Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
Zdravim vsechny. Mam nasledujici problem. V nadrzce na chladici kapalinu se me objevil zajimavy ukaz. Voda v ni byla vzdy zelena. Proste v barve fridexu. Ale pred nekolika dny sem zjistil ze voda je uplne zrzava. Jak kdyby tam nekdo rozpustil horcici. Ma nekdo stejnou zkusenost?? nem vim v cem je problem, Felicie 1.3 r.v. 1997 Fridex sem menil minuly rok. Na nem je najeto zhruba 2000 km. Diky za odpovedi
-
- 7 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
-
caute mam problem s autom. Mam ho skoro rok vsetko bolo ok,ale minuly tyzden mi na krizovatke zdochlo z volnobehu a neslo nastartovat, ako nahle chcel chytit motor tak zdochol okamzite.Kamos ma odtiahol skusil som nastartovat, chytil a slapal 2 dni bez problemov (skoro 400km bez chyby) a dnes zase, stal som na krizovatke zdochol (nebol studeny skoro 1 som siel) a nechcel nastartovat. To iste, tocil ako nahle chytil zdochol nastastie ma rozlacili. Viem ze vela som toho nepovedal ale o autach vela neviem nejake rady ?
-
- 10 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám felicii 1.3 MPI 97.jde mi špatně řadit na čtyřku..musím to tam dát silou..ale zase někdy to jde dobře tak nevim co to má bejt.poradte diky
-
- 15 odpovědí
- 14,1tis zobrazení
-
-
Zdravym vas pánové,mam Feldu 1.3 mpi 40 kw,a chtěl sem se zeptat včem je rozdím když kamarad ma 50 kw a vše v autě se mi zda stejne,a zda se nějak da zvyšit těch 40 kw na tech 50 kw díky za odpověd Tom
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím mám problém se startováním u felicie 1.3 BMM (jednobod) 50kW r.v.1995. Po dešti dlouho točim startérem dokud nechytne nebo se nevybije baterka.. Když motor naskočí, tak se po následném rozjedí a prudším přidání plynu začne dusit a chcípat. Po ujetí zhruba jednoho kilometru s jemnou nohou na plynu a ohrátí už motor beží bez problému a nedusí se (nejspíš se od někud odpaří vlhkost-voda) . Tento problém se projevuje, když auto déle stojí (2dny) a do toho prší. Jinak v zimě v mrazu a když je sucho tak motor šlape bez problému a startuje na hned. Vypadá to na nějakou vlhkost někde ale netuším kde by to mohlo být. Předem děkuji za rady.
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Nazdárek lidi, chtěl jsem se zeptat. Nevíte někdo o kompletní sadě hadic na motor 1.3 v modré barvě? Chystám se na pořádný repas motoru a chtěl bych ho krapek vylepšit. Našel jsem normální hadice ale to není vončo. Kdyby jste znali nějaký odkaz. Prosím podělte se :-D
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Mam feliciu1,3 rok 1995. Piskanie vychadzajuce z motora po dvoch troch kilometroch piskanie prestane. Vymenil som: vodnu pumpu, rozvodovu retaz, osku na remenici rozvodovej retaze, novy alternator, semeringy pod radiacou pakou, Piskanie neprestalo. Prosim vas o radu. Dakujem !!!!
-
- 27 odpovědí
- 17,1tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, potřebuju poradit, protože už si nevím rady..když ráno nastartuju a vyjedu, tak přibližně v 2500 ot./min. se motor začne dusit a nechce jít do otáček, až po přidání plynu až na podlahu se motor rozhoupe a jede, pak už se nedusí, ale je výrazně poznat, že motor nemá výkon a lehce pocukává a na volnoběh hodně špatně reaguje na plynový pedál, trvá trochu déle než dříve, než se motor vytočí. Jedná se o Felici 1.3 BMM 50kw r. v. 95 byl měněný palec rozdělovače, víčko rozdělovače, kabely ke svíčkám, svíčky (typ NGK přímo určené tomuto motoru), palivový filtr, vzduchový filtr, čidlo teploty chladící kapaliny, nové rozvody, měněná lambda, vyzkoušená druhá škrtící kla…
-
- 22 odpovědí
- 21,3tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi potřebuju poradit. Moje felicie když se dostane ručička palivoměru na čtvrtku tak auto prostě za jízdy i po rovné cestě při konst. otáčkách zdechne uplně vypne a chvíli trvá než jde natočit.VAG vypisuje chybu ventilu N80 u nádobky s aktivním uhlím , jinak všechno funguje jak má auto bezproblému jezdi s plnou nádrží nezdechá nwm co s tím ,dam sem graf z vagu ,možná z toho někdo něco vyčte.Jinak podle grafu je tam hodnota délky vstřiku paliva a ta se při problému dostane skoro k nule,tak samo klesnou otáčky a spolu s nima i uhel škrtící klapky.Už jsem z toho neštastný.
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdarte mám menší problém je to felina 1.3MPi r.v.97 naj. vraj 110tis. Teraz pred týždňom mi začala haprovať felda na voľnobehu ide zdochnúť, potom si sama pridá na klapke ....par krát sa stalo že aj zdochla a už sa mi 2krát stalo že aj za jazdy to hodilo proste vynechalo, ja som si myslel že prerazilo palivový filter vymenil som ale bez úspechu, vymenil som teplotné čidlo a sviečky bez úspechu, obávam sa toho či už neklaklo pal. čerpadlo, že nemá dostatočný tlak a prerušuje prívod paliva. A ešte sa chcem spýtať koľko vám pred štartom ťahá čerpadlo, respek. ako dlho mne asi tak 4-5sek. cca. na g3 1.6B je to asi 1-2sek. pridávam aj video diky za odpovede
-
- 9 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
V mé feldě 1.3 mpi 50kw rv2000 se vyskytl problém.Emulze na víčku oleje,voda v chladiči ubývá.Zatím né nijak hodně, ale ubývá.Olej jsem v chladící kapalině nenašel. Slyšel jsem že problém může být v těsnění pod hlavou,hlavě,a nebo vodní pumpou(gufero). Jak ale vyloučím pumpu nebo naopak hlavu?Abych se nepouštěl zbytečně do něčeho co je OK. Může to být ještě něčím jiným?
-
- 12 odpovědí
- 18tis zobrazení
-
-
Ahoja chlapáci,mám docela problém s mojí Felicií 1,3 Mpi r.v.:97,z ničeho nic se mě začal dostávat benzín do oleje a zdá se mi,že během jízdy mi sepne sytič.nevíte někdo čím by to mohlo být?Díky za rady a tipy.Tomáš.
-
- 18 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
-
-
Zdravim místní osazenstvo, zajímá mě, jestli němá někdo nějáký tip na řešení mé porouchané Felinky. Je to 1,3 Mpi s LPG se směšovačem před škrtící klapkou. Na plyn jede bez chybičky. Ale na benzin někdy ani nejde nastartovat, jindy zase naskočí super a po cca půl minuitě volnoběhu se motor začne škubat a dusit až nakonec po několikavteřinové agonii stejně chcípne. Když naskočí, tak chvíli jede, ale během chvilky se začně dusit a když už jede tak jen na minimum šimrání pedálu plynu. Tak se tak chvíli dusí a zpomaluje dokud nechcípne, nebo se zničeho nic zmátoží a zase se krásně vytočí do provozních otáček a chvíli zase jede. Samozřejmě jen do doby než se zase začne dus…
-
- 4 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
zdravim. potřeboval bych pomoct, po vhyčištění škrtičky mam po nastartování vysoke volnoběžne otáčky. Nemam otačkoměr ale kolem 1500 určitě. když se nastartuje pod plynem a klesnou otačky tak jsou ještě nižší než byly normalně... prosim neví někdo? napadlo mě čidlo na vzduch ale nejsem si jistej. je to 1.3 40kw mpi. díky Honza
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim menim si motor v moji felde bouzel jsem sehnal jen ze stareho favorita jeste s karbecem,typ motoru neresim akorat nevim kde sehnat zaslepku na AC pumpu a jak prehodit setrvak,mam si ho nejak oznacit nebo je to jedno??feldu mam jednobod.dekuju za rady
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Mam taky pocit ze mi to nejako vela zere. preto sa chcem spytat kolko bezne prjdete na plnu nadrz km? mam feliciu kombi 1,3 50kw rocnik 96. mne to vychadza tak pod 500km a to jazdim 50/50 mesto a mimo mesta. otacky sa snazim drzat okolo 2000. proste nevytacam to, popripade nejaky dobry typ ako s tymto auto usetrit. dneska mi v robote niekto vravel ze jeho felda veselo zrala pod 7litrov.
-
- 37 odpovědí
- 22,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám takovej problém se škodou felicií 1.3 BMM, teď, co napadl sníh, tak vůbec nechtěla chytit, 1 chytla pod plynem, ale když sem plyn pustil tak chcípla a pak vůbec nechtěla chytit, startér točil o sto šest, zdálo se mi, že občas problafla, ale nechytla. Další problém, je kolísání otáček na volnoběh, když je studená, tka motor trochu cuká, ale jak se začne ohřívat tak kolísá čím dál, tim víc. S tím startém nevím čím to může být- svíčky, kabely na svíčky, víčko, palec, cívka, všechno nový. Poraďte někdo prosím.
-
- 5 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím jakmile se udělala zima felda (1.3 , rv.95, 50kw jednobodový vstřik) začala chcípat na volnoběh a špatně startovat pouze pod plynem a skoro před vybitím baterie. Vyměněny sou svíčky, kabely, víčko rozdělovače palec a dokonce sem sehnal i celej vstřik.. otáčky už to celkem drží ale pořád nestartuje teprve když to už trápim x minut tak začne škytat a pak chytne ale ujedu 20 km a najednou při jízdě úplně ztratí výkon a zdechne ale stává se to nárazově nevim kdy mě to kde nechá myslíte palivové čerpadlo? nebo už nevim díky za rady
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim mam takito problem dosiel mi benzin a kamarat mi dal asi liter ale ruski benzin nalial som ho nastartovalo ale asi po 200 metroch zacalo zdochinat a teraz uz vobec nechce nastartovat ,precistil som sviecky dalej som dolial normalny benzin z benzinky 4 litre aj tak nestartuje sviecky su suche kde moze bit problem prosim o radu,este dodam ze ten isty benzin dal ten kamarat aj do favorita a jemu ide bez problemu
-
- 8 odpovědí
- 8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám tady zakovou zapeklitost, se kterou bezvýsledně bojuji již několik let, tak třeba to někdo rozlouskne :-). Pokud motor vytočím do vysokých otáček - před začátkem červeného pole, tak se z palubky ozve ječivý zvuk - jsem přesvědčen, že to dělá větrák topení (ten zvuk je srovnatelný s větrákem s vyčvachtanými ložisky - stodvacítky to dělávaly). Normálně je ventilátor naprosto tichý i na nejvyšší chod. Moje teorie je taková, že ve vysokých otáčkách ("vytočený" alternátor) vznikne v síti přepětí a ten větrák to prostě nedá. Jen nevím proč to nedá a co se s ním vlastně stane. Je ovšem také možné (moc tomu ale nevěřím), že to s větrákem vůbec nesouvisí a zvuk z prostoru pa…
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím potřeboval bych radu, na felině 1.3 BMM 50kw mi kapánek zamrzla voda a muselo se měnit těsnění pod hlavou. Hlava byla zkoušena na tlaky a prý v pohodě. Ale po ujetí pár kilásků a po zahřátí to nejdřív na volnoběh jede na tři a později na dva válce (škube to celým autem..). Ve vyšších otáčkách (při jízdě) to nejde poznat, možná to netáhne jak by mělo... Rozdělovač pročištěn, svíčky vyměněny a kabely snad taky, ale žádná změna. Mimo jiné se teď taky stává, že po nějakých těch kilometrech (posledně zrhuba po 20) to na určitých místech nejčastěji do kopce (ale jednou i z kopce) to při vyřazení/podřazení a přibrždění chcípne, bez jakýchkoliv jiných náznaků, to zhasn…
-
- 9 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam takovyproblem, koukam, ze mam kolem vicka u nalevani ve felicii 1.3MPi nejak mokro(olej), tak jsem zjistil, ze to je ta hadicka co vede od vicka nalevani motoru nekam pod ten plastovej kryt. Tak jsem ji oddelal u toho vicka a je preskla. Koupim tedy novou, ale nevim jak tu hadicku mam pojdemnovat, nebo na co tam vlastne je. Jinak pri vymene musim asi sundat ten plastovej kryt(staci ododelat ty tri imbusovy srouby?) diky
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Jak zresetovat volnoběh?Mám kabel OBD2 KKL od motordiag.Mám program http://www.autodiagn...e=EEP-ID-Reader . Stáhl jsem nějaké ovladače ke ke kabelu. Mám spravně nastavený COM port. I přesto mi to píše chybu "Jednotka neodpovídá." Co s tím?Co vás napadá?díky klíček samozřejmě zapnutý...
-
- 8 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mam s ferdou další problém. Začíná mi čas od času zhasinat motor, ale třeba i za jízdy. Rožne se baterka a motor začne chcipat, když prošlápnu spojku a přidám, tak se to udrží a nezdechne. Ale stalo se mi to i na křižovatce na volnoběh. Jezdím na nižší otáčky, ale auzo mi normálně nechcípá. Ale občas jedu, otáčky tak na 2tis. a i když mám plyn pořád ve stejný úrovni, tak začnou klesat otáčky a rozsvítí se kontrolky. Kde by mohl být problém? Díky Ještě doplním, že auto po zhasnutí naskočí hned na prvni pokus. Četl jsem něco o hallově sondě, ale fakt nevím. Asi by to chtělo diagnoatiku.
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Stalo se mi teď po delší době. Naposled párkrát udělalo v zimě. Felicia 1,3 MPi s LPG(podtlak) rv 1999. Ráno nastartuji, přepne se normálně na LPG a začne to škubat a střílet (bouchá plyn-mám tam zpětnou klapku) Jet se s tím na plyn prakticky nedá. Když přepnu na benzín je to lepší. Ale na volnoběh to chcípá, běží to nepravidelně bez výkonu. Téměř jistě na 3 válce. Jedu dál, pár km, motor se ohřeje, někde něco asi vyschne a pak už je to ok. Tahle závada se objevuje jen občas, podezírám že někam nateče voda (stojí to venku). Ale než dojedu někam do servisu tak je to OK. Nějaká rada po čem pátrat? Kam by mohla u stojícího auta na dešti zatéct voda, aby to dělalo tohle?…
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-