Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.9 SDI

1. Zahájeno uživatelem jiras,

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s motorem 1.9 sdi ? Jakou má spotřebu a jak to jede ?

• 107 odpovědí
    • 73,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Pawouk,

22 1,9l SDI 50kW a 1,9l TDI 81kW.pdf

• 0 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem JakubSkopal,

Zdarec rozhodl jsem se že si v létě nechám udělat chiptuning od firmy www.profichiptuning.cz na moji octavii 1.9SDI 50Kw na 59Kw a Točák ze 133 na 150, co vy na to máte nějaké zkušenosti s touto firmou nebo mě doporučíte někoho jiného lepšího? cena tohohle je 5200,- na moje SDI a co mě vyhovuje že to je na Moravě nikde v Čechách, chtěl bych cenu tak do 6000,- víc to nemá cenu na takovej motor. Prosím o vaše názory, nebo jestli můžete poradit něco lepšího pro zvednutí výkonu u motoru SDI. dík

• Pozitivní
    • 26 odpovědí
    • 23,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Rytíř,

Vyměnil jsem rozvody na 1,9SDI , použil jsem sadu od FEBI. Postup výměny podle servisního manuálu. Řekl bych, že jsem postupovla vice než pečlivě , žádné urychlovací finty, měl jsem povoleno jak kolo na čerpadle (čerpalo zajištěno 6mm kolíkem) , vačkovy hřídel pravítkem a kolo uvolněno. klika samotná seděla přesně na značku na setrváku. Napinací kladka napnuta přesně na značku, Vše překontrolováno po 720 stupnovém otočení klikou, sedělo to nachlup. Zatím jsem nekontroloval dynamický předvstřik, ale subjektivně jde motor klidněji něž před výměnou kdy to byl větší traktor, ale nemúžu si pomoct v interieru slyším hučet nové rozvody. Venku neni slyšet nic , ale uvnitř…

• 1 odpověď
    • 4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem python1338,

Čaute, potřebuji radu..už se tu řešilo podobné, ale mě to nepomohlo. Auto nejde do otáček, kouří černě a nejede. EGR zaslepený. Filtry vyměněný. Na diag chyby 19557 - motor úrovně víření 17569 - snímač teploty nasávaného vzduchu popravdě si nejsem jistý co přesně znamená chyba 19557...někdo nějaké rady ? Díky Octavia 1.9 SDI 50kw r.v. 2003

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem DwDckQo,

Ahojte, mám Octaviu 1, 1.9SDI, roč.2000 a zhruba 178 000KM ... Zohriaty motor: Pri štartovaní resp. po otočení kľúčika do poslednej polohy pred štartom mi kontrólka žhavenia svieti dobrých 5 až 10 sekúnd. Hneď pri štartovaní mi otáčky vybehnú na 1500 a a znova sa vrátia na 900. ALE, po chvíli začnú kolísať pri 1000-1100 na voľnobehu. Po niekoľkých minútach sa vrátia do normálnu. Ďalej som si všimol, že mi auto stráca rapídne výkon a je jedno či je motor studený,teplý.... V prípade keď mám zohriaty motor a dlho žhaví, zakolíšu otáčku... zdá sa mi (teda nie zdá ale určite ), že auto ide úplne lepšie (ALEBO NAOPAK, ŽE ZASE NIČ NEJDE). Postrehol som to hlavne v…

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 10,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Nila Madhava,

Dobry den. Mam Octavii I 1,9SDI Ma nekdo zkusenosti s odstranenim vyfukovych splodin, ktere jsou opravdu hodne citit uvnitr auta? Ale jen kdyz mam otevrena okenka. Na zacatku to nedelalo, az pozdeji se to objevilo. Automechanik vymenil nektere casti vyfuku, vyzkousel tesnost vyfuku a pry je vse v poradku. Stejne se vyfukove splodiny dovnitr auta zahadnym zpusobem dostavaji.

• 1 odpověď
    • 2,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem DAN 46,

Prosim o radu, mam Octavii 1,9 SDI - z niceho nic sem zastavil a po 20min sem chtel odjed a neslo nastartovat, vse se normalne rosviti a pri otoceni klicku vubec nic, starter stoji jen tam neco cvaka..... ?? takze sem to musel rostlacit a po nekolika zkouskach porad nejde... muze mi prosim nekdo poradit.....?? diky moc.

• Pozitivní
      • Negativní
    • 34 odpovědí
    • 16,8tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem tukanes,

zdravim, som tu novy tak sa dopredu ospravedlnujem ak som zle zaradil temu alebo nieco podobne... moj brat ma octaviu 1 s motorom 1.9 SDI a ma problem ze mu zacalo cukat s autom a popri tom mu blika kontrolka zhavenia aj ked nie stale .... problem mal uz aj minuleho roku tak isto mu sem tam s autom cuklo mozno raz za 500 km vtedy este nic neblikalo a stale sa to stupnovalo az raz mu zacalo blikat zhavenie a uz blikalo stale ... napojili sme to na VAG a ukazalo chybu 17654 - snimac zdvihu jehly (G80) - nesmyslny signal ... ked sme chybu vymazali tak samozrejme ze zhavenie prestalo blikat ale po nejakom case sa to zasa opakovalo s tym ze chyba sa uz vymyzat nedala vobe…

• 1 odpověď
    • 10,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Felipe,

Ahojte. Som tu novy na fore, prosim neukamenovat ak uz toto bolo riesene. Nedavno som sa stal stastnym (snad ) vlastnikom ojazdenej Octavie 1.9 SDi, r.v. 2002 najazdenych nieco cez 190 000 km, vlastnim ho asi mesiac. S dieslami nemam skusenost, preto mi mozno budete vediet poradit ci sa jedna o bezny jav alebo o nieco co moze byt chybou. Jedna sa o nasledovnu vec. Vsimol som si, ze pri jazdeni napr. 50kou po meste na 4ke pocut take jemne klepkanie a v momente ked clovek viacej slapne na plyn tak sa to klepkanie zosilni. Takmer vobec ho nepocut na volnobehu a ani ked sa brzdi motorom. Len ked je zosliapnuty plyn. Auto startuje na prvy krat bez problemov, ma vykon …

• 5 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Majra21,

Zdravím, mám SDI 50kw, najeto 204000 km. Včera jsem měl dole sání a všiml jsem si, že v jednom otvoru (nejblíže k EGR) je olej. Ostatní otvory byly suché. Pravidelně se mi ztrácí olej - cca 1-2 dcl na 1000 km. Nevíte čím by to mohlo být? Respektive mám to řešit, nebo se na to vy... ? Jiné potíže s motorem nejsou... stratuje na brnk, nečoudí a v rámci možností jde do tahu Díky všem za případné rady. Majra

• 4 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Tomysek,

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda má někdo skušenosti.mam octavku 1.9 SDI a při zařazení spátečky když se rozjedu do zadu se ozývá nepřetržité cvakání a to i po vyšlápnutí spojky.Netušíte někdo co by to mohlo dělat?

• 1 odpověď
    • 3,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem sedan,

Zdravim pánové, mám tu jednu octu 1.9SDi r.v 99 a má takovej problém že když při rozjezdu chcípne ( tam bude vada mezi pedálem a řidičem ) tak se občas rychle rozbliká žhavení (brzdy svítěj) a nejde nastartovat !!! Po cca 10 min to prý jde. VAG je bez závad. Zkoušel jsem tu závadu vyvolat podle popisu a nic. Nemám se čeho chytit. Nemá s tím někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu. Mirek

• 0 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem aphajs,

ahoj, chtěl jsem se zeptat jak mam vyměnit klínovy řemen u octavii 1.9 SDI ? Díky

• 0 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem slacho,

Ahojte mam jeden problem s 1,9SDI a to taky ze moje auto niekedy taha vyborne ale niekedy plynovy pedal vobec nereaguje na zoslapnutie napr. pri 3-tej 4-tej rychlosti niekedy vobec nereaguje mozete mi prosim poradit co to moze sposobovat?za kazdu odpoved a radu dakujem

• 4 odpovědi
    • 3,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem xdany,

Při svižnějším rozjezdu (ale ne žádnej plnej plyn) se z auta v přední části ozývá kovový zvuk, něco jako když se protáčejí zuby přes zuby nějaké převodovky nebo poloosa,spojka? a auto se klepe dělá to 1 a 2ka . 3,4,5 už auto jede normálně (1.9 SDI 1999) prosím moc o radu

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem malejmirda,

Zdravím koupil jsem Octavii 1.9 SDI 50kw a když jí sešlápnu na podlahu černo šedě kouří a nejede. Zkoušel jsem jí pořádně na trojku do kopce vyčistit výfuk ale kouří to pořád stejně. Asi to moc nepojede s 50kw ale ten kouř? Jinak starty o.k.

• 5 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem JakubSkopal,

Zdarec potřeboval bych pomoct mám octavii SDI a chtěl bych ju nějak dostat aspoň na normální hranici výkonu potřebuju poradit jaky vstřiky bych do toho nejlépe potřeboval aby se nějak navýšil ten výkon poraďte díky čus.

• 2 odpovědi
    • 5,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Hyby,

Zdravim všechny odborníky :-) Měl bych jednu otázečku, vlastním Octavii I s motorizací 1.9SDI a rád bych věděl, zda-li je možné dodatečně domontovat turbo ke zvýšení výkonu. Popřípadě kolik to asi stojí. Díky všem za odpověď, Hyby

• 1 odpověď
    • 3,7tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem hijolem,

Zdravím chlapy už niekolko dni tu hladam podobnu temu z mojim problemom no marne. Problem je vtom mam octu 1.9 SDI a ked postoji dlhsie cca.24hod tak horsie startuje toci asi 5 sek.Ale z vecera do rana v pohode.Padanie nafty by som vylučil lebo ked naskoci tak uz nezdochne.Tipoval by som nieco z elektrinou nejake rele ak mozte poradte."Ak som zalozil temu ktora tu uz bola tak sa ospravedlnujem" Vopred dik za rady.

• 5 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem kjubas,

Mám problém s kontrolkou mazání...olej je doplněný,je ho tam dost,ale prostě jednou za čas se mi kontrolka rozsvítí,klasika,začne blikat pípne to, někdy to zůstane až do vypnutí motoru,někdy zhasne sama.Zastavím vypnu motor,jedu a už se nerozsvítí. Na začátku co začli padat teploty,už kolem listopadu prosince,tak se to objevilo poprvé hned zhaslo,s příchodem větších mrazů je tento jev častější...(motor SDI) Máte někdo aspon podobné zkušenosti,myslíte že je to opravdu zimou... snad tu toto téma nikde není a nedostanu céres...(hledal jsem)

22. Zahájeno uživatelem Azrael,

Dobrý den Prosím o radu , zda je možné v Octavii I 1,9 SDI vyměnit motor za TDI a hlavně za jakých podmínek. Děkuji

• 31 odpovědí
    • 17tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem berna,

mam takovej problem, tezko se popisuje, ale presto to zkusim. nedavno jsem zjistil, ze se pri urcitych otackach meni zvuk motoru, neco tam jakoby rezonuje. jedna se o 1,9 SDI Octavku 6 let starou. nalitano ma asi 123k. nejdrive to tak nejak zvucilo divne pouze vyjimecne, ale v posledni dobe to rezonuje v sirsim spektru otacek kolem 2100-2400 ot/m. netusite o co jde? jedna se mi take o to, jestli s tim pospichat na opravu vim ze je tu jedno podobne tema, ale to se tyce octavky benzinu a problemu s novym vyfukem.

• 4 odpovědi
    • 5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem hijolem,

Ahojte mam 1.9 sdi nevie mi niekto poradit kde je umiestnene cidlo teploty mam problem zo zimnym startom.

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem hijolem,

Zdravim mam octavia 1,9sdi.Pri vypnuti kluca v zapalovani motor zvlastne strepoce a ako keby este dobehaval.Niekde som sa docital ze to moze biť škrtiaca klapka alebo niejaký regulator tlaku alebo nieco take vag mi ukazoval nejaku chybu z otackami motora.Nevie mi tu niekto poradit co to moze biť?????

• 1 odpověď
    • 2,7tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.