Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
Nazdar borci, mám problém na O1 81kw TDI s automatickou klimou. Hneď po naštartovaní sa mi roztočia obidva ventilátory na chladiči. Vypnú sa až keď vypnem motor. Skúšal som podľa návodov na fóre nastaviť vyššiu žiadanú teplotu na automatickej klíme aby vyplo klimu ale nepomohlo. Poradte prosím
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
mám o1 1,9 tdi 81 kw a někdy při startováni se mi stane,že když otočím klíčkem do polohy start,tak se nestane vubec nic. Při otočení do polohy 1 se všechno rozsvíti tak jak má,ale když to po zhasnutí žhavení otočím do polohy start,tak je jenom ticho,nic se nestane. Skouším to třeba 5 nebo 6 krát a potom to normálně nastartuje. Slyším někdy i takové divné chvilkové zapraskáni, jak když vám neco skratuje,které jde směrem od relátek. je tam nějaké rele na start,nebo je to spínaci skrínka? Poradí mi někdo? Dík
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, muzete mne nekdo z majitelu stejneho typu motoru sdelit zda vam taky piska turbo??? Odeslo mi stare a tak jsem poridil nove, ktere po namontovani piska jako meluzina....sice jsem si na to zvyknul, ale kdyz nekoho vezu, tak se furt rozhlizi esli nas nepronasleduje sanitka, nebo policajti. Zajimavy je, ze uz piska od tech nejnizsich otacek....nesetkal jste se s tim nekdo??? Neni jenom neco spatne zapojeny??? Auto jede, taha, ani tolik nezere, no proste pro mne zahada... Dik za kazdou radu. Pavel
-
- 36 odpovědí
- 42,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, máte někdo zkušenosti s touto chiptunningovou úpravnou? Můj odkaz Ta jejich cena je až závratně nízká. Tak nevim, jestli bych neměl mít nějaké obavy. Chipnout bych tu mojí Octávku chtěl, ale zase né za každou cenu. Máte někdo už od nich chip? Díky.
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
mám takový dotaz, klepe mi motor při studeném startu, proste vypadá že klepou hydraulické zdvihátka do té doby než se natlačí olej trvá to asi 20s poté to přestane a je klid. mam 1.9 tdi. mam to nějak řešit nebo nechat tak?
-
- 11 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ráno mam žhavit jednou nebo nažhavit dvakrát. Někdo říká že to potom lépe chytne. Neodchází potom svíčky když žhaví více? nebo jak nejlépe nastartovat při velkých mrazech?
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
prosím oradu ci opravu,motor po nastartování se zatřepe za studena jako kdyby chtěl vyskočit,jinak podud byla teplota cca 10stupňú tok to je v pohodě.octavia motor 1.9TDI 81kw rv2001 žhavičky a baterka starter ok jsou nové a ještě to zakouří,třepe se jako kdyby se ty válce hádaly, tak světle.tak že pokud je teplo je start vpořádku diky za každou dobrou radu. doufám že jsem nezaložil stejné téma ale nic jsem nenašel. že by se tu nikdo nešel co mi poradí nebo to opraví?
-
- 8 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Testoval jste někdo Powerbox TDI??někde jsem na netu četl,že to plní funkci klamání ŘJ. Vyděl jsem to i v rozebraném stavu a hleděl jsem jak blb byl tam jeden odpor je to normální,který asi něco přerušuje,ale to nevím co,ale dost by mě to zajímalo pokud to někdo ví
-
- 14 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahoj,jezdím s Octavií 1,9 TDI 81kw a mám takový problém: Když třeba dojíždím (ke křižovatce) a uvolním úplně plynový pedál se zařazenou rychlostí,tak se zničeho nic zvýší rychlost a musím vyšlápnout spojku.Je to nepravidelné.Kontrola VAG bez závad.Prosím poraďte.
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
mam problem na mojej Octavii, AHF. Na dialnici na 4-ke 3200 ot. prestal motor na asi 2 sek. tahat, potom sa rozbehol dal som 5-ku pri 3000 ot. to iste 2 sek. nič potm zas išiel a to sa opakovalo až do 170km/h. Dalej som to už neskúšal. Pri prvom cuknutí motora sa rozsvietila kontrolka ASR. Diagnostika vypísala : 44F8 regulace počátku dodávky regulační rozdíl Čo to môže byť? Motor neide do nudzaku. Odchádza čerpadlo? Alebo to môže byť naftou, filtrom? Poraďte
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim mam O1 tdi 66kw ... a po nastartovani se ozve na chvili takove kviceni piskani nevim odkud to presne jde protoze nez vylezu z auta tak to prestane ale zda se ze nekde z mista pred ridicem spis ... dela to jak kdy .. ale dnes sem zjistil ze je to nejak zavisle na zapnuti ofuku celniho skal na climatroniku .. kdyz neni zaple tak nic . akdyz zapnu tak to zakvici a pak je klid odtoho .... nevite cïm by to mohlo byt ????
-
- 37 odpovědí
- 20tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Prosakuje mi olej chladičem turba (pod PP blatníkem).Má někdo zkušenost s odstraněním netěsnosti anebo raději nechat,aby se chladič ještě více nepoškodil? Existuje nějaký vhodný tmel? Díky za rady.
-
- 8 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Měl jsem problém s Octavií 1.9 TDI 66Kw, Při vyšších otáčkách zničehonic ztráta výkonu. Stačilo vypnout a znova nastartovat. Na diagnostice to píše překročení tlaku nebo tak něco. Už se to zde určitě řešilo. Můj problém spočíval u podtlakové regulace turba která nezavírala díky rzy která se utvořila na té tyčce uvnitř těla takže turbo mělo pořád vysoký tlak a řídící jednotka přepla do nouzáku.Podtlaková regulace turba se musí demontovat a sundat ochranný kryt, pod ním je otvor, ten se musí zvětšit vrtákem a nějakým šroubovákem tu rez odstranit(pozor na membránu) a vysypat ven, tím docílíte zavření. Docela jsem koukal kolik tam toho bylo. Po opravě auto projeto a zatím vše…
-
- 5 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
poslední dobou se mi zvýšila spotřeba tak sem připojil k diagnostice a zjistil sem tyto dvě chyby mohl by někdo poradit co s tím? jedná se o octavii 1,9tdi 66kw VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Model: 1U - Skoda Octavia Scan: 01,02,03,08,15,17,19,22,35,46,56 Adresa 01 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 038 906 018 B Komponent: G00SG 1002 Kódování: 00002 Opravna #: WSC 31480 2 Nalezeny chyby: 01237 - Ventil pro odpojeni paliva (N109) 04-10 - mechanicka chyba - Sporadicky 01268 - Ovladac mnozstvi (N146) 19-10 - spodni hodnota dorazu - Sporadicky Readiness: N/A
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím Páni, prosím Vás o pomoc pri nastavení mojho motoru na mojej octe tdi, zrejme podla vagu sú tam zle nastavené rozvody a papká mi to asi o 2 až 3 litre viac ako by to malo, chcel by som si to spraviť sám kedže ten čo to robil ma ubezpečoval že to je absolutne OK atd.. čo k tomu potrebujem, a hlavne podrobný návod, hádam to spolu dokážeme.. dakujem Vám vopred. prikladám odkaz z vagu nejaké namerané hodnoty: http://uploader.sk/imagehosting/4731v2w8ewo6nsp1qw71.jpg ešte obrázok z tdi grafu : http://uploader.sk/imagehosting/y4lof8gc6h44crjj56bu.jpg
-
- 30 odpovědí
- 51,5tis zobrazení
-
-
motor AHF, asi chip tunning Mam klasicky problem padanie do nudzaku. Turbo pretlaca az 2,5 Riesit som to zacal s kontrolou podtlaku. (akcne cleny a vizualna kontrola ci tiahlo na turbe chodi lahko). Vsetko bolo ok, takze som vytiahol turbo. Dva tyzdne som ho oblieval WDckom ale otvorit sa mi ho nepodarilo. Avsak tiahlo chodilo na turbe uplne lahko. Zistil som ze sa asi niekto hral so softom pretoze riadiaca vyzaduje v maxe az 2,2 co je od manualu 1,9 dost rozdiel a turbo tlaci az 2,5 No tak teraz poradte co dalej Kupit repasovane turbo na vymenu to je okolo 300eur a s rocnou zarukou. Vymenit elektromagneticky ventil Nechat prehrat soft na original. Dalej ma napadl…
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Dnes ráno jedu do práce a auto jede nějak divně v nízkých otáčkách slabě táhne a na 4 a 5 jede do 2100 ot.a pak takové jakoby bez turba ujel jsem tak 50km.Když jsem jel z práce tak hrůza při sešlápnutí jede jak snopel vůbec nejde roztáhnout.Dojel jsem do garáže otevřel kapotu nastartoval a ventil N75 cvaká jak strhaný-nevím jestli to tak má být nikdy jsem si toho nevšiml-jinak jsem tu četl prostříknout váhu čističem na brzdy a co se týče turba nemám naklápěcí klapky je možnost,že šlo papa?
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
prosím,mám takový problem .dnes za studena nastartuji motor chytil divně ale naskočil a rožla se mi kontolka chadíci vody ujel jsem stím asi 200m a rožla se i kontrolka mazání tak jsem zastavil a vypl motor po minutě jsem už skusil nastartovat ale motor točil jak závod ale nenaskočil otočil jsem to tak třikrát moror naskočil a jel normalně ta tepla potom chytal ok už se mi to stalo jednou ,nevíte někdo co se stím děje? motor 1.9TDI 81kw rv.2001 najeto 180000km
-
- 12 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
zdravim vsetkych poprosil by som vas o radu klepe mi ventil na octe ma najazdene 280000km stratila vykon a klepe ventil kolko by stala oprava hlavy alebo generalka hlavy? piste prosim a este jedna vec ak brzdim strasne mi ruca volantom kotuce su skoro nove a poriadne to skace ak brzdim.81kw mi zacina tahat od 2000rpm preco_ vsetkym dakujem a piste ss
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Tak zdravim Mam problem vlastnim octu TDi81KW.Doteraz fachala pekne bez problemov teraz ale jeden ma! Ked idem a prisliapnem plyn tak octatiahne ale starsne dymi a turbo zacne sicat ze to pocujem do dovnutra auta, potom po dlhsej dobe pod plynom padne do nuzaku okrem ineho mam zaslepeny EGR mozeto bit tim a zaseklou regulaciou lopatiek alebo je Turbo ......? Banka je O.K skusim este odpojit od lopatiek a vyskusat ale cim to ze tak dymi a sici?
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrej chtěl jsem se zeptat jestli nemá nekdo skušenosti s výměnou turba z 81kw za 96 kw.Jde to vůbec?
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám OI 1,9 tdi 66kw typ AGR. A motor mi zvláštně cvaká. Hydroštely jsem měnil a stále beze změny. Proto se chystám měnit ojniční šály na klice. A proto bych se chtěl zeptat, zda je při jejich výmněně nutný ještě nějaký mechanický zásah(např. nějaké broušení klikové hřidele atd.), a nebo stačí koupit originál novou sadu pro tento motor a prostě je vyměnit. Číslo dílu je: 028105701J .Předem děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mám problém se startem..když jezdím každý den tak to chytne hned jak se dotknu klíče, ale jak to stojí dva dny a dýl chytá strašně dlouho. A taky při studeným startu po nastartování asi 30sekund světlý kouř. Voda se neztrácí, olej taky ne. Rozvody mi dělali v ATU a paliv.filtr nový zn.Champion. Díky za rady.
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravim vsechny odborniky, vlastním O1, 1,9TDI, 81kW, 2003. Jakou váhu vzduchu objednat. Nerozumim cislum uvedenym pri objednani. Priklad: BOSCH [0280217121] - Snimac mnozstvi protekajiciho vzduchu * kód motoru: ASV * od roku vyroby: 08/2000 * model do roku výroby: 07/2003 * do čísla karoserie: 1U..3..836 957 * do čísla karoserie: 1U..3A016 708 * do čísla karoserie: 1U..38712 468 nasel jsem na (=BOSCH&page=1"]strankach) a v Etce me VIN: 1U 332 787 336 Dekuji, Obrazek stavajici vahy nize: