Přejít na obsah

maba

Uživatel
  • Počet příspěvků

    132
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem maba

  1. Já jsem koupil Yetiho s už přidělaným multi volantem a dodělával jsem tempomat a asistenty ,kompletní palubní počítač (maxi dot) . Takže nové páčky, nové budíky, úprava kabeláže atd. Dělal mi to ferda25.
  2. Koupit novou lištu.Třeba tady http://www.mihocar.cz/ostatni/c-1290-p-33/?m=1818
  3. u dveří řidiče pod palubkou.
  4. To nic, na rozdíl od ostatních mě nevadilo ti odpovědět, od toho toto forum je ne?
  5. A například průměrná spotřeba je tam dvakrát, jedna denní a druhá dlouhodobá. Stačí navolit průměrnou spotřebu a pak zmačknout to tlačítko na spodní straně páčky.
  6. No na pravé páčce bys měl mít kolíbku (nahoru - dolů) a tou se to přepíná. Nebo to tam nemáš? To snad je v základu ne?
  7. Na páčce si přepneš abys tam měl venkovní teplotu ne? A ten dojezd tam mam za to skáče jen když je nádrž na rezevě. Normálně tam je ta teplota.
  8. maba

    Kryt kabelu 1.2 TSI

    Šroubovákem se lehce odmačknou dvě pacičky tam co ukazují šipky a pak se prostě sundá. Je tam jen nacvaknutý.
  9. maba

    Chiptuning

    To ne. Vyšší výkon ,nemusíš na to tak šlapat aby to jelo.
  10. maba

    Chiptuning

    Taky jsem se zajímal o chiptuning a pořád mi nejde do hlavy jedna věc. Přečipováním se zvýší výkon ,točivej moment ,sníží se spotřeba a emise. To tak nějak všichni tvrdí. Co ,ale dál? Zničí to časem motor nebo spojku ,převodovku nebo něco jiného? Čím je to pro motor škodlivé? Nějak mi to nikdo nechce říct, a to jsem se ptal jak ve firmách na chiptuning a dokonce jsem psal i do TV Prima do autosalonu ,kde taky propagujou jednu firmu s chiptuningem. Je to jejich sponzor tak museji, ale taky nikdy neřekli ty zápory chiptuningu. Taky mi nic o záporech nenapsali. Jako by to žádné zápory nemělo. Pak tedy nastává otázka ,proč to neudělá už výrobce?
  11. maba

    Výměna volantu

    Já nemám volant z dvojkového Yetiho , ale viděl jsem v jedničkovym Yetim volant z dvojkového. Takže to asi jde.
  12. Musíš spočítat celkový průměr kola. Největší průměr a tedy nejmenší odchylka od tachometru má 215/60 R16 ,nejmenší průměr a tedy největší odchylka od tachometru má 205/55 R16. R17 jsou mezi tím. Tedy pokud beru kola které mám v techničáku.
  13. Jsou o 3cm větší na průměru než 225 /50 R17 které jsou v techničáku. Takže se tam asi vejdou bez problému, místa je tam dost. Akorát bude bordel v tachometru a jestli to zlegalizuješ tak se budu hodně divit.
  14. maba

    Topeni klima

    To mě taky napadlo. Doufám že to tak bylo. Ještě jsem zapomněl napsat ,že když to podruhé vyplo to rádio a spadnul ten tachometr na nulu tak začal pískat nějakej alarm. Přerušované pískání.
  15. maba

    Topeni klima

    Zdravím. Dnes se mi stala zvláštní věc. Popíšu to. Mám 1.2TSI a manuální klimatizaci. Auto stálo přes noc venku, v noci mrzlo, tak -3 možná. V poledne jsem nastartoval, dal topení na plno, větrák byl nastaven na 1 a vyrazil jsem. Hrálo rádio. Z palubky se po minutě jízdy začalo ozývat slabé jakoby ševelení. Tak jsem vypnul větrák jestli to nedělá on. V tu chvíli se ,ale vypnulo i rádio. Ševelení taky přestalo, větrák se zastavil. Tak jsem větrák znovu pustil na 1 ,začalo to znovu ševelet a rádio začalo hrát. Tak jsem zkusil znovu větrák vypnout, ševelení přestalo, rádio se zase vypnulo, tachometr spadnul na nulu, (pořád jsem jel asi 90km/h) otáčkoměr ukazoval normálně. Znovu jsem tedy zapnul větrák, s tím se zaplo rádio, tachometr začal zase normálně ukazovat a to ševelení už se neozvalo. Od té doby už zase vše fungovalo normálně. Zkoušel jsem ještě vypínat a zapínat ten větrák ,ale už to dělalo to co má. Hledal jsem na netu jestli se nedá udělat nějaký reset té klimatizace jako to šlo v Octavii na klimatroniku, ale nic jsem nenašel. Nevíte někdo?
  16. Co na to říct. Tuhle funkci bych v autě nechtěl, přijde mi to jako totální zbytečnost. Stěrače si pustím kdy chci já a ne kdy chtějí oni samy.
  17. Je to těžký rozhodování co? Taky bych nevěděl, já koupil Yetiho protože jsem prostě na škodovky, ještě jsem nevlastnil jiné auto než škodu a Yeti se mi moc líbil už od začátku. Kia Sportage je pěkná ,uměl bych si představit že ji vlastnim, ale když mě ten Yeti nějak sedí víc. Já jsem toho názoru že Německá technologie co se tíče aut je ta nejlepší a proto bych zase asi skončil u Yetiho, a to nechci hanit Korejská auta, ale prostě nějak víc důvěřuju těm Němcům. Ať vybereš co vybereš budeš jistě spokojenej a to ti přeju. Já bych ti radil koupit Yetiho, ale radit ti nebudu, to budeš muset rozhodnout nakonec sám, a tak ti hlavně přeju spousty šťastných kilometrů bez nehod, a to je skoro jedno v čem je odjezdíš.
  18. Sjetý ještě nejsou, ale jsou nějak zrasovaný, zpuchřelý.
  19. maba

    deaktivace ESP

    Taky mi neni jasný proč nelze ESP vypnout, ale hlavně proč je na palubní desce na to tlačítko ,když nic nedělá. :-)
  20. maba

    Svíčky

    Nenašel jsem tady žádné téma o svíčkách ,tak ho zakládám. Mám dotaz jestli už někdo měnil svíčky v tomto motoru a jaké tam dal.
  21. maba

    Přední zástěrky

    Taky jsem se konečně stal majitelem Yetíka a právě teď objednávám zástěrky. Půjdou na auto okamžitě, jelikož se auto šíleně špiní. Měl jsem zástěrky na autě vždycky, myslím si že je to částečně ochrana auta a taky je to i ohleduplnost k ostatním řidičům. Jet za autem bez zástěrek je utrpení, ale lidi jsou dnes k ostatním lhostejní,
  22. Řešim to teď taky, koupil jsem Yetíka s rezervou hozenou jen tak v kufru a nemám ty polystirénové kaslíky kolem rezervy, u prodejce škoda jsem je sehnal za 680kč.
  23. Moc minimální to zas neni. Rozdíl mezi 225/50 a 205/50 je na průměru kola 2cm a obvod kola je o 6,5cm větší. To už na rychlosti bordel udělá.
  24. Řešil jsem rádio taky. Koupil jsem nejdřív na AUKRU BLUES ,to je to úzký s kaslíkem, myslel jsem že mi bude stačit, hrálo dobře, MP3 z CD přehrálo ,ale chyba byla že tyjle rádia jsou dva druhy, a jsou k nepoznání a to jedno (právě to co jsem koupil já) funguje jen v faceliftu. Teď jsem koupil Stream MP3 a to funguje perfekt. Dal jsem za něj 1300kč. Ty levnější jsou vždy jen Stream bez MP3, bacha na to, chce to dobře číst a koukat na obrázky. Jinak musím potvrdit že ten Stream hraje opravdu kvalitně, zobrazuje na displeji venkovní teplotu, klimatizaci a parkovací senzory. Já jsem spokojenej. A hlavně to vypadá skvěle.
×
×
  • Vytvořit nový...