Elektrika
554 témat v tomto fóru
-
Mám teď čerstvě FL 2018 a stává se mi, že na Columbusu vypadává parkpilot - dám zpátečku, klasicky se ztlumí rádio a na displeji se zobrazí kamera + senzory. Ihned poté z obrazovky vše komplet zmizí, rádio opět zvýší hlasitost, ale akusticky senzory zůstanou aktivní (+zůstane svítit tlačítko u řadičky). Tlačítkem / znovu zařazením zpátečky reaktivuji a někdy to vypadne třeba 3x za sebou, než se to chytne a jindy celý den funguje normálně. Nevypozoroval jsem, čím by to mohlo být. Setkal se někdo s něčím podobným? Díky za odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Přeji hezký den všem, Chtek bych se prosím zeptat. Nějaká zkušenost u Octavia 3 rs TDI 2.0, 130kw. Při servisu jsem zjistil, že na klimakompresoru vidim na remenici rosit klimatizací. Je to jakoby to přímo rosilo ve středu te spojky, co je na kompresoru. Mate s tím někdo zkušenost? Myslím, že bude potřeba vymenit pouze nějaké gufero, nebo těsnění. Ne snad celý kompresor. Klima běhá. Místo jsem očistil a budu čekat, odkud to poleze. Děkuji za případné rady a postřehy. Fajn den.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim panstvo, viete mi niekto poradit, aká je pôvodná hodnota v kodovaní: Centralna elektronika - Prispôsobenia - Leuchte2SL VLB10-Lichtfunktion E 2 ??? Jedná sa o Octu RS 2013. V popisoch je vraj továrenské nastavenie" nicht aktiv" ale nejdu mi Ledky vo svetlách po zmene kodovania ,predtým fachčili. Nepamätám, čo bolo označené pred zmenou kodovania...?
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, chci si dodělat kameru do auta aby se s kličkem sama vypla, tzn zapojit na svorku 15. Původně jsem chtěl zapojit od radia ale zjistil jsem že radio sv15 neoužívá :-( Má někdo typ kam zapojit v oblasti palubky u radia? Nebo jiný přípojny bod?? Hledal sem ve schematech, nejlepsi se mi jeví bod B149, pojistka SC35. Ale co jsem už nenašel, kde je ten bod B149 fyzicky v autě?? Děkuji za rady
-
-
- 9 odpovědí
- 15,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám na OIII RS centrál, když ráno auto odemknu, tak se mi neodemknou LP dveře, musím několikrát odemknout nebo zamknout. Pak mám ten samej problém se zamykáním, občas se nezamkne nic. Předem díky za rady.
-
-
- 7 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, nevíte někdo co způsobuje níže vložené závady předního snímače? Po výměně jednotky Columbus za MIB2 se začala objevovat tato závada v diagnostice. Přijde mi, že kamera někdy nepřečte dopravní značku. Addresa A5: Přední snímač asistenta jízdy Labely: SVO\5Q0-980-653.clb Objednací číslo řídící jednoky: 5Q0 980 653 G HW: 5Q0 980 653 Systém a/nebo verze: MQB_MFK H05 0060 Kódování: 0101010001030308000400000000000101 Číslo dílny: WSC 73430 790 00205 ASAM Dataset: EV_MFKBoschAU370 001001 (SK37) ROD: EV_MFKBoschAU370.rod …
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Mám dotaz. Dodělával už někdo automatická světla na OIII? Nemyslím denní svícení, ale CH/LH. Nikde jsem to tu nenašel... Jedná se mi o to, jestli stačí jen vyměnit vypínač světel a dokódovat funkci, nebo je potřeba dodělat ještě něco dalšího. Dešťový sensor auto má, ale nemá samozatmavovací zrcátko. Informaci o světle nebo tmě ale bere auto předpokládám z dešťáku. U Golfa 5 jsem to dodělával sám a tam stačilo vyměnit jen ovladač světel a pak teda ještě jednotku centrální elektriky + dokódovat. Neví někdo jak je to u OIII? A pokud se dotahuje nějaký kabel, měl by případně někdo schéma? Předem díky moc.
-
-
- 12 odpovědí
- 8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobry deň, V servise mi dopĺňali chladivo, ma tam byť 500g a mal som tam po roku cca 340g, je to veľký únik? Viem že ma byt únik cca 5 až 20 percent ale toto je viacej. Kde by mohlo unikát? Octavia 3 kombi
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Nazdar chlapi mam taky problem ze mi neukazuje stav paliva v nadrzi jedna sa o octaviu 3 rv 2014 saci kos v nadrzi je novy a stale nic kable vyzeraju bit ok nema stym niekto skusenost?chybu pise 9453074-snimac hladiny paliva odpor prilis velky poradi niekto kde hladat chybu?? Spoiler
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, rád bych se zeptal, jestli nevíte někdo, proč mi stále svítí v autě Kontrola osvětlení reg.značky - obě svítí :-( Jednou mi jedna nesvítila, ale pak z ničeho nic začala, ale chyba cca každou druhou jízdu svítí stále. Zde asi nepomůže výměna žárovky...? :-( Zvažuji ještě výměnu za LED, ale tam bych musel sehnat někoho, kdo mi to překóduje(k tomu bych rád přidal pár dalších srand, jako deaktivace AM pásma rádia, corner lights, apod). Další problém mám s žárovkou při otevřených dveří řidiče - nesvítí, ale nějak se mi nedaří najít v návodu, jak ji vyměnit (asi budu muset páčit šroubovákem? Nerad bych poškodil tapec). A neví případně někdo, jaká se do dveří …
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Tak jsem po letech zas koupil slepici, byla za dobře, takze jsem neodolal,OIII combi 2.0tdi 110kw eleg, rok 2013 model 2014 v manualu s origo taznym z vyroby ,a chybi tam ss tlacitko ?ani na baterce neni zadnej drat navic, to se davalo az pozdeji?
-
-
- 13 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny chtěl bych vás poprosit nemá někdo schéma zapojení pinout a podobně na Octavia 3 2017 full led přední světla 4očko předem děkuji za odpověď pokud to tu už někde je omlouvám se nenašel jsem
-
- 0 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, Potřeboval bych radu kolika ampérová pojistka je na pozici 15 v motorovém prostoru? Měla by to být pojistka k houkačce. Dnes mi auto přestalo houkat a když jsem chtěl zkontrolovat pojistku, tak koukám, že na té pozici nic nemám. V manuálu nemají uvedené jakou hodnotu by pojistka měla mít. Díky moc za radu,
-
- 8 odpovědí
- 12tis zobrazení
-
-
Chci se zeptat ,,jestli je možné dát do o3 přídavné dalkove světla,,poradi pls někdo??
-
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, poprosím o radu. Mám O3 1,6tdi, r.2017. Z času na čas potrebujem vybrať sedačku spolujazdca a jazdiť. Mal som O2 a vybratú sedačku a odpor medzi čiernym a žltým drôtom na koncovke airbagu. Fungovalo to, kontrolka airbagu nesvietila. Zmenilo sa niečo, môžem rovnaký odpor dať aj do O3? Tu mám ale aj vyhrievané predné sedačky?! Vlasne ani neviem hodnotu toho odporu. Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý večer, Zniceho nic se mi prestali zaklapet vnejsi zrcatka na Skoda Octavia 3 po uzamceni vozidla. Zkousel jsem i nastaveni v Infotainmentu (aktivovat a deaktivovat), i ruzne polohy otaceciho kolecka v bocnich dverich...bohuzel bez kyzeneho efektu. Je to vec pojistek a je treba s tym rovno do servisu, nebo mi uchazi urcite basic nastaveni. Dekuji za kazdou reakci (pozitivnou). Lukas
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
ahojte, nenasiel som tu este. Chcem sa spytat, ci sa da dorobit do mojej Oktavky 3 aj adaptivny tempomat. Ma to celkom nabitu vybavu, ale oproti nasej firemnej mi tam este k tym ostatnym vydobytkom techniky uz chyba len Adaptivny Tempomat. Rozumiem tomu, ze by sa musel dat senzor do prednej masky, aj nova packa pod volant. Ale co kabelaz ? Robil to uz niekto zo slovensko moravskeho pohranicia ? Kam zajst? Diky za tipy.
-
- 5 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, může někdo poradit? OIII 2013 nejde denní svícení (ani na jedné straně), žárovky (H15) vyměněny, pojistky zkontrolovány a stále nic. Předen vám děkuji za rady.
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, mrazivá a vlhká rána dorazila i knám, do nejteplejší oblasti ČR atak i u mého, v dubnu zakoupeného vozu, vyvstala potřeba si při škrábání pomoci vyhříváním předního a zadního okna. Vyhřívání čelního skla dle mého funguje bezvadně, horší je to s vyhříváním zadního skla, kde mi bohužel nehřejí asi 3 "dráty" ve spodní polovině. Zároveň jsem si všiml, že bohužel vůbec nehřejí zadní boční okna v zavazadlovém prostoru. Dá se vyhřívání zadního skla řešit nějakou opravou? Spouštění vyhřívání zadních bočních skel je součástí vyhřívání skla zadního? Kde popřípadě hledat příčinu, že mi toto vyhřívání nefunguje? Díky moc za odpovědi.
-
-
- 4 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím mám octavii 3 cng rv 2015,a nemám ukazatel spotřeby benzínu,jen cng,jako je to tady u příspěvku...co stím?poradíte
-
- 7 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím. Full led světla. Mám na maxidotu hlášení. Nejčastěji ve tmě po nastartování se mi zobrazí chybová zpráva na displeji. Závada: automatické řízení světel. Nefunguje taky ani Coming and Leaving Home. Údajně chyba dešťového senzoru. Přes den mi to nezobrazí, ale přijde tma a je to tam. Nebo když se přepne led denní svícení.
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, nevedel by nekdo co s tim. Nekdy vyhrivani sedadla spolujezdce funguje normalne ale nekdy to dela toto: IMG_2277.MOV
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím,chtěl jsem se zeptat jestli už jste se nekdo setkali s tím ze vam neustale sviti budiky i po zamknuti auta.Mam Octavii 3 2015
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, neresil nekdo zadní kessy kliky na O3 jako tady na golfu ? https://www.youtube.com/watch?v=aOQrxpXXCC8
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar, nazdar borci. Vcera mi pri obchode maxidot vypisal Vymente ziarovku v hmlovke. Tak som najprv pozeral, ktore svetlo nesvieti. Predne svietili obe. Zadne len lave. Rozoberiem prave, tam bola nejaka divna ziarovka, presvietim ju. Merak ukazal, ze je v poriadku. Ma svietit aj tato prava? Alebo svieti len lava? Na tej ziarovke bol taky maly typ pisma, ze som si neprecital aky je to tip. Viete ho niekde vycitat? Taky som videl 1x v zivote. Nikde som to nenasiel v Elektrike, ani v Exterieri, tak som to vlakno frcol semka. Dik za pomoc
-
-
- 8 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-