Podvozek
66 témat v tomto fóru
-
Zdravím všechny, na příští letní sezónu budu potřebovat nové letní pneumatiky na moji Octavii IV RS. Na internetu jich je nepřeberné množství a je složité se v tom vyznat. Pokud by jste někdo měl vyzkoušené dobré pneu, budu rád za jakýkoliv tip. Ovce je čistokrevná, tudíž předohrab a pneu potřebuji v rozměru 225/45 R18 95Y. Byť je to RSo, žije se mnou spíše poklidný život a nepotřebuje extra sportovní pneumatiky, ale občas se samozřejmě rád svezu trochu rychleji. Spíš mi jde o co možná nejnižší hlučnost a nízký vliv na spotřebu. Především ale o vynikající přilnavost za sucha i mokra a o nic horší celkové jízdní vlastnosti. Pokud by kdokoliv tedy měl ja…
-
-
- 17 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravicko, mám rs Octaviu 2.0 tsi najazdene : 28500km dnes mi vyskočila kontrolka skontrolujte brzdové obloženie. Vypol som auto po jazde potom naštartoval prešiel asi 20 km a nevypisalo mi ju. Na další deň znovu raz vyskočila a potom zase nie. Mám sa objednať s týmto nájazdom už na výmenu bŕzd ? Alebo len nejaká chyba v elektronike. Viem že majú senzory ale aby raz svietilo a raz nie sa mi zdá cudne ďakujem 🙂👍🏻
-
- 3 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň, mám O4 1.5 tsi 110 kw, style plus, manuál. hľadám podľa OEM náhradu za zadné tlmiče. Na aktuálnych je OEM 5WA 512 013 BN. S pôvodnými tlmičmi sa auto nepríjemne húpe, je makké, divno sa v zákrutách ponára. Dokonca tak že som si šiel do autorizáku dať tlmiče skontrolovať, či nie sú pokazené. Tam mi povedali, že su v poriadku a že to je ich vlastnosť ale že by servisák odporúčal dať na auto aftermarket pružiny, tak som vymenil od eibachu náhradu a je to to isté. Keď som sa pýtal v inom servise na výmenu tlmičov tak mi povedal že okrem originalu mi ani nevie povedať čo tam dať. V nemenovanom eshope som zaslal moje VIN, na základe ktorého mi mal vedieť predajca …
-
- 6 odpovědí
- 508 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, dnes jsem byl v servisu kvůli opravě, na kterou mě sami upozornili, že je potřeba ji řešit. Pod krytem motoru je odřená olejová vana a začíná na ní koroze. Přikládám i fotky. Podle technika z ADIV Ostrava si prý Škodovka nemusí opravu uznat. Důvod? Na krytu motoru jsou šrámy, kryt se údajně „nalepil“ na vanu a poškodil barvu. Osobně mi to přijde jako úplný nesmysl – pokud tam dochází k odírání, tak je to podle mě spíš důsledek vibrací a postupného vydření barvy, což logicky vede ke korozi. Navíc kryt motoru má ze své podstaty motor chránit, ne ho ničit. Co z toho plyne: Uvidíme, jak to dopadne s uznáním záruky. Pokud…
-
-
- 16 odpovědí
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, octavia 4 combi, 2023, 1.5 tsi, manuál. Při prudší zatáčce (například výjezd z dálnice) cítím vibrace nebo spíš brnění od předních kol. Připomíná to jako bych najel na ty výstražné hrbolaté čáry na dálnicích (proti mikrospánku) nebo zásah ESP něco takového. setkali jste se prosím někdo s tím? Díky EDIT: Ještě doplním, že samozřejmě nejedu takovou kudlu, aby opravdu zasáhla elektronika. Ba naopak.
-
-
- 24 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám najeto 6000km, v provozu od 4/25, Octavia IV Combi, 1,5 TSI 110kw mhev, automat, při přejezdu prahu, na kostkách rachotí vpředu, dle servisu je to normální chování, máte nějakou zkušenost? díky rachot 3.mp4 rachot 2.mp4 rachot 1.mp4
-
- 2 odpovědi
- 380 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chlapi, chci se zeptat, zda náhodou mi u O4 iV PHEV liftback nechybí levý zadní plastový kryt? U jiných mototrových verzí tam asi je a u O3 1.2 TSI liftback tam je. Pluginy, resp. RS iV na parkovištích nikde nejsou vidět, že bych se podíval... 🙂
-
- 1 odpověď
- 363 zobrazení
-
-
Zdravicko, neviete mi poradiť čím to je že pri DObrzďovaní mi stále pískajú brzdy? Je to neznesiteľne otravne a púta to zbytočne pozornosť. Auto ma najazdené 20 000km nemyslim si že sú brzdy opotrebované. Pravidelne umývam. Myslel som si že to je hrdza a že sa to vysucha ale prešiel mesiac dva a nic stále to píska. Prikladám fotky bŕzd
-
-
- 11 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Informácia pre majiteľov Octavií s vyšším nájazdom - to, že odchádzajú snímače otáčok na zadných ložiskách z dôvodu korózie je známa vec, pridám len popis ako sa to správa v OIV : závada sa môže začať prejavovať opakovanou hláškou o znížení tlaku v pneumatike na kolese s poškodeným snímačom aj napriek tomu, že na aute nie je defekt a ani sa neznížil tlak. Pokiaľ sa ložisko nevymení a krúžok sa definitívne poškodí, v aute prestanú fungovať prakticky všetky asistenčné systémy, taktiež navigácia (nefungoval ani Waze cez carplay). Automatické prepnutie denných a stretávacích svetiel ostalo jediné ako funkčné, nefungoval autohold, automatická parkovacia brzda, parkovacie senzo…
-
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj, asi měsíc mám čtyřkovou Octavii Combi RS 2.0TDI r.v.2021 na kolech 235/40 R19, pohon na předek. Hned při první jízdě mě zarazil ohromný zvuk odvalujících se kol. Když auto stojí, je krásně tiché, jakmile se rozjedu tak to od kol hrozně hlučí. Myslel jsem, že to bylo gumama, vpředu byly nějaké číny vzadu původní originály Bridgestone z roku 2021. Gumy jsem vyměnil za funglovky Hankook Ventus 235/40 R19 a změna se nekonala. Nemyslím si tedy, že by to bylo gumama. Už na hladkém asfaltu je ten hluk od kol výrazný, na hrubším už je to skoro nesnesitelný. Mění se to tedy s typem asfaltu, tak si nemyslím, že by to měl být nějaký mechanický…
-
-
- 11 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahojte, dnes som bol na geometrii lebo mi volant ťahal auto do ľavej strany. Zistili veľmi velky odklon, ale vraj sa odklon na 2020 vrs octavke nedá štelovať. Zbiehavosť mi napravili. Čo s tým ? Bude niečo s tlmičom alebo otočom? Ako postupovať pri riešení ? Ďakujem mockrat
-
- 16 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim. Mate niekto skusenosti s kupou zimnych kompletov od Skody? Mal by som zaujem o novo ponukane 19" Altair s pneumatikou Bridgestone Blizzak 6. Dorucuju to iba k dealerom Skoda. Nechce sa mi to brat k sebe domov, na druhej strane neviem, ako dlho to moze mat dealer Skody u seba. A neviem, ci uz teda objednat, alebo cakat do novembra...
-
-
- 6 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, chcem sa opýtať, či ide o bodový nástrek proti korózii od výroby? Nemám to s čím porovnať, preto sa radšej informujem. Ide o Škodu Octaviu IV RS 2.0 TDI, rok 2021. Tieto body sa nachádzajú na oboch stranách podvozku, približne na rovnakých miestach.**
-
- 0 odpovědí
- 552 zobrazení
-
-
Zdravím klubáci, dal jsem dnes auto do servisu na pravidelnou prohlídku po 2 letech a 60tkm (mám najeto cca 57 tkm). již před třemi měsíci na výměně oleje jsem je upozornil na vryp na zadním kotoučí (nejspíš šutr) - odpověděli, že se to stává a dnes mi sdělili, že je kotouč na výměnu, protože je "vypouklý". Jen za materiál chtěli 16 tisíc Kč, práci nemiňovali. Nejenom, že mi to přijde absolutně přehnaná cena, ale zároveň i dost divné, že po tak krátké době a relativně malém nájezdu dojde k defektu kotouče. Upozorňuji, že na brzdy jsem až přehnaně šetrný, upřednostňuji plynulou jízdu, brždění motorem atd. Jaké máte zkušenosti vy? V jakém stavu …
-
-
- 25 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
I takto mohou vypadat silenbloky předních ramen na Octavce s 115000 kilometry. Tak pozor na to. 😉 Jedná se o Octavii 2.0 TDI DSG
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, z výroby nová Octavia předaná v lednu 2025 od začátku při dobržďování, nebo parkování pískají brzdy. V servisu dle kontroly nezjistili nic špatného, naopak je to standartní jev u Octavia IV. Má s tím někdo zkušenosti? Jinou Octavii jsem toto neslyšel dělat, ikdyž mi v servisu řekli, že jsem s tím měl počítat.
-
-
- 11 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Můžu dát na Octavii IV RS pneu 235/40 R19? Vím, že to není v TP ani jako alternativa, ale jde mi o to, jestli to je technicky možné. 225/40 R19 mám, ale přijdou mi úzké. R20 můžou být 235, ale nechci zbytečně kupovat 20tky. Díky za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 820 zobrazení
-
-
Zdravim vespolek, jsem novym vlastníkem octavie 4 2.0 tdi. Mám prosbičku. Auto jsme koupil na 17 rozměr 205x55 r17. Ihned jsem kupoval nove zimní totožného rozměru. Zarazilo mě tlak plneni 2.6 předek i zadek. Po pár km my to prijde neskutečně tvrdé a nekomfortni. Na kolik foukate prosím?
-
- 6 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim panové, cca 3 mesice pozoruji huceni jakokdyby od diferaku. objevuje se to cca od 80-65 km/hod, kdyz clovek sunda nohu z plynu. je jedno zda v zatacce nebo na rovine auto je to 4x4 147kw a najeto 51tkm setkal se s tim uz nekdo? je to opravdu dif nebo nebo nejake jine lozisko dekuji
-
- 4 odpovědi
- 979 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, řeším koupi zimních pneumatik na nové auto a potřeboval bych vědět jak je to z rychlostním indexem. Na O4 FL 1.5tsi dsg mám originál obuté letní pneu 225/45 R18 91Y. Nevím proč je dávají až na tak vysokou rychlost Y - 300km/h když auto stejně tolik nejede. Díval jsem se na zimní pneu s indexem rychlosti Y a skoro vůbec nikdo je nedělá, není moc na výběr a jsou drahé. Za mne by stačily i s indexem 95V (240km/h) ale abych pak neměl problém na STK v zimě až pojedu poprvé když by neseděl ten index co je v papírech. Četl jsem že se u zimních můžou použít i o stupeň níž, což by bylo W - 270km/h, než je psané v papírech, ale tam taky ještě není moc na výběr. Údajně se …
-
-
- 13 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím prosím vas kúpil som octaviu 4 sedan boli na nej 16 ky elektróny a zimne gumy. To by som neriešil to my celkom vyhovuje . Ale otázka je čo kúpiť na leto 17 ky kvôli komfortu alebo 18ky aby auto lepšie vyzeralo. Ďakujem za každú radu, skúsenosť
-
-
- 7 odpovědí
- 881 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, právě jsem mluvil s prodejcem zda jít do DCC nebo ne i na běžné torzce a on mi řekl, že od nějakého týdne (číslo si já nepamatuju, ale je to prý s týdnem kdy se začali dávat nové ne tak hezké volanty do Octavii) se dávají dvouventilové DCC Plus. Může mi to někdo potvrdit? Protože zmínku o DCC Plus na O4 jsem fakt nikde nenašel a příjde mi jako blbost, aby zrovna o tomhle Škodovka něco nenapsala.
-
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim. Kupil som nove zimne komplety priamo z eshopu Skoda. RS-19" s novymi pneumatikami Bridgestone Blizzak 6. Toto riesenie som zvolil prave preto, aby som nemal problemy s vibraciami atd. Mam s tym dost skusenosti na predoslych autach. Kolesa po nejakych problemoch prisli, auto som dal prezut a pri 130 km/h nejake tie vibracie zial citit. Trochu do volantu, trochu to citit aj zospodu do sedaciek. Nic strasne, ale nie je to ono. Najazdil som s tym cca 600 km, aby si "sadli", ale nepreslo to. Na letnych je vsetko v poriadku. Dnes som bol skontrolovat kolesa v servise na vyvazovacke Hunter GSP9700 s pritlacnym valcom, ktory meria aj hadzavost pneumatiky. Vyvaz…
-
- 0 odpovědí
- 509 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, vybíráme novou Škodu Octavia 4FL Exclusive Selection a řeším poslední detail – kola. V základu jsou tam R18, ale nám by bohatě stačily R17 jak vzhledově, tak hlavně z hlediska komfortu. V konfigurátoru R17 bohužel nejsou k dispozici. Má někdo zkušenost, jestli je možné domluvit menší kola přímo přes prodejce? Je mezi těmito velikostmi rozdíl v komfortu? Děkuji za odpovědi!
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dnes som videl test na faceliftovú základnú Octaviu… …riešili pri ňom aj jazdené ŠTVORKOVÉ OCTAVIE a doporučovali OBČASNÚ DEMONTÁŽ PREDNÝCH PODBLATNÍKOV - vraj sa tam nahromaďuje veľa nečistôt a koroduje to… …má niekto podobnú skúsenosť???
-
-
- 4 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-