Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.3

1. Zahájeno uživatelem Bobsa,

Ahoj prosím o pomoc, mám felicii 1.3mpi na LPG po startu na benzín auto nastartuje a po cca 1-2s motor zhasne. Na LPG jede, zkoušel jsem za jízdy na lpg přepnout na benzin a jako by tam vůbec nešlo palivo prostě motor neběží. Již jsem vyměnil: -palivové čerpadlo -palivový filtr -vyčistil vstřikovače -vyčistil konektory -vyčistil škrtící klapku Vypadá to jako by po startu když motor chytne a klíček se vrátí do původní polohy se nejak odpojí napětí od vstřikovačů a motor zhasne. nevím jak to odzkoušet nebo kde hledat chybu. IMO to není. Pravdou je, že jsem jezdil pořád jen na plyn Budu rád za každou radu, už mám z toho hlavu jak balón.

• 7 odpovědí
    • 10,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem AntraX0601,

Zdravím pánové, mám otázku, má smysl brousit(leštit) origo výfukové svody na felicii BMM? Bude to mít nějaký vliv na výkon? Bohužel leštěné svody na felicii 1.3 nejsou k sehnání, tak se ptám na tento způsob. popřípadě víte o jiné možnosti jak zvýšit výkon motoru levně a jednoduše? Díky.

• 3 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Alexandr.UL,

Dobrý den,nedávno jsem koupil felicii rv 2000 ,1.3 mpi 50kw. Vím že už tady tohle téma bylo a hledal jsem ale k řešení jsem se nedostal.Když jedu normální rychlostí 70-90 tak se motor uchladí a teplota je cca na 90 C.Pokuď ale jedu pod 50,v koloně,do kopce tak se motor začne zahřívat až na 110 C.Ventilátor mi spíná na cca 108 C.To asi není normální že?.Na druhou stranu bylo by normální aby ventilátor běžel(pokuď bych dal jiný spínač ventilátoru) při jízdě například kdybych jel právě do kopce nebo ve městě.Pumpa je OK,do expanzky teče voda.Na víčku oleje ani chladící kapaliny neni emulze a ve vodě není olej.Hadice k chladiči se plní.Veškeré problémy setrvaly i po demontáž…

• 7 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem daveik,

Mám stejný problém se startem, odkaz s videem zde . Jestli prosím někdo ví, čím to může být, budu moc rád. Děkuji

5. Zahájeno uživatelem Venca88,

Mám problém dojel jsem v klidu z Kadaně do Radonic tam jsem ještě chvíly jezdil ae po noci jsem chtěl nastartovat a Felicie mi nastartovala a když dosáhla tak 1000-1200 otáček chcípla. Před třemi měsíci jsem jí měl na počítačí píchlou a tam mi to vyhazovalo chybu Hallova snímače. Jedná se o Felicii 1.3 MPI 50 KW benzín. Prosím o radu.

• 8 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem RuMeC,

Vlastním felicii 1.3 98 ale chtělo by to nějaký ten koník navíc. Mám vyměněny pístní kroužky a chtěl jsem snížit hlavu z Favorita 135, vyleštit kanále, vyměnit ventily a nasadit ji tam. Liší se zásadně hlava z felicie (II) a favorita (135 "popřípadně 136") ??? Pojede to ? Nemám raději snížit hlavu z felicie ?

• 7 odpovědí
    • 15,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem trsa,

mám feldu 1.3 MPI combi,r.v.2000 a problém spočívá v tom,že při sešlápnuté spojce se brzdový pedál nevrací do původní polohy.Pokud spojka sešlápnutá není,tak brzd.pedál funguje normálně.Díky za rady.

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem D.C.,

Ahoj vsem, mam 2 feldy 1.3mpi, jedna ma drobny problem, prihasinaji svetla a sviti kontrolka airbagu, je mozne ze odchazi regulator napeti? Druha felda ma o trosku vetsi problem, menil jsem motor puvodni byl 1.3 mpicko klasika 4bod bez rozdelovace(zapalovaci lista) pouzil jsem motor ze starsi feldy s jednobodem , jediny problem ktery pri vymene nastal byl rozdilny vnitrni prumer remeni, ten jsem vyresil ale felda nechce chytnou, cidlo na setrvaku jsem menil, tim to neni, jiskru nehazi a mam takovej dojem ze ani palivo tamnejde, jedine co, ze beha pumpa, ale zase podezdrele dlouho , prosim poradte, budu vdecny za kazdou radu, diky...

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Petr's,

Potřeboval bych radu,napích sem auto na Vag a hlásilo mi to poruchu snímače klepání motoru,tak jsem ho vyměnil,chybu vymazal,a auto jelo o hodně líp,jenže jsem ho chtěl trochu prohnat a najednou zase zlenivělo,znova napíchnutí a chyba byla zpátky-výmaz,zjistil jsem že když jezdím do 3500 otáček tak je vše ok-zkoušeno týden,ale jak přesáhnu,naskočí chyba.nevíte někdo co s tím?

• 7 odpovědí
    • 15,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem spojka2011,

Mám problém s mojou Feliciou 1.3 mpi,posledný mesiac po nastartovaní za studena mi nenabehne automatický sytič(mám otáčkomer takže vidím otáčky okolo 800 namiesto 1000-1100), motor mi potom po pridaní plynu zdochýna a nemá vôbec ťah,to trvá cca 1-2 minuty kým sa motor nezahreje, potom všetko funguje ok, pri starte teplého motora není problém..posledné 2 dni som ráno štartoval na 3-4 krát,motor po nabehnutí hned zdochol.Výfuk po pridaní plynu striela, je však meneny.Viete mi poradit kde može byť chyba a ako to odstrániť?To isté sa mi robilo aj pred rokom v lete ked som nastartoval za studena motor zdochýnal po pridaní plynu a výfuk strielal, diagnostika vtedy ukázala zlú l…

11. Zahájeno uživatelem slower,

Dobrý den, předem se chci omluvit, zda jste tenhle problém už tady řešili.... takže: př.: ujedu 40 km, vypnu motor, chci znova nastartovat ale motor nechytne...musim pockat az trochu schladne, asi tak 30 min. pak chytne...kdyz je studeny tak chytne okamžitě.... čím to může být že motor nechytne ani za boha když je teplý ..?? chystám se vyměnit palivový filtr, svíčky jsem vyměnil, ventili jsem seřídil, filtr vzduchový nový..škrtící klapku jsem pročistil...

12. Zahájeno uživatelem Verča,

Dobrý den mám takový problém moc se v autech nevyznám ale mám Felicii a pořád mi vaří jen při jízdě na volnoběh to nedělá nic je pořád 80C ale jak jedu tak i 110C a větrák se spouští normálně při zahřátí je vyměněn termostat chladič čídlo teploty čídlo sepnutí ventilátoru nevím co dál děkuji vše jezdilo bez problému trápí to poslední 4 měsíce

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 19,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem kikineek1,

dobry odpolednunc panove a damy. mel bych dotaz, na stole mam hlavu z moji feldy. uvazuju o tom ze bych ji nechal snizit o 1 mm, ocistil a vylestil ventily. a vylestil kanaly. za prve, ma smysl to delat a kam az se snizenim muzu u feldy dojit aby byla pouzitelna v provozu a neodnesl to motor. a kolik koni zhruba ji pridam??? ,jelikoz je velice lina. jo a kat chci dat taky ven. dik za nazory a odpovedi. :help:

• 5 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  14. nastartuju a dám plný plyn a začne se dusit a střílet do sání když plynem jakokdyby pumpuju nebo přidávám jemně tak jede a vytočí se ale tak do 4000 jen nekdy za jízdy uplně spomalí a nejede pochvili se chytne a jede ale výkon žádný vyměnil jsme klapu všechny čidla zapalovací lištu zítra jěště skusím vstřiky přehodit nevím si vubec rady

• 14 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Diabolov,

Dobrý den chtěl bych se zeptat mam Felici 1,3 50kw 94 rok. a zda se mi že se mi furt nějak moc ztraci voda .. kontroloval jsem spoje všechno dotahli atd,... voda nikde nekape.(louze ) neni .. tak se chci zeptat jeslti stimhle nekdo neměl prolém a neporadí děkuji za radu

• 4 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Hugo z hor,

Zdravím, mám Felicii LXi, 1,3 BMM, r.v. 1995, na Benzin i LPG mám problém se škubáním motoru, dělá to na benzin i LPG, častěji se to projevuje při teplém motoru. Dělá to náhodně několik kilometrů v pohodě a potom to citelně škubne jakoby se chvilku vypnulo zapalování a zase nějakou dobu klid. Čím víc mám sešláplý plyn tím je škubnutí citelnější. Dělá to v různých otáčkách motoru i rychlostech. Volnoběh drží dobře. Svíčky najeto 3.000 Km. Palec rozdělovače i víčko - nové. Vzduchový filtr nový. Rozvody seřízené. Díky za rady.

• 24 odpovědí
    • 23,5tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Randsom,

Zdravím Chtel bych se spise jen informovat. Jak jsem napsal v nadpisu vlastnim felicii 1.3MPi a loni jsem nechal namontovat lpg byl mi namontovan system Tomasetto a ridici jednotka Stag-100. V cervnu mi konci stk takze resim jak co vsechno je potreba kdyz mi pribilo od minule lpg. pri této prrilezotosti jsem zjistil ze Stag-100 je pro jednobod tak proc mi byl namontovan kdyz mam MPi? moc tomu nerozumim ale oduvodnuju si to tak ze smes lpg a vzduchu je privadena jednobodove ale zapalovano je jako MPi.

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem RuMeC,

Vlastním feliciu 1.3 98. Jezdím dlouhé léta na natural 95. Nyní mi mechanik doporučil projet nádrž na special 91. Neuškodí to motoru ? Co mohu očekávat ?

• 1 odpověď
    • 2,8tis zobrazení
  19. Dobrý den, Prosím Vás o radu, občas se stane, že po nastartování je slyšet takový nepříjemný protáčivý zvuk, řekl bych že to bude startér(asi po 15vteřinách sám od sebe přestane), ale nechápu jakto, že se protačí i když se klíč normálně vrací do své polohy, řeším to tím, že když se to stane, tak okamžitě vypnu motor a počkám než se dotočí. Jsem v tomhle začátečník, takže nvm v čem může být problém. Děkuji za radu Přeji hezký den

20. Zahájeno uživatelem Papek,

Zdravim, problem s feliciou 1.3 po facelifte.nastartuje a ak sa zohreje tak zacne zdochynat a ked zdochne motor tak uz nenaskoci ani len starter nepretoci a oklo toho prestane ist radio smerovkyyň obcas vypadnu a tak.baterka je nova kontakty skontrolovane mechanik vymenil aj poistkovu skrinku ale moc sa do elektriky nevyzna.tak hladam nejaky bod kde zacat.dakujem

21. Zahájeno uživatelem Viktor SF,

Zdravim. Na mojej 1.3 mi za 2 týždne ubudne aj pol nádržky chladiacej kvapaliny. Všimol som si že pod chladičom mám vodu ktorá tam predtým samozrejme nebola. Tak som vybral chladič nakoľko som si myslel že je porušený obal a tečie to niekde odspodu. Chladič sa mi zdal v poriadku dotiahol som všetky výstupy a vstupy na chladič a povytieral som tu vodu dole. O týždeň sa situácia opäť zopakovala opäť bola voda pod chladičom a z expanznej nádržky ubudlo. Bude naozaj prasknutý chladič alebo sa to ukazuje len pri zohriatom motore ? A inak neviem či s tým niečo má teplota ale keď sa mi zohrieva motor tak teplota vyjde niečo nad 100 stupňov a potom klesne naraz na optimálnu pričo…

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem RuMeC,

Vlastním feliciu 1.3mpi 1998. Vlezl by tam motor 1.6 GOLF III (95-96) (filtr je nad motorem) ??? Máte stím někdo zkušenosti ?

23. Zahájeno uživatelem 1riko111,

Dostala se mi voda do oleje ......potřebuji ještě dojet z Plzně do Prahy mam tam svůj servis mam to risknout???

• 3 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Praktik25,

Ahoj všem,procházel jsem celé forum a nikde sem nenašel to co potřebuji tak se zeptám přímo. Mám Feldu r.v.2000 1.3MPI ,najeto 146000,od koupě což bylo minulý rok v červnu jsem pravidelně sledoval všecky náplně abych zjistil jestli je vše ok. celou zimu vše v pořádku protože pod autem na sněhu žádná skvrna nebyla před asi 4 dny jsem si řekl že na to zase mrknu a olej fuč,měrka byla mastná tak milimetr od spodku. Okoukl jsme celý motor jestli někde není mastnota,bohužel nikde nic ani ze spodku na výpusti. a že by to víc kouřilo nebo tak něco to taky ne..poradí někdo kdo měl stejný problém nebo má šajnu kde je? moc děkuji

• 4 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem David.kk,

Ahoj mám problém mám škoda felicia 1.3 r.v. 1996 jednobodové vstřikování.Můj známý mi měnil poloosu a po výměně poloosy jsem nastartoval přeparkoval auto a za 2 dny už jsem nenastratoval.Startér točí a když stratuju svítí mi červený vykřičník.Nic jyného to nedělá,svíčky mám OK baterka OK svíčky jsou od benzínu a dávaj jiskru všehcny, čerpadlo je slyšet jak spíná,pojistky jsou také OK. Nevíte čím by to mohlo být všem vřele děkuji za odpovědi.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.