Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Zdravím Chcem sa opýtať či tu niekto riešil zvýšený hluk motora na mojej o 2 predfl. Jedná sa o to sadol som do druhej o2 s nájazdom 280t km a ten zvuk motora je oveľa tichší Vedel by niekto povedať čo treba vymeniť poprípade aká je vada že mne hučí motor oveľa viac?
-
- 0 odpovědí
- 982 zobrazení
-
-
-
Zdravím mám oktávku asi týden ,šlape jak má žádný pazvuky ,mlácení na neutral ani klapání nic podobného. Řadí krásně , Jen když řadím nahoru hlavně mezi 1,2,3 tak se ozývá jakoby dozvuk ,houkání nebo jak to nazvat . Může to být špatný setrvačník? Díky všem za odpověď
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, rozsvítila se mi kontrolka chladící kapaliny a jelikož byla teplota v pořádku, chtěl jsem doplnit kapalinu a ejhle, po otevření víčka jsem zjistil, že na hladině plave velká černá olejová skvrna, která izolovala kontakty snímače. Předpokládám, že závada je v těsnění hlavy, případně ve výměníku, takže se olej dostal až do chladící kapaliny. Máte někdo podobnou zkušenost ? Děkuji Octavia II 1,9TDI Automat, 131 tis.
-
-
- 33 odpovědí
- 56,7tis zobrazení
-
-
Pozdravujem Vás, hoši. Skúsim detailne opísať môj problém s octavia 2 1,9 tdi, BXE, 220 tis. km Auto šlape bez problémov, až kým ho nejdem umyť na vapku. Akonáhle auto ošpliecham z prednej strany, kde je chladič/nasávanie, naštartujem auto a zároveň skape :/ Následne auto naštartujem zas a hneď skape zas. Čiže auto ide naštartovať vždy. Do normálneho stavu ho dostanem tak, že ho naštartuje a držím plynom na 2000ot tak minútu. Potom šlape zas normálne. Stalo sa mi to už aj za dažďa, ale len v tedy, keď ide oproti auto oproti a šplechne do mna vodu! Keď len z vrchu prší, je to OK. Diagnostika mi hlási chybu škrtiacej kladky. Tak som ju…
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny přátele Octavia II 1,9 Tdi Koupil jsem toto pondělí O II Elegance r.v. 2004 - najeto 111tis.,prav. servis v aut. servise což jsem si i telefonicky ověřoval. Už při koupi jsem věděl že trochu močí olej pod nalévacím víčkem nahoře na motoru a stéká pod něj do žlábku, původně jsem myslel, že že bude jen vymačkané těsnění tak jsem ho vyměnil za nové, vše otřel a vysušil, ale při najetí asi 10 km se olej pod víčkem objevil zas, zkoušel jsem také přihnout pacičky ze spoda víčka, aby to víc přitlačilo a možná se to maličko zlepšilo, ale olej teče dál, na těsnění je i vidět otlak že sedí dobře. Zkrátka je vidět, že to uvnitř tlakuje. Když za běhu motoru vyndám m…
-
-
- 20 odpovědí
- 37,5tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, motor se po chvili jizdy začne přehřívat a netopit, při vyměně termostatu beze změny. Tak sem vymontoval termostat a skusil sem nechat pruchod uplně otevřen- a vse je v normálu pochopytelně delší doba než se zahřeje a když dojde k 90° tak už drží teplotu a vše v normálu. Takže co jsem zjistil? Kdyby byla nefunkčni vodni pumpa držela by vodu a motor se dal přehřival i bez termostatu? Co je tedy špatně že termostat neotevře ? V servise mi nic moc neřekli diag. Bez zavad voda se nestraci ani olej.
-
- 14 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
nazdar mam octaviu 2 1,9TDI 77kw 2006 a rozmyslam ako zvysit vykon. dal som tam uz sportovy vzduchovy filter a rozmyslam nad powerboxom ci chipom? kolko vydrzi motor s chipom?? co sa da este upravit ale zase nie extrem! diky
-
-
- 57 odpovědí
- 55,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám takový problém, když jedu například 20-30 km tak mi začne hrozné cvakat něco u motoru, pri sešlápnutí spojky je to ještě víc intenzivnější, občas mi to nedělá vůbec, ale jak jedu trosku delší trasu tak to začne dělat, nevíte někdo co s tím,? Mám to u natočené, tak kdyby sem šlo nějak vložit video tak ho vložím. Jinak spojka je dělaná minuly rok, Škoda octavia 2 2005 350 xxx km 1.9 TDI 77kw, děkuji všem za rady
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám motor BXE, Climatronic a dodělávané webasto origo nezávislé topení. Nyní se mi stává, že po zapnutí klíčku se roztočí oba ventilátory na sahaře. Po dodělání webasta(cca 14dní) se mi občas stalo, že jsem ventilátory slyšel. Nyní však zapnou hned i když je auto vymrzlé. Dle diagnostiky není žádný problém. Mám Polar FIS, tak vidím teplotu chladiče i motoru, chladič je o cca 2-5°C teplejší než je venku, motor má 78-87°C - dle stylu jízdy. Hodnoty jsem prověřil i přes diagnostiku a sedí. Lze nějak provést důkladnější diagnostiku a zjistit proč se ventilátory točí? Ovládá je jen motor, nebo přijímá i požadavky od okolních jednotek(climatronic...)? Prozatím jse…
-
- 10 odpovědí
- 28,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, mám problém, dnes mi začal celkem dost nahlas klepat motor (1.9 PD BXE), zní to jakoby z levé horní strany při pohledu na motor. Při přidání plynu se klepání zrychluje spolu s plynem. Všude jsem se dočetl dost nepříjemné věci. Mám strach s autem někam jet. Začalo to až dnes. Za každou radu budu velice vděčný. Video v příloze. https://youtu.be/JF9I5KKgR4s VID_20190923_181433.mp4
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Chcel by som sa opýtať či už sa niekto stretol s podobným problémom v Škoda Octavii II r.2008, 1.9 TDI, 77kw: Turbo funguje normálne, až kým nezrýchlim na +- 100/110km/h. Potom akoby vypadne/stratí ťah. Po zastavení a vypnutí/zapnutí motora turbo zasa nabehne a funguje na 100%. V ojedinelých prípadoch za zopakuje strata ťahu, no ďalšie vypnutie/zapnutie tomu pomôže. Ak ste sa stretli s takýmto problémom ako sa Vám podarilo to vyriešiť. Alebo čo navhrujete ako riešenie. Ďakujem pekne.
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny mám Octavia 2 1.9,TDI.77kw. Za jízdy vypne motor a už nenastartuje.vymenil jsem palivové čerpadlo, tlakové čerpadlo,pretesnil střiky a po ujetých 700 km to samé.Mel jste někdo podobný problém.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte. Pred pár dňami mi začal motor vydávať zvláštny zvuk (klepanie) chcel by som sa opýtať má s týmto niekto skúsenosti alebo vie čo by to mohlo byť? Pripájam aj video na ktorom je to celkom zreteľne počuť na výkone auta som to nejako nepocítil ... teda myslím si Ak náhodou vieš čo to je či sa to dá ľahko opraviť alebo či to vydrží dlhu cestu počítaj 2000km cca Video
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den.Na mé octavii 2 1.9tdi 77kw je při mírném stlačení plynového pedálu slyšet jakoby takové houkání slabé.je to slyšet po přidání plynu na neutrál hned aniž by se skoro zvedli otáčky,ale jak přidám plyn více,tak to už nedělá.auto jede normálka i spotřeba.nevěděl by někdo jestli třeba výfuk?děkuji. VID_20200623_084832.mp4
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
ahojte, mám problem na octavia 2 1.9 TDI s palivovím čerpadlom, niekedy pri otočeni kľúčikom nepustí palivové čerpadlo, kontrolky na prístrojovej doske nezhasnú jak by mali, a auto sa nedá naštartovať, ale zrobí to len niekedy, skušal som otočiť párkrat kľúčikom za sebou, napr: 3x natiahlo pekne, 4ty a 5ty krat nešlo, 6ty už išlo, poistku som skusil vymeniť, rele v notore tiež, a stále to isté, nemál s tým niekto skúsenosti? Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím,nevíte co znamená hláška BXE 1,9L- TDI-MT/AT P1592 -snímač plnícího tlaku-souvislost mezi plnícím tlakem a atmosférickým tlakem -Trvale P0238. -Snímaç plnícího tlaku -příliš vysoký signál -Přerušovaný Někdy při rozjezdu není plný výkon motoru,po otočení klíčku zapalování výkon jak má být. Co mám vyměnit?
-
- 2 odpovědi
- 11,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím mám takovej dotaz mohl bych na mojí Octavii 2 s motorem 1.9 TDI 77 kW napasovat turbo z Octavia 1 1.9 TDI 81kw.ma někdo zkušenosti??díky za reakce
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, dneska pocas jazdy mozno po 20 kilometroch sa mi rozsvietilo ESP a zacala blikat kontrolka zhavenia .... otocil som to naspat radsej som auto nevypinal keby nahodou uz nenastartujem ... ked som sa vratil auto som vypol a uz len toci toci ale nenaskoci .... neviete niekto aspon nahodou co by to mohlo byt ?? Ako zistim ci ma hodilo do nudzoveho rezimu ja si myslim ze asi nie lebo cestou naspat malo auto normalny tah len pri rozbiehani trosku akokeby sa dusilo trebalo davat viac plynu ako obvykle ... dakujem pekne za odpovede
-
- 1 odpověď
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, opravdu bych ocenil kdyby někdo věděl co předně je za problém u mé ovce.. Je to 1.9TDI BXE 77kw, najeto 310... Auto pravidelně a kvalitně servisovane V létě už když jsem jel na dovolenou nastal první problém, po 2 týdnech co jsem byl pryč neslo auto nastartovat. Motor se točil ale nechytalo se, nakonec se po čase nahodilo a jelo jak má. Potom cca v říjnu/ listopadu kdy auto za jizdy proste chciplo (vyskočila kontrolka baterky apod) a nechtělo nastartovat, motor se točil ale nechytl se cca 10min.. Tento problém se po čase objevoval čím dal častěji, auto chciplo jak při dojezdu na křižovatku cca 20km/h, nebo při 80km/h na dálnici. Než chcipne motor tak je cít…
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj mám problém hned po výměně rozvodů, řemenice alternátoru a klínového řemene a vodní pumpy se ozývá tento šustivý zvuk : Myslíte, že to dělá vodní pumpa? Vím že před výměnou tohle určitě nedělalo. Mám po výměně najeto 350 km tak se chci zeptat jestli Vám to taky nekomu začalo dělat? Octavia II 1.9 tdi 150 tis km
-
- 10 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, Nedavno som menil olej, par stovak km pojazdil, a predvcerom som nasiel pod autom mlacku, kukal som motor nikde zvlast som nevidel olej, kukol som sa pod auto vytekalo to pelme z krytu dade zo zadnej casti motora, dade pod egr typujem.... Mam uz dost zasvinene egr a chydtam sa ho menit a precistit sanie, myslite ze to moze tiez z neho? Motor idecako pila vsetko fakci na maxidote nic neukazuje, hlafina oleja je dobra, zaujimavost je ze ked idem kratku trasu a nezohreje sa motor mlacka sa nespravi, ako nahle idem dlhsie a motor zahrejem sem tam vytocim tak automaticky ked odstavim zacne kvapkat.. Mate stym nejake skusen…
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, na Octavii 2 1.9tdi 77kw BXE 4x4 mi odešlo turbo. Auto jelo líp jako kdyby bylo načipované. Nedávno jsem dělal log a netlačí turbo nějak moc viz příloha? Jaké máte zkušenosti, koupili byste nové, nebo repasované? Děkuji za odpovědi LOG-01-003-010-011ab.CSV
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Auto mi uz 3x umřelo za jízdy, stalo se to tak ze na 5 auto prestalo mít tah a nechtelo se chytnout, pote uz to nejelo ani na 4, na 3 se to lehce chytlo ale pak zase nic, auto uplne chcipne a nejde nastartovat. Palivove čerpadlo spíná, přes palivový filtr nafta jde, pojistky jsou v pohode a diagnostika nic neukazuje. Poprve jsme mysleli ze je to to elektrika, opravila se a auto znovu jezdilo, po tydnu to udelalo to stejne. potom motor naskocil pomoci start spreje a taky to jezdilo. Neví někdo cím by to mohlo být ? Budu rád za každý nápad. Přeji hezký den
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat nedávno mi auto při jízdě spadlo do nouzového režimu a přestalo táhnout. Po vypnutí a znovu nastartování už jelo zase normálně, chtěl bych se zeptat jestli se někdo z Vás už nesetkal s touto chybou. Děkuji Po připojení na diagnostiku mi to ukázalo tuto chybu, 000560 - fuel pump realy (317), P0230 - 000 Malfunction in Primary Circuit - Internitten
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, máte někdo sušenost u 1,9 TDi s poruchou typu samovolné zvýšení otáček a hrůzostrašný dým z výfuku. po cca15 s. motor zhasl a nedá se protočit startérem... dík.
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-