Motor 2.0 TDI CR
184 témat v tomto fóru
-
Zdravím, mám dotaz na správný tlak oleje u motoru CFHC. Měnil jsem čidlo na tlak oleje a při kontrole manualním tlakoměrem mi v servisu řekli, že to při ohřátém motoru na volnoběh dává 0,8bar a to prý je na spodní hranici toho co to má být, ale můžu s tím jezdit. Ideál údajně je 1 - 1,2bar. Ve vyšších otáčkách je tlak prý v pořádku. Nicméně nové čidlo žádnou chybu už nehlásí (hranice je myslím 0,6bar). Prosím o názor, jestli je ten tlak na volnoběh nízký a jestli to mám řešit a hledat závadu, která může být kdekoli a nebo neřešit (olej měním po 15tis. a auto má 245tis. najeto)? Moc díky Petr
-
- 1 odpověď
- 4,7tis zobrazení
-
-
-
Caute vsetci, potreboval by som poradit Mam Octaviu 2 RS 2010 2.0 TDi CR DSG Mam problem s volnobehom. Cele to zacalo tym ze som dal vonku baterku, dal som ju nabit, dal som ju naspat a zacali problemy s volnobehom, celym autom trasie, nerobi to vzdy, obcas ide normalne, je jedno ci je teplo zima prsi mrzne.. vymenil som zotrvacnik lebo uz ho bolo pocut ale nebola to pricina vsimol som si ze ked stojim na krizovatke a mam stlacenu brzdu tak na paneli pri preblikuje z D1 na D hlavne vtedy ked su tie otrasy najvacsie taktiez spotreba na volnobehu je 0,7 0,8 co je dost vela si myslim ak auto ide dobre be…
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli je někdo v okolí Ústí nad Labem, kdo si poradí s výměnou žhavicí svíčky. Byl vyměněny 3, zatímco jedna nejde povolit a je nebezpečí, že se zalomí v hlavě. Děkuji za info!
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Po startu mi sviti kontrolka zhaveni tak 5 az 15 sekund, pote zhasne a vse je ok. Co to znamena, je to pocatek vetsiho problemu?
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám dotaz ohledně startování. Motor točí ale nenastartuje. Při zapnutém zapalování se nerozběhne palivové čerpadlo v nádrži ani to pomocné u motoru. Když to napíchnu na VAG, tak to nehlásí žádnou chybu. A když zadám v akčních členech funkce čerpadla paliva, tak fungují. Relé jsou vyzkoušeny, ty jsou také v pořádku. Nevíte někdo, na co bych se měl ještě zaměřit? Děkuji. Motor - CFH 103kW r. v. - 2010
-
- 1 odpověď
- 4,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám motor 2.0 103kW, CFHC. Zaznamenal jsem, že má často vyšší otáčky (1000 ot./min) při volnoběhu a divně smrdí. Čas od času šel z výfuku při zvednutí otáček na cca 3000ot./min bílo-modrý dým, ale jen z počátku, pak jako by se vše profouklo a dým zmizel. Nechal jsem tedy: vyčistit DPF filtr (snížil se proud výfukových plynů z výfuku, ale po cca 5000 km jsem znovu zaznamenal dým při regeneraci) zkontrolovat vstřiky na stolici (jsou prý OK) mechanik mi kontroloval turbo - bylo čistý Trochu jsem spoléhal na chybu jednoho ze vstřiků (bál jsem se propálení pístů), ale ty to tedy nejspíš nebudou, takže už opravdu nevím, co by to mohlo dělat. O…
-
- 2 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Octavia 2, DSG prevodovka. Menil som motor z BKD 103kw ( 520k km ) za CFHC 103kw ( 180k km ) vsetko prehodene, rozvody nove. 1. nevymenili štift na kladke ( original od novoty ) a strhlo zavit po cca 450km pri miernom pridani motora okolo 120kmh - rozvody nepreskocili 2. opravili, nove rozvody + kladka, novy štift ale nie original diel ! co je 8mm maly zavit + vlozky alebo lepidlo a ani 10mm na 8mm co je odporucane riesenie, ale dali vlastny diel nejaku zavitovu osku ?? vid obrazok. po prejdeni cca 900km na dialnici pri velmi miernom zrychleni z cca 130 na 140 km odseklo štift. vid obrazok. - rozvody neviem ci skocili alebo nie.....…
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den/ahoj. poprosím o radu či názory viz popisek. Chvění se projevuje na letnich, tak i zimních gumách (každá sada svoje kola). Prvotní problém byl, že auto se chvělo při rychlosti nad 110km. Dle různých názorů špatné vnitřní homokinetické klouby. Aktuálně po výměně levé i pravé poloosy od firmy LOBRO. Po výměně poloos a dosažení 2000 otáček u každého rychlostního stupně začne předek rezonovat a je slyšet i trochu hučení od motoru. Při překonání hranice 2000 se rezonance trochu uklidní. Auto má najeto 240000km. Děkuji za každý Váš názor.
-
- 2 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mám takový problém. Po výměně předních brzd jsem si všiml zpomalování auta z kopce. Nejprve zpomalovalo, teď po 500km spíše udržuje rychlost. Mám pocit, že tolik netáhne, ale to je nejspíše jen můj pocit. Jelikož jsem musel nechat vyměnit dorazy na tlumičích, při jednom jsem si nechal obě nápravy pročistit a promazat. I když jsem žádné přehřívání kotoučů nezaznamenal, jistota je jistota. Při zvednutém autě se kola protáčí bez problému. Brzdama to nejspíš teda není, po čem jít? Jedná se o CFHC s DSG. DPF, EGR, nebo něco v DSG? Na netu jsem nic nenašel. Díky.
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahojte! Kedze rollujem tie forka dlhsie nic podobne som si este nevsimol a tak sa chcem opytat ci s tym niekto nemate skusenost jedna sa o octaviu 2 2.0tdi rs (cega) 125kw v chipe (9/2009 dsg) podla diagnostik a servisu nic nieje zavada- piska turbo (vstreky,tlak turba a vsetko podobne je ok) Chyba: pri pomalom pridavani plynu - je jedno ci je auto teple alebo studene) dymi na husto na modro (skusane aditiva do nafty aj podmienky pre regeneraciu dpf boli - jazdim aj dialnice) (no pri zosliapnuti plynu agresivnejsie nieje naznak po ziadnom dyme) a enormny narast spotreby - podla palubaku spotreba ok - realne na celu nadrz v octavii urobim 500-600km …
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dobrý den Mám škodu Octavií rs druhé generace, a teď řeším jeden problém, pokaždé co zastavím a motor je zahřátý tak začne Vibrovat cele auto a stupňuje se to a když nad tím přemýšlím co to muže být a nic mě nenapadá, tak bych potřeboval poradit. Škoda Octavie 2 rs 125kw dsg a má najeto 206tis a rok výroby je 2009
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
ZdravímUž celkem 3-4 měsíce mě trápí má Octavia II TDI (CFHC) 103kW + chip na nějakých 123kW.Poprvé se mi rozblikalo žhavení když jsem jel s přítelkyní domů a zkusil jsem vypnout a zapnout zapalování, ale to nepomohlo. Tak jsem s tím další den jel na praxe (servis) a vyhodilo to tyhle chyby: Po opravě smazáno. Teď už jen náhodně rozbliká.Diagnostika BOSH KTS 670P065100 - Snímač, referenční napětí B PřerušeníP032200 - Snímač polohy klikového hřídele Žádný signálOdpojoval jsem všechny snímače, které jsou na větvi B (Sonda Lambda, Snímač tlaku v zásobníku rail atd..)Odpojil jsem skoro vše až na spodní straně motoru (EGR a Snímač tlaku v sacím potrubí)Byl to ten snímač tlaku,…
-
- 20 odpovědí
- 40,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den vespolek, Po výměně rozvodů ve 270t km se v nízkých otáčkách (900 až 1.000 ot./min.) ozývá jakési "vrzání" nebo "ševelení" či jak to nazvat (viz video). Na videu můžete slyšet studený/mírně zahřátý motor. Když se motor zahřeje na provozní teplotu, přijde mi, že "pazvuky" jsou slyšet více. Před servisem jsem s tímto neměl problém. Čím to může byt způsobeno? Rozvodová sada Continental: vodní pumpa + řemen + kladky Pozn.: Asi ve 240t byla dělaná nová spojka (včetně dvouhmotového setrvačníku, výrobce LUK) Tom
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat doufám, že nezakládám nějakou duplicitu, nedávno jsem nechal měnit EGR ventil za nový a od té doby mi během regenerace z výfuku jde modrý dým, který je ze záčátku hustý a rychle se v potrubí hromadí. V autě mi to trochu i smrdí z ventilace. Smrad z ventilace může být že se pravděpodobně nevyměnilo těsnění co jsem se zde dočetl.. Todle mi před výměnou EGR nedělalo, klasicky málo dýmu.. Auto má najeto 260 000 a poctivě nechávám regenerace doběhnout do konce. Regenerace se spouští cca od 140km do 200km jezdím převážně v Praze. Podle DPF-VAG aplikace mám 0,13l oil ash. Auto necuká neslyším nějaké divné zvuky. Kupuji jen prémiovou naftu. Příš…
-
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, startuji cca 6/8 sekund poté naskočí hláška tlaku oleje vypni motor ..(nenastartuje ani ) nevíte co s tím, ať nemusím platit majlant za odtah a servis? Octavia 2 combi 2.0 TDI 103KW. Základní otázka, jestli třeba není na to nějaká pojistka, jak jo tak kde.. a jinak asi diag+servis co?
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam O2 8/2011 motor CR 103kw kod motoru CHFC auto nahodne (vzdy na zahratem motoru ) "skytlo" rozsvitila se kontrolka ridici jednotka motoru + zacala blikat zhaveni motoru > motor padal do nouzoveho rezimu. ( musel jsem vypnout / zapnout motor a byl na chvili pokoj, nahodne ) po diagnostice chyba P403 zpetne vedeni spalin po nejakem cteni na foru jsem se docetl, ze je zaneseny chladic zpetneho vedeni spalin (vse je umistene na silenem miste mezi DPF a motorem ) > Po vycisteni celeho sekundarniho okruhu jiz motor NEPADA do nouzaku, nicmene kontrolka ridici jednotky stale svici . Motor bezi v poradku se svitici kontrolkou jsem jiz najel cca 10ti…
-
- 12 odpovědí
- 74,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj mám o2 rs 125kw cega a často se mi stává že auto dost kouří-modrý dým a má u toho zvýšený volnoběh asi 1000ot/min.Pak mi asi začal přibývat olej v motoru protože ho bylo nějak moc.Dělá to skoro denně,jezdím s tím často jen ve městě 3km tam a zpátky.Zaplněni fapuz je dle vagu 3.9g a když chci udělat regeneraci tak napíše že teplota výfukových plynů za katem je 0°c.Tak to vypnu znovu nastartuju dám regeneraci,ta se spustí a už ukazuje teplotu 180°c.Nicméně po asi 5 minutách vypalování napíše že test nelze dokončit protože teplota výfukových úplynů je zase 0°c.Ale motor nemá žádnou chybu.
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Musím přiznat, že mě k tomuto příspěvku inspiroval komentář v jiném vlákně: kde HonzaLK popisuje chování motoru 1.6 TDI CR. Jako nový majitel nové OII s motorem 2.0 TDI CR (103 kW) jsem byl překvapen chováním, které je dost podobné výše zmíněnému. Projevuje se to tak, že mezi 1.000 až 1.500 má motor dunivý zvuk, který jakoby vyplní celý interiér. Nevím jestli i záleží na tvaru interiéru (mám sedan), nebo na nájezdu (mám zatím jen pár stovek km), ale zkoušel jsem se projet v kolegově OII kombi se stejným motorem, který už najel 10 tis. km a zdálo se mi, že je to u něj slyšet také, ale o něco míň. Nemohu to porovnat s jiným motorem od Škodovky, protože jsem předtím jez…
-
-
- 20 odpovědí
- 23,5tis zobrazení
-
-
-
Co môže byt za problém? A octavia 2 fl 2.0 2011 CFHC DSG Prídem k autu, sadnem, idem štartovať - otočím kľúč do 1. polohy a zo spodu pod prístrojovou doskou začalo strašne rýchlo alebo v nepravidelnych intervaloch cvakať relé v nepravidelných intervaloch..na prístrojovej doske sa rozblikalo žhavenie + kontrolka motora svieti..vypnem kľúč, počkám pár sekúnd a znova dám do 1. polohy - presne to isté. V motorovej časti počuť ako hučí to elektrické palivové čerpadlo podla relatka. Predtým to samozrejme nerobilo. Keď teraz vypnem kľúč tak čerpadlo ide ešte asi 20 sekúnd a potom sa vypne. Naštartovať nejde iba točí motorom + na displeji vypisuje "Porucha motoru, do servisu!" …
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Mám dotaz umí někdo opravit elektronická regulace turba skoda octavia 2 facelift 103 kW
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, diagnostika mi našla tuto chybu. Mohl by mi někdo poradit o co jde? Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
máte někdo zkušenosti s toutu firmou? píšou, že chip provedou za cca 2 hod? je to možné? http://www.profi-chiptuning.cz/
-
-
- 10 odpovědí
- 29,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám menší problém u svyho cfhf ka 2.0 81 kw Poslední dobou se stává, že při ustaleny rychlosti, spíše méně plynu jako trochu ztratí tah, dalo by se to přirovnat jako bych přitáhl lehce ruční brzdu, spolujezdec to nepozná, auto necukne, jen prostě cejtim že musím více prislapnout plyn, do otáček jde potom normálně, jede pěkně, startuje na otočku, výstřiky maj dobrý korekce, jinak kola se nehrejou, diag bez chyb samozrejme, naftou to taky není, vyjeto několik různých značek, za studena to nedělá, jen když se ohreje Neresil někdo něco podobného?
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, mám problém s octavii II FL. Rok výroby 2009 najeto 70 000km motor 2.0 TDI 125kw. Problém se stal bratrovi, když stál na semaforu. Auto měl na volnoběhu a z ničeho nic auto začalo pocukavat a pak zdechlo, tak nastartoval běželo asi 20 vteřin a opět cukacka a zdechlo. Když otevřel kapotu tak relé 100 v pojistkové skříní v motoru strašně rychle cvakalo a zahřívalo se. Tak ho odpojil. Auto bylo na diagnostice ale jakmile se vrátilo relé tak se diagnostika zasekla a auto se zbláznilo, ale doslova. Začalo se dít slušný divadlo,vetraky se rozjely začalo všude cvakat....no prostě masakr. Po odpojeni relatka, opět klid. Když zapojíte relatko po delší době, tak se nic…
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-