Přejít na obsah

ka-spel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    100
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil ka-spel

  1. Zdravím,
     
    po nervech s pískáním předních brzd (MEYLE PD) jsem si koupil ATE (keramiky) a nechal je vyměnit. Pískání je menší, ale nepřestalo. V servise kde mi to měnili mi řekli, že to je někdy vlastnost brzd. Nemáte někdo doporučení co s tím? Dost mě to sere....

    Díky za každou radu

    Koupil jsem přední ATE keramické destičky a ATE klasiku kotouče. Dozadu mě dali v servisu Starline komplet (v současnosti to pro ně dělá ATE) a spokojenost. Brzdí to perfektně a absolutně tiché.

    Odesláno z mého Le X821 pomocí Tapatalk

  2. V 9. 3. 2011 na 13:18, ferda25 napsal:

    Gumy na stabilizátoru, ale tady se nechá koupit jen celý nový stabilizátor...

    Měl jsem podobný problém na O2. Zkoušeno v autorizáku i jiných servisech a nikdo nevěděl čím to je. Pak jeden garážník mě dal tip, že to jedině vypadá na uložení stabilizátoru. Na O2 není také v prodeji samostatné uložení a jen komplet stabilizátor. Díky tipu jednoho garážníka (superforum.cz) jsem šel do uložení stabilizátoru strongflex a udělal jsem to i u předního a zadního čepu ramene a k tomu TRW kuláky byl klid. Teď po 30 tis. začalo v tomto počasí vrzání. Zkontrolováno na zvedáku a nic. Vrzalo to jen na místě při otáčení volantem a přejezdu nerovností. Servisáka napadá jedině, že by to mohly být tyčky stabilizátoru.

  3. 10W40? A dela se vubec v norme 505.01? No podle me ti radi blbost. Ja mam jeste o 2 nebo 3 roky starsi auto, najeto mam skoro 250 tkm, davam tam 5W40 a nemam zadny problem. Rozhodne tam nedavej nic jineho nez 505.01 (pokud teda nemas DPF).

    Samozřejmě radí blbosti. PD není rotačka, takže 505.01 nebo 507.

    Odesláno z mého Le X821 pomocí Tapatalk

  4. Jak to zde čtu, mnozí si myslí, že stačí jen nalít olej se stejnou specifikací např 5W30 od jakéhokoliv výrobce. To bohužel není pravda.Míchat jdou při dolití všechny oleje se stejnou specifikací a v opravdové nouzi cokoliv co maže. Podstatnějším ukazatelem je norma.

    Evropská je značena ACEA nebo API, toto je obecné značení,které ovšem málo kdo z výrobců uvádí, proto mnoho výrobců má uvedeny své normy Škoda normu VW 501 01 atd.Tato norma je určující, protože každý motor CR nebo PD má jinou a to je nutné vědět. V době filtrů pevných částic zvlášť, protože při nalití oleje se špatnou normou, dochází k jinému spalování a tvorbě částic, které zanáší filtr. Pokud lijete správnou normu, filtr se umí lépe samočistit vstříknutím nafty.

    Málo kdo ví, že největším světovým výrobcem olejů do prvovýroby je německá značka FUCHS. Ta dodává koncernu VW (Audi, Seat, VW, Škoda), Volvo, BMW, Mercedes atd. všechny oleje, které plní při výrobě. Poté už je na každém dealerovi, jaký olej plní při prohlídkách. Nejčastěji bývá tak Shell a Castrol. Poslední jmenovaný je na žebříčku z mého pohledu nejméně pro mne potřebný. Castrol sám oleje nevyrábí, ale řekněme, že je to takový "míchač".

    Každý olej se skládá z dvou složek, olej základní a aditiva. A právě například FUCHS si obě složky vyrábí sám a obě k sobě přesně pasují, kdežto Castrol základní olej kupuje.

    Když jsem sháněl olej Fuchs, nalezl jsem bezva shop, kde mají dost skladem a ochotně poradí a mají spoustu věcí dalších :o)

    Podívejte se sem http://www.rommar.cz/

    Tak to bych se hádal, že zrovna Fuchs vyrábí základové oleje. Ty totiž vyrábí jen několik málo firem a to jsou současně firmy co mají rafinerie i těží ropu (Exxon Mobil, Shell, Gulf, Agip, BP, Total). Fuchs není ani jedno z toho.
  5. Taky bych se toho nebál. Jasný původ je výhodou. Pokud to bude v těch km i po výměně rozvodů, případně turba a dvojhmoty. Kamarád taxikář má za rok a půl 140 tis. km na O3 2.0 tdi a nic na tom nepoznáš a super stav. Olej mění po 15 tis. Vše je o péči.

  6. Sto lidí sto názorů, jezdím oba dva motory, zaparkuji jedno sedám do druhého. 2,0 TDi je oproti 1,9 v nižších otáčkách slabší, do cca 1800 – 2000 otáček nic a pak kopanec jak kráva u devítky to není takové. Jinak bez diskuze dvoulitr jede skvěle, je kultivovanější, méně se „třepe“ a duní při rozjezdech, nebo akceleraci, ale naopak při ustálené rychlosti je opravdu trochu hlučnější než devítka.

    Spolehlivost nedokáži porovnat z 2 kusů, ale taky jsem slyšel, že ty dvoulitry jsou horší, no nevím??? A jak říkám, každý jsme jiný, já si na silnici nemusím nic dokazovat s doulitrem jezdím stejně jako z devítkou tedy podle předpisů rozdíl je, že ten dvoulitr si vezme 6,5 a devítka tak 5,4 a já bych spíš volil výbavu než motor. Jen pro info, kdybych kupoval znova šel bych do 1,4 TSi a nebo si počkal na rok 2013, to má údajně být OIII a i snad nějaký hybrid, tedy někde jsem četl…

    Neřekl bych. Firemní 2,0 TDi najeto 205 tis. a moje 1,9 TDi kombi najeto 115 tis. Firemní je daleko kultivovanější chod, tišší a i nižší spotřeba. Ta šestka je prostě znát. Zrovna dnes měřeno a PV-Brno 4,5. Se svým bych měl o půllitru víc. Jediný rozdíl v těch nízkých otáčkách. Zase ta 2,0 TDi má síly dost a není třeba vytáčet. Na šestku bez protestů jede i v 90 kmh a klidně bez podřazení zrychlí. Taky jsem se při výběru auta bál ji koupit, ale myslím, že to takový průser nebude.

  7. Mám podobný problém na své O2 1,9 BXE. Za jízdy se rožne kontrolka žhavení, ASR (ESP nemám) a oleje. Motor se začne třepat, přestane ukazovat otáčkoměr. Po vypnutí motoru to však naskočí většinou normálně. Dělá to jen za deště nebo např. po umytí auta wapkou. Na vag to nic nenajde. Snímač otáček kliky měněn loni. Nepomohlo. Jeden servisák mě to diagnostikoval jako přerušenou izolaci na kabelech k čidlům ABS. Vysvětlil mě to, tak že pak ABS neustále spíná a motor snižuje výkon - to dělá to škubání autem. Po zaizolování to pomohlo a dlouho nic nebylo. Pak na dovolené ve velkém lijáku opět a včera v dešti také. Někde jsem četl, že by to mohla dělat i kabeláž pod filtrem.

     

    post-50664-0-90205900-1412209249_thumb.jpost-50664-0-61071800-1412209238_thumb.j

  8. Tak moje škubání a chcípání motoru (současně svítila kontrolka žhavení, vstřikování a abs) po mytí wapkou nebo při jízdě v hustém dešti vyřešena. Byla to poškozená izolace k čidlu abs. Čidlo to pak špatně vyhodnocovalo a škubalo s celým autem. Oprava za 200. Potom 2x WAP i velký chrsták a nic.[emoji41]

  9. Ahoj,už jsem to tu několikrát hledal ale na můj problém jsem odpověď nenašel. Mám Škodu Octávii II  1,9 Tdi PD 77kw. rv 2005

    Už delší dobu řeším problém se závadou P0401 Ventil zpětného vedení výfukových plynů. Už mi proměřovali kabeláž,zkoušel jsem mněnit krabičku která ovládá pouštění podtlaku,kontrolovali se podtlakové hadičky,mněnil jsem váhu vzduchu konroloval se EGR ventil. Žádná z těchto věcí ale nepomohla a závada je tam pořád a pokud se smaže tak po ujetí několika kilometrů se objeví znovu. Motor jede normálně neškube ani není v nouzovém režimu. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Poraďte prosím.

    Vyměnit EGR co chceš jiného slyšet. Mě po vyčištění EGR se objevila kontrolka emisí. Diagnostika vypsala tu samou závadu. Po vymazání závad se vždy po cca 20 km znovu objeví. Včera jsem vymazal a skočilo to znova. Podle VAGu jsou tam jasně viditelné rozdíly mezi požadovanými hodnotami a skutečnosti. Dnes jsem jel za mistrem diagnostikem Viktorem do Litovle a potvrzeno, že je to prostě EGR. Mechanická závada, EGR se zasekává.

  10. EGR vyčištěno, jede to líp, ale na diagnostice u mistra jsem zjistil vadné čidlo vačky - dle diagnostiky to bylo už před 10 tis. km a 3 žhaviče. Kontrolka emisí teď svítí nepřetržitě. Tak to jdu příští vyměnit i s rozvody a pumpou. Sice najeto 103 tis., ale jak mě bylo řečeno, stejně se ty rozvody musí kvuli čidlu sundat, tak to už vyměním.

  11. Já to tipuji na nefunkční regulaci.

    Opravdu je všechno kolem ní zpátky zapojené?

    Tak si měl pravdu. Dnes jsem jel pro olej a filtr a slyším nějaké syčení. Tak jsem vypl větřák, moc to nepomohlo a zastavím doma a hned to vidím. V tom spěchu jsem špatně nacvakl sponu. Hned to šlo do otáček. Kontrolka emisí však nezhasla. 27.gif Tak aspoň vyměním olej a zítra jdu na diagnostiku. Možná pomůže vymazání závad.

    post-50664-0-47977000-1379355835_thumb.j

    post-50664-0-86258000-1379355847_thumb.j

    post-50664-0-57438300-1379355855_thumb.j

×
×
  • Vytvořit nový...