Přejít na obsah

Petroni

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Petroni

  1. Volant jsem samozřejmě držel oběma rukama. Problém je, když jsem to trhnutí nečekal. Navíc se mi zdá, že lane assist je v nové oktávce o dost agresivnější a zasahuje i když není třeba. V současném autě (Passat) mám taky lane assist a taky s ním nemám problém, protože si ho aktivuju, jen když potřebuju a pamatuje si navíc poslední nastavení.
  2. Naprostý souhlas. Teď jsem měl na 2 dny O4 2.0TDI 85kW manual půjčenou. Vypnul jsem si lane assist. Potom jsem jel po úzké okresce lemované bílýma čárama, na které se tak tak vyhnou dvě auta. Při míjení protijedoucího auta jsem si samozřejmě musel najet na čáru. V tom okamžiku se mohl lane assist zbláznit a trhnul mi volantem směrem k protijedoucímu autu. Ty vole, prdel mi v tom okamžiku byla schopná přestříhnout stovku hřebík. Teprve pak jsem zjistil, že auto si samo assistenty zapíná. Nechápu. Tohle se hodí na dlouhou štreku na dálnici.
  3. Z logiky věci bych zakrytoval ten, který není připojen na kostru, to jest obvykle + pól.
  4. JJ, magorů za volantem a pitomých křižovatek je fakt hafo. Co se týká té čáry, tak já se řídim tímhle (+ občas se snažím zapojit rozum :-): Před příčnou čarou souvislou nemusíme bezpodmínečně zastavit vozidlo, pokud křižovatka není řízena světelnými signály ani policistou, a my reagujeme na značku „Dej přednost v jízdě!“ nebo „Stůj, dej přednost v jízdě!“. V reakci na tyto značky můžeme příčnou čáru přejet a opatrně a nízkou rychlostí popojedeme dál, až do místa, ze kterého máme rozhled na hlavní pozemní komunikaci. Reagujeme-li na značku „Dej přednost v jízdě!“, pak není bezpodmínečně nutné úplně zastavit vozidlo. Reagujeme-li na značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“, pak jsme povinni zastavit vozidlo na takovém místě, odkud máme do křižovatky náležitý rozhled, přitom příčnou čáru souvislou smíme přejet. Zdroj třeba tu: http://www.schroter.cz/zn11vod/znvodor-v5.htm a http://www.schroter.cz/zn11vod/znvodor-v6a.htm
  5. Znám to tam a zastavuju tak, abych měl do křižovatky náležitý rozhled tj. u té přerušované čáry....
  6. Nemám nic proti regloskopům. Chtěl jsem tím jenom říci, že stínítko je prťavé a každé světlo se nastavuje zvlášť. Takže mechanik, který není pečlivý, třeba nastaví jedno světlo o chlup pod čáru a druhé nad čáru. Když pak posvítím na zeď, je na první pohled vidět, že svítí každé jinak.
  7. Po té, co jsem reklamoval nastavení světel (levé svítilo na 20m asi 20cm níže), jsem byl přímo u seřizování na dílně. Na regloskopu bylo opravdu levé o pár mm níže. Technik mi pak řekl, že to až tak rozhozené nebylo. Tak mu povídám, že pár milimetrů na regloskopu, který je vzdálen dejme tomu půl metru od světlometu, dělá dost velký rozdíl v dosvitu.... Pokud tedy mechanik pořádně nenastaví pozici regloskopu a opravdu se pořádně nedíva na jeho stínítko, případně nemá nějaký regloskop, který mu přímo říká, kterým směrem nastavovat, nenastaví světla nikdy přesně. Btw. měli tam ten samý regloskop Hella SEG IV-DLLX, jako máš na fotkách.
  8. Na flašce na fotkách vidím nápis 70% Isopropyl ...
  9. S autorizákem a jejich "seřízením" světel mám opakované nedobré zkušenosti. Po seřízení jsem se divil, že světla nějak divně svítí a nic nevidím. Postavil jsem auto proti zdi a na necelých dvaceti metrech byl rozdíl mezi pravým a levým asi 30cm! Reklamoval jsem nastavení a nastavili to znovu. Přijímací technik se divil, jak jsem si takového drobného rozdílu vůbec mohl všimnout. Po opětovném seřízení svítiliy stejně ale moc nízko. Takže jsem vzal imbus a seřídil sám na předepsaný sklon. Opravdu jsem mohl docela dost přizdvihnout. To byla oktávka s AFS xenony. Teď mám Passata s full LED a tam mi sami od sebe bez vyžádání při 60k km "seřídili" světlomety. No vidím úplný kulový svítí to nízko a rodíl pravá-levá asi 20cm. Při tom předchozí nastavení dělali při 30k km (auto měl kolega) a svítilo úplně suprově. Takže opět reklamace. Pokud se jim to zas "povede" beru do ruky imbus....
  10. Ahojte, na VW fóru jsem nalezl toto: https://uloz.to/!5kOO6lcuew6z/mqb-codierungen-docx Mohlo by se hodit...
  11. Včera Říčany-Ostrava po D1.
  12. Zatím to vypadá, že pazvuky a vrzání palubky byly odstraněny její výměnou, poté co mi bouchly airbagy do xichtu.
  13. Na podzim u příležitosti opravy auta po nehodě, kdy mi ženská nedala přednost a trefila mě mj. na levé přední kolo, jsem nahlásil dlouhodobý problém při zatáčení doleva - zesilujících hluků od motoru a hučení motoru hlavně při akceleraci. Po opravě se už hluky neozývají. Od té doby mám najeto cca 12k km. Bohužel jsem se nedozvěděl, čím to vlastně bylo, automechanik "měl dovolenou a nenechal zprávu". Připadá mi to, že se tím ŠA nechce zabývat, když to musejí opravovat na jejich náklady.
  14. Nojo, ale já mám 2.0 TDI a půjčené taky obojí manuální převodova . Pak jsem měl půjčenou 1.6TDI DSG a ta byla potichu. Teď jsem jel do krpálu s naloženým přívěsem na dvojku a hučelo to jako kráva. Tak to zkusím nahrát a uvidíme.
  15. Měl jsem auto opět v servise s tím, že závada nezjištěna a že mám to hučení nahrát na mobil.... Náhradní auto mimochodem hučelo úplně stejně.
  16. Clint: To jsem zkoušel taky, ale navigace téměř okamžitě říkala, abych vložil kartu s platnými navigačními daty. Cosby: Holt vyšší třída. Tak máš něco navíc.
  17. Taxe mi to nakonec podařilo rozchodit. Nechal jsem doběhnout downloader, dokud nenahlásil chybu rozbalování na kartu. Potom jsem z karty smáznul mapu Ukrajiny a dokopíroval chybějící soubory do ostatních adresářů, které se tam nevešly.
  18. Zkusil jsem ořezat mapy o muslimácké Turecko (nechápu proč je v mapách eu) a nefunguje to. Navigace říká "Kontrolují se navigační data" minutu, deset minut, půl hodiny... Zkusil jsem teda vyhodit Ukrajinu a to samé. Které soubory jsi smáznul?
  19. Bohužel mám úplně ten samý problém. Nedávno jsem sjížděl serpentiny v Radotíně a brzdil jsem motorem na dvojku. Při tom jsem si všimnul hučení při zatáčení doleva. Začal jsem to zkoumat. Hučení je jen při zařazeném kvaltu. Motor je 2.0 TDI 110kW. Včera jsem dal na Jarov. Dneska jsem se dozvěděl - závada nezjištěna. Ústní vysvětlení: "Je to vlastnost. Projeli jsme 4 octávky a všechny hučely. Potvrdili nám to i ze ŠA. " TVL to snad ne. Jestli budou takhle pokračovat, tak je převálcuje i hnůjdej.
  20. Mě se vyhřívání čelního skla také chovalo zvláštně. Ráno v -15°C jsem nastartoval. Když jsem stisknul tlačítko vyhřívání skla, tak cvaklo relé a okamžik poté znovu. Sklo se nerozmrazovalo. Potom mě napadlo se podívat na spotřebu komfortních spotřebičů a při tom natočil video. To, že je zapnuté vyhřívání čelního skla bylo v seznamu nezávisle na tom, zda bylo aktivované tlačítkem. Sklo se nakonec rozmrazilo teplým vzduchem z výdechů - přídavné elektrické topení evidentně fungovalo. V infotainmentu mám aktivované automatické přídavné topení i automatické vyhřívání čelního skla. Nemáte k tomu nějaké vysvětlení, proč by se to tak mělo chovat? 20161207_minus_patnact.avi
  21. Já vím, ale to umístění telefonu mi naprosto vyhovuje a bohužel nikde jsem nenarazil na držák, který by šel upevnit vedle řadící páky. Navíc je ten plech podlepený sametkou a pouze naražený na tom plastu, takže ho lze lehce vyndat bez použití nástrojů.
  22. Dlouho jsem přemýšlel, kam v OIII umístit telefén tak, aby nepřekážel ovládání infotainmentu a zároveň jsem nechtěl nic kuchat. Tak mě napadlo držák umístit vedle řadící páky. Použil jsem k tomu starý klip Brodit pro OII FL (nacvakával se mezi výdechy klimatizace a rámečel infotainmentu) a ve svěráku naohýbaný plech, ke kterému jsem ještě připevnil suchým zipem roztrojku CL adaptéru. Akorát už asi rok nemám čas na pořádné upevnění kinklajících se kabelů. Když je tam zasunutý telefon, tak to nevypadá tak hrozně jako na fotkách.
  23. Petroni

    Kompresor 12V

    Hm, to vypadá celkem dobře. Není ale poněkud moc velký na vození v autě?
  24. Petroni

    Kompresor 12V

    Ahojte, chci si koupit kompresor 12V pro dofukování pneumatik v případě nouze, protože ten několik let starý mi už odešel. Nemáte nějaký typ na nějaký levný a spolehlivý?
  25. Já měl zadní pneumatiky s pilkou u všech kombíků OI, OII a OII FL. Samozřejmě všechno bylo v pořádku, nikde nic nenašli atd. U té O2 FL jsem pak při druhých pneu začal v kufru vozit asi 150kg nářadí a náhradních dílů. Pilka pak byla téměř neznatelná. Teď mám OIII a také vozím plný kufr dílů. Pilka se mírně projevila cca po 20k km (Pirelli 17" Cinturato). Prohodil jsem je křížem a na dalších 20k km byl klid. Takže asi opravdu je to v tom, jak je auto zatížené na zadku.
×
×
  • Vytvořit nový...