Motor 1.9 TDI
1 249 témat v tomto fóru
-
Nazdar chalani, na mojej Octavii 1,9 TDI 66kw r.v. 2003 keď mám zaradený neutrál tak motor hučí take divné ako keby pískalo, keď som vnútri v aute tak to nepočuť, ale keď som vonku a je zaradený neutrál tak také pískanie z motora ako keby, a neviem čo by to mohlo byť. Prikladám aj video aby ste počuli či sa náhodou s tým niekto nestretol. Dík za každú pomoc video-1473491386.mp4
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny odborníky TDI..... Opět mám takovej špek. Volal jsem do Škody "Porsche Brno" Co pak stojí snímač teploty paliva na motor AGR r.v99 m.ř00 odpověd pane váš motr nemá snímač teploty paliva... Zdálo se mě že spotřeba šla nahoru proto jsem se na tohle zaměřil. Pak mě to nedalo a šel jsem za kamarádem na VAG... VAG napsal .... (17571-snimac teploty paliva (g81)- preruseni / zkrat na plus p1163 - 35-10 ---Sporadická) Opravdu jsem zvědavej na vaše odpovědi předem Díky
-
-
- 21 odpovědí
- 31,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, moje původní jendičková Octavie TDI 66KW r.v.2000 najeto 350.000km po faceliftu se mi po dvou letech vrátila zpět. Jezdil s ní otec a jak jezdil ke svým "kamarádům" do servisu, tak auto je ve stavu, že jsem se zděsil Po nastartování za studena auto neskutečně kouří a jakoby jede na 3 válce. Po pár vteřinách kouření skoro ustane a auto se celkově zklidní. Za jízdy to je asi celkem v normálu na to stáří, ale i tak při vyšších otáčkách zakouří. Otec říkal, že mu asi před rokem měnili nebo upravovali vstřiky, ale znáte to. Něco mu napovídali a kdo ví co s tím vůbec dělali. Za 2 měsíce potřebuju na technickou a obávám se, že emisema to neprojde. Kastle je t…
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
chcem si vymeniť komplet silentbloky uloženia motora, mám 1.9 TDI rotačku. mám problém s uložením prevodovky: - podľa etky by tam mal ísť v mojom prípade pre manuálnu 5-stupňovú prevodovku 1J0 199 555 AJ alebo 1J0 199 555 AC - podľa etky je pre 4-stupňový automat určený silentblok 1J0 199 555 AH - podľa etky je pre 1.9 SDI určený silentblok 1J0 199 555 AL nepotrebujem prvovýrobu, stačí mi aj Febi; čo ma ale štve, že Febi udáva pre 1.9 TDI automat i manuál rovnaký silentblok 15910. podľa výrobcu sa to ale rozdeľuje, veď mi to aj príde logické, automat sa správa inak ako manuál, iná hmotnosť ... guma by mala byť prispôsobená. pre 1.9 SDI dáva Febi náhradu 19490,…
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj všici, jsem krátce škodovákem, pořídil jsem di octavii 1.9 TDI 66kW čiplou na 81 kW a cca po měsíci se mi zdálo že auto nejede tak jako na začátku. Naftu tankuju kvalitní. Vyměnil jsem palivový filtr i s těsněním ventilu, protože v hadici od filtru k čerpadlu běhali bublinky, ale i po výměně tam běhají stejně. Po vypnutí motoru se z čerpadla do hadice vrátí cca 2 cm dlouhá bublina. Tak a teď k těm otázkám. Je normální že běhají drobné bublinky v palivu do čerpadla? Pokud ne, kde bývá častá příčina vnikání vzduchu do paliva? Může vzduch v palivu souviset s poklesem výkonu. Děkuji za odpovědi Mára - TDI už na vždy
-
- 14 odpovědí
- 28tis zobrazení
-
-
zdravím hoši motor je 1.9 TDI 81kW ASV, auto je ročník 2002 a má údajne 251-tisíc km. pravidelný servis kupoval som auto minulý rok v lete s tým, že ho budem mať akoby za babku, ale vedel som, čo ma čaká ... auto bolo kupované so stavom 239-tisíc km (údajne). dvojhmota bola v prdeli, aj lamela, tak som to koncom roku 2015 dal spraviť, bola tam spojka LUK, všetko pomenené. mechanik mi vravel, že uloženia motora sú už na výmenu, tak som ich dal vymeniť tiež. taktiež som pomenil zdvihátka (hydroštely) lebo auto za studena strašne klepalo a klepalo vlastne aj po zohriatí, ale menej. pred výmenou zdvihátok motor pri studenom štarte motor vibroval tak, že sa mi …
-
- 8 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám O1 81kw,a nechal jsem si jí čipnout a asi po 14ti dnech mi začlo při jízdě něco rovnoměrně bouchat jak na volnoběh tak i s rychlostí. Měnil jsem obě poloosy a spojku jsem měnil místo dvouhmoty za jedno. a je to pořád stený. už nevím čím by to mohlo být. Snad né přovodovkou. Díky moc za rady
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Je nutné při výměně pumpy která teče udělat znovu rozvody?Jsou dělané spolu s pumpou před 30000 km. Odesláno z mého ASUS_T00Q pomocí Tapatalk
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, poslední dva - tři týdny, mi auto špatně startuje ( za studena ) točí tak z tuha ale chytne, baterka je nová, žhavičky taky. A ve stejnou dobu mi uniká i chladící kapalina, cca 1 dc denně, nevíte někdo čím by to mohlo být ? jestli tam je nějaká spojitost. Zítra si jdu lehnout pod auto a podívat se odkud to teče, zatím jsem si všiml že někde z leva pod motorem, takže okolo rozvodů, je možné že to bude pumpa, ale fakt nevím, prosím o rady odborníků, díky moc Octavia 1.9 TDI, rok 2002, najeto 160 000 km
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Cau, potrebuji poradit. O vikendu jsem menil spojku na OI, 1.9 tdi, 66 kW a hned po slozeni auta mi zacal blbnout starter. Jednou startuje, ale vetsinou ne. Starter pouze cvakne a to je vse. Uz nevim co s tim! 10 krat jsem zkontroloval, vycistil ukostreni dratu co jsem sundaval, t.j jeden na prevodovce a jeden plusovy na starteru. Baterkou to neni. Zkousel jsem to s novou baterkou, vysledek stejny. Nestalo se to nekomu? Na co se mam zamerit? prislo mi ze v pripade, kdy starter jen cvaknul tak jsem slysel dalsi cvaknuti (jine nez cvaknuti starteru) z motoroveho prostoru. Diky
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
-
prosim o radu ohledne zavady, ktera se spatne urcuje. octa 1 tdi 66kw 2003 200000km. Ani nevim jak to popsat, kdyz seslapnu spojku nebo pustim plyn. pedal hlavne u trojky tak se ozve takovej divnej zvuk jako kdyz kunkne zaba, jiny prirovnani me nenapada. Leze mi to na nervy. Ted jsem nechal v servisu docela dost penez za rozvody ,brzdy atd tak doufam ,ze to neni neco se spojkou.
-
- 5 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mám O1 1.9 TDI 66kW AHL (2002). Problém by se dal popsat takto. Studený start je bez problémů. Jakmile po cca 10-ti km zahřeju motor, vypnu a po dalších 20-ti minutách chci nastartovat (třeba po nákupu), motor chytne, ale do půl minuty se udusí. Nejde tedy o problém startéru. Opětovný start někdy pomůže, někdy ne. Dříve se to stávalo spíš sporadicky a opětovný start pomohl, teď už je to spíš pravidlo a musím počkat než to celé zchladne. Dal jsem to poblíž do servisu, kde ale bohužel na nic nepřišli, protože se jim nic neprojevilo. Diagnostika neukázala nic. Měli podezření na přidírání chcípací klapky, tak ji pročistili, ale problém pořád stejný. Projevi…
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Před týdnem jsem byl měnit olej, při tom my měnil i olej.filtr, vzduch.filtr, pylov.filtr, naftový filtr všechny žhaviče, trysku a zadní brzdové desky a od té doby mám pocit že se my zvýšila spotřeba (nemůžu se dostat pod 5.5 litru a před tím jsem jezdil tak za 4.5 litru). Nevíte čím by to mohlo být? Nemohla by to způsobit ta hadička(viz foto)v místě uchycení ke krytu motoru se mi zdá prodřená.
-
- 159 odpovědí
- 56,9tis zobrazení
-
-
pri nedávnej výmene palivového filtra som si všimol, že mám popraskané palivové hadičky, čo k nemu idú. sú tam také prasklinky na povrchu, veľkosť okolo pol milimetra, mám sa začať niečoho obáť? pozeral som nový diel je tam jedine originál a stojí nad 90 € !!! (za meter posratých gumových hadíc) a potom tá druhá časť od filtra smerom k čerpadlu, tam sú tiež gumové časti popraskané, nič ale neslzí najradšej by som to vymenil, v mototechne stojí takáto palivová hadička (8 mm vnút. priemer, 14 vonkajší) za meter zhruba 2 €, čo je sakra rozdiel. nie je síce tak tvarovaná ako originál, ale poohýbať by sa dala. tu mi ale robia vrásky tie redukcie, čo idú z gumovej č…
-
- 1 odpověď
- 4,6tis zobrazení
-
-
auto mám po výmene zdvihátok, po poskladaní ale tesnenie vek ventilov prepúšťa olej mechanik ma varoval po rozobratí, že tesniaca guma veka je poškodená, vraj sa táto závada dá odstrániť len kompletnou výmenou veka, tesnenie vraj pre hliníkové veko nie je samostatne dostupné (súčasťou nového veka je aj tesnenie) http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/038103469f-veko-hlavy-valcov-1-9tdi-oe-3803.html mne je ale blbé dávať 120 € za niečo, čo vlastne sčasti ani nepotrebujem, to som povedal aj mechanikovi, ktorý povedal, že OK, že to skúsi pretmeliť, čo nepomohlo po dlhom hľadaní som našiel, že tesnenie existuje a majú ho v jednom obchode v CZ, mechanik ale tiež spomínal,…
-
- 2 odpovědi
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Chci se zeptat mám problém naftovou trubkou. Už mi praskli 2 ks (na 3 a 4 válci ). Tak se chci zeptat jestli nevíte proč praskly. Praskly přesně tam kde se dotahuje matka. Nějaký návrhy ? Děkuji za odpovědi.
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Octavia MR02, motor 1.9TDI ALH, najeto 135000t Prosím o radu na VAGu nejni žádná chyba točím 4 sekundy a nic, potom o to už stačí jen brknout (cca jednu sekundu ) jak za tepla a běží žhavení to bejt nemůže protože žhaví až pod 5 stupňů- dojedu do práce tam to stojí 8 hodin a zase to chytne na první první drc
-
- 110 odpovědí
- 98tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat kolik reálně vydrží tyto motory,mám nabídku ke koupi je to r.v.2001 a má najeto cca 300 000. Zdá se mi to celkem dost,ale majitel tvrdí že je bez jakéhokoliv v problému. Máte někdo zkušenosti s mootrem po 300000km??
-
- 9 odpovědí
- 11tis zobrazení
-
-
cau všem, poraďte mi někdo.....mám najeto cca 180tis km a občas se mi při startu za studena zakouri modre z výfuku a motor běží nepravidelné......po ohřátí to uplně zmizí, ale občas při dojezdu na volnoběh a dobrždění v nízkých otáčkách cítím, že mi motor běží nepravidelně......jako kdyby vynechával jeden válec...( což je samozřejmě nesmysl...ale je divně že to dělá i za tepla..i když jen občas....jinak výkonově ok a při jízdě necukne ani náhodou.........víte někdo na co se podívat? VAG nevypisuje žádný problém....
-
- 17 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Zdarec,mám motor 81kw,auto mě vydává divný zvuk,je to jakoby něco vydechlo,nebo zachrčelo,mě to připadá jako by se snad něco dotáčelo nebo tak něco.Když mám nízké otáčky např kolem 1500 a šlápnu na plyn,nechám motor vytočit třeba na 2000 otáček a uberu plyn,něco se ozve,při akceleraci to nedělá ,jen při ubrání,v čím větších otáčkách ubírám,se to ztrácí a nebo to už přehlušuje motor.Na místě na neutrál to není skoro slyšet,nejvíc při pomalejší jízdě.Nemáte s tím někdo zkušenost,nemůžu nic vystopovat,myslel jsem jestli to není turbo,ale to by asi rachotilo pořád.Nebo nemohlo by to být třeba v převodovce???Dík za každý názor.
-
-
- 125 odpovědí
- 74,8tis zobrazení
-
-
Inspiroval jsem se clankem od Lanyho dekuji ale i tak si nejsem uplne 100% jisty tak prosim o radu. Zdravim vsechny a chtel bych znale problematiky poprosit o utvrzeni me domenky ze mne ceka vyndani a cisteni turba. Popis problemu: O1 2001 1,9 TDi 81KW (ASV) celkove mi prijde linejsi a uz se stalo 3x ze behem jizdy to prestalo jet (jak SDI) tak jsem dojel na misto urceni a mel podezreni na vahu vzduchu inu ma najeto 140 tisic tak ma holka narok. Radeji jsem provedl diagnostiku vagcomem a v pameti zavad byla hlaska 1 Nalezeny chyby: 17965 - Regulace plniciho tlaku Regulacni mez prekrocena P1557 - 35-10 - - - Sporadicky Tak jsem provedl test viz log http://w…
-
-
- 52 odpovědí
- 36,2tis zobrazení
-
-
Auto přestalo asi před mesícem žhavit.Poznal jsem to že při cladných ránech startovalo déle.Tak jsem zkontroloval žhavící svíčky a dvě nešlapali.Koupil jsem celou sadu svíček a závada se opakovala.Když je auto teplé,tak nežhaví,ale pokud je studené,tak žhavit musí.po přečtení spousty manualu a návodu,jsem vypojil teplotní čidlo,abych tim navodil řidící jednotce,že je studený motor.najednou svíčky žhavili,ale dlouho,ale tim to jsem vyloučil poruchu žhavícího systému.po poradě v servisu jsem zakoupil nové teplotní čidlo.Bohužel zavada se stale opakuje.Prosím poradte,uz nevím co stím.
-
- 7 odpovědí
- 16,3tis zobrazení
-
-
Omlouvám se ale nemohu to najít a tak proto zakládam nové téma. Za jak dlouhou dobu se musí rozhžavit žhavička? Když ji dám přímo na baterku tak to dlouho trvá, a stejně se rozsvítí jen asi na 5mm. Velmi dlouho točí startér a je potřeba přižhavit a oni jdou jen tři na 5mm OCTAVIA 1.9TDi MR2001 Poradí někdo pls? Díky Macc
-
- 100 odpovědí
- 69,6tis zobrazení
-
-
Chci se s vámi poradit, jestli bych místo této palivové trubky mohl dát obyčejnou hadičku. Palivová trubka je u svorky zřejmě prasklá, mám na filtru naftu a nafta mi padá.
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim panove. Mam problem s octavii 1.9TDi 81kw. Auto startuje jak za tepla tak za studena, jen me trapi to ze pri razeni ma motor po seslapnuti spojky jakoby snahu si jeste pridat o neco otacky. a az po te zacnou padat dolu. A druhy problem je ze se zvysila spotreba celkem dosti. Ale padani otacek uz delalo daleko pred tim. Spotreba se zvedla cca za posledni mesic. Je mi jasny ze je zima proto se malinko zvedne. Ale spotreba pri normalni jizde kde sem jezdil cca za nejakych 5-5,5l je nyni 6,5-7l dle palubaku. Dekuji za kazdou radu
-
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-