Motor 1.9 TDI
1 249 témat v tomto fóru
-
Včera jela a rano kaput! Vag dvě závady13263-Datový Bus pohon, kontrolaverze SW a motor01314-řídící. Jednotka motoru! Má někdo radu? Setkal se někdo stímto problémem? Asi počítač v háji... Je to 1,9Tdi "Rok 2004" Děkuji.
-
- 8 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
-
-
-
Mam dotaz jak vypada vytekla nafta jsou to takove duhove fleky nebo to je olej
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás. odhchádzal mi turbo a vipustil olej do výfuku. dali sme na to repasované turbo od firmi turbo wizard a teraz auto do 2200 otáčok absolutne netáhne a nad 2200 pomaličky sa začne rýchlovat . nie jet tom možné že robý to ucpatí katalizátor od oleje?
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, včera jsem napíchl auto na VAGa a zjistil jsem chybu 00550 - Regulace počátku vstřiku - regulační odchylka, tak jsem tam hodil TDIgraf, teplotu motoru jsem mel 87°, a opravdu jsem mimo toleranci. Co s tím? Má to vliv na jízdní vlastnosti? Četl jsem že se to kontroluje po výměně rozvodového řemene, čož mi nedávno měnili tak nevím zda to bylo i před tím. Dá se to upravit přes VAG? Nebo se to musí zásahem do motoru??? Jinak asi to nesouvisí,ale zdá se mi, že to občas netáhne tak jak jsem zvyklý, což jsem odhadoval opět na váhu vzduchu,ale jak jsem zjistil, že při otáčkách od 3000 nahoru má tendenci jako by motor vynechával...přesněji má to zátah, ale najednou jak…
-
- 12 odpovědí
- 22,6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, mám dotaz. Snad to tady nikde není, nikde jsem tady na foru nemohl najít. Mám O1 1.9 TDi 66kW. Při volnoběhu má motor nepravidelnej zvuk a strašně bouchá do kabiny. Měl jsem auto u týpka na diagnostice a bylo mi řečeno, že auto je diagnosticky zcela v pořádku. Že neví co s tím. Jediný co zjistili, že vstřiky těsně předtim, než rozpráší naftu ve válci, tak si ukápnou kapku do válce. Tim pádem to strašně kouří a smrdí. Nejhorší je to, že to na volnoběh nemůže moc dlouho běžet, bojim se že mi ta kapající nafta propálí písty :-(
-
- 6 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, kamarádovi se válí na dílně všechno potřebné na předělání obtoku na turbo s VNT. Koupil kompletní motor za pár korun a použije z něj jen blok. Asi to od něj vezmu, ale chci si ještě ověřit pár věcí. ______________________________________________________________________ Moje auto je 06/1999 - motor AGR, obtokové turbo, modelový rok 2000, 80 pin jednotka 038 906 018 GM. Dárcovský auto bylo 2004ka, 121 pin jednotka 038 906 012 HC. ______________________________________________________________________ Po študování jsem udělal seznam věcí, který budu (asi) k přestavbě potřebovat: - Turbodmychadlo z 81 kW - Mám - Mazací hadička k turbodmychadlu + přepadová hadička - M…
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
Už zde bylo několikrát rozebíráno téma jaký je rozdíl mezi motory TDI 66kw a 81kw. Z toho co jsem vyčetl tak u Octavie 1.9 TDI motoru ALH 66kw od roku 2001 se motor liší v podstatě triskami a softwarem v RJ. Proč tedy Škodovka vyrábí dvě verze motorů, když jsou v podstatě stejný a předpokládám že i výrobní náklady budou stejný. Je to čistě obchodní tah nebo jsou 81kw motory v něčem lepší?
-
- 39 odpovědí
- 46tis zobrazení
-
-
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, protože začínám být z chybky na mé Octavii zoufalý a už 2 mechanici byli taktéž bezradní. Mám problém s tím, že když jedu např. z kopce, (ale i po rovince, např. dojíždění za jiná auta) a mám zařazenou rychlost a nohy nemám na plynu (brždění motorem), tak auto začne cukat. Při cukání nedochází ke změně otáček. Tankuji kvalitní palivo, zkoušel jsem změnit i čerpací stanici. Dochází ke kompresy motoru, ikdyž nebyla pedálem požadována. Prosím o radu.
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Prosím o radu,začal mi lítat olej z EGR tou horní dirkou.Je to špatný EGR nebo mám hledat jinde? Nikde jsem to tu nenašel,moc všem díky za radu.
-
- 7 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
ahoj prosim vsechny o radu na aute bylo za posledni mesic tohle vsehno meneno (pred vymenou auto padalo do nouzaku a chyby ktere to hazelo nejsou smazane pres diag.) nove rozvody vzduch. filtr vycisten egr a sani nove turbo podtlakovy ventil n75 zpetny ventil nove podtlakove hadicky zaslepen egr ale pouze tak ze byla dana loziskova kulicka do hadicky vykon auta se odost zlepsil ale za studena neboli po delsim stani nechce na jednicku vubec tahnout jede nejak podobne jako v nouzovem rezimu ( jasne ze za studena nedavam plnej plyn nejsem debil abych si auto odgragloval ale je jedno jestli dam plnej nebo jen trosku auto jede jako v NR ale kdyz zaradim na dvo…
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
ahoj...potrebuju radu a uz nevim kde najit...mam oct 1 1,9tdi 81kw. Potrebuju poradit co by to mohlo byt zajizdy se mi rozklepe auto a kope me to i do spojkoveho pedalu kdyz ho nemam uplne stlaceny treba a pak treba za 3km to prestane a pak zase zacne na chvili Poslednich 14dni kdyz to zacne tak uz mi jde i spatne radit a vyrazovat...nechce se mi moc verit ze by odesla komplet spojka. Prosim o rady a typy diky moc a i pri rozjezdech je to citit cely auto cuka uplne...
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Dnes při jízdě na O1 66kw AGR, jsem šel asi 1,5km dolu kopcem se zařazeným 3, rychlostním stupněm asi 50km/h a brzdil jsem jenom motorem , protože tam byla omezená rychlost. Pak auto trochu škublo a z motoru se začal ozývat divný zvuk, jako kdyby vynechával jeden válec. Pak když jsem zašlápnul plynový pedál tak ten zvuk pozvolna odzníval a zatím se neobjevil. Chtěl jsem se vás zeptat, co mohlo způsobit daný problém? Nebo jsem jen já takový blb, že nesmím brzdit jenom motorem? Vím že starým Jawam 350 brzdění motorem neprospívalo , ale myslel jsem že u naftového motoru na tom nesejde. Děkuji za Vaše odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdarvím. Mám na vás takovej dotaz.Koupil jsem octavii tdi 66 kw,a mám problem při studeném startu.Chytáto jako kdyba to bylo zavzdušněné,parkrát se to otočí,pak to začně koktat a pak to naskočí.Mám zkontrolovanej předvstřik,novej filtr.Napadá mě jestli by nemohla padat nafta.Když jsem vyndal na filtru zpětnej ventil,tak jsem tam nevyděl žádnou naftu.A v té pruhledné hadičce mám sem tam bublinu.Dík za radu
-
- 8 odpovědí
- 16,1tis zobrazení
-
-
Obvykle pouze ráno a při studeném motoru dochází k tomu, že se nejde plynule rozjet, dochází ke škubání a cukavému rozjezdu. Při zahřátém motoru (stačí cca 5km jízdy) se už problém neprojevuje. Jde o Octavia 1.9TDI, 66kW, 2 roky starou, najeto 100tis km. Poraďte prosím, co by mohlo být příčinou.
-
- 4 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
Dobry den. Predem se omlouvam urcite jste to tu uz resili ale ja bych se chtel ujistit tak zakladam nove vlakno.. Chtel jšem se zeptat zda si myslite ze by projev me zavady mohl poukazovat na vadne hydrostely... Studeny motor= motor ma normalni zvuk Zahraty motor= motor klepe pouze pri volnobehu, po zvyseni otacek cca na 2000 a setrvani na nich nejakou vterinku klepami zmizi... Ale po nejakem case (10 sekund) se opet pri volnobehu klepani pozvolna objevi... Myslite ze je to zabazny problem a jsou to vubec hydrostely... Popripade existuje nejaka jednoduzsi oprava nez menit hyda... (Je mi jasne ze asi nic spolehlivejsiho nebude) ale rozvody jsem jeste nesudaval tak z …
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
promiňte že zakládam toto téme ale nikde sem nenašel mojí odpověd ani v druhém fóru,mám Octavii 1,9TDI 66kw AHF a chci se zeptat zda tam můžu dát vstřiyk z 81kw bez jakyhkoliv problému zda to poejde na těch "81kw" ?
-
- 5 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
Nedávno jsem si zakoupil starší auto Škoda Octavia I - TDI 1.9 81 kW. Je to můj první Diesel a proto nevím, zda to, na co jsem natrefil je nějaká závada nebo normální chování tohoto motoru. Když přidám trochu více plynu za účelem rychlejšího rozjezdu (na jedničku nebo dvojku) auto se dobře rozjede a najednou se vypne motor. Zůstane svítit kontrolka akumulátoru a další nastartování motoru je velmi obtížné. Když se toto povede motor pracuje jakoby jen na třech válcích, teprve po přidání plynu se postupně dostane do normálního stavu. Je toto normální u tohoto typu motoru? V čem případně může být problém? Děkuji předem za odpověď!
-
- 5 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Ahojte, uz dlhsi cas mam octavii 2002 1.9TDI a asi pred pul rokem zacala stracet tah, a to az tak ze me predbihaly kamiony do kopce. Jsem si jisty ze predtim kdyz bylo vsechno ok, od urcitych otacek jsem slysel 'hvizdani'/'syceni' od turba a auto tahlo jak drak. Po te zavade mi v servisu vymenili takovy asi 5cm valecek a auto jezdilo alespon trochu normalne (bylo to mnohem lepsi nez kdyz mne obihali nakladaky) ale ten zvuk tam uz nebyl a od te doby to jde vykonem jen dolu vodou - do kopce na dalnici to nekdy neda ani 100km/h, a na rovine asi po pul hodine s plynem na podlaze max 150. V cem muze byt problem? Muze to byt tou vahou vzduchu nebo necim jinym? A mam do radsi …
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim mam taky problem na O1 1,9 tdi 66kw ahl isiel som v pohode asi 20km a zrazu motoru dosla nafta v nadrzi 20l a zavzdusnil sa cely system tak som to odvzdusnil a motor bezi. Tlak v rurkach je ok ked som povolil hadicku vstrekovaca tak vystrek az na kapotu , Ale problem spociva v tom ze cerpadlo slabo saje res. ma slaby prietok cez vstup a na vystupe ledva tecie na vag ziaden problem mohlo sa nieco pokazit v cerpadle ?
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, chtěl jsem se zeptat, čím by mohlo být způsobený, že je moje tdičko(ASV) takový chcíplý. Vyměnil jsem: -turbo (repas garret) asi měsíc zpět -N75 + nová váha vzduchu bosch asi 14 dní nazpět -podtlakový hadičky tady je log z vagu skupiny 1, 3 a 11. http://www.edisk.cz/stahni/95071/vag.CSV_42.51KB.html, ta část kde to vytočím lehce nad 4tis otáček je kopec na trojku plnej kotel. Nezdá se mi ten bílo-černý zpětný ventil, ale nevím jestli to může být způsobeno tím. p.s.: motor žádný chyby nehlásí Děkuju moc všem. Tom
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Včera se mi rozblikala kontrolka žhavení, na VAGU jsem zjistil - chyba 17970 nastavení množství (N146)- horní mezní hodnota. Auto jede úplně normálně.Je to chyba nastavovače množství paliva na horní části vstřikovacího čerpadla. Máte s tím někdo zkušenosti ,myslím co s tím , cena opravy...
-
- 8 odpovědí
- 17,6tis zobrazení
-
-
custe mam octavii 1,9tdi 66kw a mam takovy problem kdyz jedu a vyradim tak auto jakoby vynechavalo ale kdyz zastavim tak to prestane nevite co to dela a proc diagnostika neukazuje nic
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Jaký je tam rozdíl? AGR je ventil pro zpětné vedení spalin že? ALH ho tedy nemá a to je jediný rozdíl mezi těmito motory? třeba motory 1,9TDI AGR 66kw a ALH 66kw nebo 96kw? v principu jsou stejné jen se vymění kompomenty typu turbo, spojka, vstřiky, soft? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 23,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, moja Octavia akosi casom prestala zvladat nemecke dialnice. je to TDI 66kW MR2000 ma cosi okolo 90000 km, ziaden chiptuning. Zacalo sa to kolisanim vykonu pri maximalnej rychlosti - take jemne pohupavanie a potom co to nakoniec prestalo je to z vykonom postupne kazdym mesiacom o cosi horsie. Podla vacsiny for co som pozrel to podla mna vychadza na vahu vzduchu, kazdopadne chcem poziadat o vas nazor. V prilozemom subore je meranie na VAG kategoria 01 skupina 03 10 a 11 v 3 stupni od 1600 ot. naplno do 3000 ot. Niesom automechanik a taketo meranie som robil prvy krat, takze nemam skusenosti o ktore by som sa mohol opriet, kazdopadne ako som pisal, podla dielenskej …
-
- 41 odpovědí
- 31,1tis zobrazení
-