Přejít na obsah

MikeshII

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MikeshII

  1. Chlapi, tak jak to tu čtu, vidím, že žádné pořádné řešení nikdo z vás nenašel. Já myslím, ze jsem zcela náhodné přišel na nejgenialnejší a nejestetičtější řešení řezavých bubnů. Taky hned po první sezóně začali bubny reznout. Moje fabia v únoru oslaví již 6 let. Bubny pravidelně při výměně disků natírám hustou vazelínou. Vazelína na sebe nachytá prach a udělá takový ochranný povlak, který ke bubnu nepropouští prvky které by mohly způsobit rez. Povrch je vzhledem přirozený není to nic leskleho co by poutalo pozornost. V létě jezdím na alu skoda Bear 16" a bubny jsou nenpadné na rozdíl od různých jiných uprav. Výhodou vazelíny je ze nemusíte nic odmašťoval. Když není rez pokročilá nemusíte ani debat kartáčem. Pro me je to geniální řešení za par kaček. Všichni komu jsem to doporučil si tohle řešení pochvalují. Snad i někomu z vás přijde vhod. Jinak co se týká reznutí plecháčů tak zde jednoznačně reznou ty které jsou zakryté poklicemi. Pokud je nebudete zakrývat a přes zimu budete jezdit rozumně do myčky zůstanou pěkné xx let. Moje 14ky než jsem je prodal byly jak funglovky. PS foto teď udělat nemohu protože mam plechy, ale fakt to vypadá dobře.
  2. MikeshII

    Světlomety

    - mimo parabolu svítí čistě bíle, parabola láme světlo do lehce modrého spektra - jezdím s nimi více než rok a bez jediné vítky PČR - led diody jsou čím dál více běžné a dnešní denní svícení s atestem svítí kolikrát víc do modra - oproti klasice nic neberou, nehřejou a mají dlouhou výdrž - výměna je porod a musí se tahat za kabely - naštěstí to vydrží - super cena 63 Kč za kus (http://www.led230v.cz/_d2327.html) Co ještě řeším je víc bílá barva hlavních světel. Jen nemohu najít vhodné žárovky. Kupoval Osram night braker a svítí úplně stejně jako obyč žárovky za 50Kč - zklamání.
  3. Minulý týden jsem absolvoval cestu do Itálie (950Km) cca 11 hodin včetně přestávek a koloně v Rakousku. Průměrná rychlost 102 Km/h. Spotřeba až na místo 6,2 l. Auto mělo plný kufr až po okraj zadního okna a obsazeno 4-mi dospělými. Jelo se mojí F2 hatchback 1.4 16V. 63kW. Jako druhé auto byla F1 kombi 1.2 HTP 47kW. Ta měla za celou cestu větší spotřebu cca o 1l. Jeli jsme kompromis mezi dobrým rychlostním průměrem a spotřebou, tedy převážně 120 podle tacho (115 GPS). Překvapilo mě jak se HTP velmi statečně držela. Je to zejména díky kratším řevodům, které výrazně pomáhají motoru. To má za následek vyšší otáčky, tím pádem ve vyšších rychlostech leze spotřeba hodně nahoru. Navíc ve vyšších rychlostech bylo pružné zrychlení velmi slabé a tak zatímco 1.4 16V se v dálničním tempu proplétala celkem bez problémů 1,2 12V HTP to nestíhala a musela čekat na větší mezeru, následně bylo potřeba vyšší rychlostí dohnat 1.4 která byla dál. Se spotřebou 1,4ky jsem velmi spokojen. Na Italských silničkách jsem běžně dosahoval průměru 5,8 l a nijak jsem se neomezoval. PS: nedalo mi to a DE jsem vyzkoušel co to dá. Rozjel jsem ji na 190 tacho a víc nechtěla :-( ale byli jsme plně naložení, tak to není tak špatné. Do 170 jezdila celkem svižně, nad je to již dlouhé rozjíždění a nejlépe z kopce nebo po rovince do kopce bych spadl na 160.
  4. Původně se mi líbil nápad na denní svícení z FII RS vedle mlhovek. Když to ale vidím, tak to nevypadá moc dobře. Jinak jsem si koupil tyhle http://led-230v.cz/u...2-v-_d2166.html LED žárovky do předních světel -> jsou poměrně hodně silné a přemýšlím, zda by se nedalo svícení vyřešit přes ně - ale zase nechci být za trapáka co svítí parkovačkama a myslí si, že to stačí. Máte to někdo řešeno takto podobně? Přikládám foto na levé straně fotografie je LEDovatka a na druhé žárovka. PS: dostavájí borci co jezdí jen na mlhovky a říkají tomu denní svícení...
  5. Je to tím, že jezdíš s turbem a ještě velkým obsahem 1.9. Pružnost se oproti 1.4 nedá srovnávat. Co se týče 1.4 MPI a 1.4 16V - tak jsem měl možnost jezdit brigádně ve Škoda Auto během jednoho léta na polygonu v MB. V té době se tam v nulté serii občas objevila novinka 1,2 HTP - ta se mi v té době líbila. Dnes má už pokaženou pověst -> jako nápad mi to nepřijde špatné, jen by chtěla konstrukčně dotáhnout. No nic -> k tématu. 1,4 8V se mi na popojíždění po polygonu zdála také bez rozdílu. Dole byla stejně výkonná (což i je) ale nahoře už nemá ani sílu a ani výkon. 16V nahoře (od 3500) opravdu ožívá a pak až do 5200 jede a táhne. Před fabkou jsem měl Feldu s 1.6. Ta táhla výborně odspodu, ale nahoře nad 4700 úplně ztratila sílu a motor již jenom řval. U 1.4 16V mám vyzkoušený kopec za Loděnicí u Berouna směr Praha, kdy krásně táhne a drží 160 i se 4mi dospělými na palubě(320kg). Jinak chci utěšit, ty co nemají najeto ještě přes 15 tis. ať nemají strach (motor je ze začátku opravdu velkým zklamáním), po 15tis když se pěkně zajede jezdí skvěle. Co se týče porovnání Feldy s 1.6 8V (55kW) a 1.4 16V (63kW) -> líbí se mi víc 1.4 a žere podstatně méně než 1.6. 1.6 16V ocení zejména ti co vozí stále plnou osádku a náklad v kufru. Já jezdím jen s manželkou, nebo sám a 1.4 16V jezdí svižně. Dálniční provoz stíhám bez zbytečného zdržování.
  6. Zda 1,4 16V nebo 1.2 TSI. Dle mého názoru odpověď rozhodne budoucnost. Hlavním činitelem bude životnost a spolehlivost motoru. V tomto ohledu favorizuji 1.4. TSI by se mi líbila jako nová a v záruce, jako ojetinu bych z ní měl velký strach... Blbě na tom budou vylágrované služebáky s 200 tis. Ale jsme v moderní době, dnes i auto je spotřební věc - opotřebovat a ekologicky recyklovat.
  7. Už to tu někteří používáte poměrně dlouho. Líbí se mi to, ale mám obavu, zda napětí pružiny, které stále působí na vzpěru, nějakým způsobem neovliňuje její životnost. Pochlubte se vy, kteří to aktivně používáte.
  8. No, že by se do toho časem někdo vrhnul se asi čekat nedá, protože 1.4 16V pomalu končí a bude jich čím dál méně. Škoda, myslím, že zájemců by bylo dost. Takže si nechám zajít chuť
  9. Rád bych oprášil zapadlé téma Na fóru F1 diskutovali ohledně F2 RS pro řecko, jezdí tam s 1.4 a 1.6 které mají upravený program ŘJ přímo od Škoda Auto + sportovní sání + výfuk Zde odkaz na stránky: http://www.skoda-auto.gr/models/fabia_sport/popup/ Zde PDF s tabulkou parametrů: http://www.skoda-auto.gr/models/fabia_sport/popup/fabia_sport_tech.pdf Zrychlení: 10.5 sec Max. rychlost: 185 km/h Výkon: 102hp 4910 ot/min Kroutíci moment: 148Nm 3690 ot/min Mě přijde super nárust krouťáku o 12Nm což je znát a také jeho posunutí směrem níž. Lze takový soft do jednotky sehnat a jaký výfuk + sání tam montují. Má někdo z MB více info? Docela bych do toho šel, protože na 1.4 nikdo chipnout neumí.
  10. Je tu někdo, kdo zná konstrukční rozdíly mezi 1.2 TSI 63KW a 77KW?
  11. Ano, já si přeju aby mi ji ukradli a poběžím do autosaloonu znovu pro 1.2 TSI s DSG. Ne vážně, 1.2 TSI bude super motor, ale můj názor je ten, že po 100tis bude tak vyběhanej, že pryč s ním z baráku. I u HTP dost praskají hlavy a to je to bez turba.
  12. MikeshII

    Rezavý výfuk

    Možná, že by ta reklamace výfuku prošla, podívejte čím se ŠKODA auto holedbá... Škoda originální tlumiče výfuku s prodlouženou zárukou Jednoznačnou výhodou Škoda originálních tlumičů výfuku je rovněž prodloužení záruční doby na 4 roky. Záruka se vztahuje na tlumiče výfuku na vozy Škoda Fabia, Roomster, Octavia a Superb prodané po 1. lednu 2006 jako Škoda originální díly. V době široké nabídky náhradních dílů na trhu je prodloužená záruka na Škoda originální tlumiče výfuku dalším důkazem jejich špičkové kvality, na kterou se můžete vždy spolehnout. Se Škoda originálním tlumičem výfuku máte jistotu, že: je konstruován speciálně pro určitý typ vozu, prochází náročnými laboratorními testy, má dlouhou životnost a je odolnější proti korozi než neoriginální díly, spotřeba paliva nebude ovlivněna, hlučnost Vašeho vozu zůstane na minimální úrovni, má přesné rozměry pro snadnou montáž a dokonalé utěsnění výfukové soustavy, má stejné vlastnosti jako díl na novém voze, kvalita jeho výroby je průběžně sledována. http://new.skoda-auto.com/CZE/service/spareparts/tests/News/Pages/test4.aspx Takže komu odejde dřív než za 4roky má šanci.
  13. Mám ten stejný problém, ale s tím rozdílem, že mi rozměr zimáků zakázaný v techničáku prodali spolu s autem. Zjistil jsem to až po několika týdnech. Auto jsem kupoval na druhém konci ČR než bydlím, takže reklamovat nebudu. Navíc levá zadní má špatný ventilek a uchází cca za 10 - 12 dnů z 2.9 na 1.5. TMP to vždy zahlásí na poloviční hodnotě. Jsem línej jet do servisu a za chvilku budu stejně přezouvat na hliníky - ventilek měním až před další sezónou. Funkčnost TMP je spolehlivá a hlásí až skutečný problém. Mám MR2009. Má někdo info proč nemůžou být ty 165/70 R14? Já si myslím, že výrobce při testech možná zjistil, že tato funkce nefunguje optimálně a tak to raději zakázal.
  14. Co říkáte na tohle - http://www.jablotron.cz/cz/Katalog/autotechnika/parkovaci+senzory/ps081+parkovaci+snimace/ - dá se sehnat cca za 1200,- a je to bez vrtání.
  15. A nebude to také záležet na tom jak kvalitní je vozovka? Mě se tedy několikráte stalo, že když jsem jel po vozovce co se tvářila rádoby kvalitní auto uhýbalo do prava. Pak jsem jel po jiné a najednou uhýbalo do leva. To nemůže být vada vozu. Pak jedu a netáhne to nikam. Já osobně tedy tento jev přikládám vozovce. pokud je to extrémnější a auto nebylo bořené jsou to na 100% špatná kola. Jo jinak k té bouračce. Dělal jsem brigádu ve Škodovce a zajížděl F1 na polygonu před linkou a jeden magor (taky brigádník) ji tam celkem solidně roštípal o takovou nízkou zídku (Fabka Junior bez posilovače - jednou rukou na volantu to pak nezvládl:-)). No a tenkráte se to tam ututlalo, ale běžně se volá policie a takové auto jde na šrot i když v normálním provozu by se opravilo - škodovka si to nedovolí prodat. Další možností může být, že auto někdo rozseká na těch překladovejch parkovištích - to ale škodovka už někdy ohlídat nestihne. Myslím, že už takový případ byl a přišlo se na to u nové Octavie do které majiteli pršelo, Škodovka na tom udělala expertízu, pak vysledovali cestu auta z fabriky a přišlo se na to, že to udělal někdo při překládání. Takže i bouračka je možná, leč velmi vzácná náhoda.
  16. Me se dnes zase zasekla informace na maxiku (pouze hodnty od rádia). Tedy stručně řečeno zamrzla => stále mi tam svítila stejná informace ať jsem dělal co jsem dělal. Tak jsem vypl rádio a čekal že budu u vás v klubu s rozbitým maxidotem. Naštěsí to naběhlo ok a od té doby funkčí. Jsem zvědav, zda je to předzvěst něčeho horšího. Nědělalo to někomu také?
  17. Souhlasím. 1.4 16V jezdí v pohodě okolo 140 kopec nekopec. Dokonce pokud jedu 120-130 je problém zrychlit, protože v oblasti otáček při tétop rychl. chybí Nm. Jinak jsem do táhlého kopce jel ve čtyřech 160 a jelo to pěkně -> nezpomalovalo udržovalo rychlost -> na spotřebu to však není leda, že by někdo chtěl jezdit za 9l na 100 a víc. Maximálku jsem zatím měl 180 tachometrových, ale to bylo jen na krátkou dobu a na rovince -> z kopce by to dalo možná i 200.
  18. MikeshII

    Spotřeba

    To: Norton >Určitě klidná jízda po známe trati. Okolo Liberce neznáme, od Turnova po staré vedle dálnice známé. >Ono to je z Liberce do Prahy "trochu z kopce" ;-). Obráceně by to bylo o nějaké to "deci" víc. :-) O deci možná ano, ale ani z toho Liberce to není tak slavné. Jezdí se sice víc z kopce, ale pak jsou úseky serpentýn na dvojku, které to dost kazí. Jinak jsem nečekal, že až do prahy udržím tak malou spotřebu (do 70km trasy byla spotřeba 4,8l).
  19. MikeshII

    Spotřeba

    Dnes jsem s mou 1.4 16V (najeto celkem 3600 km) udělal takovou spotřebu: Trasa Liberec -> Český dub -> Přepeře -> Praha (celkem 116 km) 70% po silnicích 2 a 3 třídy 4 osoby 95+75+85+80 kg (prvních 30%, zbylá část trasy pouze ve dvou 95+75) 15% dálnice 15% města (největší část z tohoto úseku Praha) Teplota vzduchu cca 22°, zaplá klima 18°, kola 16" 205/45 Výsledná spotřeba 5,2 l průměrná rychlost 52km/h ------------------------------------------------------- Dojem z jízdy byl dobrý, celkem svižný, ale snažil jsem se tentokráte plyn spíš lechtat (jezdil jsem předpisově + do 10km navíc :-). Myslím, že až se motor zajede bude spotřeba celkem fajn. Moje celková průměrná je však 7,4l - dost to kazí kolony v praze které jezdím od 8 - 12l. ------------------------------------------------------- SECOND EDIT (ještě přidávám foto maxiku) A jedna bonusová -> srovnání standartní Ambiente na poklicích a Sporťáku na 16"
  20. MikeshII

    Spotřeba

    Teď na to koukám - možná jsem barvoslepej - nemá Room a nebo přístrojovka bez maxíka jiné podsvícení? Já mám maxíka a ručičky svítěj bíle ostatní je zelené.
  21. Hoši, já mám na FII: Zimní plechy + obutí 165/70 R14 (v techničáku pouze pro vozidla bez kontroly tlaku v pneu). Dodali je k autu přímo u prodejce, ale TPM mám, takže bych na nich asi správně neměl jezdit. Navíte v čem je ten rozdíl šířka pneu vs TPM? Letní alu BEAR 205/45 R16. Po přezutí mi připadá, že se auto sotva rozjede (ve městě díky tomu stoupla spotřeba o více než 1,5l a to je teď už teplo - klimu raději ani nezapínám). Na druhou stranu, když se ty kola rozjedou, tak to drží dost energii - pak je ale horší brždění. Připadá mi, že tak velký kola jsou na tenhle motor jen tak tak. Jakou máte zkušenost vy? Má někdo tak velký kola třeba na 1,2 HTP 6V (to musí být masakr)? Ještě přikládám foto mojí FII. Jinak BEAR se mi líbí víc než ATRIA a výhodou je že nejsou tak rozšířené :-P
  22. MikeshII

    kryt kapoty

    Tak kdybych to měl omlácený jak PMA, tak jsem maximálně spokojenej. Myslím, že nemá cenu brečet nad pár ťukanci od kamínků, když vám to nakonec nějakej moula orve v garáži u tesca :-). Z mé zkušenosti, čím více se člověk o auto bojí a snaží se ho chránit, tím horší věci ho postihují - jo takovej je život.
  23. Tak tady by se asi nejednalo o odlepování VINu či jeho úpravy. Spíš jde o to zda se dá mezi VIN a čelní sklo dát nějaký předmět např. lepící páska. Normálně je VIN čitelný úplně každému kdo jde okolo.
  24. Také se pochlubím. Před FII jsem jezdil rodičovské a služební auta (to se však nepočítá). Takže moje jediná "EX" byla Škoda Felicia 1.6 LX, construct, střešní okno, centrál, servo, ABS, zrcátka v el, ALU kola, snížená na podvozku HP Sporting. Jo a byl to rok výroby 99 ze závodu kvasiny a měla pozink (jsem čuměl) taky nic nehnilo. Přidávám foto z léta 2008. A tady poslední jízda 11/2008 - kdy do cesty vběhla zmatená srna - sejmul jsem ji v 90ti. Nu což, škoda litovat, alespoň byla motivace ke koupi nového. Jinak feldu prozatím mám a kdo by ji chtěl je k mání :-)
  25. Včera se stala podivná věc. Když jsem přejížděl koleje - luplo(vrzlo) to v přepážce za přístrojovkou a zvuk se definitivně ztratil. Vypadá to, že tam něco zapomněli ve výrobě nebo nevím. Každopádně už mi to nevrže a jsem maximálně spokojenej. To je důkaz, že některý věci je lepší neřešit - vyřeší se to samo :-)
×
×
  • Vytvořit nový...