice z Karburátoru tak mi v něm začně dělat bublavý zvuk pravidelně 5x za sebou pak pauza a opět to samé a někdy to dělá pořád v kuse...vložím foto... Moc prosím co s tím mám dělat potřebu…
-
- 22 odpovědí
- 26,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám Felicii 1.3 MPI r.97. Někdy v lednu mi začala špatně startovat, chytne vždy, ale musí se dlouho točit, první co mě napadlo byla výměna svíček, nepomohlo, poté lambda, taktéž nepomohlo poté senzor N80 a stále nic, vyměněna I cívka, také nic, krátce po začátku špatných startů začal motor při jízdě např. do hor neboli vyšší otáčky vynechávat, jakoby se z ničeho nic zaseknul a poté hned vrátil zpět do chodu, tím pádem hrozné cukání, teď jsem v bodu kdy už se s tím nedá jezdit, dělá to čím dál častěji, zároveň pokud ji nechám stát na volnoběh, začne jet jen na tři válce nebo tak aspoň zní, otáčky skáčou nahoru dolů. Vůbec nevím co s tím dále, má někdo tipy?
-
- 0 odpovědí
- 415 zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám otázočku na systém prerušenia dodávky paliva pri MPI. V zaradenej rýchlosti, keď pustím plyn nad 2000 otáčok/min sa tento systém aktivuje a prietok paliva je 0,0L/100km a od 1500 otáčok/min už pekne začína opäť vstrekovať, čo viem že má tak byť. Akonáhle však pustenie plynu urobím v rozmedzí 1500 až 2000 otáčok/min nenastane prerušenie paliva a systém stále vstrekuje určité minimálne množstvo paliva. Je to normálne, že v tom rozmedzí 1500 až 2000 otáčok/min nenastane prerušenie paliva? Bola menená škrtiaca klapka, predošlá bola pokazená, tak sa chcem uistiť, či to tak má alebo nemá byť
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj mám takový menší problém na mé feldě, termostat je pryč a stále se mi přehřívá (110 a více není problém a nesmím stát) voda v motoru, větrák zapne až tak těsně nad 110 ale vždy jen na 3-4s a hned zase vypne ( opakuje se tak po minutě) Díky za každou radu
-
- 29 odpovědí
- 26,7tis zobrazení
-
-
Zdravím lidi, mám takový menší problém s mojí feldou. Zaboha mě nejdou seřídit ventily. Klasika listové měrky 20/25. Máme s bratrem další dvě Felicie a u nich není problém je seřídit. Za studena bych řek že ventily klapou nejvíce, jakmile se dostanu na nějakou provozní teplotu tak se trochu ztiší ale pořád dost klape. Motor je staršího typu a vím že celkově trošku hlučnější s takovým ostřejším zvukem (předělaný SPI na MPI). Přemýšlíme že by to mohla dělat vačka, klaviatura nebo tyčky se zdvihátkama, už jsme docela bezradní a novou vačku za šestku se mi kupovat jen tak nechce.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim chcel by som sa spýtať mám Feliciu 1.3ku prerobenu na 1.4ku a chcel by som tam dať väčšie vstreky z väčším prietokom benzínu a potreboval by som poradiť aký je prietok sériových vstrekov 1.3mpi 50kw ? Nikde to neviem nájsť
-
- 0 odpovědí
- 961 zobrazení
-
-
Zdravím, řeším problém se studenými starty a volnoběhem. Udělal všechno tohle: Vyměněná klapka (z druhého auta kde fungovala a stará použita na tom druhém a funguje vše jak má) Vyměněny všechny snímače/čidla až na klepání Vyměněn palivový filtr Vyměněna lišta Seřízeny ventily Vyměněna lambda sonda Vyměněn MAP senzor Vyměnil jsem i celý el. svazek z druhé feldy a stejný Celá lišta vč. vstřiků vyměněna za funkční z druhé feldy a stejně nic Přetěsnil jsem i sací potrubí Podrobnější popis: Po nastartování auto často naskočí jen 3 válce, po chvíli se srovná a naskočí i ten čtvrtý, ale volnoběh stále hapruje. Když …
-
-
- 18 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj chystám se na výměnu palivového čerpadla, objevil jsem že se prodává tak zvané holé čerpadlo ( cca 700 kč) jedná se jenom o vnitřní část. Nemáte někdo zkušennost s výměnou tohoto čerpadla? Případně na co je třeba si dát pozor atd. Díky za reakce.
-
- 8 odpovědí
- 21,2tis zobrazení
-
-
IMG_1270.mov Zdravím mám Felicii nastartuje a zhruba po 3-4s zhasne (udusí se) Občas se ozve jakoby lupaní ze sání a škrtící klapky. Benzín a svíčky OK
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Co všechno musím na felicii 1,3 MPI z roku výroby 1998 vyměnit, aby mohla jezdit na benzín E10. Děkuji.
-
- 4 odpovědi
- 11tis zobrazení
-
-
tady mám ještě jeden dotaz odchází mě asi cca každých 15 000 KM termostat jeto normální???
-
- 27 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
K čemu jsou zamýšlené plechy co tvoří ve vaně 1.3 plochý kryt? To je k tomu aby to v zatáčkách nešplouchalo sem a tam?
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Sháním chladič na Felicii 1.3 Mpi, a chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s čínou (Vika atp.)? Originál je poměrně drahý a dost těžko se shání. Co byste mi doporučili?
-
-
- 15 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Zdravim, nevite nekdo, co by mohlo zpusobovat to, ze kdyz pustim plyn (napr. pri razeni ), tak otacky hodne line padaji do volnobehu? Proste nez spadnou treba z 2000 na tech cca 800 to trva neprimerene dlouho... Uz jsem uvadel i klapku (neni znecistena, cista jak sklo) do zakladniho nastaveni a nic...
-
- 45 odpovědí
- 49,1tis zobrazení
-
-
Aký je rozdile medzi motormi 40 kW vs. 50 kW vo Felícii. Mám 40 kW a chcel by som ju prerobiť na 50 kW, čo všetko treba vymeniť? Ďakujem, za radu.
-
- 24 odpovědí
- 35,3tis zobrazení
-
-
-
Dobry den. Vie mi niekto poradit podla coho vstrekuje felicia 1.3mpi ak nemá snímac polohy vackovèho hriadela? Dakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-