Přejít na obsah

Horjaar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    45
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Horjaar

  1. Tak jsem prolítl odkazy na jednotlivá rádia a moc se mi to nezdá. Všechna jsou s operačním systémem WinCE 5 a procesor je Samsung na 400MHz (nebo není typ procesoru uveden). Už tady padl názor, že se jedná vždy o stejný produkt s jinou značkou, zatím bych se k tomuto názoru také klonil. Ale co si neumím představit, že by tento procesor (Samsung na 400MHz) dokázal utáhnout navigaci a k tomu přehrávání videa. Pro více souběžně běžících aplikací je prostě slabý. I kdyby se video nagrabovalo v nižším rozlišení, budou odezvy na ovládání zařízení pomalé (vlastnost WinCE). Docela by mě zajímalo srovnání obrazovek origo RNS 510 a některého u uvedených zařízení (Zenec, Witson, Rockdale případně další). Myslím si, že viditelnost obrazovky v létě za slunečného počasí je problém všech zařízení. Vhledem k tomu, že i sám prodejce připouští tento problém (Rockdale), obávám se, že v těchto zařízeních není použit špičkový monitor, ale spíše nějaký standard, který je svými parametry určen spíše do "tmavého" interiéru.
  2. Hledal jsem nějaké dotykové obrazovky, které by se daly umístit místo originálního rádia Stream. Představa je následující: originální rádio vyhodit, místo něho umístit dotykovou obrazovku a do kufru umístit počítač. Zatím jsem našel jen obrazovky, které by dost narušily vzhled interiéru. Ideální by bylo, kdyby to vypadalo jako Rockdale, ale aby to nebyl počítač s WinCE, ale jen dotyková obrazovka. Prakticky by ani nevadilo, když nebude mít ovládací prvky a slot pro CD. To Mr.Mira: Prosím uvažoval jsi i o použití Windows Media Centre? Osobně jsem s ním nepracoval, tak nevím, jestli se neptám hloupě?
  3. Odhaduji, že COC list vydá prodejce až po zaplacení. Alespoň v mém případě to tak bylo (nákup v Rakousku). V tom případě od zaplacení do data vyřízení havarijního (SPZ pro vyřízení nutné) je auto nepojištěno a stojí na cizím parkovišti jiného státu. Alternativou je dovoz auta na náklaďáku, ale zde je nutné si pohlídat, že má dopravce pojištěný náklad. Nechci tím říct, že dovoz na náklaďáku s pojištěným nákladem je lepší, určitě záleží i na ceně tohoto dovozu a v případě Dánska to může být docela pálka. Ale na krátkou vzdálenost to může být zajímavá alternativa (samozřejmě, když dovezené auto zamknete v garáži, nechat funglovku bez značek před barákem … to už je lepší ho ponechat u prodejce).
  4. Do první výměny oleje, kterou jsem provedl asi ve 23 tis. km bez úbytku. Mám long live, měnil jsem dřív, protože šlo o první výměnu (po zajetí motoru) a bylo to po zimě. Nevím jak long live oleje, ale starší typy prý zimou trpěly a výměna po zimě byla doporučená.
  5. To Mr.Mira: prosím, jak budeš řešit to startování při zapnutém počítači, kdy může klesnout napětí, napiš, jak jsi dopadl. Úplně si neumím představit, jak to budeš měřit a zapojovat, ale dost by mě to zajímalo. Díky.
  6. Bohužel jsem na Autosalonu nebyl a ani to nefotil (někde staženo). Ale ta druhá kost bez kalhotek nebyla.
  7. Všiml jsem si, že na spotřebě se může dost podílet i vítr. Jednou jsem jel se dvěma koly (cyklo) na střeše, průměr asi 70 km/hod., auto netáhlo a měl jsem spotřebu vyšší snad o 3 l (možná necelé). Ale pak jsem zjistil, že foukal protivítr, asi 80 km/hod. … no a když sečteš 70+80= 150 km/hod. tak ta spotřeba odpovídá.
  8. Pozměním dotaz "být či nebýt?" na "je naostro, není naostro?" Kluci, co jste byli na Autosalonu Brno 2009, jak to je?
  9. Úžasný , držím palce, ať všechno dobře vychází . Chtěl jsem se zeptat, jaký použiješ HDD a jak plánuješ vyřešit otřesy. Nebo uvažuješ o použití nějakého SSD pevného disku?
  10. Můj COC list (dovoz Rakousko) byl taky bez razítka, prostě normální list papíru s textem v černé barvě (přišlo mě to jak vyjetina z tiskárny). Na dopravním si ho vzali a vystavili mě kopii, kterou orazítkovali vlastním kulatým úředním razítkem.
  11. Horjaar

    Autostop

    Jaké máte zkušenosti s autostopem? Berete stopaře (nebo jen stopařky ), jezdíte rádi samy nebo máte raději společnost? Osobně mám pocit, že poslední roky stopaři prakticky zmizeli. Zkoušel jsem i www.autostop.cz (trasa Praha-Brno), ale nezdálo se mi, že by to byla "zaručená" cesta, jak vzít stopaře. Když nejedu s rodinou nebo s dětmi, tak stopaře beru, abych si ukrátil dlouhou chvíli.
  12. To je docela dost po 120 tis. km. Bohužel Ti neporadím, kolik by to mělo být, ale zajímalo by mě, který servis takovou cenu vykalkuloval? Je to opravdu jen výměna oleje, filtrů a rozvody?
  13. Horjaar

    Notebook v autě

    Koukni na univerzální držák do auta (Model CLH-100A) a jestli ho koupíš, dej prosím vědět, jak jsi spokojený. Díky
  14. Právě mě překvapilo, že ani v návodu k nosiči kol (používám Thule ProRide 591) nic není. Očekával bych nějaké doporučení od výrobce nebo obecná doporučení a jestliže tato chybí, pak logicky omezení neexistují … což je podle mě nesmyslný závěr.
  15. Prosím nevíte, jaká je maximální doporučená rychlost s nosičem kol a upevněnými koly (nejlépe na střeše)? Dá se jezdit s dobrým nosičem 160 nebo je to naprostý nesmysl? Proč by měla být rychlost 130 bezpečnější?
  16. Asi jsem to mohl napsat srozumitelněji : proběhla pouze kontrola brzdové kapaliny (bylo to OK) .
  17. Kdyby někoho zajímal obsah servisní prohlídky u OII TSI před FL po 30 tis. km, tady je: Výměna oleje (vlastní) a olejového filtru (servis). Kontrola: akumulátor, brzdové obložení, pneu včetně dofoukání a kalibrace, brzdová kapalina, podvozek vizuálně. Cena 1.150,- (včetně olejového filtru).
  18. Tak aby v tom byl ještě větší zmatek , oskenoval jsem část velkého techničáku, kde je uvedena možnost použít 17'' kola (techničák je k autu s paketem pro špatné cesty MR 2008).
  19. Koupil jsem OII s paketem na kolech 16''. Uvažoval jsem i kola 17'' a myslím, že to šlo tehdy do konfigurátoru nastavit, ale jistý si nejsem. Ale u nové OII už kola 17'' s paketem pro špatné cesty opravdu nejdou.
  20. Tak jsem objednal 5l Shell Helix Ultra VX 5W-30. Koupeno za 340,- Kč/l, servis chtěl přes 900,- Kč/l … to je docela mazec .
  21. Prosím máte někdo zkušenosti se servisní prohlídkou OII 1,8 TSI po 30 tis. km? Jestli si pamatujete, co všechno se mění? Jaký olej se lije do tohoto auta (nějak se mi to nepodařilo najít) ?
  22. Mám OII 1,8 TSI před FL s paketem pro špatné cesty z výroby. Je pravda, že jsem auto nakonec objednal v Rakousku, ale i v Česku bylo možné v konfigurátoru paket pro špatné cesty objednat. Přikládám výpis z konfigurátoru ze dne 3.2.2008, kde je paket pro špatné cesty za příplatek 5.300,- Kč. Konfigurace_Octavia_1.8_TSI__2008_02_03_.pdf Dasbag: docela by mě zajímalo, kteří prodejci Ti to řekli? Případně si vytiskni přiložený výpis z konfigurátoru a konfrontuj ho s prodejcem .
  23. OII 1,8 TSI před FL se s paketem pro špatné cesty už z výroby dala objednat.
  24. Já ji nezkoušel a myslím, že v Česku není moc míst, kde se dá jet BEZPEČNĚ nad 200 km/hod. ... možná některé nové úseky dálnice, na kterých by mohlo být v noci volněji?
×
×
  • Vytvořit nový...