Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
-
Zdravim,chci se zeptat jak je o u tohodle motoru?? Da se nacipovat nebo ne?? Nekde se pise,ze jo a nekde zase,ze se tyhle motory nacipovat nedaj.Tak vite nekdo jak to je??
-
- 6 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
-
Zdravím přátelé Tak po měsící opět jezdím do práce a všude možně sockou.Jednoho slunečného dne jsem zaparkoval auto před barákem a když sem chtěl o 2 hod. později odjed už sem nenastartoval.Je to už 4 den a Octávu sem pořád nepřesvědčil aby chytla.Předchozí závady:škubání a zhasínaní motoru-snímač otáček opraveno,diagn.čistá.O dva dny později motor začal škubat ale už nechcípnul.Jedu k mechanikovi prý klapka,koupil sem novou,diagn.čistá.Jezdil sem dva dny a auto nechce startovat. Jinak je to 1.6 55kw AEE Diky za všechny rady
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
jakej je rozdil mezi motory octavia a felicia 1.6 55kw? vcera jsem pridrel octavku a mam moznost sehnat slusnej motor z felicie za rozumni peniz. pujde to jen tak prehodit? dik
-
- 9 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Mam O1 1.6 55kw, v motoru se mi zacal ozyvat divny zvuk a to pri nastartovanem motoru a za jizdy, proste kdyz se motor toci. Vyzkoumal jsem ze je to na kladce, jak na ni je drazkovy remen, je to uplne ta vrchni kladka nad alternatorem, takze se domnivam, ze je to neco od servorizeni, nevim prene jak se to jmenuje, ale pekne v tom tak hvizda, nebo jestli se to pridira? Kazdopadne jsem kontroloval olej v servu, kola byla rovne, motor studeny a mam tam asi 2 mm na ryskou max., tak nevim jestli je to dobre, protoze v DP je napsano ze za studena tam ma byt 2 mm +- u minima. Poradte co s tim, nejradeji bych vymenil celou napln ale jeste s tim nemam zkusenosti.
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
čau hoši mam takova menší problem měnil jsem chladič z duvodu tečení. Všechno v pohodě jen mi teče kapalina přes ty hrdla chladiče jelikoš jsou o 1mm menší než ta puvodní. Tak jsem se chtěl zeptat jestli existují pruměrově menší hrdla na hadicích díky za odpovědi
-
- 17 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Viem mi niekto poradiť čo presne znamenajú tieto chyby? Dík : VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft 2 Nalezeny chyby: 00516 - Volnobezny spinac (F60) 30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky 00533 - Regulace volnobehu 19-00 - spodni hodnota dorazu Chyba sa prejavuje tak, že otáčky volnobehu sú pri zohriatom motore nad 1200 otáčiek/m. Dík
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřebuji sehnat lambda sondu před katalyzátor pro 1.6 74 kW motor AKL, rv98. V jednom obchodě mi řekli, že je to č. 06A906262AN, ale ve druhém mi řekli, že 06A906262AN je pro 75 kW, pro 74 kW je 06A906262AJ, na dotaz jestli je před katalyzátorem, mi ale odpověděli, že AKL má pouze jednu lambda sondu. Prosím o radu jakou lambda sondu koupit.
-
- 6 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, Mám O1 motor 1,6 75 kW. Zjistil jsmem, že při prudkém přidání plynu dochází někde v horní části motoru k přisátí nebo úniku vzduchu. Je to tykový syčivý zvuk. Je to normální? Motor se chová při jídě celkem normálně.
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
-
(tato problematika se tu zrejme neprobirala-aspon sem nic nenasel) chystam se na vymenu lambdy-chci si ji sam vymenit... mam ji uz obednanou a chci se zeptat jestli se jen tak nasrubuje,napoji a hotovo...nebo co sem slysel od jednoho servisaka ,tak se to mosi cosi upravit v ŘJ. kvuli nove lambde. a prej se jeste mosi dat pred nasrubovanim na zavit nejaka spec. vazelina-asi grafitova nebo jaka...
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam asi 1000km od vymeny oleja , a dnes som kontroloval rysku a klesla mi hladina asi tak o 0,5 až 0,75l, može byt pričina ubitku oleja to že som mal prasknutu hadicu sania v tom tenkom mieste čo ide s odvetravania??? motor 1,6 2002 naj 160000km
-
- 14 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
caute.som nove uzivatel fora a potrebujem poradit.mam octaviu 1,6i 74kw,rv2003.rano ked je motor studeny nastartujem,vyskocia otacky a za 2 az 4 sekundy motor zhasne.na dalsie nastartovanie uz ide v pohode aj pocas dna.menil som snimac tepla ale motor mi stale zhasina.vie mi niekto poradit.dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mohl by někdo poradit? Mám 1,6 75kw 2001, když stojím na místě, na volnoběh, tak jsou v kabině cítit výfukové plyny. Nevěděl by někdo odkud to může jít
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, je obtížné je vyměnit Hallův snímač G40 na 1.6 74kw? Musí se hýbat s rozvody nebo ne?
-
-
- 8 odpovědí
- 14,5tis zobrazení
-
-
Prosím nutně sháním odvzdušňovací přípoj k vyrovnávací nadržce na motor viz. foto.Je to číslo 23..Stačilo by mě třeba číslo z etky,nebo nejlepší by bylo,kde by se to dalo sehnat.Může být i použitý.Děkuji.Budu moc vděčný za každou informaci.
-
- 8 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdarec pánové, potreboval bych radu. Mám 1,6 74kw, a posledni dobou se mi casto stava, ze kdyz jedu napr, dalnici, tech 130, povolim nohu s plynu a zas na to slapnu tak auto prestane tahnout. Zacne cukat a nejede. Trva to tak 10 sekund a pak se zas chytne! stava se to vesmes pri vyssich otackach, a temer vzdy kdyz ten plyn pustim a pak na nej slapnu. taky mam pocit ze auto posledni dobu neni vubec zive a na maximalni rychlost se vubec nedostanu! motor je OK, rozhodne se nejedna o nejake pridreni, tlaky ve valcu v norme! olej nezere! spis bych typl nejakou elektroniku,--- dnes jsem byl na STK a na emisich byly hodnoty co2 misto 0,3 --- 1,8!!! coz vykazuje priliz velke…
-
- 22 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Dneska jsme chtel vycistit skrtici klapku, ale problem je ten, ze jsem povolil 3 srouby a ten 4ty me nesel a navic jsem mu znicil ten 6ti hran, takze ted nevim jak ho povolit, je tam blby pristup, poradte prosim.
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Ahojte chlapáci, už několikrát se mi během této zimy stalo, že při startování se ozve z prostoru od motoru takový divný zvuk,jak ho přesněji popsat. Jako kdyby proklouzl klínový řemen, jenže před 14 dni byl klínový řemen měněn společně s napínákem... Nevím zdali by to mohl ještě způsobovat třeba alternátor, čině nějaká jiná závada na motoru vážně netuším poradíte?
-
- 6 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, potrebujem radu... mam octaviu 1,6 55kW benzin r.v. 1999... po nastartovani auta a po prejdeni asi 5 az 8 km mi zacne vynechavat motor. Robi to hlavne ked je vonku vlhko, prsi, snezi. Bol som aj na diagnostike, ziadnu chybu nenaslo. Vymenil som sviecky, kable, rozdelovac, cievku a robi to stale. Neviem ci to s tym suvisi, ale takisto neviem nastartovat motor na prvykrat. Palivom to nebude - tankoval som na viacerych benzinkach aj rozne druhy paliva, ale robi to stale... Poradte mi prosim co by to mohlo byt... dakujem
-
- 11 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Dnes sa mi stalo nieco divne , pri starte octavie 1,6 55kW 1997 mi zo zaciatku zacali lietat otacky . Tak som ho vypol a nastartoval znovu , a co sa stalo pri pridani plynu mi klesali obcas otacky . Pocas jazdy malo auto tendenciu skakat (ako keby bola nejaka smet v palivovom systeme ) a pri pridavani plynu mi obcas klesali otacky . Tento problem nastal dnes poobede rano som s autom siel do prace a slo bez problemou. Vie niekto poradit? Dakujem
-
- 4 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Chtěl bych z důvodu rezonance ve výfuku osadit na Octavii 1 1,6/55kW AEE jiný výfuk z Oktávky 1,6/74kW. Myslím tím střední i zadní díl (rezonátor a tlumič). Nemáte s tím někdo zkušenosti, jak se to chová? Jedná se mi především o zvuk motoru a případně vliv na spotřebu. Uvítám jakékoliv informace.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj vsichni, chtel jsem se zeptat : delsi dobu premyslim o vymene motoru 1.6 55kw za 1.6 74kw. Nevite co je potreba pro legalni vymenu motoru a kolik to asi stoji? Na kolik muze prijit ojetej motor s prevodovkou?Atd. Diky
-
- 19 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-