Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
ahoj prosím vás mam škodu feliciu 1,3mpi a prehrieva sa mi motor voda mi vrie už pri nejakých 90 stupnoch a ventilator sa mi nespusta pritom je plne funkčný.....ďakujem za odpoved
-
- 4 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
-
Mám takový dotaz, co by se stalo, kdyby jsem do feldy 1,3 MPI r.v.1999 místo natural 95 nalil natural 98? Slyšel jsem že by se nemělo stát nic, jinde jsem slyšel že by se mi odpálilo těsnění pod hlavou atd.
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
ahoj borci. mám Feldu 1.3 LXi. r.v 95 50Kw... mam problém při startování za pouze studeného motoru. auto v pohodě nastartuji, a otáčky asi po 3 vteřinach klesnou tak, že motor drnčí(klepe) a má tendenci chcipnout. párkrát se tomu podařilo zdechnout. po chvílu pokud to udrží, tak se otačky zvyšují mysliím až moc vysoko. a po brnknutí na plyn zusstanou otačky cca 2 vteřiny dlouho nahoře.. když jedu a motor se zahřeje tak už je to OK. pokud vypnu zahřáty motor a nastartuju tak jede vše v pohodě.. co to může byt? svíčky nový. nemůže to být třba zapalovací cívka?? měl někdo něco podobnyho??? díky za radu Luke
-
- 3 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, promiň te že se asi ptám na hloupost, ale koupil jsem feldu 1.3 50kW a při výměně oleje jsem si všiml trocha oleje nad oil filtrem u 4řech šroubech viz obrázek, šrouby byli povoleny, mohl jsem je dotáhnout i rukou a tak jsem je dotáhl klíčem. A ptám se Vás jestli nejsou ty 4 šrouby na nějaké štelování něčeho nebo jsou jen na držení toho kusu. Děkuji a nezlobte se na mě
-
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, moje felda přestala táhnout přes VAG jediný problém s hodnotou podtlaku, je kolem 950mg/R na volnoběh -vačka 280° -snížená hlava o 0,4mm -odlehčený setrvák -průchozí sportovní výfuk -nikde nepřisává -nová klapka i s G42+G71 -lambda odpojená (s připojenou chcípá po puštění plynu )
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Na motordiagu dali ke stažení zadarmo program na řešení problémů s volnoběhem na MPi-čkách po vyčištění nebo výměne škrtící klapky. Dá se to stáhnout tady: www.motordiag.cz/msm Jmenuje se to Motordiag Autocomsoft SIMOS Manager a zdá se, že to funguje spolehlivě a hlavně je to zadarmo. Napište jak jste s tím poříili vy. Já to zkoušel a skutečně to zabralo. Po vyčisštění škrtící klapky vylítly otáčky na volnoběh nahoru a když jsem to projel tím programem tak zase spadly do normálu. Je to o dost lepší než si tam nechat dát novou jednotku jak to nabízej v autorizovanejch servisech Škodovky.
-
- 32 odpovědí
- 37,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, potrebov bych poradit. Praskla mi svicka. A vzala s sebou i zavit( felicie 1.3 mpi 2000) takze jedu ted na 3 valce. vstrik mam odpojen. Tudiz vymena hlavy .Novou hlavu uz mam zbrouseno.. proste vsechno. Tesneni pod hlavu taky mam. Novej olej. Novej filtr taky. A ted nevim jestli mam koupit nove srouby a nevim jake kdyz je vic rozmeru. A teda jestli mam koupit i jine tesneni kazdej mi rikal ze to co mam staci abych vymenil hlavu. Felda ma najeto 110000. Dekuji vsem za radu.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Mám problém, že mi jde voda z chladiče jde rovnou do výfuku. Kamarád mi řekl, že by to mohla být prasklá palice pod hlavou a že je nutno vyměnit celý motor. Proto bych se chtěl zeptat jestli to tak může být a pokud jo jestli se to dá opravit?
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
chcem sa opytat kde moze byt chyba ked sa mi zohreje felicia 1,3mpi tak dlho toci kym nastartuje a potom chyti na 500otaciek
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Na LPG nastartuju ale na benzin ne. zprvu sem myslel že to bude imobilizerem ale ted si nejsem tak jisty bo sem zkoušel ŘJ z favoritu i ty nejstarší co se tam dávaly a výsledek pořád stejný. při odpojení hadice s přívodem benzinu tak benzín normálně teče jak má.už si nevím vůbec rady rv. 94 typ 781.136B
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím lidičky, mám Feldu combi 1.3 MPi (50 kW), r.v. 1999, skoro 250 000 km a mám prosím dotaz. Poslední rok mi při rozjezdu drnčilo a slabě hrkalo řazení, že jsem si nechal vyměnit táhlo řazení od řazení po převodovku a při tom byl zjištěn urvaný silentblok převodovky, ten také vyměnili. Avšak auto bylo nádherně tiché po opravě jen asi prvních 15 km a zase to stejně drnčí. Auto je poslední rok čím dál víc hlučnější. Může se vůbec něco uvolnit v převodovce, popřípadě ohnout? Další poznatek za ten poslední rok je, že když překračuji rychlost mezi 90-95 km/h a pak mezi 120-125 km/h, tak se vždy ozve hlasitější drnčení, vždy jen v tomhle rozmezí km/h. Je pracný su…
-
- 3 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
Ahojte prosim vas jedna sa o feliciu 1.3 50kw 2000,je tam novy termostat,cidlo na chladici aj na termostate ,a stale zopina ventilator chladica,staci ze s autom cuvam 5m a uz ide ventilator,alebo staci ze na chvilku zastanem a spusti sa ventilator.neake rady? dakujem
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
zdravím, mám 1,3 MPI a v chladící kapalině mám jakousi bílou mastnotu je zanesena všude v oběhu, ve vodě netuhne, ale taky se nerozpoští a hlavně asi zapřičiňuje to že vyřazuje termostat z provozu, kdykoliv ho vyměním, jestli za nový nebo za nějaký který už tam byl, chvíli funguje a pak se otevírá při 70°C. Koupil jsem i originál za 900 a taky nic. Ta mastnota na světle tmavne a docela rychle tuhne a nakonec z ní zbyde jen hnědý povlak. díky
-
- 8 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdrawím prosím o radu mám problém s mou felinkou točí ale nechytne při otočení nesepne v nádrži podávací čerpadlo a při dočení tak 5sec. jdou otáčky nahoru je to 13 mpi 50kw relátka jsou v pohodě čerpadlo taky už se mi to pocedlo jednou nahodit a pak sem to chcíp a zase nic :-( myšlenka je ten ventil za aktivním uhlím??,
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Felicia 1.3MPI 2001 50kW Zdar chlapci, prosím u radu. Vždy když dojdu ráno k autu, které stálo cca 6+hod, nejde nastartovat, vždy až tak na 3 - 4 pokus. Startér točí krásně, baterka OK, nové čidlo otáček, nové čerpadlo nové čidlo teploty. Není potřeba ani dlouho klíček držet, stačí pootočit na třetí polohu, pustit a auto chcípne. Opakuji 3krát a na po 4 už chytne v pohodě. Někdy se stane, že na druhý pokus se snaží chytnout, motor buble, snaží se sám sebe roztočit a někdy to klapne a chytne a někdy ne a zdechne. Pokaždé něco cvakne v pojistkovnici. Kde může být problém ? prosím o radu, jsem bezradný... PS : kdyby bylo nutné, tak to na…
-
- 3 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všichni.Na feldě 1.3MPI 1997.Půjde zaměnit ložisko náhonu tachometru hliníkové zaměnit za plastové? Tohle Za tohle
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím potreboval by som sa poradiť. Na mojej felícii 1.3 Bmm sa mi dnes stala zvláštna vec. išiel som po dialnici asi tak 25 km rýchlostou 110 - 120 km/h, vonku bolo tak okolo 30 stupnov. Šiel som plynule celú cestu a zrazu sa mi začala dvíhať ručička teplomera, tak som manuálne zapol ventilátor na chladiči.... ale nič spočiatku akoby teplota klesala ale zrazu 110 stupnov a dvíhala sa ešte vyššie. tak som spomalil a nejako pomaličky išla dole. Vošiel som do mesta a šiel som asi tak 60kou a teplota šla postupne dole. Po zastavení som zistil, že v nádobke nemám kvapalinu a po vycladnutí som tam dolial asi pol litra až trištvrte litra. Čo stým je? Je to nejaká porucha? ale…
-
- 54 odpovědí
- 39,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, nevím jestli to tu je, hledal jsem skoro 3 hodiny a nenašel jsem. Mám Felicii 1.3 mpi 50kW a mám problém s pomalým vracením plynu do volnoběžných otáček. Myslel jsem že to bude jen nějaká kravina, ale asi ne. Vůbec se s tím nedá jezdit. Když přeřazuji na vyšší stupeň s autem to pokaždé škubne, protože motor je ve vyšších než když přeřadím a pustím spojku tak pak hned spadnou. Nevíte čím to může být ? Předem díky za jakoukoliv odpověď.
-
- 12 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ahoj, moje felda má takový divný hrubý zvuk při jízdě nad 4.000 ot/min, skusil jsem to nahrát na youtube ale při poslechu se to zdá být v pohodě, pokud máte někdo kvlalitní repráky nebo sluchátka tak je ten divný zvuk z nahrávky slyšet je to jak když se to transformuje na VR6. při akceleraci motor neškube, zrychlení víceméně lineární. ventilové vůle jsou OK https://www.youtube.com/watch?v=2zuOwf9P-IM nejvíce to je slyšet od 0:05 do 0:08 poradí někdo čím to může být? děkuji k tomu zrychlení je to do mírného kopce na debilních zimákách 175/75 r13 takže balóny jak kráva
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes se mi náhle (na trojce při stabilních otáčkách) vypnul motor společně s divným zvukem (nejsem bohužel schopen ho blíže popsat). Následně jsem ho nastartoval, vše vypadalo ok, ale když jsem se více rozjel, tak na pětce se sice zvyšovaly otáčky (dle zvuku), ale na otáčkometru se nic nedělo a auto nezrychlovalo (spojka?), následně podražení a vše dalších 5 km v pořádku. Když jsem se poté znovu rozjel, tak prvních 5 km v pořádku, poté na trojce opět spadnutí otáček a vypnutí motoru, opět znovu nastartováno, po dalších 5 km znovu začly padat otáčky, sešláp jsem spojku, podřadil a dalších 40km vše ok. Čím to prosím může být? Předpokládám, že bude nutné jít do serv…
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Dostal sa mi do rúk osciloskop a bol som zvedavý, ako mi pracuje lambda sonda na mojej Felícií 1.3 MPI (1998). Po preštudovaní malého množstva teórie o lambde, z priebehov predpokladám, že asi nepracuje správne pre jej pomalú odozvu, ktorá by mala byť že vraj pod 120ms. Moja lambda má odozvu okolo 500ms. Chcel by som vás poprosiť o váš názor, ak máte nejaké praktické skúsenosti s meraním lambdy. Trápia ma totižto menšie problémy s felíciou, lebo podľa VAG-COM-u má predstih okolo -36°, čo je dosť a sa mi zdá, ako keby raz za čas jeden valec vynechával. Ísť ide, aj výkon je podľa mňa celkom v pohode, ale má trocha vyššiu spotrebu (8-10l na 100km mimo obce) ... N…
-
- 1 odpověď
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, prosím o pomoc s odhalením příčiny pískání/cvrlikání z motorového prostoru mojí Felicie (rok 2001, motor 1.3 50 kW, bez klimy, bez serva), přidávám video: https://www.youtube.com/watch?v=nmC1Ju77ByI Zdá se mi, že zvuk jde od vodní pumpy. Ta byla před dva a půl rokem vyměněna (jasně že to neznamená, že by se nemohla rozbít zase...). Zvuk se neobjeví hned po nastartování, ani když motor vytočím na volnoběh trochu do otáček. Po rozjezdu to začne rachotit a ozývá se to pak už i na volnoběh (jak je vidět na videu). Po ohřátí motoru zvuk utichne. Taky mi přijde, že těsně kolem dvou tisíc otáček má motor (i teplý) nepříjemnou rezonanci. Díky za nápady…
-
- 4 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím Chtěl bych se zeptat jak je to u tohoto typu motoru s bržděním brzdil jsem takhle asi no pul roku ale ted když chci přibrzdit motorem a pomalu pouštim spojku tak sice přibrzdí ale jen trošičku a hned vyskočí otáčky nahoru. A neničí to třeba motor při tak slabém motoru?
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém se svoji felicií 1,3MPI 40kW. Auto krásně jezdilo. Pak se vš změnilo. Po připojení na počítač hlásilo chybu 524 čidlo klepání. Bylo vyměněno za nové. Kabeláž přeměřena a auto opět jezdilo bezvadně. Závada se začala opět ale objevovat. Po překročení 3500 otáček vyskočila opět závada 524 čidlo klepání a motor přestal mít výkon. Chyba se prostě objevuje stále. čidlo bylo utaženo na 20NM.
-
- 1 odpověď
- 5,8tis zobrazení
-