Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem lujetu,

Ahoj, máte někdo problémy s bezdrátovým nabíjením telefonu? Mám iPhone XS a v předchozí generaci to bylo cajk, ale tady jak je větší přihrádka, mobil tam poměrně poskakuje/popojizdi a nabíjení se vzdy po nějaké době přeruší. Obaly nepoužívám a je jedno, jestli mobil vlozim do rohu, na okraj ci jinak, proste se vzdy po chvili prerusi. Ostatní bezdrátové nabíječky funguji v pohode. Mam auto chvili a nechci to hned davat do servisu, navic s nima budu miset dobu jezdit, nez se to projevi a tak. Díky za postřehy.

2. Zahájeno uživatelem Milan 1984,

Dobrý den, Octavia IV přečte sms, ale nepozná odesílatele, přestože je uložen v kontaktech (Columbus, Android Auto, bezdrátově připojené). Poradíte prosím?

• 0 odpovědí
    • 895 zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem becvy_cz,

Dobrý den, mám O4 ve výbavě Ambition Plus. Při snaze používat Apple CarPlay narážím na to, že ke korektnímu spuštění dojde v cca 1 z 20 případů. Obvykle se systém zasekne ve stavu, kdy se CarPlay zapne, nicméně na obrazovce infotainmentu je zamrzlý a nelze používat. Vypojení a opětovné zapojení telefonu nepomůže. Máte někdo podobný problém (zaznamenal jsem podobné problémy v recenzi nového Golfu v Meziplynu - pravděpodobně se jedná o globální problém)? Neřeší ho náhodou upgrade spojený s opravdu eCallu? Podporuje auto upgrade systému online anebo je třeba navštívit servis? Pro úplnost: - datový kabel je certifikovaný pro datový přenos (koneckonců zřídka celý s…

4. Zahájeno uživatelem mrbeam66,

dobrý den, mám Škodu Octavia 4 s infotaimentem Bolero a můj nynější telefon XIAOMI MI 9 ( cca 1,5 starý s Android 10) s tímto nekomunikuje, budu si pořizovat telefon Xiaomi 11T 256GB a chtěl bych se zeptat, zda již tento telefon někdo má a s infotaimentem Bolero komunikuje, děkuji za odpověď.

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  5. Ahoj, neví někdo proč dochází k cyklickému restartu Columbusu a virtuálního cockpitu při přehrávání hudby z USB-C flash disku 3.0 v momentě, kdy už se z flash disku dobu přehrává? Vždy to jede playlist, pak buď v půli nebo třeba 3/4 playlistu začne načítat následující písnička, k přehrání nedojde a místo toho začne cyklicky restartovat Columbus i cockpit, protože prostě pokaždé mu to najednou nejde načíst. Po zformátování flashdisku zase normálně funguje a stejný problém začne u jiného songu.

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem MiTi,

Ahoj, nabiji se vam telefon ve vypnutem aute? Me nekdy ano a nekdy ne. Typicky po vypnuti motoru to jeste jde (nevim, jak dlouho). Kdyz ale prijdu k odstavenemu autu druhy den a pripojim telefon, tak nula bodu. Ale urcite bylo obdobi, kdy to fungovalo i takto. Mozna probehl nejaky update.

7. Zahájeno uživatelem alexgala2,

Ahojte, o mesiac mi konci prvý rok využívania remote Access a infotainment služieb. Auto som kúpil a kam ho dva mesiace. Viete mi poradiť či sa mi to oplati predplatiť aj naďalej ? Napríklad počasie, dopravnú situáciu, čerpacie stanice ani neviem či na mojom modely fungujú nikdy som sa tam k tomu nedostal ani neviem či to podporuje, ani navigáciu som nenasiel. Tak dám na vaše skúsenosti ! Ďakujem a veľa šťastných km každému želám

• 1 odpověď
    • 3,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Novas10,

Zdravím, nesetkal jste se někdo s problém s připojením na connect? Mám hotovou registraci na connectu, vše uzavřené, objednané a když chci aktivovat auto a na infotainmentu se chci přihlásit do connectu, tak mi to píše že mé data bohužel nelze načíst. Zkouším to již od pátku. Registrovaný jsem jak na webu connect, tak na mobilu v aplikaci MyŠkoda. U sebe mám 2 klíčky, zkouším to přes wifi a přesto mi to nejde....Díky všem za rady

9. Zahájeno uživatelem Ivoš_Scout2021,

Řešil jste někdo problém typu že máte malý karavan a na něm kamerku co má wifi a potřebujete dostat obraz nějak do auta ? Mám Oktávku 2021. Na O III jsem měl takoý udělátko co to řeklo a otevřelo ten SVIDEO vstup ale tady mám ten novej Columbus. S tím to asi fachat nebude že ? Potažmo existuje na to nějaký řešení ? Palubka je vysoká takže další displej se nevejde a když to budu mít v zrcátku tak přijdu o stmívání, což při zapojeném karavanu je sice jedno ale zase bych to musel pak sundávat když tam nebude. Díky za tipy... https://www.carfeature.de/en/hifi-navigation/cameras/ampire/21320/caraudio-systems-obd-301-r-rear-view-camera-activat…

10. Zahájeno uživatelem jenycek,

Zdravím, předpokládám, že USB-C flash disk asi bude bezproblémově fungovat po připojení do USB portu - nerespektování složek se tu už někde řešilo. Mě spíše zajímá, zda si infotainment poradí s nějakým SSD diskem (mSATA, M.2,...) v USB-C rámečku. Odběr to bude mít stejný jako flash disk.

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Anubis,

Ahoj chcem sa spýtať. Prestalo mu pri naštartovaní puštať automaticky hudbu nevie niekto čo to môže spôsobovať ďakujem

• 2 odpovědi
    • 1,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Tragedie_v_JZD,

Nema nekdo zkusenost, ze poslednich par dnu auto nekomunikuje se skoda connectem (v aplikaci nevidim data jizd), nema pristup k infotainment online (navigace nenacita dopravni info), a kdyz vlezu do shopu, tak se jen zobrazi napis “aktivace”?

13. Zahájeno uživatelem Emil-Z,

Na novém infotainmentu jsem nikde nenašel možnost příjmu dopravních informací pomocí RDS-TMC. Ani v návodu nikde nic. Podobně volba dynamické navigace není kde zapnout nebo vypnout. Dovede vůbec nová Octavia přijímat dopravní informace RDS-TMC z rádia? PS: A slot na SD kartu je taky pryč :(

• 10 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  14. Mám tu novou Oktávku vážně moc rád, ale nad jednou její vlastností neustále kroutím hlavou. Když stisknu tlačítko vyhřívání volantu, abych si během zimních dní trochu ohřál ruce, tak se mi na obrazovce zruší co mám zobrazené a naskočí mi tam nastavení klimatizace. Je to neuvěřitelná chyba, kterou zmiňuje i Martin Vaculík na jeho posledním videu. Rovněž zmiňuje rovněž update, který by to měl řešit. Nevíte někdo kdy takový update přijde do oběhu?

• Líbí se mi
    • 6 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem petr.podzimek,

Ahoj, Infotainment Columbus by měl mít možnost v nabídce Shop nakupovat funkce a služby. Co je teď momentálně k dispozici? Díky.

• Díky
      • Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 28 odpovědí
    • 10,3tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem akubus,

Zdar, dnes som si uvedomil že mi chýba 12V pripojenie pod volantom, potreboval som pripojiť klasickú navigáciu Garmin, ktorá má 12V nabíjanie. Skúšal som to s redukciou na USB-C no tak mi Garmin nefunguje. Ako sa to dá poriešiť? Je na to nejaká špeciálna redukcia? Ťahať to z kufra je asi blbosť 🤔

17. Lze nějak zařídít automatické nastavování jízdního profilu (např. sport) pod uživatelský profil? Při každém startu se mění na NORMAL. Ještě jeden dotaz - kde se skrývá pod nastavením jízdního profilu aktivní diferenciál - je to "podovzek" nebo ACC (to je adaptivní tempomat?)?

18. Zahájeno uživatelem mato241,

Vzhľadom na to že do Octavie nestrčím CD, ripol som si z CD detskú hudbu, rozprávky a pod. (veci ktoré nie sú na Spotify). Dal som si to všetko do pekne hierarchicky usporiadanej štruktúry na USB kľúč a ten pripojil do auta. Keď USB kľúč otvorím cez Média v infotainmente, neviem nájsť spôsob ako zobraziť jeho obsah v štruktúre ako ho vidím cez PC, alebo mobil (podľa priečinkov). Vie to filtrovať iba podľa žánru, autora, interpreta, ... a napriek tomu že som to ripoval z originál CD a tieto tagy by tam mali byť, to triedenie je nepoužiteľné a kapitoly rozprávok aj tak domieša ako mu príde. Existuje na toto nejaký best practise ako to spraviť aby to bolo tak ako…

• Díky
    • 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  19. Dobrý den, mám problém s Carplay a s jeho automatickým připojováním. Automaticky se připojí jen v 50% případů. Ve zbylých případech musím manuálně kliknout na Smartlink a následně připojit Carplay. Někdy mě systém ještě vyzve abych potvrdil, zda opravdu chci použít Carplay mého telefonu. Je to velmi otravné. Máte někdo stejné zkušenosti?

• 14 odpovědí
    • 11,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem kenanab,

Ahoj. Asi před 3 týdny jsem koupil Octavii 4 a často se mi objevuji různé rozličné problémy s infotainmentem potažmo elektronikou. Pravidelně se mi stává, že se nejde přihlásit do škoda connect, někdy se samovolně odhlásí, vynulují některá nastavení... Třeba během dneška jsem měl závadu "proaktivní ochrana cestujících je nedostupná" a během ježdění mi svítila kontrolka nezapnutého pásu a pípala výstraha, přestože jsem si pás zapínal, což mě otravovalo. Dále se mi rozsvítila závada airbagu spolujezdce.

• 2 odpovědi
    • 3,7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem bastien,

Ahoj, mám novou Octávii, infotaiment Columbus a navigace mi mluví jen anglicky, přitom zadávaní je v češtině. Nikde jsem nenašel, jak změnit jazyk. Jde to vůbec, jak to udělat? Prosím poraďte, jsem v tomhle nováček, díky.

• 6 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Patresinho,

Ahojte. Rád by som sa vás opýtal ako sa dá reštartovať Columbus, keďže sa mi zasekol a neviem ako spraviť “hard reset”? Za všetky rady a odpovede ďakujem

• Díky
      • Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 11,5tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.