Podvozek
143 témat v tomto fóru
-
Zdravim, chci si koupit zimni pneu 235/45 r 19 et44 ale v techničáku je pouze rozměr pneu 235/40 r 19 et 44. Nebude nějaký problém kdybych tam dám jiný profil?? Mám superb III - sportline. Díky za info.
-
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všem, vsiml jsem si, ze když jedu od cca 100-110 km/hod a více - začíná mi vibrovat volant. Když slapnu na brzdu (dneska ve 175km/hod) tak si mi celá přední náprava rozvibruje a dost mi vibruje cely volant. je to fakt nepříjemná situace. Pri nižších rychlostech a ve městě je vše OK. Občas mám pocit, jako by auto také malinko tahlo na levou stranu.. Ale ne tak, ze bych se s tím pral, ale spíš musím korigovat směr jízdy.. Na autě jsou nové letní pneu Goodride v rozměru 215/55 R17, kola jsou řádně převezena a dokonce jsem v pátek absolvoval 3D geometrii na přístroji Hunter HaweyEye.. Dela to furt.. Pneu nejsou extra značka, to je…
-
- 11 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám debilní dotaz. Jak je tunel na výfuk, tak přes něj je příčka. Netuší někdo, k čemu jsou na ní ty 2 čnějící výlisky s dírou?
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Objevuje se mě rez okolo zadních kotoučů. Upozornil mě na to známý automechanik, který mě měnil pneu. Je to pouze vzadu, v předu nic. Divil se a tvrdil, že asi jezdím s autem naloženým pouze vpředu a zadní kotouče tak tolik nebrzdí. Jak tomuto předejít ? Najeto mám 56t km, stáří auta je 3 roky. Docela mě to vyděsilo, když jsme nad tím stáli u auta k milionu. Je pravda taky, že auto je negarážované a stojí klidně několik dní bez pohybu před domem, jeslti se brzdy zanesou a nejsou dostatečně obruošvané. Díky za rady
-
-
- 23 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam Superba uz skoro 4 roky, najeto 55kkm a zacal jsem citit prokluz kol pri rozjezdu - tezko se to popisuje, ale jakoby by se kola nejprve protocila na miste (rekneme 1/4 otacky) a pak teprve zabrala do plneho tahu, obcas je s tim spojene cuknuti auta. Problem se projevuje az po chvili jizdy, za studena je to v pohode - povrch ani typ vozovky na to nema zasadni vliv. Jako prvni me napadla spojka - jsem si vedom toho, ze jednicka je asynchronni a zalezi jenom na ridici, jak si s ni pohraje. Nicmene muzeme predpokladat, ze styl me jizdy se nezmenil a predchozich 3 a pul roku jsem takove problemy nezaznamenal. Proc zrovna spojka... protoze dva mesice zp…
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, rád bych se zeptal, zda znáte někoho, kdo má nebo měl tento problém. Mám SUP III Combi s předním náhonem 2.0 TDI 140 kw obuté mám continental contiwintercontact ts 850 na R17. Při prvním větším sněžení jsem zjistil, že superb je na uježděném sněhu naprosto ztracený. Pokud zastavím v MÍRNÉM kopci nebo popřípadě i na nakloněné rovině nemohu se rozjet, ihned při prvním protočení kola si pod sebou vytvoří led a nemohu se rozjet. Situace byla tak zoufalá, že jsem vyhledal nejbližší servis Škodovky, kde mi bylo řečeno, že auto je v naprostém pořádku a že se jedná s největší pravděpodobností o problém s pneumatikami. Tak jsem zajel do pneuservisu, kde pneu prezouvali a…
-
-
- 30 odpovědí
- 14,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Máte někdo zkušenost jak řešit píchnuté pneu? Píchl jsem ( kontrolka zahlásila, takže OK ) nalil jsem do pneu tu "lepící náplň" a nafoukal. Dojel jsem tak tak do pneuservisu ( pořád to utíkalo ) tam mi řekli, že pokud jsem tam dal tu náplň, tak pneu neopravují a musím si koupit novou :-o Stejnou neměli, takže jsem vzal 2 jiné. Neměl jsem čas čekat než ji objednají. Oprava za bez dvou stovek za 10tis. To je docela úlet. Je nějaké jiné řešení jak to příště udělat?
-
-
- 20 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Trochu mne překvapila neexistence krytu náboje předního a zadního náboje/ložiska kola - https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0501249b-vicko-naboje-zadniho-kola-skoda-29863.html Víše uvedené je zřejmě pouze pro předokolku...já mám 4x4. Mám to tam již dost zrezlé, a to jen po 1,5 roku. Nevíte zda-li tam pasuje přímo tohleto či řešil jste to někdo ?
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak mě trápil můj Superb a jeho podvozek. Mám klasiku bez DCC, na 18 kolech to bylo fakt za trest. Tvrdý šíleně umlácený a takový fakt hodně nepřijemný. Nebyl tvrdý tak jako příjemně sportovně ale tak nějak fakt ošklivě . A hlavně od zadní nápravy to hodně mlátilo. Dal jsem 17 kola a trochu se to zlepšilo nicméně stále byla pohodlnější tátova 13 let stará fábie co má najeto 250 tis a také mín mlátila. Takže mi to nedalo a chci se podívat na tlumiče a pod prachovky. Mezi dorazem u předního kola a a tlumičem bylo asi snad 2 cm ( a to mám opravdu ten základní nesnížený podvozek) což mi přijde fakt málo a ještě se mi zdál ten doraz hodně tuhý. Tak si říkám …
-
-
- 52 odpovědí
- 25,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Co si o tom myslíte, narazili na to v servisu náhodou. Je bez problémů s tím dál jezdit? Neměl jste to také někdo? Vůbec netuším, jak k tomu mohlo dojít.
-
-
- 4 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
-
Při razantnějším rozjezdu třeba na mokru, kdy dojde k protočení kol na vozovce, přenáší se od předního pohonu kol do kabiny hlasité duté bouchání. Zkoušel jsem to s vypnutým ASR a bylo to stejné. Dělá mi to teda už od začátku, co auto mám, ale vždycky když někoho vezu, tak se dost vyděsí, co je to za rány. Mám předokolku s naftou 110 kw, stáří 2 roky. Je to vlastnost nebo nějaký problém?
-
-
- 8 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj nemáte někdo na prodej středové krytky (nové logo) na alu kola s vnitřím průměrem 56mm nebo kde by se mohli koupit (nějaký tip) nějak to nemůžu nikde najít všude jsou jen s vnitřním průměrem 52mm děkuji :-)
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, Rád bych se zeptal, zda je možné mít adaptivní podvozek s orig. sportovními pružinami od Škodovky? Původně jsem si myslel, že je možné objednat sportovní podvozek a DCC do S3 Sportline. To není možné a nakonec mám DCC. Například Eibach prodává pružiny pro S3 4x4 DCC 206 kw. Nevím, jaké pružiny používá Skoda do svých sportovních podvozků, ale rád bych zůstal věrný Škodě a originálním dílům, kvůli záruce. Rozumím tomu, že pokud to Eibach dovede, bude asi možné, že to i zde půjde, ale máte s tím někdo zkušenost? Jak se k tomu staví autorizované servisy/Škoda samotná (bude s tím souhlasit?), pokud bych si objednal zkrácené pružiny od Škody a chtěl je namontovat.…
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, Včera jsem si domů dovezl nového SIII 140KW DSG L&K 2017 a všimnul jsem si, že má u voliče DSG vyhrazené tlačítko pro ovládání ESC/ASR s režimy normál, ASR Vypnuto a omezený sportovní režim ESC. Bavili jsme se o tom s kamarádem, který má SIII 110KW DSG L&K model 2015/2016 a tam je možné pouze vypínat ASR přes menu infotainmentu. Nevíte jestli je to dáno novějším modelem, nebo verzí 140KW? Ještě mě napadlo že mám proti němu ve výbavě navíc progresivní řízení. V konfigurátoru jsem na to nikde odkaz neviděl. Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
SIII reklamácia plávania na ceste+búchanie z PZ kolesa,najazdené cca.75tkm
-
-
- 19 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, co znamená ve výpisu konfigurace " Standardní šrouby kol " - tzn. že SuperB se nedodává s bezpečnostními šrouby a raději zakoupit něco jako http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/srouby-krytky-kol/bezpecnostni-srouby-kol-000071597cx/0/1/24/43/1001 ? Díky
-
-
- 16 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Dobry den, CHtel jsem se zeptat, mam objednaneho superba 140kw TDI, ma vyfuk vyvedeny na levou stranu. Nejsilnejsi verze superba 206kw ma vzadu dva vyufuky s koncovkami. Je nejaka moznost ze toto pujde udelat i na dieselovyho superba? Vim ze nafta ma jinak podvozek, benzin ma vedeny potrubi stredem a diesel po leve delce auta, ale da se najit nejaky zpusob? A jak to ovlivni zaruku? Nevite nekdo? Dekuji mockrat.
-
-
- 46 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
- 1 sledující
-