Přejít na obsah

Hermit

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Hermit

  1. Ahoj, začal mi z posilovače řízení silně unikat olej (během pár dní nádobka prázdná). Problém je v tom že si nejsem jistý kde přesně to uniká. Čerpadlo i hadice (kam až jsem došáhnul bez rozebírání ničeho) a prachovky na hřebenu jsou suché. Loužička oleje když nechám auto stát je uprostřed auta a až jakoby pod tunelem - ne pod motorovým prostorem a hřebenem kde bych ji čekal, po něčem mi to stéká. Chtěl bych se tedy zeptat zda nevíte ze zkušenosti kde by to mohlo unikat a zda se to dá diagnostikovat bez nějakého "velkého" rozebírání.
  2. Chtěl bych se zeptat zda někdo neví jak demontovat stínící clonu strěšního okna na Octávce 1. Udělal jsem si černou stropnici (originální už byla rozpadlá) a chtěl bych aby mi to stínítko ladilo se zbytkem té stropnice ale v dílenské příručce je pouze postup demontáže skla střešního okna, ne stínítka.
  3. Ahoj, mám jen jednu rychlou otázku. Na mé Octávce 1 s manuální klimou mi nefunguje ventilátor topení. Předchozí majitel tam namontoval nějaký spínač, který ventilátor zapne naplno takže ventilátor sám o sobě je funkční. Vyntal jsem tedy předřadný odpor a proměřil jsem ho multimetrem. Očekával jsem odpory 8k, 80K a 25K, nenaměřil jsem na nich ale nic. Test kontinuity mi ukazuje že všechny čtyři piny jsou propojené (žádný odpor) znamená to že je ten odpor špatný, nebo jsem to špatně proměřil?
  4. Když jsem na své Fabii dělal ty zrdcátka tak jsem to udělal rovnou i s origo centrálem a s těma el. stahovačkama a nic strašnýho to teda nebylo. K namontování těch stahovaček stačí natáhnout jen čtyři extra kabely ke dveřím (CAN, 12V a GND) plus ten jeden pro vyhřívání zrdcátek a prohodit plechy s manuálníma stahovačkama za plechy s elektrickýma stahovačkama (z vrakáče jsem je tenkrát sehnal za 700; i s ŘJ a kabeláží). Pak jen ještě připojit komfortku ke CANu a jeto.
  5. Zkus to manuálně: Jedením klíčem zapni zapalování. Druhým klíčem zamkni auto (tento klíč se přizpůsobuje). Na klíči který přizpůsobuješ zmáčkni jedno tlačítko. Počkej vteřinu a zmáčkni ho znova.
  6. Jde o to že ti tam bude but něco překážet, nebo nepůjde nasadit tapec. Nejjednoduší je vyměnit celou tu "kazetu", ten plech se stahovačkou i origo kabeláží.
  7. Manuální a elektrická stahovačka nejsou stejné. Rozdíl je v uchycení kliky a motorku. Aspoň teda u přední ( zadní jsem ještě nedělal) musíš vyměnit celou stahovačku.
  8. Login nepotřebuješ. Dálku nastavis tak že v přizpůsobení změnis hodnotu na počet klíčů co chceš nastavit a podržíš tlačítko zamknout.
  9. Kódování pro Central s předními okny by mělo být 00067. Potom smaž staré klíče z RJ a nastav nové. Postup je ve visu.
  10. Někdo mi na parkovišti vrazil do auta a ujel a oprava vypadá tak na 15 000 - 20 000 Kč (dveře a zadek je potřeba vyklepat, vykitovat a nalakovat) Napadlo mě ale že dveře bych z vrakáče koupil nové, pokut seženu ve správné barvě za cca 2000 kč a ten zadek který není tak špatný jako ty dveře bych si zkusil vykitovat a nalakovat sám, rozmyslet si to a nechat si to udělat profesionálně můžu vždy. Nikdy jsem ale na autě nic nelakoval a nevím co přesně budu potřebovat a jak přesně postupovat. Chtěl bych se tedy zeptat jakou základovku budu potřebovat a jaké smirkové papíry popřípadě co dalšího.
  11. Plánuju dodělat si výstražné osvětlení do tapecu u své fabky ale nemůžu identifikovat ty piny ve svorkovnicích (modrá a hnědá) ve sloupku a na kabelovém svazku ve dveřích. ISO piny to podle mě nebudou tak bych se chtěl zeptat zda někdo neví co jsou ty piny zač a kde je koupit, nerad bych totiš provrtával tu svorkovnici abych mohl natáhnout kabel.
  12. Máš předfaceliftovou, nebo pofaceliftovou? Předfaceliftová používa CAN BUSS a pofaceliftová už má LIN buss, podle toho musíš vybrat díly. Kup si vnitřek dveří (plech s namontovanou stahovačkou, řídící jednotkou a kabeláží) pro dveře řidiče i spolujezdce a tlačítka. Dále si budeš muset zjistit zda máš ke dveřím natažený CAN/LIN a pokut ne tak si ho budeš muset natáhnout sám. Pokut ten CAN/LIN bus nemáš a budeš kupovat stahovačky z vrakáče tak je požádej at ti vystřihnou modrou (aspon myslím že je to modrá) svorkovnici ze sloupku at nemusíš shánet piny, já je nikde nenašel a tlačítka kup nová, z vrakáže budou pravděpodobně vymačkaná.
  13. Zkontroluj si jakou máš na autě BSG jednotku. Pokut máš bez výbavy tak je možné že tam máš tu oholenou co neumí komunikovat s komfortem. Tkačítka na stahování oken bych z vrakáče nebral (aspon ty u řidiče), většinou bývají vymačkané. Kabeláž si vem jen z těch dveří, v autě je pak tak zabudovaná že ji prostě nevytáhneš. Ustřihni si svorkovnice ze sloupků s kousky kabelů aby se na ně dalo pájet a vytvoř si vlastní kabelový svazek k izolaci doporučuji použít smrštovací bužírku. Tvůj vyrobený kabelový svazek pak můžeš natáhnout jak chceš, není potřeba sundavat celou palubovku, stačí sundat rádio, kaslík a plast pod nohama řidiče, kabely pak bez problému protáhneš až ke dveřím. Ber v úvahu že interiér jedničkových fábií se špatně rozebírá a pravděpodobně některé plasty rozlámeš, když jsem to dělal já tak mi praskaly u těch montážních bodů ale nepopraskalo jich tolik aby se díly nedaly namontovat zpět.
  14. Díl co propojuje servo se zámkem je tuším plastový. Možná se zlomil, servo by pak ovládalo pouze táhla a ne zámek samotný.
  15. Nejde to zamáčknout když máš ty dveře otevřený, nebo zavřený?
  16. Tak jsem to rozebral a jsou identické.
  17. Ahoj, chtěl bych se zeptat zda jsou plastové kryty manuálních a elektrických zrcátek navzájem zaměnitelné.
  18. Z f1 před fl jsem si ten pin taky vyčetl vag commanderem ale jak ho vytáhnout z f2 se mi zjistit nedaří. Spíš mi jse o to že se to chci naučit než si to od někoho nechat udělat.
  19. Hlavu bych na to měl ale jde o to že nemůžu zjistit jaký software použít. Můžete mi alespon poradit co potřebuji k vyčtení toho pinu? Zde na foru jsem našel jen čím to nejde.
  20. Je tu i někde popsáno jak vyčíst ten pin a jak upravit eeprom?
  21. Mě taky padaly otáčky, svítilo mi ASR (ze začátku to dělalo jen občas a postupem času se to zhoršilo až tak že mi motor chcípnul pomalu na každé křižovatce) a také jsem měl chybu 17549 u mě pomohla výměna škrtící klapky.
  22. Hermit

    Palubní deska

    Ahoj, snažím se vyměnit čidlo výparníku pod palubní deskou abych rozchodil klimatizaci ale ta palubní deska mi vůbec nejde sundat (jen trochu vysunout abych získal příztup k tomu čidlu). Postupoval jsem podle manuálu ale ta deska prostě nechce pustit. Na straně u řidiče je trošku volná takže se pohne o 1 - 2 cm ale na straně spolujezdce se ani nehne. Nevíte co co by to mohlo na té straněně spolujezdce držet?
  23. Ahoj, také se chystám na montáž budíků z Roomstera/Fabia II do Fabia I a chci se zeptat co potřebuji k vyčtení pinu budíků (a přepsání eeprom) z toho Roomstera. Vím že do roku 04 to šlo přes Vag Tacho ale u těch nových už to nejde. Na netu jsem narazil na tento kabel, píšou že podporuje Roomster ale já si tím nejsem vůbec jistý, četl jsem tu někde na foru že už ani Vag Commander ten pin nedokáže vyčíst na budících z roku 07-14.
  24. Ahoj, řeším problém s kolísáním otáček motoru 1.4 mpi 50kw aqw (vím že to se tu řešilo mockrát ale o to tet nejde). Rozhodl jsem se tedy udělat si readiness kody abych zjistil jestli to nemůže být lambda sondami. Postupoval jsem podle návodu a testy (v základním nastavení) proběhly tak jak měli. Když jsem znovu kliknul na readiness tak jsem dostal samé nuly až na lambda sondy. Chvíli jsem se v tom tedy štoural až jsem si všiml že jeden parametr testu neměl požadovanou hodnotu a to teplota nasávaného vzduchu. Ta teplota má být maximálně 60C aby test proběhl jak má ale vag mi hlásil cca 105C (při zahřátém motoru). Neměla by ta teplota více méně odpovídat teplotě okolního vzduchu? A ještě se zeptám jak velký vliv má teplota nasávaného vzduchu na směs a jestli může způsobit chybu 17549 (vím že to se tu už řešilo také a to flashnutím řj, jen mě napadlo jestli to v tomto případě nemůže mít souvislost s tou teplotou).
  25. Dojezd oken si musíš nastavit. Postup je v uživatelském manuálu. podržte klíč v zámku řidiče v zamykací poloze, dokud se všechna okna nezavřou klíč uvolněte znovu podržte klíč v zamykací poloze ještě asi 3 s.
×
×
  • Vytvořit nový...