Přejít na obsah

007jarda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem 007jarda

  1. Zdravím, měl bych dotaz. Bráchovi u Superba 2 facelift rok 2015 prasklo kolečko na volantu, to vpravo, ovládání pro změnu parametrů na přístrojové desce, máte nějaké doporučení, kde koupit náhradní a ne kompletní set ve Škoda za cca 5500 Kč, plus práce? Trochu byl šokován... Nebo klidně i celý set, ale ne s prací za zhruba 7000 Kč. Koukal jsem, že se dá něco sehnat, jen jestli nemáte nějaký tip. Děkuji předem a přeji fajn den. Jarda
  2. Děkuji moc a pardon, že jsem hodil sem, jak píše hamoun výše, nikde nic není vidět a nepozná se, že voláš a vidím to až když vyskáču do menu na displeji infotainmentu do volby telefon a zde mohu ukončit. A já to mám přes kabel. Jdu zkusit pohledat a poptat v Octavia fóru.
  3. Zdravím, jeden dotaz, nevím, zda jsem někde něco nezmáčknul nebo se spíše neprovedl nějaký update, ale když nyní kabelově přes AndroidAuto volám, tak začátek hovoru proběhne standardně, ale poté nikde ani na telefonu, ani na displeji vozidla nevidím zelený, respektive červený telefon, když už s někým hovořím a musím vyskákat do menu a telefon na displeji vozidla nebo odpojit telefon a přímo na telefonu položit hovor. Nevíte, co kde by mohlo být špatně nastavené? Většinou hovor ukončí oba účastníci a je v pohodě, ale někdy třeba někoho volám, nebere a pokud neučiním toto, tak pořád telefon vyzvání a vyzvání... Telefon mám OnePlus 9 Pro a infotainment Columbus v Octavii 3 po faceliftu. Děkuji předem.
  4. Zdravím všechny, měl bych dotaz na čip mé RS, 4x4, 135kW, automat, trojková Octavia po faceliftu. Nikdy jsem nebyl zastáncem této řekněme ´praktiky´, ale něco jsem četl, plus se bavil se známým a že bych nemusel mít takový strach, hlavně s automatem. Co ostatní části motoru? Převodovka, vstřiky, dostává to o dost více zabrat? Díval jsem se na chiptuning.cz, zaujaly mě dvě ze tří možností čipování, vím ale, že rozhodující je poté skutečná realita na místě. Ale k věci, tento motor by měl mít rezervu a úprava o cca 20-25kW, respektive o 50-70Nm by měla dávat smysl, že? Jak to je se spotřebou? U nižší úpravy jsem kolikrát koukal, že se sníží, u vyšší, ale s možností zapsání do TP (což bych chtěl, raději ať to mám černé na bílém, tedy zeleném), maximálně tedy o 20% by měla zůstat stejná. Plus jsem zahlédl možnou výhodnější cenu i změny řazení u DSG. Mohu poprosit, zda toto vše má cenu či význam a zda byste doporučili či nikoli? Děkuji předem, asi vím, že někdo bude zastánce této firmy či naopak, ale upřímně o této firmě z historického hlediska vím, cenu mají nyní též přívětivou a zápis do TP také není problém. Ale samozřejmě si nechám rád poradit.
  5. Děkuji moc za informaci, na adaptér mrknu, trochu jsem si to myslel, že bezdrátově bez ničeho dalšího nepůjde... Já si chtěl totiž mimo jiné pořídit bezdrátovou nabíječku na telefon, ale jelikož stejně zapojuji drátově kvůli AA, je bezdrát asi zbytečný, páč stejně budu muset propojit mobil s USB...
  6. Zdravím, jeden dotaz, lze toto nastavit i v Octavii 3 po facelift, aby šlapalo AA bezdrátově, zejména Waze a Spotify? Mám navigaci Columbus, ročník 2017. Děkuji předem za info, než se s tím budu nervovat, třeba zbytečně :-)
  7. Děkuji moc za info, už jsem koukal na ahifi a ještě jeden web, vysloveně mě iritují dveře u spolujezdce, kde už se to klepe a to nepouštím nikterak nahlas a ještě to není žádné super repro... Tak musím vymyslet co a jak a děkuji za nabídku, jen to mám do Ostravy lehce z ruky :-)
  8. Děkuji moc trochu opožděně, nějak jsem to dal na druhou kolej, mrknu a napíši případně.
  9. Děkuji za odpověď, zkusím se podívat, je mi jasné, základ zjistit rozměr konektoru a pak už mi poslal Tom nějaké odkazy, co by mohlo pasovat, jen ještě doověřím, jaké zvládá rozlišení displej, viz popis třeba u těchto typů: https://www.aliexpress.com/item/1005002965775992.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.5fb11802J7B6Yu
  10. Díky za info, tak zkusím mrknout na to zakázání, snad najdu :-)
  11. Díky moc za doporučení, souhlas, dnes jsem lehce zkusil repro, které v autě jsou a to nikterak nahlas a už jsem slyšel zvuky, které jsem nechtěl, nějaké doporučení konkrétně co tam dát? Děkuji.
  12. Zdravím, měl bych dotaz, máte nějaké zkušenosti s dokoupením kamery k originálnímu infotainmentu do madla kufru? Kdysi jsem takto bral na Ali pro Octavii 3, ale ta byla zapojená s Isudar rádiem a nyní mám Columbus, ten pouze s 5ti dotykovými tlačítky vlevo, jestli i tam zapojím nějakou z Číny nebo pouze originál. Děkuji předem všem.
  13. Zdravím, měl bych dotaz, uvažuji o výměně předních a zadních repro ve dveřích Octavia 3 RS po faceliftu, nevím přesně, co nyní mám v základu, předpokládám nějaký standard, když není ani logo výrobce na krytu a chtěl bych vědět, jestli máte nějaké doporučení bez většího zásahu, zda se vyplatí a samozřejmě, pokud to za to stojí vyměnit například za trochu lepší Hertz či něco jiného. Nechci dělat přestavbu za x desítek tisíc, zda vás nenapadá něco rozumného v poměru cena/výkon. Děkuji předem všem za rady.
  14. Zdravím, měl bych dotaz. Máme doma nový přírůstek do vozového parku a trochu se sžíváme s funkcemi přes infotainment a to nyní hlavně s Android auto. Nevíte, co může být špatně nastavené nebo zda je to normální, když s někým telefonuji a do toho zavolá někdo další a ať to položí nebo já dám odmítnout a s dotyčným už nemohu mluvit přes handsfree, ale pouze v telefonu, aby to šlo jako předtím, hovor musím ukončit a zavolat znovu. Další věc se mi stala při navigaci přes Waze, normálně vše šlape, poslouchám rádio a když odešlu hlasovou zprávu například přes Messenger, rádio ztichne a navigace myslím přestala navigovat, ale byla dále zapnutá. A poslední věc k Waze, pokud zapnu navigaci na telefonu, už se do ní nedostanu na displeji telefonu jen problikne, kdybych chtěl něco změnit, no a na displeji auta se mi jen někdy objeví hledat a hlasové ovládání, kam chci jet funguje na Google, ale ne ve Waze, jestli jsem to napsal nějak srozumitelně. A pokud se náhodou objeví hledat, mohu vypsat, ale nelze potvrdit JET, takže to asi nešlape, jak má, že? Děkuji předem za veškeré rady.
  15. Zdravím, měl bych dotaz. Zítra se jedu podívat na jednu RS 135 kW, DSG, 4x4 a chtěl bych se informovat na pár věcí. Nemám o RS nějak moc přehled, ale oproti klasické Octavii jaké má zásadní věci například ve výbavě navíc? Jestli například už zde bylo el.ovládání kufru, automatické přepínání dálkových světel, LED svícení, navigaci pokud jsem koukal správně to má Columbus, 5 tlačítek pouze vlevo, zda to kromě zrcadlení umí už Android auto, atd, než se rozjedu. Neřeším nyní motor či že to je DSG se 4x4, prostě tak nějak výbava co čekat trochu. Děkuji předem. update: Tak už je doma, takže vím :-)
  16. Díky za info, jj je tam ATS Poland a pravda, na výrobě asi nezáleží, ono je stejně většina z Číny, že? Mě akorát zarazilo na obou kolech co máme na Octavii to JWL, ale jak jsem psal výše, nevím, jestli náhodou to originální díly neřeší tím ATESTem nebo jiným vyraženým číslem na kole, jelikož toto by vypadalo tak, že to nesmí jezdit v ČR/EU, ale oboje by měly být z oficiálních Škoda obchodů.
  17. Jo také pěkné :-) Laciné nebyly, ještě jsem trochu studoval a tam mě zarazila jedna věc. Kola mají homologaci JWL, což je japonská. Netuším ale, zda mají v nějakém jiném čísle nějaký ATEST, který byl i uvnitř nalepený. Jelikož jen JWL nesplňuje EU normu. Každopádně dotyčný dělá ve Škoda auto, odkud by kola měly být, nedalo mi to a já se zkusil podívat na má kola Hawk na Octavii 3, též před cca 2 lety od člověka ze Škoda a koukám, JWL... Takže buď jsou všechny divná a nebo to prostě tak je, jsem z toho zmaten a nevěřím, že bych 2x to trefil takto špatně a 2x od lidí ze Škoda, pokud to nevyrábí pod stolem a i kdyby to měl být fake, tak proč by tam rovnou nedali jinou značku homologace? Tak to jen mé dojmy :-) Fajn den a následný víkend všem.
  18. Tak jsem sehnal pěkný set s novými alu koly, jen mě zarazilo a to ne jen u těchto kol, že se vyrábí model Pallas v Polsku, takže se předpokládám odtud tahají levnější sety, že? Doufám, že to není žádný fake, ono asi většina je z Číny, Polska, atd, jen že mě to na úvod trochu překvapilo a asi jsem nemohl čekat Made in Czech nebo Germany :-)
  19. Díky moc za dojmy a veškeré informace, rozhodně budu kupovat alu kola originál a gumy vždy beru lepší, značky jako Vredestein, Michelin, Nokian, Pirelli, Dunlop, atd, takže to vidím naprosto stejně :-) Ovce: Moc pěkný kousek
  20. Zdravím, jedna technická, jak jste spokojení s 17ky koly na Octavii 2? Musím mít dle TP 225/45/17, dá se to nebo už je auto hodně tvrdé? Mám je na trojkové a pohoda, jen samozřejmě zima a díry je občas peklo, ale člověk musí předvídat a vyhýbat se :-) Dík moc.
  21. Díky za info, mohu poslat ještě soukromou zprávu a v něčem se ujistit? Děkuji.
  22. Zdravím, mám prosbu. Včera jsem se stavil u známého, který má diagnostiku VCDS a snažili jsme se najít položku, kde se zbavíme chybové hlášky po výměně LED u registrační značky. Oficiálně koupené ve Škodovce, v návodu píší pouze o změně v kategorii 09 na LED, to je předpokládám, ale možná ke dvojkové Octavii a když jsme si dali vyhledat ve VCDS, tak postup byl vložit hodnotu 31347 ve volbě 16 a poté ve volbě 10 najít ENG124885-ENG115437 - světla 25KZL HA60, ale nevím, zda děláme něco špatně či nikoli, každopádně se nepodařilo najít. Nějaké rady, prosím? Koukám, že je nějaký náznak výše, ale asi netuším, jak přesně se do jakého menu dostat. Mám Octavii 5E před faceliftem s denním svícením. Než tedy půjdu koupit normální žárovku a hotovo :-) Díky.
  23. Zdravím, mám prosbičku. Pořídil jsem někdy před zimou kompletní set zimních pneu Michelin s alu koly Hawk. Až pak jsem si všiml, ovšem ne u popisu setu, ale u alu kola na oficiálních stránkách, že v rozměr s pneu 225/45/17 nelze použít sněhové řetězy. Máte s tím někdo zkušenost? Nesmí se vůbec použít nebo je to kvůli ochraně alu kola? A zkoušel jste někdo sněhové návleky? Já koukal například na variantu od Goodyear za solidní peníz, nejde mi o nic jiného než o to, že jedeme v lednu na hory, abych sebou pro jistotu něco měl, kdyby náhodou, jinak využitelnost zřejmě nulová, nepotřebuji něco za x-tisíc na několik dní za zimu. https://www.goodyearstores.eu/en_EU/car-accessories/winter-equipment/66/goodyear-textile-ultra-grip-snow-chains-size-m Díky moc a fajn večer. Jarda
×
×
  • Vytvořit nový...