Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
potrebuju poradit..je vubec mozne nejakym vhodnym,ne moc drahym,zpusobem zvednout vykon u 55Kw/ky..?prosim o radu,jestli to vubec ma cenu upravovat tenhleten motor.....dik
-
- 25 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi,mám problem s Octavii 1,6MPI 55KW r.v.97.Nekdy mi vsechno funguje jak má,ale nekdy nechce ani nastartovat.Když nastartuje,tak občas kolisají otačky až motor zdechne.Když držím plyn v jedne poloze třeba 2500ot.za min.,tak otačky hrozně kolisaji.Napojil jsem si auto na VAG a napsalo mi to vstřikovací ventily,přerušení,zkrat na kostru.Protože mi to děla jenom občas,tak nejsem schopen najít závadu.Poprvní mi to udělalo a za 5minut to zase normalně jelo.Když mi to jednou nechtělo už nastartovat,tak jsem přišel na to,že k pojistce od vstřikovacích ventilu nejde žádné napětí a když jsem dal falešné napětí od pojistky,která má stálé napětí,tak auto bezproblému hned chyt…
-
- 10 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Co si o tom myslíte? když by se ten odfuk oleje vyresil timto zpusobem, a dal se na nej jen nejaky maly filtrik, a ten druhej vyvod pred klapkou staci ucpat, a tim padem nebude skrz klapku litat olej. Ale je to jen napad. Pripadne jsem videl na cartechu nejaky olejovy zachytavac, ale vazne nevim jak to funguje
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Samozrejme bych nejradsi 1.8T ale to by byla investice nekde kolem 100tisic do 1.6 muselo by se menit uplne vse, brzdama pocinaje, pres poloosy, prevodovku, elektroniku, brzdovej valec a ja nevim co vse jeste. -zajimalo by me jestli jsou nejake upravy 1.6 74kw abych byl treba aspon na 100kw
-
- 12 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Zdravim chtěl bych se zeptat nevíte někdo jestli má octa 1.6 55 kW čidlo teploty nasavaneho vzduchu a popřípadě kde je? Viděl jsem ho nabízet v katalogu AutoKelly ale vůbec nevi jestli ho mám v autě. Díky
-
- 7 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Problém spočívá při jízdě s ohřátým motorem. Dříve to občas za jízdy cuklo, tomu jsem nevěnoval žádnou pozornost.Dnes se mi stalo, že za jízdy při ohřátém motoru mi auto najednou přestalo táhnout, začalo přerušovaně jet a na konec úplně chcíplo, úplně se udusilo.Zastavil jsem, znovu nastartoval a zase jelo, občas cuklo. Kde je problém? Mám O1, r.v. 98, motor 1,6 55kw, 150000 km najeto
-
- 15 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Ahoj,mám Octavii 1.6 74kw r.v.1998 a objevil se mi tento problém.Při dojiždění se mi samovolně zvednou otáčky.Z volnoběhu vyběhnou až na 3tis. kde zůstanou vyset a jediná možnost jak je dostat dolů je vypnout auto.Stalo se mi to zatim 2x.Poprvé sem to vypnul a po dlouhym točení nastartoval ale včera sem to už nenastartoval,motor točil,zdá se že měl snahu i chytit ale nenaskočíl.Jako by se uchlastal?Když mi to udělalo vcera tak sem to pustil z kopce a pak to chytlo ale motor zase na 3tis. a kleslo to až po tom co jsem ručně pohnul škrtící klapkou.Zatim se mi to stalo 2x a ujel sem mezitím 200km se snad 15 starty a uplně bez problému.Mám tam rok starou lambdu,vyčištěný váhy…
-
- 16 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Potreboval bych poradit. Uz jsem to psal jinde,ale zalozim nove tema, jelikoz se ptam trosku na neco jineho. Kdyz mam studeny motor, stane se mi pri rozjizdeni, ze se auto zacne dusit - musim ubrat plyn a pak pridat a auto jede. Udela mi to tak 2x v rozmezi cca 4min. Jak ma motor provozni teplotu, je to OK. Hodil jsem to VAG, ale co vlastne mam kontrolovat ? Pamet zavad cista-alespon zatim. Zkusil jsem nahodne skupiny 3,4 a 8 a zde je vysledek. Po 1. to zablbo u STAMP = 250 (+-50) - priste to musim chytnout presneji, ale treba vy zkusenejsi tam neco uvidite ? Rekl bych vsak, ze budu muset se zamerit na jine skupiny... nejaky tip ? http://data1.edisk.cz/stahni/55592/LOG-0…
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, když natočím studený motor, nedrží se mi do ohřátí na nějakých vyšších otáčkách, ale hned jde na 800 a tam se snaží udržet, samozřejmě mu to dá práci a chcípá. čím to může být? Díky
-
- 5 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Čau lidi. Poslední týden pozoruju u svého auta, že po nastartování se studeným motorem mi to při jízdě cuká. Normálně jedu a najednou to cukne, někdy i víckrát po sobě. Jak se motor trochu zahřeje tak už je vše ok. Nevíte co s tím může být? A co s tím dělat? Předem díky za reakce. (benzín 1.6, 55kW)
-
- 12 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Mám dotaz: při jízdě z kopce vyřadím a okamžitá spotřeba se mě mění asi ve dvouvteřinových intervalech z 0,0 L na cca 1.5 L. Ta spotřeba by měla být asi pořád kolem 0,7 L ?!! Vag žádnou závadu nehlásí, klapka vyčištěná, základní nastavení provedeno. Díky za radu. Octavia r.v. 1997 1.6 55kW najeto 130.000 km.
-
- 8 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím Vás všetkých majitelov Octaviek, dnes cestou z práce sa mi stala taká vec že auto prestalo,teda ani nezačalo kúriť a teplota išla takmer na maximum.po čase to povolilo a potom zase takmer na max.Skúšal som aj tomu trochu vytočiť ale nepomohlo,čo sa mohlo stať?a pritom voda nebublala. poradte mi prosím kto mal podobny problem ako to zistim čo tomu je? Diky moc jozef SR Octavia 1,6 Glxi, 74kw/100k, r.v.1999, 170000km
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Nevíte jestli lze udělat z 74 Kw motoru 75 Kw pouze výměnou sacího potrubí. 75 KW má totiž psanou menší spotřebu.
-
viete niekto aky je rozdiel v tychto dvoch motoroch? oba su to 1,6i Simos 75kW/102hp
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj.Mám doma ohřívač vody do auta na 220V a chtěl bych ho namontovat do své octavie s motorem 1,6 75kW rok 2000. Ptal jsem se předběžně v servisu a tam mi řekli že to je velký problém. Jsou tam jakési elektrické ventily, které se musí nějak zapojit, ale nic víc mi ktomu neřekli. Já si představoval že to připojím někam mezi vývod z bloku motoru a přívod k motoru, někam mezi chladič a blok. Přidám elektrickou vodní pumpu co to bude honit přes motor a ráno to půlhodinu před odjezdem zapnu aby se motor pořádně prohřál. Už se těším jak ráno polezu do vyhřátého auta. Poradíte kam to dát aby to fungovalo. Předem díky za rady.
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím vospolok. Hľadal som, ale nenašiel som to tu. Tak teda ako je to s výmenou chladiacej kvapaliny. Zaujíma ma hlavne ako ju najlepšie vypustiť a ako ju doplniť ? Treba systém odvzdušniť ? Poradte ak viete...
-
- 11 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdar lidi, mám 1.6i (75kw) r.v. 98, koupil jsem jí před měsícem a teprve se s tím strojem zžívám, ale příjde mi, že to auto je v nízkých a středních otáčkách hrozně líné, jako by mu chyběl výkon... jak poznám, že to auto "táhne" tak jak má a popřípadě co udělat, vyměnit... aby se to změnilo.... Dík harien
-
- 13 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Nazdar, asi pred casom mi zacal cukat motor na stupni 2.3.4.5, 1 ide v pohode ale ostatne mi cukaju pri jazde, jak keby ich dusilo a nemalo tah, ale na 5000 otacok uz ide v pohode, neviete co to može byt? diki moc je to 1,6i, 100 konikova, 94 000 km
-
- 14 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím . Môžete poradiť s výberom najvhodnejších sviečok na 1,6 74 kW motor ?
-
- 13 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj uzivatele Oktavek. Setkal se jiz s podobnym problemem? Tuto vyzvu mi pise na MAXI DOT muj motor 1.6 75kW z roku 2003. Jsem toho casu v Nemecku a vzhledem k mistnim cenam, to chci nechat prohlednout az doma. To je ale problem, protoze tato vyzva treba za 2 dny zhasne. Pak se 14 dni neobjevi, pak se objevi a 4 nastartovanich zmizi. Atd. Vim, ze to muze zpusobovat fura veci, ale treba i banalni zavada. Poradite? Predem diky
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Prosím o radu studený motor po startu klepe ale když ho nechám stát na slunci a je teplo tak méne nebo vůbec. Když to takhle vysvětlím v servisu tak tomu nevěří že to není možný prý to musí klepat pořád pokud je to mechanická závada.Mám měněné hydroštely je to pořád stejný,olej je tam taky kvalitní -nemáte s tímto někdo skušenosti dík
-
- 7 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, při prudším přidání plynu (jen z volnoběhu) se ozve z motoru - cca ve středu u přepážky pod oknem zřetelné syknutí. Nevím, jestli je to "ven", nebo přisátí. Místo jsem bohužel nenašel. Nebo je to normální? Při velmi pomalém přidání plynu trochu zakolísají otáčky a až potom jdou otáčky plynule nahoru. Co to je? Tom
-
- 15 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Jak na výměnu oleje u Octavie 1,6 55kw? Olejový filtr jsem koupil, olej OMV 10W40.Kde se nachází olejový filtr?Jsou s výměnou spojené nějaké komplikace?
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Hello Na Octavii 2003 mi zasvietila kontrolka trojuholni v kruzku... podla manualu to znaci, ze je problem s ASR..ako keby bolo vypnute..neda sa pouzivat tlacitko ASR a ten trojuholnit sustavne svieti.. asi po 50 km sa k nemu pridala ledka chyba elektroniky motora..okamzite chod do aut. servisu.. tak som tam bol..na diagnostike mi povedali, ze zrejme lambda sonda nieco zaregistrovala., alebo je problem s teplotou chlad kvapaliny..vynulovali chyby a ledky zhasli... Po dalsich asi 200 km sa vsak znova rozsvietil ten trojuholnik.. druha led zatial nie.. navyse mi neukazuje ukazovatel teploty a rucicka je stale nalavo teda na 50 stupnov.. cize to zrejme suvisi s nejakym cidl…
-
- 8 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Protože naše debata s Relicem není tolik na očích, zkusím to zvýraznit, protože mne fakt zajímá příčina: když je motor studený, chytne jak víno (hlavně potom, co jsem tam dal novou baterku 60 Ah). Jakmile se zahřeje na provozní teplotu, zastavím a do pěti až deseti minut chci nastartovat, nechytne. Po deseti minutách chytne normálně. Má sice nízké otáčky cca 500 ot./min., ale jemné přidání plynu a je na svých 700-800 ot. Bude to čidlo teploty? Mám s tím razit na počítač? Má někdo jiný nápad? Dost často mi blbě vrací pastorek na startéru, to s tím asi moc nesouvisí?!?!
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-