Motor 1.2 TSI
32 témat v tomto fóru
-
Zdravím, jako blesk z cistého nebe po zastaveni na křižovatce, když jsem se chtěl znovu rozjet auto zaclo cukat jakoby při brzdeni s ABS a netahne. Rozsvitila se kontrolka EPC a ASR. Po dvou diagnostikach u Auto-Kelly to hlasilo nepali prvni válec. Kabel je ok,vymenil jsem svicky 4x a vstrikovací ventil u prvniho valce.Pár tisíc to stálo. A ono nic, uplně beze změny auto se chová stejně jako před výměnou. Kupoval jsem ho v březnu za 229tis, najeto 85tis km s Cebii certifikatem. Nemusím dodávat jak se na mě ted vsichni s litostí dívají. Asi mi zbývá jen škoda servis a vykrást banku. Koupě ojetiny je loterie a ja ji prohrál... KOnec melodramatu. Dík za všechny rady a zkuše…
-
-
- 28 odpovědí
- 35,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
jak poznám že jsou dělané rozvody dle servisní knížky jsou dělaně a při kontrole v autorizovaném servisu mě řekli že řemen je vytáhlej což by znamenalo že rozvody nebyly dělány , ovšem druhá strana říká něco jiného , mě to připadá že chce servis vydělat (7500 kč rozvody škoda ) nějaké zkušenosti ?
-
-
- 42 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Má uz niekto tento motor? Pochvalte sa TU je test v Golfe...
-
-
- 260 odpovědí
- 152,3tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Výmena zlomeneho PCV ventilu
-
- 1 odpověď
- 472 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, řeším problém s O2 1.2tsi 77kw. Jednou za čas se stane, že nejde nastartovat stává se to ať už je motor studený nebo zahřátý. Motor točí, ale nechce chytnout. Diagnostika nic nevypisuje, žádné chybové kód ať už Autocom nebo VCDS. Tento problém přetrvává více než půl roku. Stane se, že auto startuje měsíc v pohodě a pak během týdne 3x nejde nastartovat až po nějaké době. Pokud se to stane když je motor zahřátý tak auto nastartuje ale až třeba za 5 min. Až “vychladne”. Neřešil už tohle někdo?
-
- 0 odpovědí
- 293 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, prosim o radu. Kamaradovou o2fl/2011, 1,2tsi 77kW, nejde nastartovat, starter toci, baterie ok. Diagnostika vyhodila chyby v motoru: 10964 - ROD - Neznámý chybový kód - Kontrolka závad ZAP; 10976 - ROD - Neznámý chybový kód - Kontrolka závad ZAP; a jedna chyba z CAn Gateway 00469 - datovy BUS displej provoz po jednom vodici, 011 - preruseni - Sporadická. Diky
-
- 4 odpovědi
- 6,8tis zobrazení
-
-
Dnes som sa konečne na to vrhol
-
- 0 odpovědí
- 385 zobrazení
-
-
Zdravim kluci, už nějakou dobu mi za jízdy vyskočí kontrolka ESP na mé O2FL 1.2TSI. Na dálnici/okreskách je to v pohodě, ale zpravidla v kolonách, nebo za volnoběhu se hned ozve. Po tom co se rozsvítí mám snížený výkon, což dokáže být hodně omezující, ale po restartu motoru to zase zmizne, takže jsem si zvyknul restartovat motor i za jízdy Za volnoběhu je cítit mírné vibrace a když se naopak potřebuji někde rychleji odpichnout (když samozřejmě nesvítí ESP a odpichnout to vůbec jde), tak výkon dokáže vypadávat a autem to trhá. Celý čas samozřejmě jezdím s rozsvíceným žlutým motorem. V každém případě, byl jsem s tím na diagnostice, kde ukazuje "Průtok vzduchu příliš…
-
-
- 3 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, nemáte zkušenost s 1.2 tsi se starty... Teď se mi stává častěji že nastartuji třeba až na třetí pokus.. Není to pravidlem.. Bylo to jednou za tři týdny a teď je to třeba jednou za tři dny.. Co sleduju tak je to většinou při zahřátém motoru kdy auto aspoň hodinu stojí a chci nastartovat... Vylítnou otáčky jak kdybych nastartoval a pak pěkně zase v klídku spadnou dolů a motor není nastartovanej.. Myslite že to může být snímač teploty?
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, předem se omlouvám za to jak žalostně neznale tento text vyzní - jsem laik. Zhruba 14 dní zpátky moje Octavia 2 (1.2TSI motor) začala vydávat zvláštní zvuk, něco jako když auto jede na 3 válce. Prostě cukáni a mlácení. Tento problém se postupem času zhoršoval, i když částečně pominul při vyšších otáčkách. Před dvěma dny se k tomu přidaly i problémy se startováním a teď už se nastartovat nedá, jen kucká jako když nemá benzín ale startér se zdánlivě točí pomaleji než by měl - asi je přetížený, klesá i napětí baterie. Diagnostika vyhodila kódy P001x a P032x. Motor má nové svíčky, cívky a škrtící klapku. Našel by se tu nějaký znalý…
-
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím! Mám takový problém, který mě poslední měsíc a půl trápí. Jedná se konkrétně o občasné chcípnutí motoru při startu již zahřátého motoru. Teplota vody je již na 90 stupních a po chvíli, kdy mám vypnutý motor (například při návštěvě obchodu) a následného vrácení a zapnutí motoru otáčky začnou kolísat až motor vypne. Druhý start je kolikrát špatný a po startu se motor dusí a nereaguje na plyn. Většinou třetí start již pomůže, ale při sešlápnutém plynu, když ho pustím, tak motor má tendenci se opět dusit. Mám výměněné rozvody asi 10 000 kilometrů zpátky (najeto momentálně 195 000), škrtící klapka byla týden zpátky vyčištěná v autorizovaném serv…
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Mate skusenost s motorom 1.2 tsi 77kw v dvojkovej a trojkovej octavii? Je to nejaky rozdiel napr. vo vykone spotrebe...atd? V dvojkovej octavii vykon este nie je tak priskrteny emisiami no trojkova je zase lahsia... mate realnu skusenost?
-
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, u mého 1.2 Tsi CBZB Rv.2010 pozoruju škubání motoru, velkou hlučnost a všeobecně nepříjemný chod vždy ve stejném spektru otáček, nezávisle na převod. stupni. Jakmile se dostanu k hranici 2400 otáček je to až nesnesitelný a pokročuje to až do cca 2800. Mimo tento rozsah je motor krásně tichý, v plné síle... Filtry, svíce nové, nejnovější SW pro řj naflashován... Přemýšlím, čím to může být, při 2800 ot by měl westgate měnit režim naklopení turba, tak možná lag před změnou a načatý ovládací motůrek ? Nebo ventil ? Či by to mohlo být něco úplně jiného ? Jinak, mám najeto 160k a vše bylo v pohodě.... Měl někdo podobný problém ? Club je moj…
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Po překročení 2000 otáček na 3 rychlosti začne motor cukat a pokud ne sundám nohu z plynu spadne auto do nouzáku a rozsvítí se chyba motoru a kontrolka prokluzu neví někdo co by to mohlo být
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Caute borci. Stretol sa pls niekto s chybou 01314? Auto mi pri akcelerácii zasklbalo a skočilo do núdzového režimu. Nabehla aj kontrolka EPC a ABS. - na nete som našiel len odkaz na cesku firmu ktorá závadu odstráni opravou RJ
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny koupil jsem octavii 1,2tsi a je problém z ohříváním vody teď v chladnu voda se zvedne na80-90c na místě při jízdě to trvá cca 15km.a když už se zvedne tak padá dolů třeba z kopce nebo bez zátěže přitom teplý vzduch jde termostat je asi měněny je tam Ital.a.auto má najeto 160000km .hadice jsou zahřáté, ale ruku na nich udržím .Nemá stín někdo zkušenost děkuji za info
-
- 9 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám takový problém na své octávce. Vzadu na pravé straně u zadního kola, v místě kde se nachází palivový filtr se zdá že tento filtr vrčí. Nevím teda jestli je to vůbec možné nebo to vrčí něco jiného a jenom se to tak jeví. Nicméně k problému. Po nastartování a klesnutí otáček začne vrnění které se hrozně rozléhá do kabiny. Podotýkám, že vrnění se projevuje jen pokud stojím a mám zařazenou rychlost nebo volnoběh a nepřidávám plyn. Pokud plyn přidám vrčení zmizí. Ani při jízdě se vrčení neprojevuje. Věděl by náhodou čím by to mohlo být jestli je to opravdu jen filtr nebo něco jiného ? Vrčení se hrozně rozléhá do kabiny a je to nepříjemné. Dolů ješ…
-
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den Koupil sme si svojí první škodovku je to 2011 rok 107 tisíc najeto a ročně najedu tak 10000 km. přemýšlím jestli se vyplatí ji čipnout,chtěl bych větší výkon hlavně od spoda ale zas ne za každou cenu.Máte s tím někdo zkušenost?Popřípadě jaká sou rizika?
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Chci se zeptat mám motor 1.2 tsi 77kw - řetez, EA111, rv. 11/2011 a spotřeba oleje motoru je cca 110ml na 1 000km. Motor má najeto 200 000km. Nikde žádná voda v oleji ani olej ve vodě. Chci se zeptat zda je spotřeba oleje cca 110-120ml na 1 000 km normalni? Jezdím denně vzádálenost 15km + 15km mimo město a cca 10km po městě. Dle výrobce je, když uvádí spotřebu až 500ml oleje na 1000km, Díky za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, nevím jestli jsem paranoidní, nebo ne, ale mám pocit, že motor vydává podivný cvakání + tam občas žblunkne viz. video a to předtím nedělal.... toto je mé druhé auto s 1,2 tsi motorem a vím, že ten motor dělá pokaždý jinej zvuk..... všiml jsem si, že i zde na foru si toho lidé všimli Rád bych věděl jestli s tím taky nemá někdo zkušenosti , jestli tam neni něco uvolněné apod. díky všem za odpověď. IMG_3520.MOV
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nedávno jsem koupil Octavii 1,2 TSI, která je až na pár maličkostí naprosto v pořádku. Nevěděl by prosím někdo, co za klipy mi chybí tady v tomto místě? Je tam kus textilu, který vypadá, že byl něčím fixován, ale tyhle úchyty tam chybí.
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
zdarec, mám v poslení době problém s TSI 1.2/77KW v octavii II vyr. koncem r. 2011 . Pokud je chladněji, pak mi motor asi po cca 300m po rovince párkrát nepěkně zaškube ... a pak už je klid. Zařazenou mám 2 nebo 3, otáčky mezi 1800-2000. Problém se projeví jen za studena, když nechám motor zahřát, je to v pohodě. Nějaké tipy na co se podívat ? Jak poznám, že mám nový typ rozvodového řetězu ? Nechce se mi do servisu, nemám moc času a ani důvěru ...
-
- 9 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Ahoj. Stretli ste sa s týmto problémom pri 1,2 TSI 77kW (MR2011). Pri preradzovaní rýchlostných stupňov ostávajú visieť otáčky. Keď vytočím motor na hocijakom rýchlostnom stupni na 2000 (a vyššie) otáčok a zošliapnem spojku a "samozrejme noha z plynu" otáčky ostanú na 2000 alebo dokonca ešte začnú stúpať a až po niekoľkých sekundách značnú klesať. Pri voľnobehu otáčky nekolíšu, ale keď ich chcem podržať na 2000 nejde to (plynový pedál v rovnakej polohe a otáčky kolíšu aj o 500 otáčok hore dole. VCDS vypísal tieto hlášky, ale keď som ich vymazal už sa neobjavili (zatiaľ) Address 01: Engine (J623-CBZB) Labels: 03F-906-070-CBZ.clb Part No…
-
- 2 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Po výmene oleja za Castrol EDGE 5W-30 LL VW504.00 sa mi začali diať veci s motorom: 1. Po naštartovaní studeného motor na začiaok nslabé vrčanie ale vcelku ok 2. Po naštartovaní teplého motora je OK, ale asi po cca 10sec neuveriteľný klepot motora, po ďalších 10sec zrazu ticho a všetko OK 3. Počas jazdy ale až po zohriatí motora zrazu červená kontrolka oleja 20sec kým stihnem zastaviť prestane svietiť. VAG nemá žiadne chyby. V čom je problém?
-
-
- 8 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Chtěl bych udělat kalibraci wastegate turba 1,2tsi motoru cbzb pomocí VCDS 12.12 (VAG-COM), nezná někdo prosím přesný postup? Musí se vymazat nějaké staré adaptace a jak, atd. ? Předem díky.
-
- 0 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-