Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Ahoj oktáváci. Nevíte o někom z Jižních Čech kdo má osciloskop a umí s nim pracovat? Potřebuju načíst oktu 1,6-75kw r.v.2001.při ustálených otáčkách cuká V servisech ho nemají a když jo tak s nim neumí pracovat. Díky za zprávu
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj tak mam octavu 1.6 74kW AEH 1997 a muj problem tkvi v tom, ze pri prerazeni rychlosti s vyslapnutou spojkou, plyn porad reaguje jako by byl stale seslapnuty (cca 1-2sec) cili zni to to asi tak jako bych v kazdem mezikvaltu slapnul na plyn... Dale na neutralu kdyz seslapnu plyn tak se pomalu vraci do normalu. Mel jsem pred tim fabii a otacky klesaly temer okamzite. Obcas otacky zustanou vyset na 2000ot cca 5-6sec a pak klesnou na 850ot... Menil jsem: svicky za 4bodove NGK V-LINE Siliconove Tesla kabely nova lambda sonda skrtici klapka (z vrakace ale chova se stejne jako ta puvodni - ano daval jsem ji zakl. hodnoty...) Cidlo teploty kapaliny vzduchovy filtr FI…
-
- 10 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
-
Prosím o radu jestli mohu postupně vyměnit (nebo nějak odrezit) a zase nandat svorky u hadiček v motoru (viz foto). Jde mi o to, jestli když nějakou sundám, tak aby mi se hned ta hadička neuvolnila a nezačala z ní téct kapalina.
-
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím ludia, všimol som si na mojej octavii nasledovnú vec. Pri štarte motora za studena mi samovolne stúpnu otáčky z 1100 na 1400-1500 a hned klesnú na 1100 (vo voľnobehu). Potom ešte mierne stúpnu a spať klesnú a cca do 20-30 sec sa ustália. Ked ale motor vypnem a znovu naštartujem je to v pohode, otáčky sa hned ustália na cca 850-900. Teraz som ho skúšal startovat po cca dve a pol hodine po tom co bolo v klude a opäť sa otáčky ústálii hneď. Ale ak ho štartujem napríklad ráno ked bolo dlho v klude tak už to robí to čo som popisoval. Ešte ma napadá, že pred mesiacom som si dal meniť olej. Típek mi tam nalial o nejaké 0,3 .. 0,35 l viac ako mal a povedal mi ze to je v…
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Hezký den, potřeboval bych vědět, jak náročná je výměna snímače chlazení u oktávie, 1,6 74kw. Předpokládám, že je snímač na chladiči - doufám, že nemusí kvůli této výměně dolů celý předek ? Když jsem měnil prorezlý chladič, muselo dolů kvůli nedostatku místa úplně všechno, kvůli klimatizaci ... Měnili jste toto už někdo ? Náročnost ? Díky PS: Nespíná totiž ani větrák na chlazení, ani klima.
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Procházel jsem odkazy na špatné startování, ale nic, proto zakládám x.tý thead o startování. Když statuji, tak motor chytne. O tom žádná, ale slyším při startování zvuk, jakoby to o něco drhlo. Tak máte někdo prosím nějakou radu? Mám najeto cca 180.000 Km.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Tak jsem rozdělal rozdělovač... Je tam vymlácené horní kluzné ložisko pod palcem - vůle cca 1 mm. Hřídelka je OK. V ETce je na výměnu jen celý plech i se snímačem za 2.000 Kč. Neřešil jste někdo výměnu toho ložiska? Dá se někde sehnat? Díky. Octavia 1,6 55kW
-
- 18 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas muže mi někdo poradit ?? mam octavku 1999 --1,6--74kw motot netanhe cuka střílí do saní když motor roztahnu na 4 000 tak jako když vystřelí a jede a tahne jako blázen uplně super tak jsem dal novou lambdu a auto se zbiralo uplne super necukalo tahlo no proste super ale jen 2 dny a je to tu opět !! tak jsem dal nové čidlo na teplotu vody stale stejne tak jsem očistil veškere kostry a ještě jsem přidal další kostru na motor i kastly stale nic auto netahne !! jo a ještě když jedu do třeba Prahy a přesahnu 5200 otaček tak to začne cukat a když otačky spadnou na 4000 tak se motor zase zveda! tak jsem zkusil při stojicím autu přidat plyn na 5200 otaček be…
-
- 4 odpovědi
- 9,3tis zobrazení
-
-
zdravím ked naštartujem tak dusí motor až skoro zhasne neviem nájst príčinu akoby sýtič nefungoval ak to má.vytiahol som hadicu na podtlak na škrtiacej klapke tak sa zvýšili ale až moc š.oct.1.6 55kw ak mi vie niekto pomoct s problémom dakujem
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Mám octavii I a 1,6 bezin 55kw (zadna slava no) ,ale mam problem s volno behem,nekdy to beha normalne,,klasicky,ale nekdy (tedka to zaclo po 14 dnech opet) když vyradim tak me otacky klesnou pod tech 800-900..ale obcas to i chcipne.A pak uplne normalne nastartuje,,,a zase chvilku je klasicky volnobeh,,,,,,nevíte prosim co stim co je za problem?
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, na diagnostice se mi objevuje chyba příliš chudá směs, tak to vyresetuji a pak to docela dlouho vydrží, ale asi tak po 5tis. km se to objevi znovu, nema s tím někdo zkušenost. Auto je 1.6 75kw rok 2004.
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Octa 1,6 74KW, 230 tis. najeto , podvakrát odešla na 2. válci svíčka, první svíčka nová NGK po 15 tis. a další nová po 30 tis., kdy auto špatně startovalo, nejmarkantnější vždy za studena, po delším stání, kdy to chvíli běželo na 3 válce. Svíčka měla napálený jiskřiště, po vyčištění měla úplně vyšlehanou vniřní elketrodu. Vag ukazuje chybu snímače vačkového hřídelele. samozřejmě bude měněn i s rozvody, ale zajímá mě jestli je vyšlehaná svíčka z důvodu špatnýho kabele nebo to ovlivňuje snímač? Díky za rady.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dobry den, uz nevim co stim ani servis nejak si stim neumi poradit. Vymena: vaha vzduchu, svicky, filtry, teplotni cidla, lambda sonda. Nahodne dlouhe startovani jako by tam nebylo palivo, toci toci pak obcas valec a najednou to chytne a v pohode 14 zadny problem a pak zase nanovo. Hodne klesa vykon pod 2500 otacek pak uz to jede uplne v pohode az na omezovac. Je jedno jestli to je studene nebo teplo ten start je to nahodne i ten vykon, x dnu to jecde v pohode a pak proste spatne starty padani vykonu. Diagnostika v pohode zadnej problem. To stejne to dela i kdyz neni pripojena vaha vzduchu, proste od 2500 otacek vse ok. Predem dekuji za radu.
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Pánové prosím o radu ja už jsem v koncích auto octavia 1,6 75 kw BFG auto normálně topí ale nejde ohřát tak po 20 km začne stoupat teplota a když dosáhne cca 70 stupnu spustí se větráky na chladiči když vypnu motor větráky taky vypnou,uberuli plyn nebo při jízdě z kopce teplota postuně klesá uplně dolu,čidlo teploty i termostat jsou nové,chybu to žádnou nevykazuje
-
- 13 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám octávku 1.6 75kw rv.. 2002. Když jsem se dneska odpoledne vracel domů cca asi 10km zpozoroval jsem, že se auto nějak zacukává, jakoby nemělo benzín ( v nádrži je tak 20l) ... při sešlápnutí plynu auto chcípalo a po pár sekundách se zas rozjelo. Rozsvítila se mi zároveň kontrolka ASR po celou dobu jízdy. Před barákem mi auto chcíplo, bez problému nastartovalo, ale už jsem nezacouval. Chvíli se auto dusilo a najednou chcíplo, pak už jsem nenastartoval.. Asi napopátý auto zas chytlo ale nereagoval plynový pedál. Zkoušel jsem odpojit váhu vzduchu, vzuchový filtr je v pohodě a svíčky dva týdny nový. Neslyšel jsem zvuk palivového čerpadla při první poloze starování,…
-
-
- 11 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, jak zjistím pomocí VAG hodnotu předstihu pro motor 1,6AEE 55kW a jaká by měla být jeho hodnota. Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
mám dotaz.je to problém v servise mi měnily olej a místo 3,5l mi tam dali 4l.je to 1,6 55kw.A řekl mi mechanik že to prý nevadí.já bych řekl že půl litru navic ,už by mohl být problém.Co vy na to?DÍKY ZA RADU
-
-
- 4 odpovědi
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, Už několik dní se snažím vyřešit problém s cukáním až zdechnutím motoru. Děla to při optimálních otáčkách a nižších,dále při studenem motoru a při rychlostech 1,2,3 a 4. Pokud tomu pořádně vrznu tak to dělat přestane,a to už tam mam přes 3000 otáček. Mám Octavii r.v. 97, najeto ma necelych 130 000, motor je to 1.6 55 Kw. A všiml jsem si že to dělá ejčastěji pokud je tam mín benzínu jak 1/4 nádrže. Diagnostika nic nenašla.
-
- 10 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím oktaváci. Mám problém s filtrom aktívneho uhlia. Prestal vykazovať funkciu a tak som skontroloval čo sa dalo ale potreboval by som sa dostať k elektromagnetickej cievke ventílu N80. Je to č.1 na schéme http://skoda.worksho...dex.php?id=2521 Ale neviem ako ho mám odmontovať od tej nádobky s aktívnym uhlím. Nechcem to tahať nasilu aby som niečo ... . Je možné vymeniť len tú cievku nie hned celý ventil N80?
-
- 2 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
Ať jsem tady hledal jak sem mohl nic kloudného sem nenašel. Takže Teď napíšu můj problém: Auto se normálně hřeje (aspoň podle budíku) ale vůbec nechce topit. A pak se tsane to že když chytnu na hadici co jde od čidla teploty do chladiče jdou cítit bublinky a nakonec začne téct voda z nádobky. termostat je ok a pak mám dotaz kterým směrem jde voda? Od domku termostatu směrem k čidlu nebo na opak ? Když šáhnu na hadici co vede k topení do auta tak se zahřívá jen ta která jde do plastového domku kde je čidlo teploty a to jen tak 15cm od toho čidla pak už je hadice studená a ta druhá co vede k termostatu je studená.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahojte všem, potřeboval bych radu ohledně cukání motoru při volnoběhu a i při plynulé jízdě na 1, 2, 3 na dalších rychlostech už to není tak zřetelné. Občas se mi stalo že při plynulé jízdě přestal reagovat plyn a po nějaké kratší době se opět chytil. Předem Vám děkuji za odpovědi W23.
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1.6, 75kw 2005, a stává se mi, že při vyšších otáčkách 3500 - 5000, mi začne problikávat kontrolka dobíjení :-(, pokud ví, ať prosím poradí. díky!
-
- 8 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, už delší dobu řeším chcípání na volnoběh, ale po výměně spousty dílů ne a ne závadu odstranit. Chci se zeptat, jestli tu někdo zkoušel jaksi uměle zvětšit volnoběh navrtáním menší drážky či díry do škrtící klapky. Kdesi jsem se dočetl, že stačí použít vrták cca 3-4mm. Vím, že by se raději problém měl řešit, než vrtat díry do klapky atd., ale už jsem zbytečně vyhodil dost peněz za různé díly a stálo mě to hodně času a na internetu jsem se dočetl, že to pár lidí takto vyřešilo. Když by se zvýšil vonoběh z cca 840 na cca 1000-1100, mělo by být po problému. Zvýšení spotřeby nebude taky zas tak velké. Díky.
-
- 16 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Šlak by mě z toho trefil.............. Na otcově octavii po zapnutí klíčků a nastartování neustále běželi oba větráky na chladiči.Proběhla výměna řídící jednotky dochlazování ale problém s větráky přetrvával.Nakonec se na vagu zjistilo že je zkrat na + ve snímači co je v termostatu.(čína)Namontoval se originál a je klid.Větráky se netočí. Jenže otec s tím najezdil ve dvou dnech cca 50km a najednou se začudilo bíle z výfuku a auto jako by jelo jen 3 svíčky.Rozhodl se že ten kousek domů už nějak dojede asi 1,5km,tak jel.Jenže po dalších asi 500metrech začalo silně rachtat v motoru.Nakonec to dojel a dnes jsme šli hledat závadu.Nastartoval zvuk šel od rozvodů.Sundal se kra…
-
- 17 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem, mám Octavii r.v. 2000 motor SRi..Občas se mi stává při jízdě, že motor cuká, pak to opět přestane..Toto dávám za vinu klapce..Ovšem horší věc, která mě trápí je ta, že se občas stává v kolem tří tisíc, že motor náhle ztratí výkon a můžu šplapat na plyn jak chci a prostě to nejede..Pak to zase škubne a opět akceleruji..Tento jev pozoruji kolem tří tisíc otáček a hlavně když více točím motor nebo v kopci,opět když na to více "šlapu"..Zejména při předjíždění je to pak veliká porce adrenalinu .. Neví někdo aspoň přibližně co s tím?? V servisu nemohou nic zjistit a jejich opravy systémem pokus/omyl si mi moc nezamlouvají.. Předem díky! Radek
-
- 3 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-